Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Oslo

Klein maar fijn

Oslo is de relatief kleine hoofdstad van Noorwegen maar heeft heel veel te bieden! Het is op een prachtige plek gelegen aan het einde van het langgerekte Olsofjord. Aan de ene kant dus veel water, aan de andere kant heuvels en bergen die de stad omringen. De binnenstad is compact en vrijwel totaal wandelend te bezoeken. Het oude centrum met het koninklijk paleis, de prachtige nieuwe opera, de moderne uitgaanswijk (de oude havendokken) Akerbrygge, het stadhuis. Ze liggen allemaal vlakbij elkaar.

Oslo is kunst

Voor de kunstliefhebbers biedt Oslo het Vigeland park, het Ibsen museum, het Munch museum, de National Gallery en het verrassende Ekebergpark. Allemaal vol van toonaangevende kunst van absolute wereldklasse.

Historie

Op het museum eiland Bygdoy, bevinden zich enkele buitengewoon interessante musea: Het vikingschip museum, het Maritiem museum en het Kontiki museum. Maar vooral het Fram museum doet menig bezoeker versteld staan van de Noorse inventiviteit.

Fietsen, cruisen en lekker eten

Naast wandelen, is het ook erg leuk om een fietstocht te maken langs de Akerselva rivier in Oslo. Binnen 5 minuten rijdt u van een bezige stad naar de lieflijke riviervallei met watervallen en andere verrassingen. Ook een cruise op het Oslofjord mag niet ontbreken tijdens uw bezoek aan de stad. Dat u intussen elke dag geniet van de meer dan uitstekende Noorse keuken spreekt vanzelf, maar mag hier niet onvermeld blijven.

Andere citytrips 

Naast Oslo maken wij ook graag citytrip groepsreizen naar onder andere Porto, Lissabon, Krakow, Istanbul, Marrakech, Bologna, Sint Petersburg, Moskou, etc.  

Voorbeeldreis Oslo (Noorwegen) – 5 dagen

Richtprijs: 1475 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid, groepsgrootte etc.

 

Oslo

 

Dag 1

Met de rechtstreekse vlucht van KLM vliegt u vanaf Amsterdam naar Oslo. Daar gaat u met privé transfer naar het Christiania Teater hotel. Dit is een kleinschalig design boetiek hotel met een perfecte locatie, midden in de stad. Na de check-in is het tijd voor een maaltijd. U wandelt in 15 minuten naar het oude maar zeer moderne top restaurant Festningen in Akershus. Onderweg geniet u van het prachtige uitzicht op het fjord en de stad.

Dag 2

Na het ontbijt maakt u een uitgebreide sightseeing tour langs alle bezienswaardigheden in het oude centrum van Oslo. U maakt een uitgebreide wandeling door het Vigeland park en bezoekt natuurlijk “de Schreeuw” van Munch in de National Gallery. Na een heerlijke lunch in een van de gastropubs van Akerbrygge, stapt u over op de fiets. U maakt een ontspannende fietstocht langs de nieuwe opera, de Akerselva rivier en de Mathallen. Het diner is vanavond weer in een van de restaurants van het ’s avonds zo gezellige Akerbrygge.

Dag 3

Deze ochtend staat het bezoek aan het museum eiland op het programma. U ontdekt het Vikingschip museum, het Kontiki museum en het Fram museum. U kiest zelf wanneer u met de ferry terug vaart naar de binnenstad, want vanmiddag staat er niets op het programma. Aan het einde van de middag verzamelt u zich weer bij de nieuwe opera. Hier geniet u van een opera voorstelling, afgesloten door een laat avondmaal.

Dag 4

Vanochtend bezoekt u Akershus kasteel en het raadhuis van Oslo, waar jaarlijks de Nobelprijs voor de vrede wordt uitgereikt. U brengt ook een bezoek aan het nabijgelegen Nobel Peace center. Na een verkwikkende lunch op het buitenterras van Skansen stapt u op een prachtig oud vikingachtig schip voor een uitgebreide cruise door het Oslofjord. Tegen de avond neemt u vanuit het hotel de tram naar het Ekebergpark voor een wandeling door de beeldentuin en een heerlijk diner met zicht op de stad.

Dag 5

U heeft de geheel ochtend ter eigen invulling. Daarna komt er een einde aan een prachtig Oslo bezoek. U gaat per sneltrein naar het vliegveld van Oslo en vliegt weer terug naar Amsterdam.

 

Welkom

in Citytrips


Reizigersreacties

"Niet alleen uitstekend, maar ook nog eens supersnel geregeld! Ik heb het plezierige en veilige gevoel dat Hemingstone Travel altijd stand-by staat om eventuele problemen aan te horen en zo nodig op te lossen. Er wordt zeer aktief meegedacht. Een volgende keer boeken wij graag weer via Hemingstone Travel."

Fam. Oorthuys (Breda)