Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Trans Mongolië Express

De Tsarengoud!

De Trans Mongolië Express is een variant van de Trans Siberië Express die vanuit Moskou dwars door Mongolië naar Beijing voert. Een reis over dit spoor is ongetwijfeld een van de laatste grote reisavonturen ter wereld. Naast de normale dagelijkse treinen die deze reis maken, is er ook een luxe variant, genaamd: De Tsarengoud! Maak de treinreis van uw leven met deze geheel gecharterde luxe privé trein en geniet op een veilige, comfortabele en fascinerende wijze van Rusland, Mongolië en China. Geniet vanuit uw privé treincoupé van de historische route van Moskou via Siberië, het Baikal meer en Mongolië naar Beijing!

Een excellent cultureel programma

Onderweg stopt de Tsarengoud op alle interessante plaatsen. Hier worden lokale excursies in kleinere groepen gemaakt, om daarna met het hele gezelschap de reis weer voort te zetten. Onderweg is er in de diverse steden en aan boord een diversiteit aan culturele activiteiten: Stadstours, muziek en theater bezoek. Stadslunches, rondvaarten, wodka proeverij, les in de Russische taal enzovoort. Hierdoor is er geen enkel moment van verveling op deze lange reis en blijven boeken grotendeels ongelezen!

Once-in-a-lifetime

Het is eigenlijk een 16-daagse cruise per trein vanuit Moskou dwars door Siberië en Mongolië naar China. Een absolute en onvergetelijke top-reis! Onze Tsarengold ervaring: Kies voor de Nostalgische coupé, die vroeger het exclusieve voorrecht was van de Russische politbureau leden en die nog geheel deze historische sfeer uitademt! Graag assisteren wij u om deze onvergetelijke treinreis aan uw mooiste levenservaringen toe te voegen.

Trans Mongolië Express - Vertrekdata 2019

Van Moskou naar Beijing (16 dagen): 4 mei / 1 juni / 27 juni / 20 juli / 15 augustus / 7 september.

Van Beijing naar Moskou (15 dagen): 12 mei / 9 juni / 5 juli / 28 juli / 23 augustus / 15 september.

 

Foto credits: Ross Hillier, Roland Jung


Dagprogramma:

Dag 1: Heenvlucht naar Moskou. “City of Lights” stadstour (o.m. metro en Rode Plein) en welkomstdiner. Overnachting in hotel.

Dag 2: Excursie in Moskou (o.m. Kremlin). ’s Avonds vertrek van de Tsarengoud. Overnachting in de trein.

Dag 3: Excursie in Kazan. Overnachting in de trein.

Dag 4: Excursie in Yekaterinburg. Overnachting in de trein.

Dag 5: Excursie in Novosibirsk. Overnachting in de trein.

Dag 6: Dwars door Siberië. Overnachting in de trein.

Dag 7: Aankomst in Irkoetsk. Stadstour en excursie naar openluchtmuseum. Overnachting in hotel.

Dag 8: Excursie aan het Baikalmeer. Overnachting in de trein.

Dag 9: Traject langs het Baikalmeer. Excursie in Ulan Ude. Overnachting in de trein.

Dag 10: ’s Ochtends aankomst in Ulan Baatar met stadstour. Transfer naar Terelj NP en overnachting in traditionele yurt of ger tentenkamp.

Dag 11: Excursie buiten de stad, met mini-Nadaam festival. In de avond vertrek van de Tsarengoud naar China. Overnachting in de trein.

Dag 12: Vroeg in de morgen lange stop in de Gobiwoestijn. Grensovergang met treinwissel. Overnachting in de Chinese trein.

Dag 13: ‘s Middag aankomst in Beijing. Overnachting in hotel.

Dag 14: Cultureel bezoek (o.m. Temple of Heaven, Tiananmen plein en Verboden Stad) aan Beijing. Overnachting in hotel.

Dag 15: Excursie naar de Chinese Muur. Peking eend diner. Overnachting in hotel.

Dag 16: Terugvlucht.

Wij  adviseren om op dag 15 niet met de Beijing excursie naar de Chinese muur bij Badaling mee te doen omdat men daar letterlijk over de hoofden van de massa’s Chinese toeristen loopt en de ervaring teleurstellend kan zijn. In plaats daarvan adviseren wij om zelf een taxi te regelen (zeer eenvoudig en betrouwbaar te doen bij het hotel of wij regelen het voor u) en naar de Chinese muur bij het veel rustigere en zeker zo mooie Mutienyu of Simatai te gaan.

 

Prijzen 2019 p.p. (bij twee samen reizenden)
Categorie I    (Standard 4 pers.)  €  4.399,-
Categorie II   (Classic)  €  6.499,-
Categorie II   (Superior)  €  6.899,-
Categorie II+ (Superior Plus)  €  7.299,-
Categorie III  (Nostalgic Comfort)  €  9.099,-
Categorie IV  (Bolshoi)  € 12.099,-
Categorie V   (Bolshoi Platinum)  € 14.199,-

 

Wij adviseren de categorie III. Dit zijn de echte oude traditionele rijtuigen die vroeger alleen door de leden van het politburo mochten worden gebruikt. De Categorie II (Superior) heeft ook een beetje de pluche-achtige sfeer van de Categorie III. De categorie I en II zijn vierpersoons coupé’s of zonder privé faciliteiten. Indien U volledig privé sanitaire faciliteiten wilt hebben dan zijn de categorieën IV en V perfect!

 

Inbegrepen:
Verblijf in de Tsarengoud afhankelijk van categorie.
Vanaf de Chinese grens in een comfortabele trein.
4-sterren hotels in Moskou, Beijing en Ulaan Baatar, 3-sterren hotel in Irkoetsk
Transfers volgens programma
Kruierservice op alle stations
Excursies, inclusief entreegelden
Entertainment aan boord
Ervaren Duitstalige reisbegeleiding, enkele data ook Engelstalig
Maaltijden volgens reisbeschrijving
Arts aan boord
Niet inbegrepen:
Internationale vluchten naar Moskou en terug vanuit Beijing.
Visa (benodigd: Rusland, Mongolië en China)
Drankjes
Fooien en persoonlijke uitgaven
Overige maaltijden
Verzekeringen

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u daarvoor het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welkom

in Bijzondere Treinreizen


Reizigersreacties

"Net weer terug in de cabine, na het avondeten. Geweldig is het gewoon! Met Ludwina, de reisgids hebben we het bijzonder getroffen. We genieten van de ontdekkingsreis en het gezelschap."

Fam. van der Heijden (Uden)

"Wij zijn na een fantastische en heel interessante reis met de Tsarengoud dwars door Rusland en Mongolië en een beetje China weer terug in Nederland. De gehele organisatie van de reis verliep vlekkeloos. Het weer was heel goed, in Siberië veel warmer dan verwacht, een keer in Rusland en een keer in Beijing een paar druppels.  Ook de geboekte extra’s werden allemaal zoals gepland uitgevoerd. Wij waren met alleen 9 personen in onze wagon en dus ook met een reisleider voor deze kleine groep en natuurlijk ook een kleine bus. Dus heel luxe en comfortabel. Onze reisleider, Ludmila, was perfect en onze groep met 3 echtparen en 3 Singles was heel harmonisch, zoals ook met de andere groepen. Wij hadden inderdaad weinig tijd om even in ons coupe te ontspannen. He dagelijkse heel interessante programma (mede ook dank zij de lokale gidsen) hield ons permanent op de benen. Het is moeilijk om een High light uit te lichten, het waren gewoon te vele. Toch wil ik specifiek een paar noemen: het ger kamp en de NP Terelj was een belevenis; de tijd in Irkutsk en het Baikalmeer met Picknick en een korte rit over de oude route; de steeds afwisselende landschappen tijdens de trein reis door Rusland en Mongolië (vooral het bochtige traject); een aantal concerten en musicerende volksgroepen op verschillende plaatsen; de ontmoeting met plaatselijke bevolking; de eerste avond op Der Rote Platz in Moskou, een prachtige zomerse avond met een heel ontspannen atmosfeer, mensen en families die van de vrije tijd genieten, geen politie of militairen, tenminste voor ons onzichtbaar, een veilig gevoel net zoals thuis. De culinaire verzorging in de trein was heel goed, met elke dag een afwisselende smakelijke maaltijd. Nu rest ons alle indrukken en de foto’s te verwerken. Van deze reis kunnen wij nog heel lang genieten."

Fam. Conrad (Bergen aan Zee)