Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Brazilie

Brazilië is opwinding en natuur

Alles in Brazilië is groter, helderder en levendiger - van de watervallen en oerwouden tot de straatfeesten en stranden. Geen wonder dat er altijd wel ergens een festival is. Brazilianen staan namelijk bekend om hun levenslust. Het land zit vol met ongelooflijke natuurlijke attracties, zoals de Amazone, de immense bulderende watervallen van Iguazu, de stille wetlands van de Pantanal en de vele prachtige baaien en stranden. Brazilië zorgt voor opwinding en is zeker een van de mooiste natuur bestemmingen ter wereld.

Brazilië is muziek en dans

Sluit je ogen en zeg "Brazilië"! En onmiddellijk doemen er beelden op van dans, muziek en de uitgestrekte onontgonnen natuur. Maak deze droom werkelijkheid! Zin in een reis onderbroken door Samba? Rio de Janeiro dompelt je onder in een kleurrijk universum waar feesten een manier van leven is. De muziek van de sambascholen die uit de steegjes van de oude wijken ontsnapt, geeft een voorproefje van carnaval. Vanaf de top van de Corcovado kunt u niet anders dan vol verwondering genieten van het uitzicht over de prachtige baaien van Rio en de legendarische stranden van Copacabana en Ipanema. Wilt u een avontuur in het hart van de Amazone? Maak een reis naar Manaus en ga van daaruit het uitgestrekte Amazone gebied in. Maak een kanotocht op de Amazone. Ga vissen op piranha's en geniet van een uitzonderlijk rijke flora en fauna.

Braziliaanse vrolijkheid, het voetbal en carnaval

Brazilianen staan ​​wereldwijd bekend als open, spraakzame, vriendelijke en gemakkelijke mensen. Ze zijn erg trots op hun vreedzame cultuur, hun voetbalteam en hun muziek. De mix van rassen en kleuren maakt dit een gelukkig en vrolijk volk, maar toch sterk, vechtend en vol trots voor hun land. De Braziliaanse gastvrije geest wordt nergens anders ter wereld geëvenaard. Kom zelf meevoetballen op de levendige stranden totdat de zon laag achter de Corcovado zakt. Bestel een caipirinha en geniet van een van de meest bruisende landen ter wereld!

Brazilië voorbeeldreis – 13 dagen

Richtprijs: De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

Rio de Janeiro – Watervallen van Iguazu – Manaus (Amazone jungle) – Salvador

 

Dag 1

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol met een rechtstreekse KLM vlucht naar Rio de Janeiro. U arriveert in Rio de Janeiro aan het einde van de middag en op het vliegveld staat uw privé chauffeur u al op te wachten om voor een comfortabele transfer naar het hotel te zorgen. Uw hotel ligt direct aan het wereldberoemde Copacabana strand van Rio de Janeiro. Gebruik de avond om even te acclimatiseren in deze bruisende stad!

Dag 2

Vandaag geniet u van een hele dag tour door Rio de Janeiro. Om te beginnen neemt uw gids u mee naar Corcovado: de beroemde 670m hoge heuvel met het beeld van Christus die als een beschermheer over Rio de Janeiro lijkt te waken. Wanneer u bovenop de berg komt zult u versteld staan van de enorme afmetingen van dit beeld en van de onvergetelijk mooie uitzichten die u hier hebt over de gehele stad met al het water eromheen.

Na het bezoek aan Corcovado daalt u weer af naar het zeeniveau en wordt er voor een goede lunch gezorgd, alvorens verder te gaan naar de Sugar Loaf, het suikerbrood. Deze heuvel staat aan het begin van het Copacabana strand. Hij is onder meer bekend van het wereldberoemde Martini reclames die daar in de jaren 70 werden opgenomen. Met een kabelbaan bereikt u de top waar u opnieuw op onvergetelijke uitzichten wordt getrakteerd.

Uiteindelijk belandt u in het historische centrum van Rio de Janeiro. Op het Marechal Floriano plein (genoemd naar Floriano Peixoto, die in 1891 de tweede president van Brazilië werd) bezoekt u diverse gebouwen met de 18e eeuwse Franse architectuur, zoals het theater (een kleine kopie van de Parijse Opera), het Fine Arts Museum en de National Library, met een beroemde kopie van de Gutemberg Bijbel uit het jaar 1500.

Dag 3

Day at Leisure

Dag 4

Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald om naar het vliegveld van Rio de Janeiro te gaan. U vliegt met een binnenlandse directe vlucht naar Iguazu. Hier op de grens tussen Brazilië en Argentinië liggen de beroemde watervallen van Iguazu. Vanaf het vliegveld wordt u per privé transfer naar het fantastisch gelegen Hotel Das Cataratas gebracht; het enige hotel dat binnen het national park ligt, direct aan de watervallen. 

Dag 5

Vandaag bent u de gehele dag bij de watervallen van Iguazu. U maakt een wandeling aan de Braziliaanse zijde van de watervallen en kunt ook met een lift naar een platform aan de voet van de watervallen.

Indien gewenst kunnen wij ook aanvullend aan deze dag zorgen voor een helikopter vlucht boven de watervallen of een boottocht over de rivier onder aan de watervallen. Ook is het mogelijk om de watervallen vanaf de Argentijnse kant te gaan bekijken; ook daar zijn hele mooie wandelroutes uitgezet boven de watervallen.

Dag 6

Al vroeg in de ochtend vertrekt u naar het vliegveld voor een binnenlandse vlucht naar het diepe binnenland van Brazilië. U vliegt naar de hoofdstad van het Amazonegebied: Manaus. Aan het begin van de middag arriveert u in Manaus en wordt u opgehaald voor een transfer per auto en boot naar uw verblijf diep in de Amazone jungle: de Amazon Village Jungle Lodge. Na het inchecken en het diner gaat u vanavond een tocht maken op de rivier op zoek naar de veel voorkomende kaaimannen in en op de oevers van de rivier. Soms haalt de gids wel eens een kaaiman met blote handen uit het water zodat iedereen hem even goed kan bekijken! Daarna wordt hij natuurlijk weer veilig teruggezet in het water.

Dag 7

U wordt vast voor dag en dauw gewekt door de vele junglegeluiden rondom de lodge. Na het ontbijt staat er een leerzame jungle trek op het programma. U verlaat samen met de gids de lodge via het water en vaart tot een plek waar u goed de jungle in kunt gaan. De gids neemt u mee door het regenwoud en u leert onderweg alles over de lokale flora en fauna. Onderweg wordt er een picknick lunch geserveerd. ’s Middags gaat u in een gemotoriseerde kano het kleine zijkreken van de rivier op. Daar vaart u overstroomde junglegebieden in, waar de flora en fauna prachtig zijn.

Dag 8

Vandaag staat er een vistocht op het programma. U gaat op de rivirer proberen de lokale vissen te vangen, zoals de Tucunaré, de Tambaqui en natuurlijk de Piranha! Intussen blijft u zich verbazen over de prachtige Amazone flora en fauna om u heen. Na het vissen bezoekt u een huis van de Caboclo indianen en krijgt u een inzicht in de leefwijze van deze inheemse bewoners van het regenwoud.

Dag 9

Na enkele dagen van onvergetelijke jungle ervaringen, is het weer tijd om nar de bewoonde wereld terug te keren. Na het ontbijt vertrekt u naar de grote jungle stad Manaus en stapt u op het vliegtuig dat u naar de oostkust van Brazilië zal brengen; naar de prachtige stad Salvador. Dat is de stad waar Brazilië is geboren en waar de geschiedenis levend blijft dankzij de historische koloniale gebouwen en de levendige Afrikaanse cultuur. Gesticht in 1549 door de Portugezen, werd Salvador de eerste koloniale hoofdstad van Brazilië en een belangrijke doorvoerhaven van Afrikaanse slaven
die op de Braziliaanse suikerplantages te werk werden gesteld.

Dag 10

Deze morgen maakt u een historische tour door de stad Salvador. U bezoekt onder meer de Barra vuurtoren, die toegang verleent tot de Baia de todos os Santos (Allerheiligen baai), een van de grooste baaien ter wereld. U bezoekt het eenvoudige Santa Maria fort bij Porto da Barra waar Tomé de Souza (de eerste guverneur van de Portugese kolonie Brazilië) rond 1550 zetelde. Dan gaat de tocht voort naar Ladeira da Barra, met zijn 19e eeuwse villa’s, het Vrijheidsbeeld van Bahia en het Castro Alves Jesus plein met zijn energieke capoeiristas. Rondom dit plein staan vier interessante kerken, waaronder de Basilica kathedraal en de (van binnen) zeer imposante Franciscus kerk. En zo bent u uiteindelijk weer in de wijk van uw hotel aangekomen, de Pelourinho: het grootste koloniale complex van Zuid-Amerika en UNESCO werelderfgoed.

Dag 11

Day at leisure

Dag 12

Na een uitgebreid ontbijt in uw prachtige hotel komt er vandaag langzaam een einde aan uw reis in Brazilië. Aan het einde van de ochtend wordt u opgehaald om naar het vliegveld te gaan en vanuit Salvador vliegt u weer terug naar Amsterdam.

Dag 13

Aankomst in Amsterdam 11.50 uur.

 

Wanneer u deze voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.