Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Trans Mongolië Express

De Tsarengoud!

Wij garanderen het: Dit wordt een van de beste beslissingen van uw leven. Ga met de Tsarengoud mee op reis over de beroemde Trans Mongolië Express route. Vanuit Moskou rijdt de Tsarengoud alsmaar oostwaarts door Siberië, langs het Baikal meer. Dwars door de graslanden van Mongolië en door de Gobiwoestijn uiteindelijk naar Beijing toe. Dit is ongetwijfeld een van de laatste grote treinreis avonturen ter wereld. Maak de treinreis van uw leven met deze geheel gecharterde luxe privé trein en geniet op een veilige, comfortabele en fascinerende wijze van Rusland, Mongolië en China. U ziet daarbij bijvoorbeeld vanuit uw privé treincoupé, de eindeloze berkenbossen en verlaten dorpen van Siberië. De machtige rivieren die overgestoken worden en het indrukwekkende Baikal meer. En de eindeloze graslanden en de Gobi woestijn van Mongolië. Tenslotte ligt aan het einde van de treinrit de metropool Beijing op u te wachten, met al zijn bezienswaardigheden.

Een excellent cultureel programma

Onderweg stopt de Tsarengoud op alle interessante plaatsen die op de route liggen. Plaatsen als Kazan, Jekaterinaburg, Novosibirsk, Irkutsk, Ulan Ude en Ulan Baatar. Hier maakt u onder leiding van deskundige lokale gidsen, zeer interessante en leerzame lokale excursies in kleinere groepen, met een vaak cultureel thema. Zoals sightseeing tours, muziek en theater bezoek, stadslunches, rondvaarten, wodka proeverij, les in de Russische taal enzovoort. Ook zijn er via de intercom soms lezingen onderweg in de trein, die uitleg geven over het gebied waar doorheen gereden wordt. Kortom, er is hierdoor geen enkel moment van verveling op deze lange reis en de meegenomen boeken blijven gegarandeerd grotendeels ongelezen!

Once-in-a-lifetime

Het is eigenlijk een soort 16-daagse "cruise per trein" vanuit Moskou dwars door Siberië en Mongolië naar China. Samenvattend: een absolute en onvergetelijke top-reis! Uit onze eigen Tsarengold ervaring adviseren wij u graag. Kies bijvoorbeeld voor de Nostalgische coupé, die vroeger het exclusieve voorrecht was van de Russische politbureau leden en die nog geheel deze historische sfeer uitademt! Graag assisteren wij u dan ook om deze onvergetelijke treinreis aan uw mooiste levenservaringen toe te voegen.

Rondreis Mongolië toevoegen?

Sommige van onze reizigers kiezen er voor om de Tsarengoud vaarwel te zeggen in Ulan Baatar. Wanneer zij de Tsarengoud uitstappen begint er voor hen een nieuw avontuur: een rondreis door Mongolië! Voor meer informatie: lees hier...

Trans Mongolië Express - Vertrekdata 2021 en 2022

 • 2021 - Van Moskou naar Beijing (16 dagen): 8 mei / 5 juni / 1 juli / 24 juli / 19 augustus / 11 september.
 • 2022 - Van Moskou naar Beijing (16 dagen): 7 mei / 4 juni / 23 juli / 18 augustus / 10 september.

Foto credits: Ross Hillier, Roland Jung


Dagprogramma:

Dag 1: Heenvlucht naar Moskou. “City of Lights” stadstour (o.m. metro en Rode Plein) en welkomstdiner. Overnachting in hotel.

Dag 2: Excursie in Moskou (o.m. Kremlin). ’s Avonds vertrek van de Tsarengoud. Overnachting in de trein.

Dag 3: Excursie in Kazan. Overnachting in de trein.

Dag 4: Excursie in Yekaterinburg. Overnachting in de trein.

Dag 5: Excursie in Novosibirsk. Overnachting in de trein.

Dag 6: Dwars door Siberië. Overnachting in de trein.

Dag 7: Aankomst in Irkoetsk. Stadstour en excursie naar openluchtmuseum. Overnachting in hotel.

Dag 8: Excursie aan het Baikalmeer. Overnachting in de trein.

Dag 9: Traject langs het Baikalmeer. Excursie in Ulan Ude. Overnachting in de trein.

Dag 10: ’s Ochtends aankomst in Ulan Baatar met stadstour. Transfer naar Terelj NP en overnachting in traditionele yurt of ger tentenkamp.

Dag 11: Excursie buiten de stad, met mini-Nadaam festival. In de avond vertrek van de Tsarengoud naar China. Overnachting in de trein.

Dag 12: Vroeg in de morgen lange stop in de Gobiwoestijn. Grensovergang met treinwissel. Overnachting in de Chinese trein.

Dag 13: ‘s Middag aankomst in Beijing. Overnachting in hotel.

Dag 14: Cultureel bezoek (o.m. Temple of Heaven, Tiananmen plein en Verboden Stad) aan Beijing. Overnachting in hotel.

Dag 15: Excursie naar de Chinese Muur. Peking eend diner. Overnachting in hotel.

Dag 16: Terugvlucht.

Wij  adviseren om op dag 15 niet met de Beijing excursie naar de Chinese muur bij Badaling mee te doen omdat men daar letterlijk over de hoofden van de massa’s Chinese toeristen loopt en de ervaring teleurstellend kan zijn. In plaats daarvan adviseren wij om zelf een taxi te regelen (zeer eenvoudig en betrouwbaar te doen bij het hotel of wij regelen het voor u) en naar de Chinese muur bij het veel rustigere en zeker zo mooie Mutienyu of Simatai te gaan.

 

Prijzen 2021 en 2022 p.p. (bij twee samenreizenden)
2021 2022
Categorie I    (Standard 4-pers.) 4.579 4.749
Categorie II   (Classic 2-pers.) 7.049 7.289
Categorie II   (Superior 2-pers.) 7.409 7.679
Categorie II   (Superior Plus 2-pers) 7.829 8.109
Categorie III  (Nostalgic Comfort 2-pers.) 9.879 10.209
Categorie IV  (Bolshoi 2-pers.) 12.849 13.239
Categorie V   (Bolshoi Platinum 2-pers.) 15.079 15.509

150 korting op vertrek datum 8 mei en 1 juli 2021 en ook 7 mei 2022

Wij adviseren de categorie III. Dit zijn de echte oude traditionele rijtuigen die vroeger alleen door de leden van het Russische Politburo mochten worden gebruikt. De Categorie II (Superior) heeft ook een beetje de pluche-achtige sfeer van de Categorie III. De categorie I en II zijn 4-persoons coupés of 2-persoons coupés zonder privé faciliteiten. Indien U volledig privé sanitaire faciliteiten wilt hebben dan zijn de categorieën IV en V perfect!

 

Hoogtepunten:
 • De treinreis met het grootst mogelijke comfort op de Trans-Siberische spoorlijn in drie landen
 • Keuze uit 6 verschillende compartiment categorieën
 • De beste ondersteuning via het systeem van 3-gidsen: hoofdgids, groepsgids, lokale gids, die allemaal Duits spreken, ook Engelse groepen mogelijk.
 • Naast de treinervaring, bijna elke dag sightseeing activiteiten, zoals tour door het prachtige Kazan, het historische Yekaterinburg enz.
 • Rijden over de panoramische route van de Transsiberië Express direct aan het Baikalmeer met twee uitgebreide fotostops
 • Picknick aan het Baikalmeer en gelegenheid om te zwemmen
 • Fantastische outdoor belevenis: de mogelijkheid om te overnachten in een ger (yurt) in Terelj National park, in het groene Mongolische heuvelland
 • Arts aan boord
 • Veelgeprezen maaltijden in het restaurant aan boord en lokale specialiteiten, bijv. pekingeend.

 

Inbegrepen:
 • Verblijf in de Tsarengoud afhankelijk van categorie.
 • Vanaf de Chinese grens in een comfortabele trein.
 • 4-sterren hotels in Moskou, Beijing en Ulaan Baatar, 3-sterren hotel in Irkoetsk
 • Transfers volgens programma
 • Kruierservice op alle stations
 • Excursies, inclusief entreegelden
 • Entertainment aan boord
 • Ervaren Duitstalige reisbegeleiding, enkele data ook Engelstalig
 • Maaltijden volgens reisbeschrijving
 • Arts aan boord
Niet inbegrepen:
 • Internationale vluchten naar Moskou en terug vanuit Beijing.
 • Visa (benodigd: Rusland, Mongolië en China)
 • Drankjes
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Overige maaltijden
 • Verzekeringen

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u daarvoor het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Bijzondere Treinreizen


Reizigersreacties

"Net weer terug in de cabine, na het avondeten. Geweldig is het gewoon! Met Ludwina, de reisgids hebben we het bijzonder getroffen. We genieten van de ontdekkingsreis en het gezelschap."

Fam. van der Heijden (Uden)

"Wij zijn na een fantastische en heel interessante reis met de Tsarengoud dwars door Rusland en Mongolië en een beetje China weer terug in Nederland. De gehele organisatie van de reis verliep vlekkeloos. Het weer was heel goed, in Siberië veel warmer dan verwacht, een keer in Rusland en een keer in Beijing een paar druppels.  Ook de geboekte extra’s werden allemaal zoals gepland uitgevoerd. Wij waren met alleen 9 personen in onze wagon en dus ook met een reisleider voor deze kleine groep en natuurlijk ook een kleine bus. Dus heel luxe en comfortabel. Onze reisleider, Ludmila, was perfect en onze groep met 3 echtparen en 3 Singles was heel harmonisch, zoals ook met de andere groepen. Wij hadden inderdaad weinig tijd om even in ons coupe te ontspannen. He dagelijkse heel interessante programma (mede ook dank zij de lokale gidsen) hield ons permanent op de benen. Het is moeilijk om een High light uit te lichten, het waren gewoon te vele. Toch wil ik specifiek een paar noemen: het ger kamp en de NP Terelj was een belevenis; de tijd in Irkutsk en het Baikalmeer met Picknick en een korte rit over de oude route; de steeds afwisselende landschappen tijdens de trein reis door Rusland en Mongolië (vooral het bochtige traject); een aantal concerten en musicerende volksgroepen op verschillende plaatsen; de ontmoeting met plaatselijke bevolking; de eerste avond op Der Rote Platz in Moskou, een prachtige zomerse avond met een heel ontspannen atmosfeer, mensen en families die van de vrije tijd genieten, geen politie of militairen, tenminste voor ons onzichtbaar, een veilig gevoel net zoals thuis. De culinaire verzorging in de trein was heel goed, met elke dag een afwisselende smakelijke maaltijd. Nu rest ons alle indrukken en de foto’s te verwerken. Van deze reis kunnen wij nog heel lang genieten."

Fam. Conrad (Bergen aan Zee)