Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Cambodja

Indrukwekkende tempels en geschiedenis

Wat zijn de hoogtepunten van Cambodja? Is het Angkor Wat? Ja zeker! Zijn het de vele andere tempels en ruïnes rondom Angkor Wat? Ja! Is het de hier en daar nog Frans-koloniale sfeer van Phnom Penh aan de Mekong rivier? Ja! Zijn het de huiveringwekkende en ontroerende overblijfselen van het Pol Pot regime? Ook ja! Er zijn redenen te over om een keer naar Cambodja te gaan. De prachtige tempels en ruïnes van Angkor Wat bij Siem Reap worden niet voor niets door grote groepen reizigers bezocht. Het vergt een beetje ervaring om de grootste drukte te ontlopen, maar dan kunt u dan ook genieten van een van de mooiste tempelcomplexen ter wereld. De drukte van Angkor kunt u perfect afwisselen met de rust van het platteland, bijvoorbeeld door een autorit via Battambang. Onderweg ziet u het interessante en harde leven van de vissers op en rondom het Tonlé Sap meer. U ervaart de creativiteit die nodig is om een bestaan op het water te kunnen handhaven. Wanneer u met eigen ogen aanschouwt wat een gruwelijk regime als dat van Pol Pot aan kan richten in zo’n prachtig land, dan is ook dat weer een levensles.

De prachtige mensen en humor van Cambodja

Maar bovenal zijn het de mensen zelf in Cambodja, die uw reis tot een onvergetelijke ervaring zullen maken. Hun oprechtheid, vriendelijkheid, expressieve communicatie en vooral hun allesoverheersende humor zorgen voor blijvende herinneringen aan Cambodja. Het lijkt wel alsof humor het typisch Cambodjaanse antwoord is op de grote ontberingen die de bevolking heeft moeten doormaken in het verleden. In het reisverhaal dat hier onder te vinden is, krijgt u een prachtig inkijkje in de verrassende wending die een 'gewoon' straatgesprekje op kan leveren.

Thailand, Vietnam, Laos

Een bezoek aan Cambodja is uitstekend te combineren met bijvoorbeeld Thailand, Vietnam of Laos. Meestal is een verblijf in Cambodja niet veel langer dan 10-14 dagen en daarmee een beetje lang voor zo'n verre vlucht. Gecombineerd met een van de buurlanden wordt het dan opeens wel een hele mooi plan om Cambodja toe te voegen aan de reis.

Foto credits: Chrétien Geertzen

 

Smile, you are in Cambodia! – 14 dagen

Richtprijs 2600 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Siem Reap – Angkor Wat – Bantaey Srei – Kampong Chhnang – Phnom Penh – Cheung Ek – Sihanoukville

 

“Smile, you are in Cambodia!”

Dag 1

U arriveert op het vliegveld van Siem Reap. Daar staat uw privé transfer klaar om u vlot naar het Sokkhak Boutique Resort te brengen, waar u na het inchecken meteen even een duik in het zwembad kunt nemen. ’s Avonds kunt u prima dineren in het hotel of in de buurt om met de voortreffelijke Khmer keuken kennis maken.

Dag 2

Na het ontbijt komt uw privé gids met de fietsen naar het hotel en neemt u mee voor een hele dag culturele tour door de adembenemende omgeving van Siem Reap. Deze dag staat geheel in het teken van Angkor Wat. U fietst de oude stad Angkor Thom in via de beroemde Zuidpoort om de Bayon Tempel, met zijn grote boeddhistische glimlachende gezichten, te gaan bezoeken. Na de Bayon bezoekt u de andere hoogtepunten in Angkor Thom: de Royal enclosure, Phimeanakas, de Elephant terrassen en het terras van de Leper King. Daarna fietst u door naar een van de indrukwekkendste tempels van Angkor, namelijk de Ta Phrom tempel, waar het duidelijkste te zien is hoe de weelderige jungle de tempels op den duur weer overwoekert. Na de lunch maakt u zich op voor het hoogtepunt van deze dag: Met uw gids bezoekt u het 81 hectaren grote tempelcomplex van Angkor Wat.

Dag 3

Deze ochtend komt uw privé gids u ophalen in het hotel om een tocht te maken naar Phnom Kulen waar de ‘rivier van de 1000 lingas’ duizenden prachtige beeldhouwwerken herbergt in de rotsen en het zandsteen onder water. U bezoekt de boven op een rots gelegen Phnom Kulen tempel met de liggende Boeddha, waar vaak hardop biddende monniken verblijven. In de nabijheid van de watervallen kunt u heerlijk picknicken. Na het de lunch neemt uw gids u mee naar enkele van de mooiste tempels in het grote Angkor gebied: u bezoekt de prachtige tempel van Banteay Srei, Angkor’s “Citadel of Women”, die beroemd is om zijn fijn bewerkte reliëfs. Dit is de laatste grote Khmer tempel die in dit gebied is ontdekt. Deze tempel (en andere in de buurt) werd gebruikt in de film ‘Lara Croft Tomb Raider’.

Dag 4

Siem Reap at leisure

Dag 5

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel. Vanuit Siem Reap gaat het vandaag per privé transfer naar Battambang. De route is ongeveer 175 km en gaat zo’n 4 uur in beslag nemen. Battambang is een belangrijke verbindingsplaats tussen Phnom Penh en Thailand. In het stadje heerst een aangename sfeer en de koloniaal Franse architectuur is ook hier op allerlei plaatsen nog aanwezig. Na de incheck procedure in het hotel maakt de gids nog graag een tocht met u om wat eerste indrukken van Battambang op te doen.

Dag 6

Vandaag maakt u een tocht met de lokale bamboe trein. Het is een bijzondere ervaring om op deze manier over een wiebelig spoor te rijden, met een ouderwets systeem dat de boerenbevolking heeft bedacht om goeden en mensen te vervoeren. Al rijdend door een landelijk landschap vol van rijstvelden krijgt u een beeld van het alledaagse leven op het Cambodjaanse platteland.  Ook bezoekt u de Phnom Banan (phnom  = berg) en de Wat Ek Phnom, die beiden buiten Battambang liggen. De weg er naar toe door kleine dorpjes is zeer de moeite waard. Ook een bezoek aan kleine traditionele werkplaatsen waar allerlei lokale producten worden gemaakt zoals rijstpapier, noodles en vispaté is bijzonder interessant. De wegen hier zijn wel erg stoffig dus zorg voor een goede doek over mond en neus..

Dag 7

Battambang at leisure

Dag 8

Vandaag gaat u weer verder naar het zuiden-oosten, richting Phnom Penh. De route gaat parallel met het Tonlé Sap meer aan de zuidkant. Bij het pottenbakkers plaatsje Kompong Chhnang bezoekt u het Tonlé Sap meer en maakt u kennis met het kleurrijke maar harde leven van de riviervissers van Cambodja. Ook de palmsuiker producten zullen u hier niet ontgaan. Aan het einde van de middag arriveert u in Phnom Penh. 

Dag 9

Na het ontbijt wordt u opgepikt door uw gids voor een dag tour Phnom Penh en omgeving. U bezoekt deze ochtend de indrukwekkende overblijfselen uit de tijd van Pol Pot: De Tuol Sleng gevangenis midden in de stad en de “killing fields” bij het monumentale Cheung Ek. ‘s Middags is er uitgebreid tijd om het Victory monument, het National Museum (schitterende Khmer kunst!) en het Royal Palace in de stad te bezoeken. Het kan ook zijn dat de gids voorstelt om het programma in omgekeerde volgorde te doen. Sluit de avond van deze indrukwekkende dag af met een wandeling en een hapje of een drankje op een van de gezellige lounge terrassen langs de Mekong boulevard.

Dag 10

Phnom Penh at leisure

Dag 11

Na het ontbijt wordt u opgepikt voor een interessante tocht vanuit Phnom Penh naar Sihanoukville, gelegen aan de Zuid Chinese zee. Vroeger was het een beruchte wapensmokkelhaven, maar tegenwoordig is Sihanoukville (ook wel Kompong Som genaamd) voornamelijk op het toerisme gericht. Het is een tropisch paradijs met vier langgerekte zandstranden aan een azuurblauwe zee.

Dag 12 en 13

Sihanoukville at leisure

Dag 14

Na een uitgebreid ontbijt en een rustige ochtend vertrekt u weer per privé transfer naar het vliegveld van Phnom Penh. U vliegt aansluitend via Bangkok weer terug naar huis.

 

Vaak combineren wij Vietnam ook met Cambodja in één wat langere reis, waarbij we soms over de rivier van het ene land het andere land invaren; ook een interessante ervaring!

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

 

Welkom

in Azië


Reizigersreacties

"Overigens was ik erg onder de indruk van de reis naar Vietnam en Cambodja. Angkor Wat was het mooiste wat ik in mijn leven heb gezien. We hebben een top reis gehad."

Fam. Lemberger (Amsterdam)

"Onze reis naar Thailand en Cambodja was fantastisch, waarbij vooral ons verblijf in Cambodja een enorme indruk heeft achtergelaten. Wat een prachtig land, met prachtige en lieve mensen! Dit land verdient zoveel meer! Een absolute aanrader. De hele reis was tot in de puntjes door Hemingstone Travel voorbereid. Vanaf minuut 1 gaf ons dat een geruststellend gevoel, waardoor we voor de volle 100% hebben kunnen genieten van al het moois dat Thailand en (vooral) Cambodja te bieden hebben. "

Fam. Gielen (Breda)

"Ik wilde graag met mijn kinderen (20/18) een bijzondere reis maken naar Cambodja en niet in groepsverband. Maar wilde het regelen van de reis wel voor een groot gedeelte uit handen geven omdat ik daar geen tijd en geen zin in had. Huub heeft er voor ons een droomreis van gemaakt. Cambodja is op alle fronten geweldig en omdat Huub het zo fantastisch geregeld had was het voor ons ook een hele relaxte vakantie. Wat een bijzonder land, met mooie mensen, geweldige tempels, leuke marktjes en heerlijke stranden. Dank je Huub! Ik kom zeker nog eens bij je terug!"

Fam. Van Steenis (Schiedam)

"Alles verloopt prima naar wens en we hebben al veel gezien! Angkor Wat met vele tempels er omheen was geweldig!"

Fam. Horsten (Munchen, Duitsland)