Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Peru

Inca's, Andes en Amazone

Peru heeft de reiziger veel te bieden! Het is een zeer divers land. Dat is al geografisch zo bepaald als je aan de westkant aan de Grote Oceaan ligt en aan de oostkant in het Amazone gebied, met daar tussenin het Andes gebergte. Maar ook cultureel zijn er in Peru met zijn Inca en pre-Inca tijdperken grote erfenissen uit het verleden overgebleven. Uiteraard is Machu Picchu de grootste toeristische trekpleister van Peru (en van heel Zuid Amerika trouwens). Maar ook in Machu Picchu kunnen wij een onvergetelijk programma in elkaar te zetten dat de drukte maximaal ontloopt. Wilt u de Inka trail lopen naar Machu Picchu, dan bieden wij u ook een spectaculair en redelijk onontdekt alternatief aan.
Lees hier meer over de Choquequirao Inka trail: Choquequirao
.

Thuiskomen in het meest diverse land van Zuid Amerika.

Voor ons is Peru: Genieten van het oude koloniale stadscentrum van Lima, een pisco sour drinken op het terras van hotel Bolivar en een traditionele lunch nemen in Bar Cordano. Wandelen door Arequipa, waar het altijd lente is. Het kleurrijke Catalina klooster bezoeken en relaxen op een van de dakterrassen met uitzicht op de lokale bevolking op de Plaza de Armas. En daarna heerlijk eten in een van de vele excellente lokale restaurants. Een vlucht maken over de mysterieuze Nazca lijnen en de condors zien opstijgen in de machtige Colca Canyon. Slenteren langs markten en kleine prachtige winkeltjes in de oude Inca hoofdstad Cuzco. Wildwaterraften op de Rio Bamba bij Ollanta. De vele Inca ruines in de Heilige vallei bezoeken, inclusief het bijzondere agrarische Inca laboratorium van Moray en de zoutpannen van Maras. Logeren in het sfeervolle stationnetje van Ollanta, en van daaruit de trein naar Machu Picchu pakken...

.

Peru, wij maken er iets bijzonders van!

Wij houden van variatie brengen in onze reizen. Naast een zeer exclusief verblijf boven op de berg van Machu Picchu kunt u bij ons ook o.l.v. een gerenommeerde biker gids, met een jeep met chauffeur een spannende mountainbiketocht maken waarbij u slaapt in simpele tentjes. U daalt in 3 dagen vanaf de hoge Andes langzaam het tropische Amazone gebied bij Manu in. Vanuit een prachtige jungle lodge te voet en per boot verder het Amazonegebied in trekken en genieten van de vele geluiden van vogels en andere dieren. Een belevenis voor het leven! Ook kunt u het Titicacameer op de grens met Bolivia bezoeken. Hier slaapt u een nacht op een van de eilanden bij lokale inwoners in een eenvoudige homestay. U neemt heel even deel aan hun lokale leven.
Lees hier meer over de Manu mountainbike tour: Manu Mountainbike tocht

.

Expeditie cruise op de Amazone

Veel minder vaak dan het zuiden van Peru wordt het noorden bezocht. Hier kunt u een onvergetelijke expeditie-cruise op de bovenloop van de Amazone maken. Vanuit Iquitos gaat u enkele dagen aan boord van de Delphin II. U brengt dan enkele dagen door in de optimale mix van comfort, luxe, avontuur en ontdekkingen. Wat u ook wilt of kunt bedenken op reisgebied in Peru, wij helpen u graag alles te realiseren!  

Combineren met Bolivia

Sommige van onze reizigers willen graag hun Peru-reis combineren met Bolivia. Meestal omdat ze graag het enorme zoutmeer van Uyuni met eigen ogen willen aanschouwen. Dat is natuurlijk onvergetelijk mooi! Wij zorgen graag voor deze combinatie van Uyuni en andere hoogtepunten van Bolivia met uw Peru avonturen.

Peru voorbeeldreis – 18 dagen

Richtprijs: 3900 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Lima – Arequipa – Colca – Puno – Titicaca Meer – Cuzco – Sacred Valley – Ollantaytambo – Aquas Calientes – Machu Picchu – Puerto Maldonado – Inkaterra Tambopata National park

 

Dag 1

Vandaag vliegt u met KLM vanuit Schiphol naar Lima, de hoofdstad van Peru. U arriveert tegen de avond op de internationale luchthaven van Lima waar uw Engelssprekende gids al op u staat te wachten: Hartelijk welkom in Peru! Op vlotte en comfortabele wijze wordt u per privé transfer naar uw hotel in Lima gebracht. Na het inchecken kunt u in de nabijheid van het hotel gemakkelijk een restaurantje vinden voor het diner en uw bed opzoeken voor een acclimatiserende nachtrust.

Dag 2

Na het ontbijt komt uw gids u ophalen voor een dagtocht door het oude centrum van Lima. U bezoekt onder meer het historische stadscentrum, met de schitterende kathedraal die in 1535 door Francisco Pizarro werd gesticht en waar de Spaanse invloeden in Peru direct zeer zichtbaar worden. Ook het klooster van San Francisco met zijn prachtige kloostergang is de moeite waard. Aan het centrale plein, de Plaza de Armas, ligt ook het presidentieel paleis. Uw gids neemt u mee voor een typisch Peruaanse lunch in het kleine Bar Cordano, onder meer bekend geworden van de documentaire film Pisco Sour, maar nog steeds met een zeer traditionele sfeer en entourage.

Dag 3

Na het ontbijt wordt u opgehaald in het hotel en naar het Jorge Chavaz vliegveld van Lima gebracht. Hier stapt u op de binnenlandse vlucht naar de zuidelijk gelegen stad Arequipa. Na een korte vlucht arriveert u in de stad van de eeuwige lente, die op 2300 meter hoogte ligt. U wordt vanaf het vliegveld vlot naar uw hotel gebracht dat midden in de oude stad ligt, op ongeveer 10 minuten lopen van de Plaza de Armas. U gebruikt de rest van deze dag om Arequipa te bezoeken op eigen gelegenheid. Begin met een wandeling naar de Plaza de Armas, neem een lunch op een van de terrassen boven de arcades op de eerste verdieping rondom het plein. Van daaruit hebt u een prachtige kijk op het leven van Arequipa dat zich onder u op het plein afspeelt.

Dag 4

Arequipa at leisure – De binnenstad is niet erg groot maar buitengewoon schilderrijk en voorzien van een heerlijke Spaanse sfeer. Bezoek zeker het Santa Catalina klooster en het Museo Sanctuarios Andinos waar het interessante verhaal over de wereldberoemde Inca mummie Juanita te leren is. De dag kunt u prima  afsluiten in een van de vele goede steakhouse restaurants die Arequipa rijk is.

Dag 5

Vandaag maakt u met 4WD en chauffeur/gids een tocht naar de Colca Canyon, die ten noorden van Arequipa gelegen is. De schitterende route erheen voert om de dominante Misty vulkaan heen. Onderweg rijdt u over de droge hoogvlakte en ziet u waarschijnlijk veel lama’s en alpaca’s rondtrekken. U klimt over een 5000 meter hoge pas en daalt dan af naar het plaatsje Chivay, gelegen in de Colca Canyon. Deze canyon is 2 keer zo diep als de Grand Canyon in de USA, en biedt prachtige vergezichten over haar terrasvormige landschap.

Dag 6

Al vroeg in de ochtend komt de chauffeur/gids u halen voor de indrukwekkende rit naar de plek op de rand van de canyon waar ’s ochtends de vele condors op de thermiek naar boven komen zweven op zoek naar hun eerste maaltijd van de dag. Deze ‘Flight of the condor’ is een bijzonder schouwspel en u wordt telkens weer opnieuw verrast door de volgende condor die uit de diepe canyon omhoog komt en u met een schuin oogje bekijkt om te zien of het een goed maal zou zijn… Na de ‘flight of the condors’ gaat u de Colca Canyon verlaten en rijdt u naar Puno. Puno ligt aan het beroemde Titicaca meer dat Peru met Bolivia verbindt, het grootste meer is in Zuid Amerika en een van de hoogstgelegen meren ter wereld, op 3800 m hoog! U zult daar waarschijnlijk heel even aan moeten wennen, maar dat gaat prima in uw hotel dat grandioos ligt aan het meer.

Dag 7

Vroeg in de ochtend wordt u opgepikt in het hotel in Puno voor de transfer naar het treinstation. Hier stapt u op de fantastische Andean Explorer trein die om 08.00 uur vertrekt naar Cuzco. Om 18.00 uur arriveert u in Cuzco en wordt u opgewacht op het treinstation en naar uw hotel midden in Cuzco gebracht. Uw hotel ligt niet ver van het centrale plein van de stad, dat (en dat zal u nu niet meer verbazen) Plaza de Armas is genaamd. Wandel door de stad en laat u verrassen door de vele Inca bouwwerken die nog in Cuzco te vinden zijn.

Dag 8

Cuzco at leisure – Tijd om de kathedraal te gaan bezichtigen en te genieten van de relaxte sfeer in de stad.

Dag 9

Cuzco at leisure – Vanuit Cuzco (het hotel kan daarbij helpen) is het mogelijk om naar believen allerlei excursies te boeken naar de vele Inca overblijfselen in de Sacred Valley, het heiligste gebied van de Inca’s. Bijvoorbeeld naar het historische plaatsje Pisac (met zijn kleurrijke markt) of Urubamba (met zijn indrukwekkende Inca fort). Ook liggen er zeer grote Inca overblijfselen net buiten de stad Cuzco, die de moeite waard zijn: Saqsaywaman! Je kunt daar vanuit de stad gewoon naar toe wandelen.

Dag 10

Na het ontbijt komt uw auto met chauffeur voorrijden omdat er vandaag een aantal Inca hoogtepunten op het programma staan. U brengt een bezoek aan de mysterieuze agrarische terrassen van Moray. Hoewel de exacte betekenis van deze terrassen niet zeker is, denkt men dat de bijzondere klimatologische verschillen die er tussen de diverse terrassen heerst door de Inca’s werden gebruikt om te bestuderen welke gewassen onder welke omstandigheden het beste groeiden. Een soort experimenteel landbouw laboratorium dus. Wederom sta je hier verbaasd over de hoge mate van intelligentie en perfectie waarmee de Inca samenleving was opgebouwd. Lunch in Posada Yucay. Na de terrassen van Moray bezoekt u ook de 4000 zoutbekkens van Maras. De witte kleur van het zout en de bergen met verschillende kleuren vanwege alle mineralen die erin zitten, vormen samen een prachtig gezicht. Het zout wordt door de lokale bevolking met eeuwenoude technieken verzameld en verkocht op de vele markten in de regio. De dag eindigt in Ollantaytambo. Hier verblijft u een paar dagen in hotel Pakaritampu dat gelegen is tussen het treinstation van Ollantaytambo en het plaatsje zelf. Enkele malen per dag komt hier de trein tussen Cuzco en Aquas Calientes (Machu Picchu) voorbij.

Dag 11

Ollantaytambo at leisure – Na het ontbijt in het hotel, kunt u op uw gemak al wandelend vanuit het hotel de prachtige en indrukwekkend grote Inca overblijfselen van Ollantaytambo gaan bezoeken. U kunt de ochtend ook eventueel heel goed besteden door te gaan wildwatervaren op de Rio Urubamba, die langs Ollantaytambo stroomt. Een prachtige belevenis in een adembenemend en historisch decor (wel daags van te voren reserveren op het centrale plein in Ollanta).

Dag 12

Vandaag is een historisch dag. Vandaag gaat u naar Machu Picchu toe! En in tegenstelling tot vrijwel alle andere reizigers verblijft u niet in het kleine drukke plaatsje Aquas Calientes aan de voet van de heilige berg waarop Machu Picchu ligt. Nee, u verblijft boven op de berg in de wereldberoemde Machu Picchu Sanctuary lodge. Dichterbij Machu Picchu kunt u niet verblijven en aan alles zult u merken dat dit werkelijk een bevoorrechte locatie is om te overnachten. Zodra u in de Sanctuary lodge bent aangekomen krijgt u de gelegenheid om de oude Inca ruïnestad Machu Picchu binnen te gaan en er, nadat de grote groepen toeristen die nog terug moeten naar Cuzco met de trein weg zijn, te genieten van de rust waarmee u hier rond kunt lopen. Machu Picchu maakt een verpletterende indruk met zijn de mystieke sfeer, die wordt versterkt door het rondom gelegen groene berglandschap.

Dag 13

Na een vroege koffie, gaat u vanochtend vroeg weer Machu Picchu binnen om de zonsopkomst mee te kunnen maken. Indien u wilt kunt u de Huayna Picchu beklimmen. Dit is de berg aan de overkant van de ruïnestad en die mag door slechts 200 bezoekers per dag beklommen worden. Als u naar het ontbijt snakt, kunt u gewoon even naar de lodge lopen, ontbijten en weer Machu Picchu binnenlopen. Dat zijn zo van die voordelen van het verblijf in de Sanctuary lodge. Helaas moet er vandaag wel afscheid genomen worden van Machu Picchu want in de loop van de middag vertrekt uw trein weer richting Ollantaytambo en Cuzco.

Dag 14

Na het ontbijt in het hotel wordt u opgepikt om naar het vliegveld te gaan. Vanuit Cuzco vliegt u in ongeveer 3 kwartier naar Puerto Maldonado. Terwijl u de laatste bergen van de Andes uit het zicht ziet gaan, wordt er onder u een groot groen jungle tapijt uitgerold, het immense Amazone bekken! Bij aankomst op het vliegveld van Puerto Maldonado staat daar al een vertegenwoordiger van Inkaterra op u te wachten. Die zorgt voor een stijlvol transport naar het centrum van Puerto Maldonado. Daar stapt u over op de privé boot die u in ongeveer 25 minuten varen over de rivier Rio Madre de Dios naar Haciënda Concepcion brengt. Het ligt vlak naast het Tambopata National Park. Nadat u bent aangekomen en even went aan de luchtvochtigheid en hoge temperaturen wordt de lunch geserveerd in Haciënda Concepcion. Na de lunch wordt er onder leiding van uitstekende gidsen een wandeling gemaakt (de Concepcion Trails) waar u al veel leert over het primaire en secundaire regenwoud en zijn veel soorten bewoners. Tegen de avond, voor het diner, maakt u een sunset boottocht over de Rio Madre de Dios. 

Dag 15

Vandaag gaat u verder de Amazone jungle ontdekken. Het begint met een flinke wandeling naar Lake Sandoval, een zogenaamd ‘elbow’ lake. Hier zal duidelijk worden waarom Madre de Dios ook wel de biodiversiteit hoofdstad van Peru wordt genoemd. Lake Sandoval is onder meer de thuisbasis van reuzenotters, blauwe en gele ara’s, brulapen en zwarte kaaimannen. Nadat u weer terug bent geweest voor lunch in de Haciënda, vertrekt de boot naar de Inkaterra canopy walkway. Op ongeveer 30 meter hoogte lopen er 7 hangbruggen tussen de boomtoppen. Vanaf deze hoogte ervaart u de jungle weer vanuit een geheel ander oogpunt. Soms sta je opeens oog in oog met toekans, spechten, eekhoorn aapjes en luiaards die hier vaak hoog in de bomen verblijven. Een fantastische belevenis!

Dag 16

Nog een dag vol interessante Amazone ontdekkingen!!

Dag 17

Na het ontbijt gaat u per boot terug naar Puerto Maldonado. Als de tijd het toelaat bezoekt u nog het vlinderhuis van Inkaterra daar, alvorens in te checken op het vliegveld voor de directe vlucht naar Lima. In Lima wacht uw chauffeur op u om voor enkele uren naar de haven van Callao te gaan, voor een uitgebreide lunch in Cabos restaurant. Aan het einde van de middag wordt u weer terug gebracht naar het vliegveld voor de directe KLM vlucht van Lima naar Amsterdam. U vliegt terug naar huis met een volle bagage aan indrukken. Van de oude koloniale stad Lima, van de stad van de eeuwige lente Arequipa, de gigantische Colca Canyon tussen de Andes vulkanen, de Incastad Cuzco, het Inca gebied van de Sacred Valley tot en met Machu Picchu. Het Amazonegebied en van 3 volle dagen wildlife in Amazonia. Er zijn weinig landen ter wereld die een dergelijk uitgebreid palet aan bijzondere ervaringen kan bieden. U was er en u kent het nu: Peru!

Dag 18

In de loop van de middag komt u weer thuis aan op Schiphol in Nederland. Het wennen aan het dagelijkse leven zal best nog even duren…

 

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Amerika


Reizigersreacties

"Afgelopen zomer kwam onze droom uit. Wij hebben 3 weken door Peru getrokken en de meeste van zijn bijzondere plaatsen bezocht. Dit hebben we met Hemingstone Travel gedaan en dat was voor ons niet voor het eerst! Ook Cambodia en Marrakesh waren zeer goed bevallen en dus een goede reden om terug te keren bij Huub en Ghislaine van Luyt. Hemingstone Travel heeft er met zijn lokale partner voor gezorgd dat onze reis tot in de puntjes georganiseerd was. Het hele schema van de reis, de gidsen die ons oppikten en naar afgesproken punten brachten of ons informatie gaven over de historische sites die we bezochten…. Allemaal keurig op tijd en even vriendelijk. Onze complimenten aan beide reisorganisaties! Ook mijn verzoek om als het mogelijk was voor in de touringcar te zitten i.v.m. wagenziekte werd gehonoreerd. Wat ontzettend fijn was dat!! Dus nogmaals een TOP-reis en a dream came true!"

Fam. van den Bos-van Steenis (Rijswijk)

"We zijn weer terug in Curacao na een fantastische en adembenemende reis door Peru. We hadden het 2½ dag fantastisch in Lima; hebben heerlijk (op jullie advies) geluncht en onze 1e pisco gedronken in 'Bar Cordano' - dit hadden we absoluut niet willen missen! Vervolgens een soepele vlucht met LAN naar Iquitos en een bijzonder verblijf op de Delphin II! My god, wat een luxe!!! Echt in alle opzichten schitterend! Echt een waanzinnige reis met een echt hele mooie herinnering! Veel dank voor je fantastische begeleiding. "

Fam. Spreuwenberg (Willemstad, Curacao)