Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Reizigersreacties

IJsland

"I wanted to touch base to let you know we had a wonderful time in Iceland. Although we did not achieve the primary goal of viewing the Northern Lights, that was something out of our control and it is a good excuse for planning on Sweden or Finland next year. Honestly, the landscape was breathtaking wherever you looked, we had a great Blue Lagoon visit (yes, we beat the eruption by 3 days), and the trip up a glacier for sledding and exploring an ice cave was really special. We even got to experience driving through an Icelandic blizzard. Even though that prevented us from seeing the northern part of the peninsula, we enjoyed the forced day of relaxing in the hotel and watching it from a comfortable chair. The one thing that really surprised us was the food! It was exquisite!  Especially at the hotels. Even with the "exception" hotel on Vestmannaeyjar Island, we went out and had a great meal at a nearby restaurant, "Gott". Thank you for all you did in setting the itinerary and the hotels. After a wonderful time in Iceland, we can't wait until the next trip."
Mike & Mary Horrigan (USA)

USA

"Hi Huub, even bij een Mac voor WiFi en sanitaire stop. We zijn sprakeloos over The View. We hebben Monument Valley allebei al gezien maar nooit zo gevoeld. De cabin bij The View is prima en vanochtend om 6 uur op het terrasje voor de slaapkamer naar de zonsopgang gekeken. De lucht stond in vuur en vlam geweldig mooi. We hebben een geweldige trip en ontmoeten leuke mensen. Gisteren hebben we de Horseshoe gelopen. 2,5 km door de desert warm en hoog maar het was de moeite waard en dan zeggen we steeds tegen elkaar: ”We did it”. Apetrots. Je komt nooit iemand tegen van onze leeftijd. Gisterochtend waren we in het restaurant van het hotel Best Western plus Carmel Junction en gingen lekker ontbijten. Toen we wilden afrekenen kregen we de creditcard terug. Een van de customers had voor ons afgerekend. Waar vind je dat nog? Hij/zij was weg dus we konden niet eens bedanken. We hebben het ongelofelijk naar onze zin. Morgen naar Tuba City weer nieuwe ervaringen opdoen. Je hebt de hele reis fantastisch geregeld. Dank je wel."
Fam. German (Eindhoven)

Egypte

"Bedankt voor je welkom thuis kaart en geweldige reis die ik met Mark naar Egypte heb gemaakt. Alles was goed geregeld, zeker de NL gidsen. Mahmoud is Egyptoloog en spreekt perfect Nederlands zonder hier ooit geweest te zijn! Hij is van Aswan tot en met Luxor bij ons gebleven. We hebben veel van hem geleerd. Van het land Egypte heb ik niet zo'n hoge pet op. Te druk, vies en zonder gids kan je niet alleen over straat. De VIP trein had prima stoelen maar was echt nog nooit schoongemaakt en een toilet waar je je vrouw niet naar toe wil sturen! Alles wat jullie geregeld hadden met een woord TOP! Ik kom de volgende keer zeker bij je terug. Er worden al weer plannen gemaakt."
Fam. Elshout (Warmond)

Jordanie

"Wat was het een fantastische reis naar Jordanie! De hotels waren geweldig, vooral in Aqaba. De opbouw was super voor de kinderen die genoten van Petra en de Wadi Rum. De begeleiding door onze gids was echt helemaal top, interessant voor ons, en leuk voor de kinderen. Hij nam hen echt mee in een verhaallijn en naar bijzondere plekken. Ook de service op de vliegvelden was fantastisch, al kwam mijn eigen Privium op Schiphol ook goed van pas. We hebben de vrije dag tussen Wadi Rum en Aqaba opgevuld met een snorkel-dag met de gehele familie inclusief een heerlijke lunch op de boot. Dat is een echte aanrader!"
Fam. Nederlof (Amsterdam)

Galapagos

"We had an absolutely fabulous time in the Galapagos. The guide in Quito was super, and the M/Y Bonita yacht and crew on the Galapagos islands were wonderful. For example, a nice surprise was the quality of the food onboard! Every meal was gourmet! That was much more than we expected. This was truly a once-in-lifetime experience and we can't thank you enough for your help and support getting this trip organized, both keeping the plans alive thoughout, and turning them into reality, after the covid pandemic. The only downer for us was that I caught the flu with 2 days left on the voyage. However, things were starting to get a bit repetitive (still exciting but nothing "new" that we hadn't already seen), so enjoyment impact was minimal. It made for a loooong trip home, though. Thank you for a fabulous time in the Galapagos! We are looking forward to our next trip with Hemingstone Travel!"
Mike & Mary Horrigan (USA)

Tanzania

"Graag willen we jullie nog enorm bedanken voor het regelen van onze reis door Tanzania en Zanzibar, in deze corona tijd. Het was fantastisch en super indrukwekkend. We hebben genoten. In alle hotels/ tentlodge super goede service en ook prachtig gelegen. Soms zo luxe dat je je bijna ongemakkelijk voelt, zoveel willen de mensen voor je doen. Het tented camp van Lemala was ook echt top trouwens. Met bijna een olifant op bezoek die op zoek was naar water! Een speciaal vermelden was onze gids George. Echt top deze man, daar hebben we vijf hele mooie, leuke en gezellige dagen mee gehad. Zoals hij zelf aangaf had hij safari-eyes. Wat ook zeker was, want af en toe zag hij een dier liggen op een afstand.... hadden we zelf nooit gezien. We hebben trouwens de Big-five kunnen afstrepen, alles gezien. Nogmaals dank."
Monique, Tjalling en Jules (Middelburg)

Portugal - Douro

"Van 27 juni tot 4 juli bij wijnmaker Maarten van Luyt in de Douro mogen verblijven. Het huis ligt hoog op de heuvel boven alle wijngaarden. De gastenkamers zijn schitterend en comfortabel om te verblijven, heerlijke bedden en ja dat uitzicht over de wijngaarden, bergen en de Douro wat je in het hele huis en de tuin ook hebt....ja dat zou ik thuis ook willen hebben. De plek geeft direct een gevoel van rust, je hoort alleen de vogeltjes, mooie luchten vooral tijdens zonsopgang en -ondergang, een ideale plek om helemaal zen te worden. Maarten is een uitstekende gastheer en doet alles om het je naar de zin te maken. Heb schitterende wandelingen gemaakt, je mag bijna overal dwars door de wijngaarden lopen, schitterende heuvels met steeds wisselend uitzicht  en dito natuur links en rechts van het huis, en ook naar beneden richting Quinta da Gricha en verder, maar ja je moet dan nog wel terug naar boven lopen :-), heerlijk. Ja en wat voor wineries we bezocht hebben, helemaal top met dito proeverijen en rondleidingen, vaak het lekkerste van het lekkerste geproefd, naast natuurlijk zijn eigen wijnen, zeker niet uit te vlakken!. Maarten woont hier al 10 jaar en is een gerespecteerd wijnmaker, dus hij kent zijn adresjes en heeft veel contacten, weet hele leuke spots, daarnaast weet hij ook hele leuke eettentjes te vinden. Dit was het derde bezoek aan hem, maar jeetje wat heb ik genoten en ook van zijn gezelschap, een bijzonder innemend mens. Kan dus alleen maar in superlatieven over het bezoek schrijven en het iedereen aanraden: gecombineerde met een dagje Porto heb je een super ervaring. Dus ik zou zeggen, probeer het!!"
Bert-Jan van der Hek (Breda)

Galapagos M/Y Grace

"Nog net op tijd (voordat de corona episode van start ging) hebben wij een fantastische 3 weekse reis gehad in Ecuador en Peru. Met als hoogtepunten Galapagos en Machu Picchu. Onbezorgd begonnen we aan dit Zuidamerikaanse avontuur tezamen met 18 passagiers en 12 bemanningsleden. We zagen mooie koloniale steden, veel natuurgeweld met een diversiteit aan inheemse diersoorten (iguana's bijvoorbeeld). En we beleefden al snorkelend het onderwaterleven. Indrukwekkend om schildpadden tegen te komen en zo’n 5 meter onder ons hamerhaaien en nog veel meer! We reisden verder naar Peru, bezochten Lima en Cusco en ontdekten de historische Incastad Machu Picchu, gebouwd in 1440. Wat een onvoorstelbaar bouwwerk. Het verblijf op het legendarische schip M/Y Grace, in de jaren ‘50 cadeau gedaan aan Grace Kelly door Onassis was fantastisch. De saamhorigheid met gasten en bedienend personeel maakten het tot een top reis. Bedankt Huub, bedankt Hemingstone Travel. Het was een tot in de puntjes uitstekend verzorgde reis. Wij weten al met welke organisatie we de volgende keer weer meegaan!"
Peter en Marianne Verlegh (Tegelen)

Colombia

"Onlangs zijn we 16 dagen in Colombia geweest. We hebben een eigen bedrijf in de koffie-branche en hadden al jaren de wens koffie-plantages te bezoeken en ter plekke te zien hoe de koffiebonen verwerkt worden voor wij ze hier in Nederland gebruiken. Met een verblijf van 3 nachten op een geweldige haciënda in het midden van een koffieplantage kwam deze wens ruimschoots uit. Een privé-rondleiding en paardrijtocht over de koffieplantage, uitleg in de verwerkingsruimte en koffiebranderij, niets was teveel. De rest van de reis was bedoeld om het land en de cultuur te ontdekken maar ook hier kwam soms de koffie toch nog even in beeld. De wandeling door Cocora-Valley, het verblijf in Cartagena, Bogota en Cali of de bijzondere rit naar San Cipriano, het was allemaal even mooi, leuk en goed georganiseerd. Het vervoer en de contacten met lokale chauffeurs, gidsen en contactpersonen was prima en we zijn op de diverse haciënda's enorm verwend. Zowel Colombia als de organisatie door Hemingstone Travel zijn zeker aan te bevelen. Het was een droomreis. Een volgende keer gaan we zeker weer via Hemingstone Travel op bijzondere reis!"
Henny en Susanne Malfait (Baarle-Nassau)

Corsica

"Ik liet je al weten dat we het een fantastische week vonden. Top ontvangst op de luchthaven en de overige begeleiding/transfers. Heerlijk weer gehad, prachtige routes in een even mooie omgeving. Goed gegeten in superhotels. Goede keuzes! Dito gids. Van jullie kant verder geen op of aanmerkingen. Jouw contact met ons op afstand voelde zeer betrokken en betrouwbaar. Erg prettig. Niets was teveel en er werd altijd vlot en gepast gereageerd. Zo doe je dat! (Tevens kregen wij nog een aantal praktische tips ter verbetering van deze mountainbike reis; bedankt!)."
Ramakers mountainbikers groep (Meerssen)

Colombia

"Ons avontuur startte al voordat we in Juni naar Colombia vertrokken.  Samen met mijn dochter zouden we een bijzondere reis maken als zij zou slagen voor haar VWO examen. Na een ontmoeting met Hemingstone Travel op de bijzondere reizen beurs werden de plannen gesmeed. Samen spraken we door wat ons aantrekkelijk leek en waar we absoluut heen wilden en waar niet en omdat we met z’n tweeën zouden reizen stond ook veiligheid voorop. Door onze start in Medellin met een gids, was de overgang van het westen naar het Zuid Amerikaanse niet zo heel groot en werden we een beetje ingewijd in Colombia. Van daaruit door naar de koffieplantages in het boerenland en een week later weer terug naar de grote stad Bogota met veel vertier en aan het eind van de reis door naar Cartagena om aan het zandstrand van het eiland Tierre Bomba bij te komen van alle indrukken. Het was een mengeling van cultuur, natuur en moderne steden, van paragliding, modder vulkaan tot tour over een koffieplantage. Grotendeels georganiseerd en op ons verzoek ook wat open gelaten. Het was een aaneenschakeling van hoogte punten in een mooi, vriendelijk en gastvrij land, dat positief in ontwikkeling is. Een aanrader voor hen die van afwisseling houden en het ook leuk vinden om actief dingen te ondernemen."
Marja Schouten en Marie Sophie Brinkman (Weert)

Georgië

"Wat een reis! We hebben intens genoten. Hemingstone Travel heeft voor ons, perfect op maat, een super rondreis door Georgië uitgestippeld. Met private driver, van guesthouse tot 5* hotel, van zeeniveau tot boven 3000 m hoogte (met zicht op >5000 meter hoge bergen). Wat een heerlijk land! De natuur was overweldigend en zeer gevarieerd, de bevolking vriendelijk en gastvrij, het eten altijd vers, smaakvol en lekker, en de wijn …. Er is zo veel te zien, wandelingen zijn spectaculair, autorijden vaak een avontuur. Onze driver/guide was perfect, sprak goed Engels en had veel kennis van het land. Huub bedankt voor deze indrukwekkende reis!"
Fam. Horbach (Landgraaf)

Australië

"Onze Australië reis zit erop en we zijn meer dan tevreden! Mooie locaties hebben jullie uitgezocht en de combi van natuur en stedentrip is, zoals verwacht, prima bevallen. Temperatuur was ideaal voor de vele wandelingen die we hebben gemaakt. 2 dagen 5 graden met mist, regen en sneeuw (Falls Creek) en de overige dagen tussen de 18 en 30. De natuur is overweldigend en dit hadden we niet verwacht. Sydney ga ik zeker nog een keer bezoeken. Dit was voor ons eerste keer dat we zo lang weg waren en meerdere plekken aandeden. Er zijn daarom ook enkele punten waar wij volgende keer beter op moeten letten. Zo hadden we achteraf liever een 4 WD gehad zodat we ook nog wat dirt-roads konden meepikken. Prima geregeld voor de rest en graag tot een volgende keer."
Fam. Snoek (Heerhugowaard)

Japan

"Mijn familie en ik denken nog vaak terug aan deze reis, het was voor mij de mooiste reis tot nu toe. Ik heb er alleen mooie herinneringen aan overgehouden, van het judoën in Tokyo tot het mediteren in de bergen van Koyasan. Japan heeft alles voor jong en oud, mijn broer en zusje die meer van het ‘moderne’ Japan houden, hebben het geweldig gevonden. Maar ook mijn ouders die meer geïnteresseerd zijn in de cultuur, hebben ontzettend genoten. De reis was zeer goed georganiseerd, we hebben ons geen minuut verveeld vanwege de vele activiteiten die voor ons geregeld waren. We hebben sushi gemaakt, maar ook een cultureel feest met vuurwerk en lampionnen aan ‘lake Ashi’. We zijn Hemingstone Travel hier ontzettend dankbaar voor. Kortom: Beste reis tot nu toe."
Yanno den Ridder (Breda) – 14 jaar

Georgië

"Als reguliere, zakelijke bezoeker wilde ik samen met mijn wijnvrienden en vriendinnen wel eens wat meer zien van dit fantastisch land. Daarvoor hebben we Hemingstone Travel ingeschakeld. Het idee van een thema brengt je op allerlei plaatsen in dit land. Wijn is onderdeel van de cultuur voor meer dan 3000 jaar. Hemingstone bracht ons op een verrassende wijze op een aantal plaatsen waar ik als reguliere bezoeker nooit gekomen zou zijn. Een greep hieruit: het ministerie van landbouw, het nationaal museum, waar een hoop te vinden is over de wijn maar ook overblijfselen van het gulden vlies. We hebben een plaats bezocht waar de aardewerken wijnvaten geproduceerd worden op de klassieke manier. Natuurlijk hebben we ook een aantal wijngoederen en productie plaatsen bezocht waarvan verrassend genoeg een er zich bevond op de bovenste verdieping van een appartementen gebouw, en werd gerund door een apotheker. Tevens hebben wij genoten van de wijn die geproduceerd wordt volgens de oude traditie in de aardewerken vaten - kveri - van druivensoorten die we niet kennen en zeer smaakvol zijn. Daarnaast van het landschap met zijn bergen - boven de 5000 m- , de vlaktes in het oosten. Het voedsel is zeer smaakvol en anders dan we gewend zijn. De mensen zijn er vriendelijk en het is er absoluut veilig. Een bezoek aan een christelijk orthodoxe kerk is een belevenis. Een aanrader dit land en een aanrader dit te laten verzorgen door Hemingstone Travel."
W. Rutten (Breda)

Antarctica

"Ja, wij hebben een fantastische reis gehad en prachtige foto's om na te genieten, alhoewel de werkelijkheid altijd nog zoveel indrukwekkender was. De keuze van de reis: voor ons geweldig, maar er waren ook een aantal passagiers minder tevreden. Als je liefst schilderachtige landschappen met veel dieren/vogels ziet (en zelfs groen) ben je beter af met een kortere reis bv South Georgia, Falklands en de Antarctic Peninsula. Of vanuit New Zealand naar Campbell Island. Wij gingen niet alleen hiervoor, maar juist ook voor de immense uitgestrekte ijsvlakten en ijs formaties....het einde van de wereld. En de verhalen erbij over ontdekkingsreizen. En dat hebben we gezien. In zijn totaliteit hadden ze de reis beter 1 dag langer gemaakt. Nu zal je zeggen 32 dagen is al veel, maar het gaat over de verhouding landingsdagen/zeedagen die voor tevredenheid zorgt. Er zijn een/derde landingsdagen en dat wil zeggen dat als er door het weer/zee omstandigheden een paar dagen maar op halve snelheid gevaren kan worden, dat het ten koste gaat van de landingen. Dan wordt die verhouding al snel minder. En alhoewel het weer niet altijd te voorspellen is, is het wel te verwachten dat er op een oversteek van zeker 7 dagen bij normale omstandigheden in die omgeving een dag verloren gaat omdat er minder snel gevaren kan worden. En dat betekent dan dat er tijdens die laatste 7 dagen geen tijd meer is voor een onderbreking op Campbell Islands. Accommodatie: tevreden, alhoewel het schip al wat ouder is en onze hut nog niet vernieuwd was (inmiddels wel). Eten: zeer tevreden. De vegetarische maaltijden waren evenwel onvoldoende. Lectures: zeer tevreden, waarbij een paar sprekers uitmuntend en een paar maar net voldoende. Landingen: goed georganiseerd. Wij hadden wel het voordeel dat er 3 helikopters aan boord waren, omdat er een filmploeg van natuurfilms (BBC, Disney en Netflix) mee was die ook veel heli-uren hadden voorzien, maar nooit tegelijk met onze vluchten. Sociaal: Met 105 passagiers en 50 bemanning 32 dagen op een boot: wij hebben enorm veel plezier gehad, (een paar dagen niet blij vanwege zeeziekte ondanks pilletjes) en een leuke groep contacten aan over gehouden. Het is nog een heel verhaal geworden. Wij hebben ervan genoten!"
Fam. Witjens (Kalmthout)

Tanzania

"Nadat Hemingstone Travel voor ons een uitstekend verzorgde reis in het voorjaar naar de Algarve had verzorgd hebben zij voor ons een op maat gemaakte safari van 2 weken in juli naar Tanzania samengesteld. Deze reis bracht ons vanuit Arusha gedurende 8 dagen naar de Serengeti, NgoroNgoro krater, Tarangire National Park en de Kilimanjaro. De resterende dagen werden in een luxe maar kleinschalig resort aan het strand van Zanzibar doorgebracht. Zowel de voorbereiding als de reis zelf werden uitstekend door Hemingstone verzorgd, en voldeed volledig aan onze verwachtingen, of werd zelfs overtroffen. We hebben een fantastische tijd gehad, mede dankzij de prima gidsen en adequate ondersteuning ter plekke. Naast de indrukwekkende safari (inclusief de "Big Migration" en 4 van "Big 5") waren de hoogtepunten het verblijf in tenten op de Serengeti, de wandeltocht op de Kilimanjaro en het strand van Zanzibar (inclusief kitesurf lessen). De Tanzanianen zijn bijzonder hartelijke mensen die prima Engels spreken, uiterst beleefd en behulpzaam en deskundig (de gidsen). Kortom, we hebben een onvergetelijke vakantie achter rug, mede dankzij Hemingstone Travel."
Fam. Stokbroekx (Utrecht)

Malediven

"Wij hebben een prachtige en goed georganiseerde reis gehad in Sri Lanka en aansluitend een aantal dagen op de Malediven. Bij aankomst in Sri Lanka stond direct onze privé chauffeur klaar die heel vriendelijk en behulpzaam was. We hebben een heel afwisselend programma gehad van cultuur en natuur; enerzijds hebben we tempels bezocht, veel boeddha beelden gezien en anderzijds prachtige bergen, een mini safari in Minneriya National Park en een prachtige safari in het Yala National Park. Sri Lanka heeft alles te bieden: bergen, prachtige kustlijnen, theeplantages, rijstvelden, nationale parken, wilde olifanten en apen. We hadden elke dag een prachtig programma met enorm veel indrukken. Ook had onze privé chauffeur een aantal eigen suggesties en tips die zeker de moeite waard waren. Het mooiste vonden we de regio rondom Sigiriya en het Yala National Park. Galle is een prachtige hippe plaats met leuke winkeltjes. Kandy is een hectische maar bijzondere stad. We hebben hier overnacht in het Queens Hotel, midden in de stad. De Malediven is écht zo mooi zoals de foto’s in reisgidsen; prachtige stranden met helder water en mooie vissen. We verbleven op Velassaru wat werkelijk een prachtig resort was. De drank en maaltijden zijn wel erg prijzig maar gelukkig was Sri Lanka daarentegen erg goed betaalbaar."
W. Bless & V. de Bruijn (Breda)

China

"Just returned from my second holiday trip organized by Hemingstone Travel. The first trip was a short holiday to Barcelona and now just a couple of weeks ago I did a much bigger trip across Asia, which included Hongkong, Macau, Vietnam and Thailand. This in approx. 10 days. All of my trip was organized from A to Z by Hemingstone Travel. As this was my first major holiday since my retirement I wanted to keep the risk as low as possible and decided to use a travel organization with a solid reputation. Now being back and reflecting on the trip, I must say I am very satisfied how Hemingstone Travel organized the whole trip. This because I was left with maximum space to enjoy my holiday and did not have to worry about anything regarding bookings, accommodation, logistics etc. And when there was something they were right on the phone to support and coordinate. So definitely I will get back to Hemingstone Travel to plan my next trip. Thank you Hemingstone Travel!"
J. Alvares (Evillard, Zwitserland)

Sint Petersburg

"We hadden een prachtige reis naar Sint Petersburg. Bij aankomst stonden onze gids en taxi klaar, dus we waren snel in ons hotel en kregen onderweg al een korte toelichting op de bezienswaardigheden. Het hotel was uitstekend, ruime kamer, mooi uitzicht richting het centrum. Ontbijt was uitgebreid en smakelijk, personeel vriendelijk en voorkomend. Wij waren blij dat we voor dit hotel hadden gekozen. Door de ligging – ca 15 minuten van het Mariinsky theater en diverse restaurants – hadden we steeds een mooie route door het centrum richting het westen en onderweg konden we een restaurant aandoen. Overigens, er stopt ook een tram vlakbij het hotel en daarnaast konden we elk uur met de hotelbus richting het centrum, ook handig. De beide dagen met gids zijn heel goed bevallen. Roman was een plezierig persoon die ons op een voortvarende wijze de stad heeft laten zien en meegenomen heeft naar de Isaak kathedraal en de Petrus en Paulus vesting (dinsdag) en op donderdag door de Hermitage heeft geleid. Fijn ook, vooral op dinsdag, om een taxi bij de hand te hebben. Ook de taxichauffeur was erg vriendelijk. Kortom: een prachtige reis die ons nog lang zal heugen."
Fam. Burgers (Eindhoven)

Chili

"Hemingstone Travel heeft een geweldige reis voor ons verzorgd. De hotels waren ongewoon en pasten precies bij wat wij leuk vinden. Toen iets niet bleek wat we hoopten werd er onmiddellijk gereageerd en snel een goed alternatief geregeld. Een mooie en persoonlijke begeleiding en ervaring."
Fam. Heebink-Ryxman (Amsterdam)

Oman

"Hierbij een klein kadootje van Qais, heeft hij aan ons meegegeven. Dadels van zijn eigen farm. We hebben een fantastische reis gehad. Goede gids, mooie tour, prachtige accommodaties. Alleen Chedi viel ons een beetje tegen, kwam vooral door de kamers. Zo'n prachtig hotel en dan een queen bed, dat kan echt niet. Verder alles top!"
Fam. Ten Brink (Oegstgeest)

Kilimanjaro

"Een fantastisch adembenemend avontuur naar de top van de Kilimanjaro. De gehele reis was tiptop geregeld. Al bij aankomst in Arusha, Tanzania werden wij opgewacht door een “Angel” die ons in no-time door alle formaliteiten loosde. Onze gids Noah werd in 2016 verkozen tot gids van het jaar door REI en was al 184x naar boven geklommen. Maar onze bijzondere route (noord oost kant) loopt hij pas voor de tweede keer! Na een “gear check” en briefing vertrekken wij (5 mannen) vanaf Moshi-gate met onze porters en 2 gidsen, in totaal 39 personen. We vertrekken met 28°C door het tropical forest naar Forest Camp op 2900m en worden verwelkomd door de porters met gezang en dans. Vanaf nu worden 's morgens en 's avonds hartslag en zuurstofgehalte van het bloed gemeten. Next day and every day, wake-up 6 uur met thee of koffie. Om 06.45 heerlijk ontbijt en 07.30 gaan we lopen. Bij aankomst op 3500m in Camp Shira1 staat alles alweer klaar voor ons en ratelen de pannen in de keukentent. Aankomst. Voor het eerst hebben we nachtvorst. Na vertrek de volgende dag komen we op 4000m buffels tegen die hier op zoek zijn naar minerale zouten. We lopen boven de wolken en hebben al mooi zicht op Kili en arriveren op 4166m in Moir Camp. De volgende ochtend na een korte steile klim is er een mooi uitzicht op Kili, mount Meru en de Shira caldera. We stijgen en dalen over de uitlopers van de vulkaan. We lopen alleen door het landschap en zien geen andere groepen meer. Aankomst op 4040m in Pofu Camp. Elke dag lunchen en dineren we heerlijk in onze mess-tent. Vandaag vertrek naar Third Cave op 3971m. Bij aankomst worden we toegezongen over “Zaina”, een schone dame uit Dar es Salaam. 's Morgens vertrek naar Camp Kibo dat op 4720m ligt. Hier vriest het permanent en na een final gearcheck ‘s middags naar bed. Om middernacht begint onze laatste klim naar de top. Na een uitdagende klim arriveren we om 05.00 uur op de kraterrand op 5685m bij Gilman’s Point om vervolgens via Stella Point naar UHURU peak te klimmen. De timing is perfect, onze aankomst op de top is precies wanneer de zon opkomt. De gevoelstemperatuur is nu -22°C door de straffe windkracht 7. Na een korte foto-shoot terug richting Stella Point om de afdaling in te zetten wat het nodige van de beenspieren vraagt en we zijn blij wanneer we op 3950m het Millennium/High Camp bereiken. De volgende ochtend nemen we afscheid van alle porters en beginnen aan ons laatste stukje afdaling naar Mweka Gate op 1600m waar een glas champagne op ons wacht. Nog een dag uitrusten in de Arumera Lodge en samen nagenieten van een heel fraaie succesvolle expeditie die tot in de puntjes was verzorgd, voordat we terug vliegen."
L. Salomons (Breda)

Japan

"We denken nog vaak terug aan onze reis door Japan. We hebben een goed beeld gekregen en zijn blij dat we er geweest zijn, het is zeker de moeite van het bezoeken waard, maar het is wat ons betreft iets te klinisch en mist de gezelligheid, die we zoeken. Maar jullie hadden alles goed geregeld! We waren vooral blij met jullie pro-actieve begeleiding en ook die van Tomoka. Het enige wat we in de toekomst nooit meer willen is een groepstour. Haha! Verder was een overnachting op het heilige eiland waar ik de naam nu van vergeten ben misschien leuker geweest dan in Hiroshima. En we waren een beetje verrast dat we de laatste nacht in het Hilton in een Japanse suite zaten. We zullen in de toekomst zeker weer gebruik willen maken van jullie diensten!"
Fam. Barthen (Leiden)

Galapagos M/Y Grace

"Als één groot sprookje, maar dan écht. Zo kan ik onze belevenis op de M/Y Grace samenvatten. Direct bij de eerste aanblik van dit prachtige, gracieuze schip, ging ons hart sneller kloppen. Natuurlijk kenden we de verhalen van het imposante verleden, maar toch, toen we dan werkelijk aan boord gingen, maakte het veel indruk. We ervaarden direct de warme gastvrijheid van de bemanning; een voorproefje van een geweldige week. Elke dag was opnieuw een combinatie van culinair genieten, relaxen en verrassingen van de ongerepte natuur van de Galapagos. De gidsen brachten ons naar de eilanden, begeleidden ons in het water en vertelden ons de interessantste details over dit unieke gebied. Slechts zorgeloos mee bewegen met de ontelbare hoogtepunten op een dag was onze opdracht, alles was tot in de puntjes geregeld. Zelfs als we wat afwijkends wilden. Ik begrijp nu pas echt dat Huub deze droom koesterde en ik kan niet anders zeggen dat de M/Y Grace de verwachting ruim heeft overtroffen. We zijn blij dat we dit hebben mogen meebeleven."
Thom Boot en Marlène Chatrou (Nuenen)

Thailand

"Wat een fantastische reis in Thailand hebben wij gehad. Wij hadden vooraf zelf een idee wat we wilden. In ons tempo, geen groepsreis, paar dagen in een natuurgebied en afsluiten op een eiland. Huub heeft zeer goed naar ons geluisterd en er een mooie reis van gemaakt. Na 5 dagen Bangkok, hadden we een privé chauffeur ter beschikking die met ons meereisde naar de verschillende plaatsen die wij bezocht hebben. Ook in het natuurgebied hadden we drie dagen een privé ranger. We hebben de reis afgesloten op een eiland. Alles perfect geregeld en we hebben de gehele reis prima accommodaties gehad."
Fam. Verhulst-Damen (Breda)

Peru

"Afgelopen zomer kwam onze droom uit. Wij hebben 3 weken door Peru getrokken en de meeste van zijn bijzondere plaatsen bezocht. Dit hebben we met Hemingstone Travel gedaan en dat was voor ons niet voor het eerst! Ook Cambodia en Marrakesh waren zeer goed bevallen en dus een goede reden om terug te keren bij Huub en Ghislaine van Luyt. Hemingstone Travel heeft er met zijn lokale partner voor gezorgd dat onze reis tot in de puntjes georganiseerd was. Het hele schema van de reis, de gidsen die ons oppikten en naar afgesproken punten brachten of ons informatie gaven over de historische sites die we bezochten…. Allemaal keurig op tijd en even vriendelijk. Onze complimenten aan beide reisorganisaties! Ook mijn verzoek om als het mogelijk was voor in de touringcar te zitten i.v.m. wagenziekte werd gehonoreerd. Wat ontzettend fijn was dat!! Dus nogmaals een TOP-reis en a dream came true!"
Fam. van den Bos-van Steenis (Rijswijk)

Malediven

"Het was een groot feest! Drie en een halve dag hebben we ons onder gedompeld in ongekende service en luxe…. 300 man servicing 180 gasten, hoe wil je het hebben! Die 50-ste verjaardag gaat ze nooit vergeten!"
Fam. Kalff (Haarlem)

Botswana

"Eerst ff “landen”... Het woord waanzinnig is niet voldoende om deze ervaring te omschrijven! Laat je weten als wij weer op aarde zijn."
Fam. Nederlof (Breda)

Marokko

"We hebben een fantastische vakantie gehad, nog beter dan ik had verwacht. Marrakech is een ontzettend leuke stad, we hadden prima weer en het hotel was super! Fijne kamers en goed personeel, top locatie, bijzonder aangenaam zwembad. De vlucht terug was wegens slecht weer een paar uur vertraagd maar daar kan niemand iets aan doen. Dus een prima vakantie, bedankt voor de goede organisatie."
Fam. Stokbroekx (Utrecht)

Indonesië

"Wij hebben met zijn 4-en (2 volwassenen en 2 pubers) een fantastische oosterse reis gehad naar Bali en Lombok. We waren altijd gewend om zelf te reizen en alles te organiseren maar deze keer hebben we onszelf wegens omstandigheden eens laten verwennen door de organisatie helemaal uit handen te geven aan Hemingstone Travel. En verwennen was het! Wat hebben we genoten en we hebben nauwelijks iets hoeven doen! Alleen moesten we  van tevoren goed uitstippelen welke “stops” het best bij ons gezin pasten natuurlijk en …er heen vliegen. Toen we arriveerden werden we op het vliegveld opgewacht door een zeer goed Engels sprekende gids die ons een fantastische 3 weken heeft bezorgd. Hij was een echte Balinees en heeft ons veel meer van het eiland laten zien en ervaren dan we zelf ooit hadden kunnen regelen. En hetzelfde gold voor Lombok (andere gids). De accommodaties waren ook fantastisch, en zeer sterk boven onze verwachtingen. Meestal geloof ik die (met groothoeklenzen gemaakte idyllische) fotootjes namelijk niet, maar hier werden ze gewoon echt waar! Bij elk hotel schaamden we ons zelfs een beetje… Een van de kinderen zei: “ik wist niet dat we zo rijk waren pappa..". Tsja, Hemingstone Travel heeft zo dus eigenlijk alles wel zo’n beetje overtroffen waar we vooraf op hadden gehoopt! We wilden een zorgeloze reis na een paar zware jaren en die hebben we ook dubbel en dwars gehad! Dank daarvoor!"
Fam. Oerlemans (Soest)

China

"China en Japan combinatiereis: Een reis om nooit te vergeten, waarin al onze wensen werden verwerkt, en werden aangevuld met fantastische tips en excursies. De verdeling tussen excursies en "vrije" dagen was heel goed. Ook de documentatie was zeer verzorgd. Mede dankzij de goede contacten die Hemingstone heeft in Japan en China klopte alles, aan de kleinste details was gedacht. Onze verwachtingen kwamen uit en werden zelfs overtroffen! Hartelijk dank daarvoor!"
Fam. Bouman (Amsterdam)

Sri Lanka

"July and August 2016 we ventured off to discover Sri Lanka and the Maldives and what a wonderful discovery it was. Sri Lanka is such a diverse country with something for everyone. Our son especially enjoyed seeing the elephants and other wildlife whilst our daughter really enjoyed the cultural aspects in particular the temples and learning about Buddhism.  Our driver, Rusiru, was very friendly and also very knowledgable but on the rare occasion he didn't have the answer to our never ending questions he would do everything he could to find us an answer and stopped endlessly so that we could take photographs of everything. We can highly recommend travelling with a private chauffeur. Our favourite stop would have to be the Madulekelle Tea and Ecolodge located high up in the tea plantations even if it did take us rather a while to get there. The hotel and accommodation were outstanding set in a gorgeous location, the food delicious and the additional facilities such as the spa and the tour of the tea plantation fantastic. The 5 days in the Maldives at the end of our trip was just the icing on the cake. Kurumba is a great resort and we especially loved the snorkelling. Definitely a trip worth recommending for families with teenagers."
Fam. Putter (Berkel en Rodenrijs)

Luxe zeecruises

"In het najaar hebben we met de familie een fantastische cruise gemaakt op de Middellandse zee. Onze groep van 12, allemaal familie, heeft veel gereisd en heeft dan ook aardig wat eisen als het gaat om organisatie en kwaliteit van een reis. In ons geval kwam daar nog een specifieke vraag bij i.v.m. enige medische ondersteuning tijdens de reis. Hemingstone Travel heeft echt al onze verwachtingen overtroffen.  De reis met voor- en na transport was tot in de puntjes geregeld. De trip met Oceania cruises kan ik iedereen aanbevelen"
Fam. van den Meiracker (Breda)

Georgië

"Heel goed georganiseerde reis met enthousiaste gids en chauffeur. Voortdurend positief contact organisatie en gids. Verwacht geen service en gezellige restaurants, maar geniet van de fantastische natuur, de mooie cultuur en de lokale lekkernijen. Dan maak je een prachtige reis."
Fam. Maas (Bergen op Zoom)

Oslo

"Niet alleen uitstekend, maar ook nog eens supersnel geregeld! Ik heb het plezierige en veilige gevoel dat Hemingstone Travel altijd stand-by staat om eventuele problemen aan te horen en zo nodig op te lossen. Er wordt zeer aktief meegedacht. Een volgende keer boeken wij graag weer via Hemingstone Travel."
Fam. Oorthuys (Breda)

Sint Petersburg

"Een reisleider met sterk organisatorische kwaliteiten is een must. Als hij goed aanvoelt wat leeft in zijn gezelschap wordt het een zeer aangename reis. Maar als hij daarenboven ook nog poetisch sterk is wordt de reis een experience. We hebben genoten! Bedankt voor je tomeloze inzet. Het resultaat was er naar!"
Fam. Hoefsloot (Breda)

Sri Lanka

"Wij hebben een prachtige en goed georganiseerde reis gehad in Sri Lanka en aansluitend een aantal dagen op de Malediven. Bij aankomst in Sri Lanka stond direct onze privé chauffeur klaar die heel vriendelijk en behulpzaam was. We hebben een heel afwisselend programma gehad van cultuur en natuur; enerzijds hebben we tempels bezocht, veel boeddha beelden gezien en anderzijds prachtige bergen, een mini safari in Minneriya National Park en een prachtige safari in het Yala National Park. Sri Lanka heeft alles te bieden: bergen, prachtige kustlijnen, theeplantages, rijstvelden, nationale parken, wilde olifanten en apen. We hadden elke dag een prachtig programma met enorm veel indrukken. Ook had onze privé chauffeur een aantal eigen suggesties en tips die zeker de moeite waard waren. Het mooiste vonden we de regio rondom Sigiriya en het Yala National Park. Galle is een prachtige hippe plaats met leuke winkeltjes. Kandy is een hectische maar bijzondere stad. We hebben hier overnacht in het Queens Hotel, midden in de stad. De Malediven is écht zo mooi zoals  de foto’s in reisgidsen; prachtige stranden met helder water en mooie vissen. We verbleven op Velassaru wat werkelijk een prachtig resort was. De drank en maaltijden zijn wel erg prijzig maar gelukkig was Sri Lanka daarentegen erg goed betaalbaar."
W. Bless & V. de Bruijn (Breda)

China

"Tja, we zijn weer thuis en dat is natuurlijk fijn, maar in China was het ook fijn, heel fijn eigenlijk. We hebben een heerlijke vakantie gehad, veel gereisd, gezien, gelopen, lekker gegeten, veel gelachen .... Onze complimenten voor de manier waarop Hemingstone Travel en partners dit allemaal geregeld hebben. Wat een lekkere manier van reizen is dit! De gidsen waren leuk, gezellie en behulpzaam. Wisten hun ding te vertellen, namen net zoveel foto’s als wij en allemaal behulpzaam. Heel fijn. We hebben nog nooit zoveel foto’s met ons tweeën erop gehad tijdens een vakantie! (nu maar hopen dat ze ze ook nog opsturen). En de chauffeurs, ze waren eigenlijk heel goed bezig, met eigen inzichten over verantwoord inhalen, ononderbroken lijnen (en de functie daarvan) en de mooie kunst van het invoegen. Ik heb af en toe mijn ogen maar dicht geknepen. Een keer even een spookrijder geweest, maar dat had de gids gelukkig ook door, werd heel snel gecorrigeerd! En dan de boottocht op de rivier Li. We zouden vroeg gaan omdat het anders zo druk zou zijn. Ik hoor het je nog vertellen. Nou dat is gelukt. We waren de enige omdat het nogal hard en nogal hardnekkig regende. Het was dus lekker rustig op het water. Jammer dat de bergen bijna niet te zien waren. Wel aparte foto’s kunnen maken. Lekker spooky. Kortom: het is een bijzondere en fijne vakantie geweest. We zijn er blij mee. Met vriendelijke en vrolijke vakantiegroeten!"
Fam. Corbee-Rijpma (Rijswijk)

Malta

"Wat een prachtige foto's. Dat kan een fotograaf echt niet mooier doen. Hartelijk dank. Het is dat ik zelf mijn kleding in een koffer moet doen, maar voor de rest is dus echt alles tot in de perfectie geregeld"
Fam. van Bilsen (Breda)

Krakow

"De reis is een groot succes geworden dankzij de inzet van onze organisatoren alsook het uitzonderlijk mooie en afwisselende reisprogramma dat door Huub van Luyt van Hemingstone Travel is samengesteld en ook onder zijn leiding is uitgevoerd. De intense beleving van de indrukwekkende historie, rijke cultuur en indringende muziek van Polen en Krakow in het bijzonder, heeft het reisgezelschap van begin tot het eind gefascineerd en verrast. Voorts is men gezegend geweest met een zeer gevarieerd maar homogeen reisgezelschap, dat daarenboven is getrakteerd op 5 dagen zomerse omstandigheden. Voorts is het reisgezelschap op ondubbelzinnige wijze duidelijk geworden, waarom er nog uitsluitend gesproken dient te worden van Krakow en niet Krakau."
Bredase Societeit (Breda)

Luxe zeecruises

"Oceania Cruises met het schip Riviera over de Adriatische zee: Het was voor ons niet de 1e keer dat we bij Hemingstone een reis boekten, dus we waren een hoog service niveau gewend. We hebben een prachtige reis gehad; 10 dagen gecruised en steden bezocht; o.a. Athene, Santorini , Olympia, Corfu, Kotor, Split, Venetië, Ancona en Bari. Een geweldige formule om veel te zien en genieten van de luxe aan boord. Alles is goed geregeld en we zijn wederom tevreden over de persoonlijke service van Huub. Bedankt en tot een volgende keer!"
Fam. Teuwen (Breda)

Sint Petersburg

"We hebben een mooie en fijne vakantie gehad. Het was een leuke ervaring om een keer op deze wijze te reizen. Alle steden hebben hun eigen karakter van knus tot indrukwekkend. We waren erg blij met Elena als gids, was erg fijn dat je het zo voor ons hebt kunnen regelen. Veel gezien in Sint Petersburg, het was indrukwekkend. Reizigers Holland America Lijn Cruise langs de Baltische staten. "
Fam. Hoefs (Teteringen)

Indonesië

"Het bruisende Singapore met de vele must-sees stond in schril contrast met het relaxte Bali. Singapore is een smeltkroes van vele culturen waar we ogen en tijd te kort kwamen om alles te absorberen. Bali daarentegen is een klein eiland met vriendelijke mensen, mooie natuur (oa. rijstvelden), een lekkere keuken en fantastische hotels. De rondreis is afwisselend, goed opgebouwd en ideaal voor de relax-zoekende toerist."
Fam. Vanderbeke (Breendonk, België)

Trans Mongolië Express

"Net weer terug in de cabine, na het avondeten. Geweldig is het gewoon! Met Ludwina, de reisgids hebben we het bijzonder getroffen. We genieten van de ontdekkingsreis en het gezelschap."
Fam. van der Heijden (Uden)

Trans Mongolië Express

"Wij zijn na een fantastische en heel interessante reis met de Tsarengoud dwars door Rusland en Mongolië en een beetje China weer terug in Nederland. De gehele organisatie van de reis verliep vlekkeloos. Het weer was heel goed, in Siberië veel warmer dan verwacht, een keer in Rusland en een keer in Beijing een paar druppels.  Ook de geboekte extra’s werden allemaal zoals gepland uitgevoerd. Wij waren met alleen 9 personen in onze wagon en dus ook met een reisleider voor deze kleine groep en natuurlijk ook een kleine bus. Dus heel luxe en comfortabel. Onze reisleider, Ludmila, was perfect en onze groep met 3 echtparen en 3 Singles was heel harmonisch, zoals ook met de andere groepen. Wij hadden inderdaad weinig tijd om even in ons coupe te ontspannen. He dagelijkse heel interessante programma (mede ook dank zij de lokale gidsen) hield ons permanent op de benen. Het is moeilijk om een High light uit te lichten, het waren gewoon te vele. Toch wil ik specifiek een paar noemen: het ger kamp en de NP Terelj was een belevenis; de tijd in Irkutsk en het Baikalmeer met Picknick en een korte rit over de oude route; de steeds afwisselende landschappen tijdens de trein reis door Rusland en Mongolië (vooral het bochtige traject); een aantal concerten en musicerende volksgroepen op verschillende plaatsen; de ontmoeting met plaatselijke bevolking; de eerste avond op Der Rote Platz in Moskou, een prachtige zomerse avond met een heel ontspannen atmosfeer, mensen en families die van de vrije tijd genieten, geen politie of militairen, tenminste voor ons onzichtbaar, een veilig gevoel net zoals thuis. De culinaire verzorging in de trein was heel goed, met elke dag een afwisselende smakelijke maaltijd. Nu rest ons alle indrukken en de foto’s te verwerken. Van deze reis kunnen wij nog heel lang genieten."
Fam. Conrad (Bergen aan Zee)

Japan

"We hebben een fantastische reis gehad, alles liep gesmeerd. De Hotels/Ryokans/Ferry zijn echte aanraders en de timing was perfect. Reizen met de Shinkansen ging ook comfortabel en vlot. Dit is een mooie reis om Japan te verkennen. Dank je voor de goede zorgen. "
Fam. Witjens (Kalmthout, België)

Portugal - Douro

"Beste Huub en Maarten. Wij hebben genoten van de reis naar Porto. Het was met deze reis als met goede wijn: alle ingrediënten waren voorhanden, maar het waren jullie als wijnmakers die er een topwijn van gemaakt hebben. Jullie voorbereiding, professionaliteit en vooral betrokkenheid waren van grote klasse. En, zoals goede wijn, hij was nu al perfect drinkbaar, maar met de tijd zal dit "product" alleen nog maar beter worden. Nogmaals hartelijk dank!"
Fam. Hoefsloot (Breda)

Portugal - Douro

"Quinta da Romaneira is een aanrader voor mensen die van luxe en absolute rust en stilte genieten. Het uitzicht over het Douro gebied is exceptioneel."
Fam. Meeùs (Schoten, België)

Marokko

"Onze vakantie naar Marrakech was fantastisch! We hebben best aardig weer gehad en genoten wat die totaal andere wereld. Nou je had gelijk hoor, wat een super hotel! En alles was weer goed geregeld! Heel fijn………we werden netjes opgehaald en erg leuk ontvangen met onze naambordjes. De volgende dag hebben we ons ondergedompeld en het leven in en rond de soeks. Werkelijk alles hebben we lopend gedaan op du Jardin de Majorelle na. De eerste dag gedineerd bij El Fenn en later in de week er ook nog een keer geluncht op het dakterras. Echt fantastisch! Ook zijn we een keer gaan dineren bij Dar Moha….super! Maar ook in het hotel was het eten heerlijk. Een lunch bij café Arabe is ook een aanrader. Heel trendy op het dakterras. In de nieuwe wijk koffie bij Grand café de la post is erg leuk en ook bij Kremm café….. Als je het zo leest hebben we alleen maar gegeten maar dit waren echt allemaal leuke trendy tentjes en heerlijke gerechten….erugg belangrijk tijdens je vakantie natuurlijk haha! Op de valreep hadden we ook nog literair café Dar Cherifa gevonden ….. super! en ondertussen maar de sfeer geuren gebruiken gewoontes van deze mooie lieve mensen opsnuiven…..echt super allemaal!!  Dank Huub van ons allebei voor weer een super geregelde reis!"
Fam. van Steenis (Schiedam)

Cambodja

"Overigens was ik erg onder de indruk van de reis naar Vietnam en Cambodja. Angkor Wat was het mooiste wat ik in mijn leven heb gezien. We hebben een top reis gehad."
Fam. Lemberger (Amsterdam)

Peru

"We zijn weer terug in Curacao na een fantastische en adembenemende reis door Peru. We hadden het 2½ dag fantastisch in Lima; hebben heerlijk (op jullie advies) geluncht en onze 1e pisco gedronken in 'Bar Cordano' - dit hadden we absoluut niet willen missen! Vervolgens een soepele vlucht met LAN naar Iquitos en een bijzonder verblijf op de Delphin II! My god, wat een luxe!!! Echt in alle opzichten schitterend! Echt een waanzinnige reis met een echt hele mooie herinnering! Veel dank voor je fantastische begeleiding. "
Fam. Spreuwenberg (Willemstad, Curacao)

Cambodja

"Onze reis naar Thailand en Cambodja was fantastisch, waarbij vooral ons verblijf in Cambodja een enorme indruk heeft achtergelaten. Wat een prachtig land, met prachtige en lieve mensen! Dit land verdient zoveel meer! Een absolute aanrader. De hele reis was tot in de puntjes door Hemingstone Travel voorbereid. Vanaf minuut 1 gaf ons dat een geruststellend gevoel, waardoor we voor de volle 100% hebben kunnen genieten van al het moois dat Thailand en (vooral) Cambodja te bieden hebben. "
Fam. Gielen (Breda)

Sri Lanka

"Dag 8: rustige rit leuke dingen; eten lokaal; fantastisch ontvangst, top locatie; zuivere romantiek, alle verlichting met olie lampen en kaarsen; diner met kampvuur aan water kant strandje met overal olie lampen; de ogen van de krokodil lichten op in het water bij het flamberen van het vlees; om het kamp: luipaard tijdens lunch hierna big hunt; avond diner iedereen achter een beer aan; helaas alleen de ogen zien reflecteren in de zoeklamp: zeldzame beelden gezien van een luipaard moeder met baby; prooi hert in de boom; in de andere boom de moeder met pup luierend te wachten; helaas geen goede foto's; Eigenlijk alles gezien; beer luipaard olifant krokodil mongooze buffel herten haas vogels alle kleuren lepelaar gieren kingfisher pelikaan pauw adelaar slang eters viseters. Dag 9; zwemmen privé rivier, overdag dus niet gevaarlijk voor krokodil; voor onze neus troep apen in een massale boom; komisch zo 'n apen familie in dagelijkse doen; Dieren top dag; beer die rond het kamp waart nu vol in zicht, opnamen gelukt; luipaard met 3 jongen in de verte, onwaarschijnlijke rit met 4WD; luipaard met 1 jong nu dichtbij auto, helaas te donker voor opname; Steeds weer ontvangst met koele doekjes thee op een apart zitje; een waar feest; zelfs een warme douche en wc in de tent; dan weer 4 gangen diner; Nog steeds alleen. (Overigens: naast deze superlatieven kregen we ook een aantal buitengewoon nuttige tips ter vervolmaking van deze Sri Lanka reis!)."
Fam. Gietelink (Breda)

Portugal - Douro

"Beste Huub en Maarten, Het houdt maar niet op met leuke verrassingen; Wij waren net van plan om jou en je broer te bedanken voor dit heerlijke relaxte reisje naar de Douro, tot deze foto’s weer kwamen en wij onze hersentjes niet meer hoeven te pijnigen om de gezellige dingen weer te herinneren. Nogmaals hartelijke dank; en voor jullie beiden alle succes van de wereld als startende ondernemer. Zo te merken gaan jullie het, zeker en vast, maken. "
Fam. Hoorweg (Antwerpen, België)

Galapagos

"Tijdens de hele reis werd de adrenaline omhoog gestuwd. Een gevoel van aanhoudende extase. Maar dan zonder drank of drugs. De indianen in de hoofdstad Quito zijn dan wel arm, maar voor onze begrippen ook heel exotisch. Prachtige vrouwen met een cappuccino kleurige huid. Gedrapeerd in de sierlijke gewaden, waarvan de kleuren afhankelijk zijn van de stam waartoe ze behoren. En haren in volle zwarte strengen die als slingers van zijdeglans tot hun heupen reiken. Galapagos is een wereld die nergens anders bestaat. De zeeleeuwen, de pelikanen, de zeeleguanen, de Darwinvinken, ze komen je allemaal nieuwsgierig begroeten en besnuffelen. En de scholen pijlstaartroggen hebben hun kinderen meegenomen en zwemmen gezellig een stukje met je op. De rifhaaien doen hun middagdut, maar werden bij onze komst gewekt door een jonkie die wel zit had in wat keet. Je staat er dan toch van te kijken hoe groot die beesten zijn. Maar wat het meest indruk heeft gemaakt: wij zijn dier tussen de dieren. Je ziet het, je voelt het. Wat anderen daar ook van zeggen. Hoe ik dat weet? De dieren accepteren dat ik er ben. Zij lopen niet weg. En ik ook niet. Voor niemand bang. "
Fam. Spreuwenberg (Breda)

Myanmar

"Myanmar is een prachtig land wat het verdient door meer Nederlanders ontdekt te worden. Ga nu voordat het misschien de onbedorven staat verliest. "
Fam. van Straaten (Bergen op Zoom)

Halong Bay

"Het gaat geweldig en Ha Long Bay was onvoorstelbaar mooi! We hebben genoten van een decadente trip met 6 man om je te verzorgen en te kunnen genieten van zoveel schoonheid. De hele reis loopt tot nu toe op rolletjes. Behalve de flooding, wat overigens aardig was om mee te maken, loopt alles volgens plan. We zijn net terug van het restaurant dat jij hebt aanbevolen "Khmer Surin" en dat was heel erg lekker. Een goed advies. We zijn met de motor tuk-tuk gegaan en dat was op zich al een hele belevenis in donker Phnom Penh. Morgen een dag o.l.v. de gids. Wij genieten met volle teugen. Het is heerlijk om op deze wijze te kunnen reizen."
Fam. Blomjous (Wagenberg)

Japan

"Wat een reis! Super gevarieerd met drukke (steden) en rustige onderdelen (platteland met Ryokans, onsen (japanse badhuizen) en hikings op de vulkaan en in de bergen). Heel veel gezien en meegemaakt in een compleet andere cultuur zonder dat ik moest bijkomen na mijn vakantie. Alhoewel; ik raakte bij thuiskomst niet uitgepraat over de Japanse ervaringen. De gidsen die ons alles hebben uitgelegd waren super en goed verdeeld over de hele vakantie. Op drie dagen na hebben we alleen gereisd door Japan zonder een gids. In de dagen met gids kregen we zoveel info dat we de rest zelf konden doen in Japan. Je weet niet wat je meemaakt alles is er zo anders, zo georganiseerd, zo subtiel gedistingeerd. Ik heb nog steeds heimwee.......naar het land van de rijzende zon.  "
Fam. De Vaan (Heide, België)

Cambodja

"Ik wilde graag met mijn kinderen (20/18) een bijzondere reis maken naar Cambodja en niet in groepsverband. Maar wilde het regelen van de reis wel voor een groot gedeelte uit handen geven omdat ik daar geen tijd en geen zin in had. Huub heeft er voor ons een droomreis van gemaakt. Cambodja is op alle fronten geweldig en omdat Huub het zo fantastisch geregeld had was het voor ons ook een hele relaxte vakantie. Wat een bijzonder land, met mooie mensen, geweldige tempels, leuke marktjes en heerlijke stranden. Dank je Huub! Ik kom zeker nog eens bij je terug!"
Fam. Van Steenis (Schiedam)

Suriname

"Suriname is voor velen nog een onbekend land en er heersen misschien nog veel vooroordelen over. Wij hebben het als zeer de moeite waard ervaren om te zien hoe de samenleving van Suriname met zijn oude en koloniale elementen, zich langzaam verder aan het vormen is. Het niveau is op velerlei gebied hoger dan je zou denken. Deze reis en de kennismaking met de vele (schatten van) mensen in het land, heeft een diepe indruk op ons gemaakt. Hemingstone Travel heeft daarbij op vlotte en aangename wijze onze reiswensen uitstekend weten te verwezenlijken!"
Fam. Cotterell (Breda, Amsterdam)

Portugal - Douro

"Het was een zeer aangename kennismaking met het wijn/port maken en de wijn/portcultuur. Maarten was een zeer aangename gedreven wijnmaker, die zijn enorme kennis, op een leuke manier wist over te brengen. Dankzij Maarten gingen er deuren open die voor de gewone toerist zouden gesloten blijven. Ook zijn kennis van Porto’s vele bezienswaardigheden (o.a. Casa da Musica) was top! We wensen Maarten dan ook alle succes toe met de verdere uitbouw van zijn quinta. Porto & Dourostreek: een leuk ontspannen intermezzo. "
Fam. Vanderbeke (Breendonk, België)

Galapagos

"Wij hebben Ecuador en de Galapagos eilanden als huwelijksreis gekozen, omdat wij van afwisselende vakanties houden met wildlife en natuur. De reis was boven onze verwachting. Buiten de prachtige natuur en karaktervolle dieren die zich niets aantrekken van onze aanwezigheid, heeft Ecuador en de Galapagos nog veel meer te bieden. Quito ligt midden in het Andes gebergte en bruist van de cultuur door Spaanse, katholieke en indiaanse invloeden. Op de Galapagos heeft het snorkelen met grote zeeschildpadden en zeehonden in azuurblauw water een memorabele indruk achtergelaten. De oprechte vriendelijkheid van de mensen en relaxte sfeer maken de reis een echte aanrader. "
Fam. Suiker (Hoogstraten, België)

Thailand

"De vakantie was fantastisch! Alles is prima verlopen en de locaties waren prachtig. De transporten waren ook uitstekend voor elkaar. Kortom, het was een heerlijk zorgeloze vakantie!"
Fam. Janssen-Wanders (Breda)

Cambodja

"Alles verloopt prima naar wens en we hebben al veel gezien! Angkor Wat met vele tempels er omheen was geweldig!"
Fam. Horsten (Munchen, Duitsland)

Indonesië

"Alles wat we gedaan en gezien hebben tijdens de rondreis was de moeite waard. Bali heeft een uitzonderlijk mooie natuur en prachtige bezienswaardigheden. Het ritme van de rondreis was uiterst relaxed. We hebben 's morgens altijd rustig kunnen genieten van een ontbijtje en werden daarna opgehaald. De dagen waren altijd goedgevuld, maar het programma was niet te druk. We hebben overal de tijd gehad om alles rustig te bekijken. Hierdoor hadden we ook elke dag ruim de tijd om nog in het hotel te genieten aan het zwembad/strand. Aan de rondreis zouden we dus absoluut niks wijzigen. Deze reis is de mooiste en meest memorabele reis die we tot nu toe gemaakt hebben!"
Fam. Goor (Sint Job in ’t Goor, Belgie)

Oman

"Thank you so much for your excellent organization during our stay in beautiful Oman. We had a marvelous  good  time. What your guide Qais did was outstanding: He is a very informative, safe driver, humorous, intelligent and a very pleasant person. We will recommend all our friends to book a travel to Oman with Hemingstone Travel and you. We traveled to 60 countries but this was the best travel organization we ever experienced!"
Fam. Verseveldt (Etten-Leur)

Marokko

"Marokko is een land dat je direct verrast. De vele kleuren en geuren die elkaar constant afwisselen in combinatie met de Afrikaanse gastvrijheid heeft ons zeer verrast. Het op eigen gelegenheid door het land reizen is zeer veilig en aangenaam. De afwisselende landschappen met hun vele kleuren en geuren en de vriendelijke behulpzame bevolking maakten dit tot een waar feestje."
Fam. Geertzen (Breda)

Botswana

"All the plans went to plan, no hitches—even the V&A accommodation issue was resolved to our satisfaction—all the pick up happened on time—no one forgot us.  Many thanks for the personal touch by telling the Chobe Safari Lodge about Gail’s birthday—they gave her a suite…which made her feel very special. And we both got fab rooms at Vic Falls Hotel—so many thanks for doing that! We took 2000+ pics. We plan to put a book together but Jonathan is a draconian editor when it comes to pics he considers good enough to go into a book. We really enjoyed John Chase’s mobile safari—his guide was excellent—we couldn’t find a bird, insect animal that he couldn’t identify and tells us loads about.  His chef was fabulous and gave us the best food—really rivalled Vic Falls hotel.  He had about 5 staff there—just to look after us—What a treat!"
Fam. Bradshaw (Castlemaine, Ireland)

Japan

"Concluderend kan ik zeggen dat wij een fantastische reis hebben gehad met z’n vieren. Japan is prachtig, zeer divers en de mensen zijn bijzonder vriendelijk. Het reizen met de Shinkansen werkt geweldig. De natuur is schitterend, Tokyo is een echte wereldstad, Hiroshima zeer indrukwekkend, Aso mountain is adembenemend mooi. Ook het weekje Pangkor Laut in Maleisië was heerlijk. Even ontspannen na alle indrukken van Japan. Singapore was nog een mooie afsluiting. Vooral het Raffles hotel is geweldig, wat een service en schitterende kamers. Daar hadden we nog makkelijk een week kunnen blijven!"
Fam. Gieles (Ede)

Vietnam

"Wij hebben net een drieweekse reis door Vietnam en Cambodja achter de rug. De uitgekiende afwisseling tussen het ondergedompeld worden in de cultuur van een vreemd land en het verwerken van de vele indrukken in de mooiste hotels op de mooiste plekken van het land maakte de reis compleet. We werden overal opgevangen en begeleid zodat we ons geheel konden overgeven aan het kennismaken met de mensen en hun cultuur. Hemingstone Travel heeft ons op een professionele manier van advies en begeleiding voorzien in het samenstellen van de reis en de diverse programmaonderdelen. Tot en met de laatste terugvlucht hebben we ons geheel over kunnen geven aan een indrukwekkende wereld van diverse culturen en godsdiensten."
Fam. Geertzen (Breda)

Tanzania

"Al bij de eerste kennismaking weet Huub je met zijn verhalen en foto's enthousiast te maken voor het avontuur dat een safari werkelijk is.  De verwachtingen waren voor aanvang al hoog. Maar het avontuur zelf heeft de verwachtingen overtroffen. Een perfect georganiseerde reis, luxe lodges en tentenkampen van een goede kwaliteit en een uitstekende gids en chauffeur (Mr. Kileo). Door hem hebben we zo veel van het land kunnen zien, het is ongelooflijk hoe hij alle dieren weet te vinden in dat weidse land. Niet alleen toonde hij ons de dieren, maar wist ons ook veel te vertellen over de leefwijze van de dieren, het land, de Tanzanianen, de Massaai ..... Onvoorstelbaar zijn de weidse vlakten van Tarangire, Ngorongoro krater en Serengeti. Betoverend zijn de verschillen in het landschap, fantastisch de kleuren. Zo veel te zien... We hebben nooit geweten dat zoveel moois ook emoties kan oproepen. Tot deze vakantie. En als je dan op je laatste dag van de safari  ook nog honderden wildebeast en zebra's de rivier ziet oversteken, dan weet je het: dit was onze mooiste vakantie ooit!"
Fam. Boumeester en Jansen (Breda, Alphen a/d Rijn)

Vietnam

"It felt like our private trip to Vietnam. We couldn’t have planned it as good without the help of Hemingstone Travel! This summer we had the most wonderful 3 weeks in Vietnam travelling from Ho Chi Minh City, through Dalat in the highlands, along the cost to Nha Trang and Hoi An and further north to Halong Bay, Sapa and Hanoi. Using a local partner Hemingstone Travel provided us with private driver and guide during most of the holiday. Their experience and knowledge added elements and value to our holiday that we could never have done ourselves. We meet people and saw places we would never have found on our own. At the same time, we had privacy and time on our own, when we wanted and needed it. Vietnam is a fascinating country full of friendly and accommodating people. We felt safe at all times. The trip was planned by Hemingstone Travel. We were able to make adjustments to accommodate our personal needs and desires. The end result was a tailormade holiday for our family. During the vacation all plans became reality. In addition, we were able to make adjustments on the way. The local partner was very professional and service minded. The trip was in every way a huge success. The best holiday ever!"
Fam. Jensen (Lyngby – Copenhagen, Denmark)

Costa Rica

"Wij hebben heel erg genoten van onze reis Costa Rica, land van de eeuwige lente. Dat is geen boutade. Hemingstone Travel heeft een heel fijn arrangement voor dat land. Wij waren er in de periode einde september, begin oktober. Dit is het regenseizoen, maar daar moet men zich niet al teveel regen bij voorstellen. Het voordeel is dat het relatief rustig is, waardoor de tochten in de verschillende soorten wouden aangenaam zijn en meer kansen bieden om niet alleen de flora te zien, maar ook iets van de lokale fauna. Zoals een kaaiman, een howler monkey of capucijneraapje, ja zelfs een luiaard hoog in de boom hangend. In Tortuguero paraderen de leguanen (tot 2 meter lang) in pracht en praal op het gras naast je. Ook de vlinders en de prachtige tuinen van Mawamba Lodge zijn niet te versmaden. Maar … je bent niet in een dierentuin. De dieren beschouwen je als een bedreiging en verschuilen zich dus zoveel mogelijk. Daarom dat de uitstappen zo vroeg in de ochtend gepland zijn. Het is een reis om nooit te vergeten, een heel leerrijke reis ook. Dankzij de gidsen kom je zoveel aan de weet. Informatie die je meestal niet in de boeken leest. Costa Rica is een heel klein land, maar wat een diversiteit! Het regenwoud is indrukwekkend. De verschillende tinten groen zijn ontelbaar. En het feit dat het land ecologie zo hoog in het vaandel draagt vraagt om respect! Voor ons waren Tortuguero, Arenal en Tamarindo de hoogtepunten. San José en Monteverde waren wat minder, maar dat laatste had dan weer alles met het regenseizoen te maken. En wat San José betreft: naar Costa Rica ga je voor de natuur, niet voor de cultuur. De laatste dagen in Tamarindo zijn een must om alle indrukken te laten bezinken en om te relaxen. Want het is best wel inspannend. Het hotel El Diria in Tamarindo is een absolute topper. Zijn er dan geen minpunten? Toch wel: verwacht je niet aan goedkoop, want dat is Costa Rica niet. Prijzen in winkels en restaurants komen overeen met wat je in België betaalt. Maar naar Costa Rica ga je niet om te gaan shoppen! Doe dat maar ergens anders. Bedankt Hemingstone Travel voor een onvergetelijke reis!"
Fam. Van Oevelen-Verachtert (Antwerpen)

Sri Lanka

"We kijken terug op een fantastische reis naar Sri Lanka. De vriendelijke bevolking, het afwisselende landschap, de prachtige tempels, de theeplantages, het heerlijke eten en de autoritten met onze chauffeur Kelly hebben bij ons een onuitwisbare herinnering achtergelaten. Waar je ook komt, je wordt overal met open armen en glimlach verwelkomt. Het was een vakantie vol afwisseling en verassingen. De safari in Wilpattu waar we aan het einde van de dag, dankzij onze gids, de enige bezoekers waren die een olifant spotten. De prachtige tempels in Anuradhapura en Dambulla werden nog interessanter door de verhalen van onze gids. Wat ook geldt voor het bezoek aan Sigiriya. Een verblijf in Cinnemon Lodge Habarana is zeker aan te raden. De wonderschone stranden aan de oostkust van Sri Lanka waren heerlijk om een paar dagen te ontspannen. Een hoogtepunt was zeker het verblijf in het theegebied van Madulkelle. De Tea & Eco Lodge is fantastisch en het uitzicht wonderschoon. We hebben daar deelgenomen aan een kookworkshop en een wandeling met een naturalist. Bijzonder was ook onze ontmoeting met lokale bevolking in Belihul Oya waar we getuigen waren van hun dagelijks bad ritueel. We waren erg blij met onze chauffeur Kelly die niet alleen over uitstekende driver skills beschikte maar met zijn tips een aanpassingen zorgden voor een aantal bijzondere momenten gedurende onze trip. Huub, bedankt voor je hulp bij de voorbereidingen en ook tijdens de reis was je bij vragen altijd bereikbaar en waar nodig hebben we dankbaar van je hulp gebruikt gemaakt. Top!"
Fam. Bosse en Frijhof (Ilpendam, Vinkeveen)

Zuid Afrika

"Een zeer afwisselende vakantie! Eerst een aantal dagen in de grote stad; Kaapstad. Een mooi en ruim appartement, dicht bij het uitgaansgebied. Een paar dagen Kaapstad is zeker aan te bevelen. We hebben genoten: Table mountain, Signal Hill, Robben eiland, Kaap Goede Hoop, Boulders beach met pinguins en een dagtrip naar Stellenbosch, maar zeker ook het centrum van de stad. Daarna in 10 dagen naar Johannesburg met eigen vervoer, goede locaties en voldoende mooie bezienswaardigheden onderweg. Landschappen en mensen. Vervolgens doorgevlogen naar Zimbabwe om de fantastische Victoria Falls te zien, zowel aan de overkant van de falls als met een helicopter van boven. Tenslotte nog een aantal dagen safari op de grens van Botswana met Namibië (Chobe National Park). We genieten nog na van de vele wilde dieren die we gezien hebben op dit mooie stukje rivieren gebied. Alles bij elkaar een zeer mooie, afwisselende vakantie. Een eerste ervaring met Afrika om niet te vergeten! "
Fam. Hoefs (Teteringen)

Suriname

"We hebben een geweldige reis gehad! Alles volgens afspraak tot in de puntjes geregeld, het vervoer, de enthousiaste gidsen, helemaal top!! Vooral Kabalebo was een onvergetelijke ervaring, kunnen we iedere Surinameganger zeer aanbevelen, de overweldigende natuur, de gastvrijheid, Vivian en haar team hebben ons, en de andere gasten, echt ingepakt met hun charme en deskundigheid. De plantagetour bij Paramaribo heeft ons een inkijkje gegeven in een deel van ons, niet zo fraaie, koloniale verleden, vooral Fort Nieuw Amsterdam was zeer indrukwekkend, Peperpot en de Javaanse Kampongs waren op een bepaalde manier “shocking”, zeker de manier waarop deze mensen anno 2016 nog steeds leven. De lunch in de warung was perfect. Maar van plantage Marienburg was niets maar dan ook niets meer over behalve wat roestige tandwielen en wat staketsels. De Javaanse heer die ons daar rondleidde had een sneu plakboekje en vertelde over zijn 40 jarige loopbaan in de fabriek, maar echt, het terrein was gevaarlijk, vies en zelfs met veel fantasie konden wij er geen suikerrietfabriek van maken. Ondanks de beminnelijke gids hadden we een soort van plaatsvervangende schaamte. Aruba was in dat opzicht een soort van cultuurshock, zo gepolijst, zo Amerikaans, maar desalniettemin genoten van het “beach” deel. Het concept "Bush & Beach" is wat ons betreft zeer geslaagd en wij kunnen iedere kandidaat reiziger dit van harte aanbevelen. Met Kabalebo als absoluut hoogtepunt!!  Echt een must do!"
Fam. van Soest (Nieuwegein)

Thailand

"Onze reis naar Thailand en Cambodja was fantastisch, waarbij vooral ons verblijf in Cambodja een enorme indruk heeft achtergelaten. Wat een prachtig land, met prachtige en lieve mensen! Dit land verdient zoveel meer! Een absolute aanrader. De hele reis was tot in de puntjes door Hemingstone Travel voorbereid. Vanaf minuut 1 gaf ons dat een geruststellend gevoel, waardoor we voor de volle 100% hebben kunnen genieten van al het moois dat Thailand en (vooral) Cambodja te bieden hebben."
Fam. Gielen (Breda)