Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

USA

Fly & Drive - West USA

Voor sommigen is het een langgekoesterde wens: Met de auto een reis door het westen van de USA maken. Vliegen naar San Fransisco. Een fietstocht over de Golden Gate brug maken en naar het vroegere gevangenis eiland Alcatraz varen. Relaxen op een van de vele heerlijke terrasjes van Fishermans Wharf. Daarna over de schitterende Pacific Highway naar het zuiden rijden en onderweg wereldberoemde badplaatsen als Pismo beach, Venice Beach, Malibu en Santa Monica aandoen. Dan ondergedompeld worden in een van de grootste steden van de USA: Los Angeles. Logeren in Beverley Hills. Wandelen door Hollywood met zijn beroemde Universal filmstudios en de Walk of Fame. Het indrukwekkende Getty Museum bezoeken en een avond rit maken over Mulholland drive, met zijn fantastische uitzichten. Dan verder richting San Diego, met zijn heerlijke klimaat, wereldberoemde dierentuin, het Balboapark en het kolossale vliegdekschip museum de USS Midway.

Sedona - Grand Canyon - Las Vegas - Yosemite 

Vanuit San Diego gaat u verder oostwaarts naar de prachtige staat Arizona. Verblijf daar bijvoorbeeld een paar dagen in Sedona met zijn rode bergen. En dan natuurlijk de onovertroffen Grand Canyon! Kijk vervolgens vanaf de 'south rim' de diepte van de Grand Canyon in en maak een onvergetelijke helikoptervlucht over dit enorme natuurverschijnsel. Misschien wilt u zelfs wel een stuk afdalen de canyon in. Via de Hooverdam gaat de route verder naar Las Vegas, de wereldberoemde casinostad in de woestijn met zijn buitenissige 'strip'. Sluit uw reis uiteindelijk af met een tocht dwars door Desert Valley en enkele dagen bezoek aan het prachtige en rustgevende Yosemite National park. Een overweldigende natuurpracht met onder meer zijn enorme sequoia bomen. Hier komt u heerlijk tot rust na een enerverende reis.

Monument Valley en de Canyons van Bryce, Antelope en Zion

Wellicht wilt u de rondreis nog iets langer maken en neemt u de Route-66 richting Monument Valley. Het is alsof u door het decor van veel western films rijdt. Wandel door het kleine maar betoverende Antelope Canyon vlakbij Lake Powell. Doorkruis Bryce Canyon met zijn amfitheater en vele uitzichtpunten waar allerlei trails gelopen kunnen worden. Tenslotte zet dan nog Zion National Park op uw programma. Met zijn diepe canyon van de Virgin river en spectaculaire 'narrows'. Na deze reis kunt u rustig zeggen dat u het 'wilde westen' hebt ervaren...

Fotocredits: Stephanie van der Hek


USA voorbeeldreis – 24 dagen

Richtprijs: 3600 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

San Francisco – Pismo Beach – Los Angeles – San Diego – Phoenix – Sedona – Grand Canyon National Park – Las Vegas – Death Valley – Mammoth Lakes – Yosemite National Park – San Fransisco

 

“Gold, Silver and the Grand Canyon”

Dag 1

U vliegt vandaag met een directe KLM dagvlucht van Schiphol naar San Francisco. De vliegtijd bedraag ongeveer 11 uur, maar door het tijdsverschil van 10 uur arriveert U aan het begin van de middag op het vliegveld van San Francisco . Van daaruit neemt u op eigen gelegenheid de taxi naar het iconische Westin St Francis, dat aan Union Square midden in het centrum van de stad ligt. 

Dag 2

Vrije dag in San Francisco – Na een eerste lange nacht in San Francisco bent u meestal in één keer door de jetlag heen. Na een uitgebreid ontbijt stapt u het hotel uit en zult u al snel merken dat de ligging van het hotel excellent is midden in de stad. Rondom Union Square zijn er vele moderne winkels en is het heerlijk wandelen. San Francisco is een van die weinige steden in de USA waar je zonder auto nog veel kunt doen. Vlak voor de deur van het hotel stopt de beroemde San Francisco cable car die een rechtstreekse verbinding maakt met het relaxte Fishermans Wharf aan het water.

Dag 3

Vrije dag in San Francisco – Waarschijnlijk is zondag de perfecte dag om een fiets te huren bij Blazing Saddles in Fishermans Wharf om een unieke dag te gaan beleven. Wanneer u het fietspad langs de kust door het park en langs het strand volgt komt u aan de voet van de Golden Gate bridge. Hier gaat het even omhoog om op de brug te komen en dan rijdt u bijna 3 km lang over de hoge Golden Gate bridge tussen de Pacific ocean, aan Uw linkerhand, en de baai en de stad San Francisco, aan uw rechterhand. Een schitterende tocht met onvergetelijke uitzichten. De route is veilig want het fietspad is een aparte rijweg op de brug dat met een zwaar ijzeren hek is gescheiden van de auto’s. Onderweg kunt u rustig stoppen om te genieten van de vergezichten. Aan de overkant gekomen daalt u langzaam af naar het pittoreske dorpje Sausalito. U kunt daar een lunch of drankje nemen alvorens met de fiets op de boot te stappen die u via Alcatraz weer terugbrengt naar San Francisco.

Dag 4

Vrije dag in San Francisco – Op loopafstand van Union Square ligt Chinatown; waar u zich even in het Verre Oosten waant en waar heel veel leuke kleine winkeltjes zijn waar u een souvenir kunt kopen van San Francisco. Het San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA) is weliswaar gesloten voor een grote verbouwing, maar buiten de muren verzorgt dit museum tijdens deze periode diverse exposities op verschillende locaties in de stad. De wijken Castro en Mission zijn iconen op het gebied van respectievelijk de homo vrijheidsstrijd (die hier in San Francisco zijn oorsprong heeft) en de kleurrijke hippe bohemien flower power.

Dag 5

Na het ontbijt gaat u de huurauto ophalen in de buurt van het hotel. U vertrekt in zuidwestelijke richting en neemt de beroemde Pacific Coast Highway naar het zuiden. Onderweg komt u langs beroemde plaatsen zoals Monterey, Pebble beach en Big Sur. Het eindstation van de dag ligt in Pismo Beach, op ongeveer 265 miles / 430 km van San Francisco.

Dag 6

Vrije dag aan het strand van Pismo Beach.

Dag 7

Na het ontbijt rijdt u verder naar het zuiden, met als bestemming Los Angeles. Onderweg herkent  u ongetwijfeld de namen van Santa Barbara, Malibu, Venice Beach en Santa Monica. Na ongeveer 230 miles / 370 km rijdt u het wereldberoemde Beverly Hills binnen. U logeert in het sfeervolle Thompson hotel, dat op loopafstand ligt van Rodeo Drive. Ook Hollywood met Santa Monica boulevard en Melrose avenue en de wereldberoemde Sunset boulevard liggen in de directe nabijheid van Beverly Hills.

Dag 8

Vrije dag in Los Angeles – Los Angeles is na New York de grootste stad van de USA, met bijna 4 miljoen inwoners en een oppervlakte van ongeveer 1200 km2. In de metropool de ‘greater LA region’ wonen 18 miljoen inwoners. Los Angeles is gesticht in 1781 door de Spaanse gouverneur Filipe de Neve. De stad is na de Spaanse overheersing ook nog een tijd in Mexicaanse handen geweest en werd in 1848 onderdeel van de USA; twee jaar voordat California een officiële Staat binnen de USA werd. U verblijft midden in Beverly Hills. Beverly Hills is een zelfstandige stad binnen de Los Angeles metropool. Het beroemde winkelgebied van Rodeo Drive ligt vlakbij uw hotel. Wellicht dat u daar nog een bekende filmster tegen het lijf loopt. Spectaculaire auto’s verzekerd! Misschien hebt u zin om tegen de avond over de Mulholland drive te rijden voor een schitterend uitzicht over de metropool Los Angeles?

Dag 9

Vrije dag in Los Angeles – Naast Beverly Hills ligt ook de beroemde plaats Hollywood. Natuurlijk kunt U daar de wereldberoemde Universal Studios bezoeken en een wandeling maken over de “Walk of Fame”.

Dag 10

Vrije dag in Los Angeles – Misschien is het een idee om vandaag een bezoek te brengen aan het enorme Getty Center. Het is een van de beste musea van California, in gebouwen met een schitterende architectuur. Het is een museum vol van diverse kunst, waaronder schilderijen, sculpturen en foto’s uit Europa en Amerika, oude manuscripten uit de middeleeuwen en renaissance, late religieuze portretten van Rembrandt etc. etc.

Dag 11

Na het ontbijt gaat u verder rijden naar het zuiden. De route is vandaag ongeveer 140 miles / 225 km en eindigt in San Diego aan het Balboa Park. Omdat de route vandaag niet zo lang is, heeft u na aankomst in het hotel ruim de tijd om de omgeving van Balboa Park eens aan een eerste inspectie te onderwerpen. Het beroemde vliegdekschip USS Midway, dat 47 jaren dienst deed in de US Marine, ligt in de haven in het Navy broadway complex. Het is nu een museum. U vindt er echte vliegtuigen aan boord en alle rondleidingen worden gedaan door mensen die een geschiedenis met het schip hebben. Het is de nummer 1 tripadvisor attractie in San Diego. Neem er zeker 3 uur de tijd voor.

Dag 12

Vrije dag in San Diego – Het Balboa Park zelf is gewoonweg al schitterend! Maar een bezoek aan de San Diego Zoo mag zeker niet ontbreken vandaag. San Diego Zoo is een van de mooiste dierentuinen van de USA en herbergt bijzondere soorten zoals de reuzenpanda, de okapi, koalabeer, andesbeer en ga zo maar door. Voor de avond is het misschien een idee om naar een voorstelling in het prachtige Old Globe Theater (1935) in Balboa Park te gaan.

Dag 13

U rijdt vandaag zo’n beetje parallel aan de Mexicaanse grens, die maar een 25 km zuidelijker ligt, naar het oosten. De afstand naar Phoenix in Arizona is ongeveer 360 miles / 580 km. Welkom in The Grand Canyon State! Na een lange vermoeiende rit vandaag is het goed aankomen in Phoenix. Uw hotel ligt weliswaar in het hart van de stad, maar is gemakkelijk bereikbaar vanwege de highway die dwars door de stad loopt. Phoenix functioneert slechts als een doorgangsplaats op uw reis, dus veel meer als een avond skyline ziet u er misschien niet van.

Dag 14

Na het ontbijt gaat u op uw gemak noordwaarts. De afstand naar Village of Oak Creek (Sedona) is slechts 110 miles / 180 km. Dit gebied is beroemd om zijn schitterende rotsformaties, die vanuit uw hotel al prachtig te zien zijn. U kunt hier heerlijk wandelen en trails rijden of lopen.

Dag 15

Vandaag rijdt u nog 75 miles / 120 km verder naar het Noorden tot in de kleine plaats Williams. Williams is de plaats die het dichtst bij het Grand Canyon National Park ligt en fungeert van oudsher als de startplaats van de Grand Canyon railway. Vanuit Williams is het ongeveer 90 km rijden tot aan de South Rim van de Grand Canyon. Hier ligt het South Rim Visitor center. In het Visitor Center is een uitgebreide tentoonstelling over de Grand Canyon. Ook is er hier een mogelijkheid om zelf een fiets te huren of aan een fietstoer deel te nemen onder leiding van een gespecialiseerde gids. Vakbij het Visitor Center is Mather Point van waaruit u een schitterend uitzicht over de Grand Canyon hebt. 

Dag 16

Vrije dag in de Grand Canyon – Op ongeveer 15 km vanaf de South Rim ligt het vliegveld van Tusayan. Vanaf dit vliegveld zijn er schitterende helikopter vluchten te maken boven de Grand Canyon. De “Imperial Airtour” van Papillon Grand Canyon helikopters is een 45-50 minuten durende spectaculaire helikoptervlucht boven de South Rim, de North Rim en het centrale gedeelte daar tussenin.

Dag 17

Na twee spectaculaire dagen in de Grand Canyon, gaat de reis nu weer verder in westelijke richting naar de beroemde woestijn- en casinostad Las Vegas. De rijafstand bedraagt vandaag ongeveer 230 miles / 370 km en de route brengt U ook over de bypass road langs de beroemde Hooverdam, die tussen 1931 en 1936 op de grens van Arizona en Nevada in de Coloradorivier is gebouwd. Er zijn georganiseerde tours op en in de Hooverdam. Misschien een interessante tussenstop?  Welkom in The Silver State! Las Vegas is een wereld op zich. Gelegen midden in de woestijn is het een oase van glitter en neonlichten; wat vooral ’s avonds tot kleurrijke beelden leidt. De “strip” herbergt alle beroemde hotels en casino’s waar Las Vegas groot door is geworden. Dat daarbij alle remmen los gaan blijkt wel uit het feit dat u een kopie aantreft van de Eiffeltoren en hele stukken Venetië, allemaal als onderdeel van enorme extravagante hotel complexen. U kijkt uw ogen uit! Ook uw hotel The Mirage ligt aan de strip.

Dag 18

Vrije dag in Las Vegas – Misschien wilt u het huwelijk nog eens dunnetjes overdoen? Dat kan! In de Candlelight Wedding Chapel die midden aan de strip ligt. Dit is een wereldberoemde plaats waar fast-weddings plaatsvinden. Idioot natuurlijk, maar grappig om eens met eigen ogen te bekijken. Eigenlijk doe je in Las Vegas vooral dingen die je normaal niet zou doen, zoals een gondelvaart door een volledig nép “Venetië” in het Venetian hotel. Op de strip zijn zoveel rare dingen te zien en te doen, dat de dag hier gemakkelijk omvliegt. Ook een casino bezoek ontbreekt natuurlijk niet! The Mirage is befaamd om de grote internationale shows die er in het hotel theater worden opgevoerd. 

Dag 19

U laat Las Vegas, met al zijn hectiek, voor wat het is en rijdt de rust tegemoet in noord westelijke richting. Vandaag staat er een lange rit voor de boeg van 340 miles / 550 km, naar de oostzijde van Yosemite National park; naar de plaats Mammoth Lakes. Om te beginnen gaat de route 100 km lang dwars door Death Valley waar de hoogste temperaturen van de reis zullen worden gemeten (boven de 40 0C). Zodra U door Death Valley heen bent gaat de route meer noordwaarts langs de Sierra Mountains in de richting van Yosemite NP. Nabij de oostelijke ingang van dit park verblijft u de komende twee nachten in Mammoth Lakes. Van hieruit kunt u prachtige wandelingen maken.

Dag 20

Vrije dag in Mammoth Lakes – Vandaag hebt u alle tijd om een uitgebreide wandeltocht te maken in de omgeving. Rondom Mammoth Lakes zijn vele wandelpaden (trails) uitgezet en de natuur is er in de zomer prachtig!

Dag 21

Vanuit Mammoth Lakes rijdt u vandaag dwars door Yosemite NP naar Fish Camp aan de zuid west zijde van het National Park. De afstand van 210 miles / 310 km lijkt niet zoveel, maar door de bochtige bergwegen zult u toch ruim 6 uur nodig hebben om deze tocht te maken; daarbij moet u dan de keren dat u onderweg stopt om bijvoorbeeld van de vele mooie uitzichten te genieten, nog optellen.

Dag 22

Vrije dag in Fish Camp – Vandaag hebt u alle tijd om een uitgebreide wandeltocht te maken in de omgeving. In de buurt van Fish Camp en Wawona vindt u veel reusachtige sequoia bomen. Een daarvan is de 2700 jaar oude Grizzly Giant in Mariposa Grove, slechts 10 km van de lodge. Een van de mooiste plekken om in Yosemite NP naar toe te gaan is Glacier Point, met zijn ongelofelijke vergezichten!

Dag 23

Vanochtend vroeg uit de veren, want de terugreis naar San Francisco staat op het programma. De rijafstand is vandaag 210 Miles / 340 km, hetgeen ongeveer 4 uur rijden is. Bij aankomst op het vliegveld levert u de huurauto in en neemt u de skytrain die u in enkele minuten rechtstreeks naar de vertrekhal brengt. In het begin van de middag vertrekt de KLM vlucht naar Amsterdam.

Dag 24

Vanochtend komt u aan op Schiphol, Amsterdam.

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Amerika


Reizigersreacties

"Hi Huub, even bij een Mac voor WiFi en sanitaire stop. We zijn sprakeloos over The View. We hebben Monument Valley allebei al gezien maar nooit zo gevoeld. De cabin bij The View is prima en vanochtend om 6 uur op het terrasje voor de slaapkamer naar de zonsopgang gekeken. De lucht stond in vuur en vlam geweldig mooi. We hebben een geweldige trip en ontmoeten leuke mensen. Gisteren hebben we de Horseshoe gelopen. 2,5 km door de desert warm en hoog maar het was de moeite waard en dan zeggen we steeds tegen elkaar: ”We did it”. Apetrots. Je komt nooit iemand tegen van onze leeftijd. Gisterochtend waren we in het restaurant van het hotel Best Western plus Carmel Junction en gingen lekker ontbijten. Toen we wilden afrekenen kregen we de creditcard terug. Een van de customers had voor ons afgerekend. Waar vind je dat nog? Hij/zij was weg dus we konden niet eens bedanken. We hebben het ongelofelijk naar onze zin. Morgen naar Tuba City weer nieuwe ervaringen opdoen. Je hebt de hele reis fantastisch geregeld. Dank je wel."

Fam. German (Eindhoven)