Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Krakow

Middeleeuwse schoonheid

Kom genieten van een van de mooiste steden van Europa: Krakow! Deze middeleeuwse stad staat namelijk bol van culturele en historische hoogtepunten. Het hart van Krakow is de Rynek Główny (Grote Markt), een van de grootste en mooiste marktpleinen van Europa. Aan de rand van het marktplein staat de Mariakerk met zijn wereldberoemde hoogaltaar, gemaakt door de Neurenbergse beeldhouwer Veit Stoss. Op het plein staan diverse gebouwen in verschillende stijlen: de Raadhuistoren, de Lakenhal en de Kerk van Sint-Adalbert. In de oude stad staat ook de Jagiellonski universiteit, gesticht in 1364, waar onder meer Copernicus studeerde. Nog steeds is Krakow echt een studentenstad. In het centrum zijn bijvoorbeeld honderden kroegen te vinden. Kenmerkend zijn ook de vele kelderbars, waar vaak kleinschalige jazz of rock muziekoptreden plaatsvinden.

Schindler's List

Rondom de oude stad, waar binnen alles op loopafstand is, ligt de Planty. Dit is een parkachtige ring met wandel en fietspaden. Via de Planty kunt u naar de oude Joodse wijk lopen, die Kazimierz heet. Hier heerst ook een zeer aangename sfeer, met veel uitstekende restaurants. Kazimierz is niet te verwarren met het Joodse getto, dat in de film "Schindler's List" een centrale rol speelde. Dat ligt namelijk weer iets verderop, aan de overkant van de Wisla rivier. In de vroegere emailwaren fabriek van Schindler bevindt zich tegenwoordig een indrukwekkend museum over de tweede wereldoorlog in Krakow.

Auschwitz 

Maak tijdens uw verblijf zeker een indrukwekkende dagtrip naar een van de verschrikkelijkste plaatsen tijdens de Tweede Wereldoorlog: Auschwitz (Pools: Oświęcim). Het was het grootste van alle Duitse concentratiekampen en bestond uit Auschwitz I (basiskamp), Auschwitz II-Birkenau (vernietigingskamp), Auschwitz III-Monowitz (werkkamp) en een aantal subkampen. Een bezoek aan het nu monumentale kamp blijft een onvergetelijke en belangrijke levensles.

De zoutmijn van Wieliczka

Vlak buiten Krakow ligt ook de grote zoutmijn van Wieliczka. Via een eindeloze trap kunt u afdalen in de mijn en onder begeleiding een rondleiding krijgen op grote diepte. U bezoekt de grote kathedraal waarin alles is opgetrokken uit zout. Er zijn diverse ondergrondse meren en kunstwerken gemaakt van zout. Vanwege de schone lucht hier, zijn er ook verschillende kuuroorden gevestigd.

Voorbeeldreis Krakow (Polen) – 5 dagen

Richtprijs: 950 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid, groepsgrootte etc.

 

Krakow – Oswieczim – Wielieczka

 

Dag 1

Met de rechtstreekse vlucht van Ryanair vliegt u vanaf Eindhoven naar Krakow. Daar gaat u met privé transfer naar Krakow en neemt u intrek in het Queen Boutique hotel. Dit is een kleinschalig design boetiek hotel met een perfecte locatie, precies tussen de oude stad en de Joodse Kazimierz wijk! Na de check-in is het tijd voor een welkom drankje en hapje. Het is een korte wandeling naar de rivier waar u een cruise maakt op de Wisla. Na deze ontspannen tocht wordt u afgezet bij restaurant Oranzeria, waar u met mooi uitzicht op de stad van het diner geniet.

Dag 2

Na het ontbijt maakt u een bike citytour door het oude centrum van Krakow. U bezoekt de Grote markt, Lakenhal, Maria kerk, Collegium Maius, stadsmuren en de Planty. In Kazimierz is er een eenvoudige lunch en na de lunch gaat de fietstocht verder. U ontmoet de vele interessante plekken i de Joodse wijk en het voormalig Joodse getto. Synagoges, de oude vleesmarkt, diverse Schindler’s List locaties en de fabriek. Het diner is vanavond in het Joods restaurant Klezmer Hois, met een privé concert door het Jascha Lieberman trio!

Dag 3

Deze ochtend staat het bezoek aan de Wieliczka zoutmijn op het programma. Onder leiding van een expert gids gaat u de mijn ontdekken. Na dit bezoek gaat u terug naar krakow en is voor de rest van de dag geen programma opgenomen.

Dag 4

Vanochtend heeft u een vroeg ontbijt want al vroeg vertrekt de bus naar Oswieczim. U brengt onder deskundige leiding een bezoek aan Auschwitz 1 en Auschwitz 2 (Birkenau). De terugweg naar Krakow onderbreken we even met een lunch in het Karczma restaurant. Om de emoties van het ochtendprogramma allemaal even op de eigen manier te verwerken is de middag verder ter eigen besteding. Aan het begin van de avond wordt u met een paardenkoets opgehaald in het hotel en naar het Restaurant Wesele op de Oude Markt gebracht voor een feestelijk diner.

Dag 5

Na het ontbijt wandelt u naar de Wawelberg. Hier is een rondleiding door de burcht en de kathedraal. Daarmee komt er een einde aan een prachtig Krakow bezoek. U gaat per privé transfer naar het vliegveld Krakow en vliegt terug naar Eindhoven.

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Citytrips


Reizigersreacties

"De reis is een groot succes geworden dankzij de inzet van onze organisatoren alsook het uitzonderlijk mooie en afwisselende reisprogramma dat door Huub van Luyt van Hemingstone Travel is samengesteld en ook onder zijn leiding is uitgevoerd. De intense beleving van de indrukwekkende historie, rijke cultuur en indringende muziek van Polen en Krakow in het bijzonder, heeft het reisgezelschap van begin tot het eind gefascineerd en verrast. Voorts is men gezegend geweest met een zeer gevarieerd maar homogeen reisgezelschap, dat daarenboven is getrakteerd op 5 dagen zomerse omstandigheden. Voorts is het reisgezelschap op ondubbelzinnige wijze duidelijk geworden, waarom er nog uitsluitend gesproken dient te worden van Krakow en niet Krakau."

Bredase Societeit (Breda)