Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Oman

Een Oase van rust en gastvrijheid

Aan de verre rand van het turbulente Midden Oosten ligt een prachtige oase van rust: Oman: Op een uur vliegen van Dubai treft u een stabiel land met een prachtige natuur, variërend van hoge bergen, schilderachtige wadi’s (rivierbeddingen), palmenrijke oases, nestelende zeeschildpadden en natuurlijk ook een grote zandwoestijn. De mensen in Oman zijn ontzettend vriendelijk en tonen u graag hun veel geroemde gastvrijheid.

Een eeuwenoude historie

Oman heeft al eeuwenlang een belangrijke handelspositie en groeide in de 19e eeuw uit tot een grote machtsfactor met onder meer bezittingen in Perzië, Zanzibar en de Seychellen. Toch heeft het tot 1970 geduurd voordat het land zich werkelijk ging ontwikkelen, mede dankzij de grote olieopbrengsten. Onder de in 2020 overleden Sultan Qaboos is er sinds die tijd een vernieuwingsproces in gang gezet dat heeft gezorgd voor goede scholen, ziekenhuizen, infrastructuur en irrigatieprojecten.

Soukhs, forten en wadi's

Nu is Oman een fascinerende bestemming voor de avontuurlijke en ervaren reiziger. Maak bijvoorbeeld een ontdekkingsreis langs de kleurrijke soukhs, eeuwenoude forten en luxe hotels. In het adembenemende landschap worden exotische stranden en paradijselijke wadi's afgewisseld met de veelkleurige woestijn en spectaculaire berglandschappen. U treft daar bovendien telkens weer die vriendelijke bevolking, behulpzaam en beroemd om haar Arabische gastvrijheid.

Zeeschildpadden, woestijnen en bergen

Geniet van de nestelende zeeschildpadden aan de kust van de Arabisch Zee en de wandelingen in een dadelplantage. Of bezoek de traditionele bijenhouders in de binnenlanden. Ervaar de duizend-en-een bedoeïenen nacht in een luxe woestijn camp en laat u verrassen door de indrukwekkende eeuwenoude forten. Houdt daarbij uw adem in bij het zien van de immense kloven en vergezichten in de bergen en neem een duik in een van de heerlijk frisse wadi's of gewoon het zwembad van uw super-de-luxe resort. Kortom kom en ontdek Oman: de Oase van de Sultan!

Dubai & Oman voorbeeldreis – 13 dagen

Richtprijs: 3200 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Dubai – Muscat – Ras Al Jinz – Wahiba Sands – Jebel Akhdar  – Nizwa – Jebel Shams – Barka – Muscat

 

“The Sultan’s Oasis”

Dag 1

In de loop van de middag vliegt u met Emirates vanuit Dusseldorf naar de de internationale luchthaven van Dubai. Hier staat uw Engelssprekende gids u al op te wachten. Hij brengt u op comfortabele wijze met een privé transfer naar uw bijzondere hotel The Grosvenor House in de haven van Dubai. U arriveert tegen middernacht en zult hier drie nachten verblijven.

Dag 2 en 3

Dubai at leisure – U kunt heerlijk genieten van het zonnige verblijf aan de Perzische Golf en Dubai op eigen gelegenheid (evt. met behulp van het hotel) een beetje verkennen.

Dag 4

Na het ontbijt zorgt uw privé chauffeur voor een comfortabele transfer naar Muscat in Oman. Deze tocht zal ongeveer 4 uur duren en geeft u meteen een goed idee van het uitgestrekte woestijnland van de Verenigde Arabische Emiraten. In Muscat verblijft u twee nachten in het Grand Hyatt.

Dag 5

De ochtend gebruikt u om lekker te acclimatiseren in het hotel. In de middag neemt uw gids u mee om de stad te leren kennen. U bezoekt de oude binnenstad met zijn 3000 jaar oude handelshaven, ziet het Al Aalam Paleis, de residentie van Sultan Qaboos, die wordt geflankeerd door de twee Portugese forten Mirani en Jalali. Uiteindelijk belandt u in de oude Muttraq soukh met zijn nauwe overdekte steegjes en de weldadige geuren van specerijen en koffie.

Dag 6

Na het ontbijt wordt u opgehaald door de gids en gaat u de grote Sultan Qaboos moskee van Muscat bezoeken. Deze moskee staat met zijn moderne architectuur symbool voor het moderne Oman en heeft een enorme omvang; er kunnen tot wel 20.000 gelovigen bidden. Let op: De Sultan Qaboos moskee is alleen open van zaterdag tot woensdag 08.00-11.00 uur en bedekte kleding is vereist. Na het bezoek aan de moskee begint u aan een prachtige autorit van Muscat naar Ras Al Had. Met schitterende vergezichten over de Arabische zee aan de ene kant en de bergachtige kliffen aan de andere kant, is dit een schitterende route langs de kust. Onderweg wordt er verschillende malen gestopt bij bezienswaardigheden zoals de spectaculaire kalkstenen krater van Bimah, met zijn azuurblauwe water, en het witte zandstrand van Fins beach. Ook door de Wadi Tiwi met zijn weldadige groene planten en water kunt u wandelen. Via Sur, de havenplaats die van oudsher bekend staat om zijn dhow bouwers, bereikt u het schilderachtige dorpje Ayja met zijn smalle straatjes vol geiten en schapen. Uiteindelijk eindigt uw rit in Ras Al Had, de meest oostelijk plaats van het Arabische schiereiland. Hier verblijft u in het Ras Al Jinz Turtle reserve. Met enig geluk kunt u hier enkele van de naar schatting 30.000 de zeeschildpadden zien die hier op de stranden van Ras Al Jinz jaarlijks hun eieren komen leggen. Het turtle reserve ligt aan het strand!

Dag 7

Na het ontbijt vertrekt u zuidwaarts langs de maagdelijke en wilde kust van Oman’s oostkust. U geniet van onbedorven en adembenemende vergezichten op het woestijnland en passeert vogelrijke vissersdorpjes. Wanneer de weg weer het binnenland in voert doorkruist u verschillende weinig bezochte plaatsen van Oman, zoals de zandstenen dorpen Jalan Bani Bu Hassan en Jalan Bani Bu Ali met hun vele torens, forten, versterkte huizen, oude moskeeën en afgebrokkelde stadsmuren. Dan gaat u verder richting Wahiba Sands, een ‘zand zee’ van 100 x 200 km. De spectaculaire zandduinen kunnen wel 100 tot 150 meter hoog zijn en werpen vele schaduwkleuren op in het eindeloze landschap. Het is hier romantisch en avontuurlijk tegelijk, vooral voor hen die voor het eerst in de woestijn komen. Terwijl u aan een heerlijke barbecue zit in uw sfeervolle en gastvrije woestijnkamp, geniet u van de prachtige zonsondergang in de duinen en de heldere sterrenhemel die daarop volgt.

Dag 8

Als u vandaag vroeg opstaat kunt u een wandeling maken door de zandduinen en van de zonsopkomst genieten. Na het ontbijt gaat u de woestijn weer langzaam achter u laten en u zult vandaag weer versteld staan van de variëteit in het landschap van Oman. Van de zandduinen van Wahiba, leidt de weg door de groene wadi’s, de ruige bergen en prachtige oase dorpjes. U rijd door het gebied van de bedoeinen en brengt een bezoek aan een bedoeinen familie, die hun gastvrijheid graag toont. Geniet van hun Omaanse kahwa (koffie die symbool staat voor gastvrijheid) en dadels. U maakt een wandeling door Wadi Bani Khalid met zijn schitterende bergformaties, mango bomen en kleine irrigatiekanaaltjes. U kunt zelfs een verfrissende duik nemen in het water. Na een bezoek aan een dadelplantage in Birkat Al Mauz begint u aan de klim door het Hajjar gebergte naar het op 2000 meter hoog gelegen Jebel Al Akhdar. Het koele klimaat hier in de bergen zorgt ervoor dat Jebel Al Akhdar het centrum is van fruitteelt in Oman. U ziet hier vele terrassen met perziken, abrikozen, vijgen, dadels, druiven, pruimen en peren. Ook amandelen en walnoten groeien hier volop en in de maanden maart en april zorgen de vele rozentuinen voor een aangename rozengeur.

Dag 9

Na gisteren heerlijk te hebben genoten van de koelte van de hooggelegen plaats Jebel Al Akhdar daalt u vandaag de bergen weer af, op weg naar de oude stad Nizwa. Onderweg doet u enkele forten en kastelen aan die eeuwenlang gediend hebben als verdedigings- en uitkijkpunten. Er zijn nog zo’n 500 van zulke forten, kastelen en torens in Oman. U bezoekt enkele van de mooiste, zoals het ontzagwekkende kasteel van Jabreen. De eindbestemming vandaag is Nizwa. Het is een van de oudste steden van Oman en vormde eens een centrum voor handel, religie, onderwijs en kunst, vanwege haar strategische locatie op het kruispunt van een aantal wegen tussen het binnenland en de kuststeden. Nu vormt Nizwa een historisch stadje gericht op de dadels en doet het verder dienst als marktstad. Vooral de veemarkt op vrijdag is erg interessant. U bezoekt natuurlijk het Nizwa fort en de kleurrijke soukh, die o.m. bekend staat om zijn zilverwerk. 

Dag 10

Als deze dag op een vrijdag valt, kunt u deze ochtend een bijzondere gebeurtenis meemaken, namelijk de veemarkt van Nizwa. Kijk en luister naar de drukke geluiden van handelaren en dieren op deze traditionele markt, waar mensen van vele dorpen uit de omgeving hun vee komen aanbieden. Vandaag gaat de route naar Jebel Shams (vertaald: “zonneberg”), met zijn 3010 meter de hoogste berg in Oman, midden in het Hajjar gebergte. Onderweg zijn de vergezichten adembenemend. Tijdens een stop in Al Hamra ziet u de 400 jaar oude lemen huizen die daar nog steeds in gebruik zijn. Daarna rijdt u door de kloof van Wadi Nakhr, een van Oman’s grootste natuurverschijnselen! Verder klimmend bezoekt u onderweg enkele afgelegen bergdorpjes zoals Misfah en Wadi Ghul. Uiteindelijk bereikt u Jebel Shams, thuisbasis van tapijtwevers, die ruige tapijten weven met een bijzonder zwart, rood en bruin geometrisch design. Als u van wandelen houdt kan uw gids u optioneel meenemen op een ‘cliff walk’. Dit is een gemakkelijke maar opwindende tocht langs de steile kloofmuren naar een verlaten dorpje waar de tijd honderden jaren heeft stilgestaan. De totale wandeltijd is ongeveer 2,5 uur.

Dag 11

Vandaag is het een prachtige dag om de bergen en bergdorpen van het Hajjar gebergte verder te ontdekken. U kunt een kortere wandeling maken bij Bilad Sayt of een langere bij Sharaf Al Alamayn, maar u kunt ook gewoon vanuit uw 4×4 jeep van het adembenemende landschap, de prachtige bergdorpjes en terrassen landbouw, genieten. Hier wordt ook de beroemde Omaanse bijenhoning gemaakt. Al eeuwenlang worden hier bijen gehouden, die leven van de palmbomen, kokospalmen, granen, limoenen, groenten en suikerriet. Onder leiding van uw gids brengt u een bezoek aan een van de traditionele bijenhouders waar u versteld zult staan van hun methoden en technieken.

Dag 12

Vanuit Barka volgt u de Batinah kust met zijn moois stranden, forten en vissersdorpjes. U bezoekt het imposante en prachtig gerestaureerde 350 jaar oude fort en de hotsprings gelegen in de afgelegen vallei van Nakhl. Daarna trekt u door naar het mooie dorp Wakkan. Het groene dorp met zijn weelderige plantengroei is beroemd om zijn prachtige terrasvelden vol fruit en groenten. Na het bezoek aan Wakkan laat u de bergen achter en daalt u af naar Muscat,voor een laatste nacht in Oman in het wereldberoemde The Chedi hotel.

Dag 13

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht, voor de korte lokale vlucht naar Dubai en aansluitend de vlucht naar Dusseldorf. U vliegt met Emirates en arriveert aan het begin van de avond in Dusseldorf.

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Midden-Oosten


Reizigersreacties

"Hierbij een klein kadootje van Qais, heeft hij aan ons meegegeven. Dadels van zijn eigen farm. We hebben een fantastische reis gehad. Goede gids, mooie tour, prachtige accommodaties. Alleen Chedi viel ons een beetje tegen, kwam vooral door de kamers. Zo'n prachtig hotel en dan een queen bed, dat kan echt niet. Verder alles top!"

Fam. Ten Brink (Oegstgeest)

"Thank you so much for your excellent organization during our stay in beautiful Oman. We had a marvelous  good  time. What your guide Qais did was outstanding: He is a very informative, safe driver, humorous, intelligent and a very pleasant person. We will recommend all our friends to book a travel to Oman with Hemingstone Travel and you. We traveled to 60 countries but this was the best travel organization we ever experienced!"

Fam. Verseveldt (Etten-Leur)