Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Galapagos M/Y Grace

Galapagos-cruise op de M/Y Grace

Het prachtige schip de M/Y Grace heeft de wereldzeeën over gevaren onder verschillende namen. Nu heeft ze echter de naam die boekdelen spreekt en herinnert aan de beste tijden van haar verleden. De M/Y Grace is vernoemd naar Grace Kelly die, door haar huwelijk met Prins Rainier, Prinses Gracia van Monaco werd. Hare Koninklijke Hoogheid stond bekend om haar elegantie en schoonheid. Dit schip doet dat ook. Het is het mooiste, meest prestigieuze en meest elegante schip in de gehele Galápagos archipel. Een Galapagos-cruise op de M/Y Grace is daarom een van de mooiste cruises die u kunt maken.

Historie

De M/Y Grace is gebouwd in Engeland in 1928 en kwam enige jaren later in handen van Sir George Tilley, voorzitter van Prudential Insurance. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende het onder meer tijdens de evacuatie van Duinkerke. In 1951 kocht Aristotelis Onassis het schip, dat toen de naam ‘Deo Juvante’ droeg. Hij gaf het in 1956 als huwelijks cadeau aan Prins Rainier en Prinses Gracia van Monaco. Het bruidspaar heeft op het schip hun huwelijksreis gemaakt. In 2007 kocht Quasar Expeditions het schip en noemde het "M/Y Grace". Sindsdien is de M/Y Grace de absolute icoon in de Galápagos archipel!

Visie

Een Galapagos-cruise op de M/Y Grace is de mooiste manier om de Galápagos archipel te beleven. De Galápagos eilanden moeten worden ondergaan in serene rust. Van de natuur is het beste te genieten in kleine groepen. De M/Y Grace is een van de kleinere schepen in de Galapagos. Door de kleine groepen is er meer persoonlijke aandacht van onze stafleden voor u. U geniet van een betere service en de kleinere groepen zorgen voor minder impact op het fragiele ecosysteem waarin u zich bevindt. U krijgt precies de juiste aandacht en vrijheid die zorgt voor een unieke en onvergetelijke ervaring. De M/Y Grace blinkt uit door de uitmuntende service en accommodaties. Uw ervaringen zullen spectaculair zijn, want u wordt begeleid door de meest ervaren gidsen in de Galápagos.

Accommodatie

De M/Y Grace biedt ruimte aan maximaal 16 passagiers, in 3 staterooms, 4 master suites en de Grace Kelly Suite. Alle hutten hebben een privé badkamer, airconditioning, safety box en voldoende kastruimte om kleding en bagage op te bergen. De Grace Kelly Suite en twee master suites hebben een queensize bed en de twee overige master suites hebben twin beds (ook samen te voegen tot een queen). Drie staterooms hebben queensize bedden en eentje een twin bed. Op de M/Y Grace vindt u een bibliotheek, een al-fresco dinerruimte op het buitendek, een zonneterras, een barsalon en een jacuzzi. Natuurlijk zijn er ook snorkeluitrustingen, wetsuits en kajaks aan boord. U gaat aan land met zodiacs. Kortom: alles is aanwezig om uw verblijf aan boord van de M/Y Grace tot een onvergetelijke ervaring te maken. Klik hier voor alle informatie over de M/Y Grace, van Quasar Expeditions, de Nr. 1 small-ship ocean cruiseline ter wereld.  
 

Galapagos Cruise voorbeeldreis – 12 dagen

Richtprijs 9300 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Galapagos Cruise: “M/Y Grace”: Quito – Otavalo – Cotacachi – Baltra – Santa Fé – South Plaza – Genovesa – Darwin Bay – Punta Espinoza – Urbina Bay – Tagus Cove – Vicente Roca – Espumilla Beach – James Bay – Darwin Station – Santa Cruz – San Cristobal 

 

Dag 1

U vliegt met KLM van Amsterdam Schiphol rechtstreeks naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Doordat u ‘met de tijd mee’ vliegt komt u op de klok slechts 5 uur later aan dan bij vertrek, maar u heeft er wel bijna 12 uur vliegen op zitten. Quito ligt 20 kilometer ten zuiden van de evenaar, de equator, en op 2.850m boven zeeniveau en is daarmee de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. Hoewel de zon loodrecht boven u staat is de temperatuur heerlijk. Wel even wennen aan de hoogte. De komende dagen verblijft u in het exclusieve hotel Casa Gangotena, centraal gelegen aan het Plaza San Francisco.

Dag 2

In de 16e eeuw veroverden de Spanjaarden Quito op de Inca’s en bouwden een koloniale stad naar Spaans model. In 1978 werd het centrum als eerste binnenstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Vandaag gaat u deze oude binnenstad van Quito ontdekken.

Dag 3

Vandaag neemt u de Pan-American Highway naar het plaatsje Otavalo, zo ́n 90 kilometer ten noorden van Quito. Onderweg geniet u van het vulkanische landschap en het meer van San Pablo. In Cayambe wordt er natuurlijk gestopt op de latitude 00.00 bij het Equatorial monument. Otavalo is wereldberoemd om zijn kleurrijke markt met kleden en andere handwerk producten. Na een heerlijke lunch op een haciënda bezoekt u Cotacachi, aan de voet van de gelijknamige vulkaan. Daar werken de beste leerwerkers van Ecuador. Voor u teruggaat naar Quito maakt u een afsluitende wandeling bij het Cuicocha kratermeer.

Dag 4

Vanochtend vliegt u naar de Galápagos archipel, die op zo’n 1.000 km ten westen van Ecuador ligt. U landt op het eiland Baltra en rijdt naar de waterkant. Een panga tender brengt u naar de M/Y Grace en u neemt uw intrek aan boord. Na de safety procedures starten de motoren en vaart de M/Y Grace naar Daphne Minor en terwijl de zon onder gaat brengt u cocktail toast uit op Moeder Natuur, die u de komende dagen al haar pracht en kracht gaat tonen.

Dag 5

Santa Fe heeft een van de mooiste baaien van de Galápagos, waar u op het witte zandstrand een wet-landing maakt. De zeeleeuwen kolonies kunt u ruiken en zien. Na het woud met de boomhoge schijfcactussen gaat u op zoek naar de grote landleguaan die hier endemisch is. Na de wandeling kunt u heerlijk snorkelen of kajakken in de baai tussen de zeeleeuwen en zeeschildpadden. South Plaza is wellicht het kleurrijkste eiland van de archipel met zijn fel groene cactussen en de endemische plant sesuvium, die in de droge tijd het eiland met een rood gekleurd tapijt bedekt. Hier broedt de roodsnavelkeerkringvogel en de zwaluwstaartmeeuw. Hier wonen niet alleen grote populaties Galápagos zeeleeuwen, maar ook de zee- en landleguanen voelen zich hier thuis.

Dag 6

Genovesa heeft de vorm van een hoefijzer. Het is de top van een schildvulkaan waarvan een krater met zeewater is volgelopen. Die inham heet Darwin Bay. U maakt een wandeling over het eiland om de lavameeuwen, gemaskerde en roodvoetgenten en enorme fregatvogels te spotten. Als u geluk hebt ziet u bij het snorkelen in de caldera in de diepte een hamerhaai of een mantarog. Voor wie dat wat al te avontuurlijk lijkt, zijn er even prachtige en meer beschutte snorkel of kajak mogelijkheden aan de overkant van de baai.

Dag 7

Fernandina is het jongste eiland van de Galápagos. De vulkaan La Cumbre was voor het laatste in 2009 actief. Hier gaat u pinguïns (u bent op de evenaar!) zien, pelikanen en een grote kolonie zeeleguanen die houden van de zwarte lavarotsen van dit schiereiland. In Urbina Bay op Isabela zijn fel gele landleguanen en reuzenschildpadden. De M/Y Grace gaat voor anker in het Bolivar Channel. In een decor van vulkanen geniet u van een happy hour in de sky lounge. Bij zonsondergang zwemmen dolfijnen, walvissen of potvissen voorbij.

Dag 8

Tagus Cove was vroeger een uitvalsbasis voor walvisvaarders en piraten. Over een houten trap klimt u naar Darwin Lake, een zoutwater krater. U heeft een schitterend uitzicht op de M/Y Grace en de Darwin en Wolf vulkanen in het noorden van Isabela. In Tagus Cove kunnen liefhebbers snorkelen en kajakken. Bij Vicente Roca maakt u een panga tochtje langs de kliffen waarbij zeeleguanen, de typische blauwvoetgenten, nazcagenten en bruine sternen te zien zijn. Als de zee het toelaat maakt u ook een landing bij Punta Albemarle.

Dag 9

In 1835 verbleef Charles Darwin 9 dagen op Santiago. U maakt een landing bij Espumilla waar steltvogels de mangroven bewonen en roze amingo’s en pijlstaarten in de brakke lagune op zoek zijn naar weekdieren. Bij James Bay wandelt u naar een uitgebluste vulkaan krater waarin zoutpannen zijn gevormd. Dit is de beste plek om de pelsrobben te spotten die liggen te zonnen op de rotsen. Vanaf het zandstrand loopt u zo de zee in om te snorkelen, samen met de zeeschildpadden.

Dag 10

U bezoekt het kleine havenplaatsje Puerto Ayora op Santa Cruz en het Charles Darwin Research Station. Hier woonde ‘Lonesome George’ en worden reuzenschildpadden voor uitsterven behoed. De kleintjes krioelen rond. U trekt de Highlands in naar het Wild Turtoise Reserve en loopt door lavatunnels op weg naar Los Gemelos waar de beroemde Darwinvinken en vermiljoen vliegenvangers te vinden zijn.

Dag 11

De dag van uw vertrek vanaf de Galápagos is aangebroken. De M/Y Grace gaat voor anker in Wreck Bay, bij Puerto Baquerizo Moreno. Op dit eiland bezoekt u het Galápagos Interpretation Center. Hier kunt u in vogelvlucht terugkijken op uw Galápagos cruise. U laat dan de mooie dagen op de M/Y Grace achter u, maar neemt ze voor altijd mee in uw herinneringen. U stapt op het vliegtuig naar Guayaquil en van daaruit weer naar Amsterdam.

Dag 12

Aankomst in Amsterdam.

 

Meer weten over deze voorbeeldreis?

Welkom

in Bijzondere Cruises


Reizigersreacties

"Nog net op tijd (voordat de corona episode van start ging) hebben wij een fantastische 3 weekse reis gehad in Ecuador en Peru. Met als hoogtepunten Galapagos en Machu Picchu. Onbezorgd begonnen we aan dit Zuidamerikaanse avontuur tezamen met 18 passagiers en 12 bemanningsleden. We zagen mooie koloniale steden, veel natuurgeweld met een diversiteit aan inheemse diersoorten (iguana's bijvoorbeeld). En we beleefden al snorkelend het onderwaterleven. Indrukwekkend om schildpadden tegen te komen en zo’n 5 meter onder ons hamerhaaien en nog veel meer! We reisden verder naar Peru, bezochten Lima en Cusco en ontdekten de historische Incastad Machu Picchu, gebouwd in 1440. Wat een onvoorstelbaar bouwwerk. Het verblijf op het legendarische schip M/Y Grace, in de jaren ‘50 cadeau gedaan aan Grace Kelly door Onassis was fantastisch. De saamhorigheid met gasten en bedienend personeel maakten het tot een top reis. Bedankt Huub, bedankt Hemingstone Travel. Het was een tot in de puntjes uitstekend verzorgde reis. Wij weten al met welke organisatie we de volgende keer weer meegaan!"

Peter en Marianne Verlegh (Tegelen)

"Als één groot sprookje, maar dan écht. Zo kan ik onze belevenis op de M/Y Grace samenvatten. Direct bij de eerste aanblik van dit prachtige, gracieuze schip, ging ons hart sneller kloppen. Natuurlijk kenden we de verhalen van het imposante verleden, maar toch, toen we dan werkelijk aan boord gingen, maakte het veel indruk. We ervaarden direct de warme gastvrijheid van de bemanning; een voorproefje van een geweldige week. Elke dag was opnieuw een combinatie van culinair genieten, relaxen en verrassingen van de ongerepte natuur van de Galapagos. De gidsen brachten ons naar de eilanden, begeleidden ons in het water en vertelden ons de interessantste details over dit unieke gebied. Slechts zorgeloos mee bewegen met de ontelbare hoogtepunten op een dag was onze opdracht, alles was tot in de puntjes geregeld. Zelfs als we wat afwijkends wilden. Ik begrijp nu pas echt dat Huub deze droom koesterde en ik kan niet anders zeggen dat de M/Y Grace de verwachting ruim heeft overtroffen. We zijn blij dat we dit hebben mogen meebeleven."

Thom Boot en Marlène Chatrou (Nuenen)