Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Choquequirao

Peru - Hemingstone Travel
De Inka stad Choquequirao – zuster van Machu Picchu

Choquequirao Inka-trail

Choquequirao is een archeologische Inka vindplaats in het Vilcabamba-gebergte in Zuid-Peru, niet ver van Cuzco. Het wordt algemeen beschouwd als beter bewaard gebleven, meer afgelegen en groter dan de ruïnes van Machu Picchu. Maar het is ook aanzienlijk moeilijker te bereiken dan Machu Picchu, waardoor het veel minder bezocht wordt. De verlaten citadel van Choquequirao ligt diep verscholen in het Andesgebergte en is alleen toegankelijk via een meerdaagse trektocht. Tijdens die tocht trekken reizigers 1.500 meter naar beneden de bergkloof in en de volgende dag beginnen ze aan de stevige klim van 1.800 meter om bij de archeologische vindplaats aan te komen. Deze trekking wordt door ons uitsluitend in privé uitgevoerd; er zijn dus geen vaste schema vertrekdata waarop u kunt inschrijven.

De unieke rust

Choquequirao biedt een van de meest ongelooflijke, ongestoorde ruïnes in heel Peru. Het uitzicht op de omliggende gebieden is ongeëvenaard en het harde werk om er te komen is het absoluut waard. Met zo weinig bezoekers die naar de site komen, is het de perfecte plek voor reizigers om echt te ontsnappen aan de drukte en het echte Peru te ervaren. Onder deze omstandigheden krijgt u bijna een zelfde ervaring als Hiram Bingham die in 1909 het nog geheel onbekende Choquequirao ontdekte. Wat een avontuur!

Wilt u een reis maken naar Peru en daarbij de 4-daagse trail naar Choquequirao lopen? Klik hier om contact met ons op te nemen.

 

Programma van de 4-daagse trail

Peru - Hemingstone Travel
De citadel van Choquequirao

DAG 1

Na het ontbijt in uw guesthouse in het plaatsje Cachora pakt u uw spullen in voor de trektocht. Eerst gaat u naar het uitkijkpunt van Capuliyoc (2900m), van waaruit u een eerste blik krijgt op de volledige route naar de Apurimac-kloof en naar het archeologische complex van Choquequirao. Op deze plaats wordt een korte pauze genomen om foto’s te maken en enkele pre-Inca archeologische overblijfselen te verkennen. Met een beetje geluk kunt hier ook de majestueuze vlucht van de condor zien. Daarna vervolgt u de trekking en loopt u in ongeveer 3 uur naar Chiquisca (1830m), voor het diner. Overnachting in Playa Rosalina.

 

Peru - Hemingstone Travel
Brug over de Apurimac rivier

DAG 2

De wandeling start vandaag als de zon opkomt, om de hitte voor te zijn op het zonnige pad langs de Apurimac-vallei. Nadat de Apurimac-rivier is overgestoken, loopt u in ongeveer 2 uur naar Santa Rosa. Neem hier een welverdiend rustmoment en geniet van een verfrissende lokale chicha (koninklijke drank van de Inca) of een ander drankje met een snack. Na de pauze loopt u nog 2 uur verder bergopwaarts en bereikt u Marampata voor de lunch. ’s Middags is er tijd om Marampata te verkennen en te leren over de landbouw en levensstijl van Quechua. Overnachting in een lokaal guesthouse.

 

Peru - Hemingstone Travel
Choquequirao trail – met heel weinig mensen…

DAG 3

Vandaag is het hoogtepunt van de trek aangebroken. Na een goed ontbijt is het nog 2 uur lopen naar de majestueuze oude Inca-stad Choquequirao. Hier hebt u volop de tijd om de archeologische vindplaats verkennen. Er liggen namelijk gebouwen in verschillende gebieden, het hoofdplein, landbouw terrassen en de beroemde lamamuren. Laat in de middag keert u terug naar het guesthouse in Marampata.

 

Peru - Hemingstone Travel
Inka architectuur in Choquequirao

DAG 4

Na een goede nachtrust en een vroeg ontbijt pakt u alle spullen bijeen om terug te gaan lopen naar Capuliyoc. Over dezelfde route als de heenweg wordt deze dag de langste en zwaarste van deze trektocht. Bij Playa Rosalina wordt gestopt voor een korte pauze en vervolgen loopt u naar Chiquisca voor de lunch. Na de lunch gaat u verder omhoog Capuliyoc. Daar staat het lokale transport om u naar uw guesthouse in Cachora terug te brengen.

 

Trekking naar Machu Picchu

Voor de echte hardliners is er de mogelijkheid om vanuit Choquequirao over de Andes verder te trekken naar Machu Picchu. In plaats van op dag 4 terug te keren naar Cachora loopt u dan op dag 4 naar Maizal. Op dag 5 naar Yanama en per auto naar Lucmabamba. Op dag 6 arriveert u bij Machu Picchu en op dag 7 keert u na een tweede bezoek aan Machu Picchu, weer terug naar Cuzco. Deze route kan alleen met accommodatie in tenten worden uitgevoerd en voert onder andere over de Abra San Juan pass van 4200 m hoogte. Kortom, deze variant vergt een degelijke voorbereiding.