Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Manu Mountainbike tocht

Peru - Hemingstone Travel
Mountainebike afdaling van de Andes in het Amazone dal 

 

Manu Mountainbike tocht

De vierdaagse Manu Mountainbike tocht is spectaculair omdat hij start hoog in de Andes bergen en eindigt in het laagland van het Amazone gebied. U moet fit zijn en met een fiets kunnen omgaan, maar hebt geen deskundige fietsvaardigheden nodig. De belangrijkste dingen die u doet is sturen en remmen. Het is één lange afdaling, door afgelegen gebied en met prachtige vergezichten. U fiets van de Inca-hoofdstad Cusco, via de traditionele gemeenschap van Paucartambo, beroemd om zijn jaarlijkse festival, naar Manu National Park, de meest diverse plek op aarde. Dit spectaculaire mountainbike avontuur, dat slechts sporadisch wordt gemaakt, wordt door ons uitsluitend in privé uitgevoerd. Er zijn dus geen vaste schema vertrekdata waarop u kunt inschrijven.

Professionele begeleiding

Op de Manu Mountainbike tocht wordt u begeleid door zeer ervaren fietsgidsen, een professionele fiets en  beschermende uitrusting. Het is een unieke full-downhill fietservaring, die ongeveer 150 km lang is. Onderweg rijdt er een jeep met chauffeur met u mee. Hierin worden de tenten, slaap- en de keukenmaterialen vervoerd. Tevens kunnen op het dak de mountainbikes gezet worden, op momenten dat u even uit wilt rusten of om wat kilometers te overbruggen. Met u mee fietst uiteraard een mountainbike specialist die u ‘de weg wijst’. Af en toe rijdt de jeep een eind vooruit om u vele kilometers verder, in de berm te verrassen met een heerlijke lunch. De begeleiding is van grote klasse en deskundigheid. Inclusief in deze tocht zijn ontbijt, lunch en diner, transport, mountainbike, helm en handschoenen. Tevens uiteraard accommodatie: hotel (de eerste nacht), camping (de overige nachten).

Manu National Park

Het Manú National Park ligt op de grens van Cusco en Madre de Dios, een Amazone-jungle met meer dan 2 miljoen hectare zuivere zuurstof, meer dan 223 soorten zoogdieren, 156 amfibieën, 132 soorten reptielen en meer dan 1005 soorten vogels. Om deze en andere redenen mag u dit ongelooflijke Manu National Park, dat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst staat, niet missen. Aan het einde van de mountainbike trail in Ayala hebt u de mogelijkheid om per boot over de Manu rivier verder te varen naar het Manu Wildlife Center.

Manu Wildlife Center

In een wetenschappelijke omgeving bent u hier getuige van een veelheid aan wildlife, zoals apen en kleurrijke luifel- en bladerdakvogels. Er ligt 64 kilometer aan wetenschappelijk ontworpen bospaden rond het Manu Wildlife Centre, waar laaglandherten, tapirs, apen en af en toe een Jaguar de bospaden kruisen. Kaaimannen, piranha’s en anaconda’s leven in de rivieren en meren.  En op slechts enkele minuten van de lodge ligt de beroemde claylick voor ara’s en papegaaien. Geen enkele andere ara claylick ter wereld maakt het momenteel mogelijk om dit natuurspektakel zo dichtbij te bekijken als hier in Manu. Tenslotte kunt u ook ’s werelds grootste bekende Tapir claylick bezoeken, waar de grootste landdieren in Zuid-Amerika naar toe komen. Kortom: Het Manu Wildlife Center is een door ons sterk aanbevolen verlenging van de Manu Mountainbike tocht.

 

Wilt u een reis maken naar Peru en daarbij de 4-daagse Manu Mountainbike trail fietsen? Klik hier om contact met ons op te nemen.

 

Programma van de 4-daagse Mountainbike tocht

Peru - Hemingstone Travel
Manu Mountainbike tocht – Afdaling naar Paucartambo

DAG 1

Nadat u bent uitgerust met volledig geveerde mountainbikes, helmen en handschoenen, rijd u met uw fietsguide vanuit Cusco bergafwaarts naar Huambutio. Dit is uw eerste kennismaking met mountainbiken in Peru. Hier neemt u een mooie rustige weg langs de rivier de Urubamba. Uw ondersteuningsvoertuig zal een picknicklunch opzetten voordat u verder gaat naar de stad Pisac. Beroemd om zijn ambachtelijke markt, is dit een geweldige plek om souvenirs te kopen die u in het ondersteuningsvoertuig kunt vervoeren. Fietsafstand – 54 km, stijging te verwaarlozen, afdaling – 400 m.

Peru - Hemingstone Travel
Manu Mountainbike tocht – Paucartambo Puente Colonial Rey Carlos III

DAG 2

Vanuit Pisac rijd u in uw jeep met de mountainbikes op het dak de kale Altiplano in naar een pas op 4100 meter hoogte. Hier begint u weer een dag mountainbiken in Peru met een geweldige afdaling naar het kleine dorpje Paucartambo. U fiets hier in het prachtige decor van de omringende Andes. Er zijn een paar optionele single track trails beschikbaar onderweg als je voldoende mountainbike-ervaring hebt, maar anders blijven we gewoon op de doorgaande dirtroad. In Paucartambo springt u weer in uw jeep en rijdt u naar de rand van het Manu National Park en de camping Tres Cruces. Beroemd om het spectaculaire uitzicht op het Amazone-oerwoud dat zich beneden uitstrekt. Hier is ook tijdens de maanden juni en juli vaak van een spectaculaire zonsopgang te genieten. Fietsafstand – 45 km, stijging te verwaarlozen, afdaling – 1200 m

Peru - Hemingstone Travel
Manu Mountainbike tocht – Uitzicht op het Amazone gebied

DAG 3

Vandaag weer vroeg opstaan want als het weer het toelaat, geniet u van een spectaculaire zonsopgang boven het regenwoud. Op bepaalde tijden van het jaar weerkaatsen de brekende zonnestralen tegen de jungle beneden, waardoor een werkelijk verbazingwekkend schouwspel ontstaat. Terug op de mountainbikes begint u met een leuke rit van 16 km langs de laatste bergkam van de Andes, voordat u van de rand van het Amazonebekken afdaalt naar het verbazingwekkende Manu-nevelwoud. Het is de hele dag bergafwaarts mountainbiken, omringd door spectaculaire uitzichten op de jungle. Daarbij zult u hopelijk een glimp opvangen van zeldzame dieren onderweg. Andesberen, poema’s, verschillende soorten apen en honderden vogels zijn allemaal waargenomen op dezelfde reis. U kampeert vanavond bij het kleine junglegehucht San Pedro. Fietsafstand – 64 km, stijgen – 160 m, dalen – 2700 m

Peru - Hemingstone Travel
Manu Mountainbike tocht – Uitzicht op het Amazone gebied

DAG 4

Als u vandaag verder bergafwaarts gaat, gaat u het regenwoud in. U passeert verschillende kleine dorpjes, waar u kunt zien hoe kolonisten proberen in hun levensonderhoud te voorzien. Onderweg stoppend voor koude drankjes en een kans om af te koelen, bereikt u uiteindelijk Atalaya: de toegangspoort tot Manu. Hier eindigt de tour en vervolgt u uw reis naar het Manu National Park en een van zijn lodges of keert u in de jeep terug naar Cusco. Waar u ook verder naar toe gaat, u komt aan met een ongelofelijk avontuur in uw bagage, dat nooit meer vergeten zal worden. Fietsafstand – 40 km, stijgen – 200 m, dalen 200 m