Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Jordanie

Fascinerende schoonheid

Het koninkrijk Jordanië is een jong land met een oude geschiedenis. Het is tevens een brug tussen Oost en West, zee en woestijn. Boven de vele antieke lagen ligt een land met een fascinerende schoonheid en van grote tegenstellingen. Het dal van de rivier Jordaan is vruchtbaar en evolueert voortdurend, de woestijnvalleien zijn onmetelijk groot en stil. Men vindt in dit land prachtige burchten en jachtkastelen. De geheimzinnige sfeer van de woestijn van Wadi Rum. En de koraalriffen van de Rode Zee waar zich ook heilzame kuuroorden bevinden. Er staan in Jordanië monumenten en bouwwerken uit elke periode van de menselijke geschiedenis, met als parel aan de kroon, de prachtige antieke stad Petra, door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Petra

De oude stad Petra is een van de nationale schatten van Jordanië en verreweg de bekendste toeristische attractie. Petra is de erfenis van de Nabateeërs, een ijverig Arabisch volk dat zich meer dan 2000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië vestigde. Bewonderd door zijn verfijnde cultuur, enorme architectuur en ingenieus complex van dammen en waterkanalen, is Petra een UNESCO World Heritages Site en een van de nieuwe Seven Wonders of the World. Als verbindingsplaats was Petra vroeger rustplaats voor karavanen beladen met wierook, zijde, kruiden en andere exotische goederen.

Wadi Rum

Wadi Rum is een Arabisch sprookje dat wacht om ontdekt te worden. "The Valley of the Moon", werd in verschillende Hollywood-speelfilms afgebeeld als Mars. Het is de thuisbasis van nomadische bedoeïenenstammen en een rustig toevluchtsoord van sterren, zand en zon. Een perfecte aanvulling op de drukte van Amman. Wadi Rum laat u verdwalen in immense landschappen en in de kalmte van de woestijn komt uw geest helemaal tot rust. Wadi Rum wacht op u!

Dana Biosphere

Dana Biosphere Reserve is een gebied van verbluffende schoonheid, geschiedenis en biodiversiteit. Veel van de dieren en planten van het Dana Biosphere Reserve zijn zeer zeldzaam en sommige worden bedreigd, waaronder de zandkat, de Syrische wolf, de kleine torenvalk en de stekelige hagedis. Het spectaculaire landschap van het Feynan-gebied en de gemeenschappen die erin leven, herbergen een buitengewone geschiedenis. Feynan is bijvoorbeeld de thuisbasis van enkele van de eerste gemeenschappen van de mensheid. Het is tevens een van de oudste en best bewaarde centra voor duurzame koperwinning in de oudheid.  

Fotocredits: Adje Hanegraaf

 

Voorbeeldreis Jordanië – 10 dagen

Richtprijs: 1495 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Amman – Wadi Musa – Petra – Feynan – Wadi Rum – Aqaba

 

Dag 1

Vanmiddag vliegt u vanuit Amsterdam naar Amman met Royal Jordanian. Op het vliegveld van Amman staat uw privé transfer klaar om u op een comfortabele wijze naar het hotel te brengen.

Dag 2

 

Dode zee at leisure 

Dag 3

Vandaag staat er een culturele-historische tour op het programma. U bezoekt onder andere Lot’s Cave en Al-Karak Crusaders Kasteel. Vervolgens brengt uw chauffeur u via King’s Road naar Petra.

Dag 4

Op het programma vandaag staat het hoogtepunt: Petra! Onder leiding van een gids maakt u vandaag een bezoek aan dit wereldwonder.

Petra (Πέτρα) was de Griekse naam van de hoofdstad van de Nabateeërs en is gelegen in het huidige Jordanië. De Nabateeërs zelf noemden de stad Raqmu. De stad is gelegen in een kloof in de heuvels en is gedeeltelijk uit de rotsen uitgehakt. Vrijwel alle gebouwen die er ooit stonden, zijn nu ruïnes. De grafmonumenten zijn uitgehakt in rode zandsteen. Het zandsteen is gevormd in een kustnabij afzettingsmilieu in het Cambrium en Ordovicium. Als gevolg van tektonische activiteiten zijn er diverse breuken in het zandsteen ontstaan. Langs sommige van deze breuken zijn kloven (siqs) ontstaan.Sinds 2007 is de schatkamer (Al Khazneh) één van de zeven nieuwe wereldwonderen. (Bron: wikipedia)

Dag 5

Na het bijzondere bezoek aan Petra gisteren, zet u uw reis vandaag voort via Little Petra en Ash-Shawbak Crusaders castle naar uw volgende bestemming; Dana Nature Reserve. 

Dag 6

Vanuit uw hotel kunt u een uitstapje maken naar het Nature Reserve van Dana. Loop rond in de bergen, tussen de rotsen. Geniet van de uitzichten en de leegtes. Er zijn vandaag verschillende activiteiten in het gebied georganiseerd.

Dag 7

Na uw ontbijt stapt u bij uw gids in de auto. Vandaag gaat u richting de grootste wadi in Jordanië: Wadi Rum. De wadi is een grote woestijnachtige vallei met rotwanden van zandsteen en graniet en staat sinds 2011 op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. Vanwege het landschap, wat velen associëren met Mars, zijn hier ook verschillende films opgenomen die over Mars gaan. Aan het einde van de middag staat er voor u een sunset jeep tour op het programma. Vannacht slaapt u in Wadi Rum in een van de camps.

 

Dag 8

Vandaag rijdt u Wadi Rum naar Aqaba, waar u de rest van de dag zelf rond kunt kijken of bijkomen, van de vele indrukken van deze reis, aan het strand.

Dag 9 

Aqaba at leisure

Dag 10

Vanochtend wordt u erg vroeg opgehaald voor uw reis terug. U vliegt ’s ochtends van Aqaba naar Amman om vervolgens over te stappen op uw vlucht naar Amsterdam.

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Midden-Oosten


Reizigersreacties

"Wat was het een fantastische reis naar Jordanie! De hotels waren geweldig, vooral in Aqaba. De opbouw was super voor de kinderen die genoten van Petra en de Wadi Rum. De begeleiding door onze gids was echt helemaal top, interessant voor ons, en leuk voor de kinderen. Hij nam hen echt mee in een verhaallijn en naar bijzondere plekken. Ook de service op de vliegvelden was fantastisch, al kwam mijn eigen Privium op Schiphol ook goed van pas. We hebben de vrije dag tussen Wadi Rum en Aqaba opgevuld met een snorkel-dag met de gehele familie inclusief een heerlijke lunch op de boot. Dat is een echte aanrader!"

Fam. Nederlof (Amsterdam)