Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Japan

Van Traditie tot Toekomst

Kom naar het Keizerrijk Japan en maak kennis met een land vol eeuwenoude tradities. Shintoïsme, Zen-Boeddhisme, Keizers, Samoerai en Shoguns zorgden voor imponerende kastelen, schitterende en sfeervolle tempels en serene tuinen, die nog steeds in een uitmuntende staat worden onderhouden. Ook koloniale invloeden en oorlogen hebben hun sporen in Japan nagelaten. De atoombom dreunt nog steeds na in het monumentale peace park museum van Hiroshima. Maar ook de modernisering maakt Japan fascinerend. Supersnelle treinen rijden over honderden kilometers bijna op de seconde nauwkeurig en Tokyo's Akihabara electronica centrum is toonaangevend in de wereld. Dus: een verrassend samenspel van serene rust en bedrijvige drukte; dat is Japan!

Van Tokyo tot Hiroshima

Vrijwel alle reizen door Japan beginnen in Tokyo. Deze stad biedt zoveel bezienswaardigheden, dat er gemakkelijk een week mee gevuld kan worden. Een dagtrip naar Nikko of naar Mount Fuji en Hakone kan al haast niet ontbreken. Met de snelle shinkansen treinen bent u in een mum van tijd in Kyoto. Deze oude hoofdstad van Japan heeft eindeloos veel tempels en kastelen en is het spirituele centrum van het land. Van daaruit zijn Nara en Mount Koya (waar u bij boeddhistische monniken in een tempel kunt logeren) goed te bereiken. Hiroshima en Nagasaki zijn natuurlijk vooral als atoombom steden berucht. Maar een bezoek aan het peace park in Hiroshima is indrukwekkend.

Het prachtige Japanse landschap

Voor de landschappelijk pareltjes bezoekt u het eiland Kyushu met de prachtige vulkanische Mount Aso en de vele hotsprings en modderbaden bij Beppu. Ook het Japanse Alpen gebied met Kamikochi en de traditionele grassho style dorpjes tussen Kanazawa en Takayama zijn een hoogtepunt voor wandelaars. Net als de Nakasendo "highway", een traditionele postroute tussen Tsumago en Magome, waar schitterende wandelingen door oude kleine dorpjes gemaakt kunnen worden. Voor de fietsliefhebbers hebben we de mooiste fietsroute in Japan, die van Onomichi over een reeks van kleine eilanden naar Imabari voert. Maar ook buiten Kyoto valt er mooi te fietsen en eventueel van een nachtje in een homestay te genieten in het kleine plaatsje Asuka.

Bijzonderheden van Japan

Naast de bekende tempels en bezienswaardigheden die u natuurlijk opneemt in uw reis naar Japan, voegen wij graag wat bijzondere activiteiten toe. U kunt bijvoorbeeld logeren in prachtige kleinschalige traditionele Japanse ryokans en onsens (ryokan met natuurlijke warmwater bronnen). Een echt traditionele thee ceremonie bijwonen, of een bezoek brengen aan sumo of judo trainingen. Wij gebruiken natuurlijk ook vaak de shinkansen supersnelle treinverbindingen tussen de grote steden. Maar het is ook leuk om een keer de nacht ferry te nemen van Osaka naar Beppu. Bezoek ook eens het museum eiland Naoshima vol van hedendaagse kunst. Betreed het "Nederlandse" eiland Dejima voor de kust van Nagasaki. De Tsukiji market héél vroeg in de ochtend of het exentrieke Yojogi park in Tokyo op zondag. Misschien wilt u ook een koikarper fokkerij bezoeken of de Formule 1 races op het circuit van Suzuka. Wij regelen het allemaal!

Foto credits: Caspar Gesthuizen en Kristie Boumeester


Japan Oriental Sunrise – 15 dagen

Richtprijs: 3500 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Tokyo – Nikko – Mount Fuji – Hakone  – Mount Koya – Osaka – Kyoto – Nara Kanazawa – Ogimachi / Ainokura / Suganuma – Takayama – Matsumoto Kamikochi  – Nagano – Tokyo

 

“Oriental Sunrise”

Dag 1

Vroeg in de ochtend arriveert u op Narita airport, het oude vliegveld van Tokyo. Per shared minivan gaat u van het vliegveld naar het centrum van Tokyo, waar u intrek neemt in het Shiba Park hotel. Het hotel ligt centraal in het hart van Tokyo. De rest van de dag zal hoogstwaarschijnlijk in het teken staan van het verwerken van de jetlag, de korte nacht in het vliegtuig en een eerste verkenning van de omgeving van het hotel. Voor het diner kun je natuurlijk gebruik maken van het Michelin-ster restaurant in het hotel, maar anders zijn er ook volop kleine restaurantjes rondom het hotel in Minato-Ku. 

Dag 2

Na het vroege ontbijt wordt u in het hotel opgepikt door de gids die de dagtour verzorgt naar Nikko. U gaat in internationaal gezelschap vandaag naar Nikko waar onder meer de Toshogu Shrine, de Tamozawa Imperial villa en de Kirifuri watervallen op het programma staan. Aan het einde van de dagtour stapt u uit in Shinjuku of Ginza. Vanaf Ginza duurt het 10 minuten met de trein naar Hamamatsucho station, nabij het hotel.

Dag 3

Vandaag komt uw Engelstalige gids u ophalen in het hotel voor een uitgebreide dagtocht door Tokyo. Met gebruikmaking van het publiek transport bezoekt u samen onder meer de Tsukiji outer market, Hamarikyu garden en maakt u een korte Simida river cruise naar Asakusa Kannon. U bezoekt de Meiji Shrine en de Imperial Palace gardens en onderweg bent u tevens getuige van een traditionele Japanse theeceremonie.

Dag 4

Na het ontbijt wordt u opgepikt voor de dagtour naar de Mount Fuji, het Ashi meer en Hakone. U maakt weer deel uit van een join-in internationale groep waarbij op het programma staat: de Mt. Fuji via de Skyline road, de Hakone sky gondola, de Owakudani boiling valley en een  Lake Ashi cruise. Aan het einde van de dagtour wordt u afgezet in Hakone Machi port. Het Hakone hotel ligt daar recht tegenover. Om niet met alle bagage te hoeven sleuren deze en komende dagen wordt een deel van uw bagage rechtstreeks vanuit Tokyo naar uw hotel in Kyoto getransporteerd.  U geeft deze (2 stuks) bagage af bij het uitchecken uit het hotel in Tokyo.

Dag 5

U neemt na het ontbijt om 10.30 uur de shuttelbus van het hotel naar Odawara station. Van daaruit neemt u de shinkansen trein naar Shin-Osaka (12:08 Odawara – 14:23 Shin-Osaka / trein: Hikari No. 510). In Shin-Osaka aangekomen zoekt u de subway om naar JR-Namba station te komen. U wandelt van JR-Namba naar Nankai Namba station om van hieruit de Nankai Railway naar Gokurakubashi te nemen. Hier stapt u over op de cable car naar Koyasan station. Vanuit Koyasan station neemt u de bus naar het centrum. Dan nog even zoeken naar de Henjokoin tempel. Vanaf Osaka-Namba Station reist u op de Mt. Koya World Heritage pass, geldig voor trein, cable car en bus

Dag 6

Na het ochtendgebed en het ontbijt neemt u weer bus, cable car en trein om vanaf de Mt. Koya af te dalen naar Osaka. Vanaf Nankai-Namba station loopt u weer nar JR-Namba station en neemt u de metro naar Umeda-Osaka. Daar wandelt u naar Osaka station voor de trein (Tokaido-Sanyo Line 13.45 Osaka – 14.15 Kyoto) naar Kyoto. Een kilometer of 7 ten noorden van het Kyoto station ligt het Nijo Castle en daar recht tegenover ligt uw hotel Kokusai Kyoto. U gebruikt de rest van de dag om Kyoto op eigen gelegenheid te ontdekken. Beginnen met Nijo Castle ligt voor de hand. Andere interessante sites: Shimogamo-jinja Shrine, Ryoan-ji Temple, Saihou-ji Temple, Ninna-ji Temple, Tenryu-ji Temple, Kinkaku-ji Temple, Kamigamo-jinja Shrine, Ginkaku- ji Temple etc.

Dag 7

Na het ontbijt gaat u met uw gids op weg naar Nara. U bezoekt de Todaiji tempel, met de grote Boeddha, de Kasuga schrijn en Nara Park. Na dit bezoek aan Nara komt u weer terug naar Kyoto en gaat u samen naar Fushimi. Fushimi is traditioneel een sake brouwerijen district. Hier is de Inari Shrine en het Gekkeikan museum waar u een sake tour maakt.

Dag 8

Kyoto at leisure.
Het lijstje bezienswaardigheden in Kyoto van dag 6 is vast nog niet afgewerkt; en bovendien zijn er nog veel meer interessante dingen te zien in Kyoto. Veel plezier!

Dag 9

Na het ontbijt vertrekt u naar Kyoto station en neemt u daar de trein naar Kanazawa (10:40 Kyoto-12:57 Kanazawa / trein: Thunderbird No.13). Vanaf Kanazawa station ligt uw hotel Trusty Kanazawa Korinbo ongeveer 3 kilometer naar het zuiden. Het hotel is centraal gelegen vlakbij het Kanazawa Castle Park en de Oyama Shrine. De rest van de dag is ter eigen invulling.

Dag 10

Day at leisure
U kunt vandaag per bus en trein een bezoek brengen aan de typische Gassho-style dorpjes Ogimachi, Ainokura en Suganuma.

Dag 11

Na het ontbijt gaat u naar het busstation van Kanazawa om de Nohi bus naar Takayama te nemen. In Takayama stapt u over op de bus die u naar Matsumoto brengt (Nohi bus 10:50 Kanazawa – 13:05 Takayama; Nohi bus 13.50 Takayama – 16.10 Matsumoto). De route gaat door het Hidagebergte, dat onderdeel uitmaakt van de Japanse Alpen. In Matsumoto neemt U de shuttlebus van 16.30 uur vanaf het station naar de prachtige Tobira Onsen Myojinkan. De 80 jaar oude Tobira Onsen Myojinkan ligt ongeveer 1050 m boven zeeniveau omgeven door het Yatsugatake Chushin Kogen Quasi-National Park. In deze serene omgeving is het heerlijk toeven.

Dag 12

At leisure in Tobira Onsen Myojinkan.

Dag 13

Vanuit de Japanse Alpen aanvaardt U vandaag de terugweb naar het bruisende Tokyo.De hotel shuttlebus brengt U om 09.30 uur naar matsumoto station. Met de local train vertrekt U naar Nagano (JR train Shinonoi Line 11:08 Matsumoto – 12:22 Nagano). Daar stapt U over op de shinkansen naar Tokyo (Shinkansen 13:52 Nagano – 15:28 Tokyo;  trein: Asama 528). In de loop van de middag komt U aan in Tokyo en neemt U ditmaal intrek in het Solaria Nishitetsu Ginza hotel, dat ongeveer 1 km ten zuiden van Tokyo Grand Station in de uitgaanswijk Ginza ligt.

Dag 14

Een vrije dag om te shoppen in Tokyo.

Dag 15

Na het ontbijt gaat u naar Narita airport voor de vlucht naar Amsterdam en terwijl u weer terug vliegt vechten de vele fantastische herinneringen aan het prachtige Japan om voorrang in uw gedachten. Het zal nog wel even duren voordat het gewone leven weer helemaal terug is!

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Azië


Reizigersreacties

"Mijn familie en ik denken nog vaak terug aan deze reis, het was voor mij de mooiste reis tot nu toe. Ik heb er alleen mooie herinneringen aan overgehouden, van het judoën in Tokyo tot het mediteren in de bergen van Koyasan. Japan heeft alles voor jong en oud, mijn broer en zusje die meer van het ‘moderne’ Japan houden, hebben het geweldig gevonden. Maar ook mijn ouders die meer geïnteresseerd zijn in de cultuur, hebben ontzettend genoten. De reis was zeer goed georganiseerd, we hebben ons geen minuut verveeld vanwege de vele activiteiten die voor ons geregeld waren. We hebben sushi gemaakt, maar ook een cultureel feest met vuurwerk en lampionnen aan ‘lake Ashi’. We zijn Hemingstone Travel hier ontzettend dankbaar voor. Kortom: Beste reis tot nu toe."

Yanno den Ridder (Breda) - 14 jaar

"We denken nog vaak terug aan onze reis door Japan. We hebben een goed beeld gekregen en zijn blij dat we er geweest zijn, het is zeker de moeite van het bezoeken waard, maar het is wat ons betreft iets te klinisch en mist de gezelligheid, die we zoeken. Maar jullie hadden alles goed geregeld! We waren vooral blij met jullie pro-actieve begeleiding en ook die van Tomoka. Het enige wat we in de toekomst nooit meer willen is een groepstour. Haha! Verder was een overnachting op het heilige eiland waar ik de naam nu van vergeten ben misschien leuker geweest dan in Hiroshima. En we waren een beetje verrast dat we de laatste nacht in het Hilton in een Japanse suite zaten. We zullen in de toekomst zeker weer gebruik willen maken van jullie diensten!"

Fam. Barthen (Leiden)

"We hebben een fantastische reis gehad, alles liep gesmeerd. De Hotels/Ryokans/Ferry zijn echte aanraders en de timing was perfect. Reizen met de Shinkansen ging ook comfortabel en vlot. Dit is een mooie reis om Japan te verkennen. Dank je voor de goede zorgen. "

Fam. Witjens (Kalmthout, België)

"Wat een reis! Super gevarieerd met drukke (steden) en rustige onderdelen (platteland met Ryokans, onsen (japanse badhuizen) en hikings op de vulkaan en in de bergen). Heel veel gezien en meegemaakt in een compleet andere cultuur zonder dat ik moest bijkomen na mijn vakantie. Alhoewel; ik raakte bij thuiskomst niet uitgepraat over de Japanse ervaringen. De gidsen die ons alles hebben uitgelegd waren super en goed verdeeld over de hele vakantie. Op drie dagen na hebben we alleen gereisd door Japan zonder een gids. In de dagen met gids kregen we zoveel info dat we de rest zelf konden doen in Japan. Je weet niet wat je meemaakt alles is er zo anders, zo georganiseerd, zo subtiel gedistingeerd. Ik heb nog steeds heimwee.......naar het land van de rijzende zon.  "

Fam. De Vaan (Heide, België)

"Concluderend kan ik zeggen dat wij een fantastische reis hebben gehad met z’n vieren. Japan is prachtig, zeer divers en de mensen zijn bijzonder vriendelijk. Het reizen met de Shinkansen werkt geweldig. De natuur is schitterend, Tokyo is een echte wereldstad, Hiroshima zeer indrukwekkend, Aso mountain is adembenemend mooi. Ook het weekje Pangkor Laut in Maleisië was heerlijk. Even ontspannen na alle indrukken van Japan. Singapore was nog een mooie afsluiting. Vooral het Raffles hotel is geweldig, wat een service en schitterende kamers. Daar hadden we nog makkelijk een week kunnen blijven!"

Fam. Gieles (Ede)