Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Vietnam

Een land met vele gezichten

De groene rijstvelden in de Mekong delta (en de rest van het land). De overblijfselen uit de tijd van de Vietnamoorlog en de Franse overheersing. De vele ruïnes uit de tijd van de Cham-dynastie. De schitterende baai van Ha Long. De bruisende stad Ho Chi Minh City (Saigon) en de oude binnenstad van Hanoi. De prachtige stranden aan de Chinese zee. De oude stad Hoi An en de citadel van de koningsstad Hué. Vietnam is een land met vele gezichten. Ook de bevolking van Vietnam is bijzonder. Vietnamezen zijn zeer toegankelijk en een praatje maken doe je al snel, waarbij ook historisch gevoeligere zaken (bijvoorbeeld de Vietnam oorlog) gemakkelijk te bespreken zijn.

Over land van Ho Chi Minh City naar Hué

En van de hoogtepunten in een reis door Vietnam is de auto route van HCMC naar Hué. in een kleine week rijdt u met uw privé chauffeur dwars door zuid Vietnam. Onderweg heeft u dan de meest onverwachte ontmoetingen met toevallige voorbijgangers. U doorkruist het bergland van Dalat, waar onder meer tabak en koffie worden verbouwd, en zakt weer af naar de zee bij Nha Trang. De route gaat verder land de kust, via beruchte plaatsen als My Lai en My Son. Het prachtige 'Japanse' plaatsje Hoi An en de koningsstad Hué. Zeer aanbevelenswaardig!

Het Noorden

De oude binnenstad van Hanoi is schilderachtig. Smalle straatjes met winkeltjes en druk fiets en brommer verkeer. Wij zorgen voor het perfecte hotel! Met de nachttrein naar Sapa aan de Chinese grens om daar de prachtige rijstterrassen te zien in de bergen en de vele bergvolkeren op hun traditionele markten. Een landschap dat is gemaakt voor wandelingen of mountainbike trips. Dat doe je dan weer niet in Ha Long Bay. Nee, daar zorgen wij voor een privé jonk, waarmee u 1 of 2 onvergetelijke dagen doorbrengt tussen de vele eilanden van de baai. Ook in Ninh Binh ligt een karst gebergte (zoals Ha Long) waar het heerlijk verblijven is.

De Mekong delta en Phu Quoc

Ten zuiden van Ho Chi Minh City ligt de enorme Mekong delta. Een waterrijk gebied met rijstvelden en drukbezochte drijvende markten. Op de kleine vertakkingen van de Mekong kunt u een korte riviercruise maken op een privé sampan boot. Hier krijgt u een goed beeld van de zeer diverse wijzen van bestaan in de Mekong. Via de Mekong delta is het ook mogelijk om over de rivier Cambodja binnen te varen en uw reis in Cambodja of Laos voort te zetten. Het eiland Phu Quoc is een mooi eiland om lekker relaxed aan het strand uw vele reisindrukken te laten indalen. Een van onze reizigers maakte een heel leuk filmpje van hun reis naar Vietnam, bekijk deze onder het kopje 'video'!  

Foto credits: Chrétien Geertzen / Film credits: Simon Jensen


Vietnam – Privileged – 22 dagen

Richtprijs: 3600 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Hanoi – Sapa – Halong Bay – Hué – Hoi An – Ho Chi Minh City – Cai Be – Can Tho – Phu Quoc – HCMC

 

 

“Van Noord naar Zuid” 

Dag 1

U rijdt vandaag rustig naar Schiphol. In de loop van de middag vertrekt u met de rechtstreekse KLM vlucht naar Bangkok. De vliegtijd naar Bangkok bedraagt ongeveer 11 uur.

Dag 2

In de ochtend arriveert u op het Internationale vliegveld van Bangkok en stapt u over op de directe Vietnam Airlines (onder shared KL nummer) vlucht naar Hanoi. De vliegtijd bedraagt ongeveer 2 uur en u arriveert aan het begin van de middag. Op het vliegveld staat uw chauffeur u op te wachten en wordt u comfortabel naar het Oriental Central hotel gebracht dat midden in het oude centrum van Hanoi ligt.

Dag 3

Na het ontbijt wordt u in het hotel opgehaald door uw Engels sprekende gids voor een dag tour door de stad Hanoi. U bezoekt de Temple of Literature, de One Pillar Pagoda, het Ho Chi Minh Memorial Complex, en het Museum of Ethnology. In de middag gaat u naar Hoa Lo prison (“Hanoi Hilton”) en Huu Tiep om de B52 bommenwerper te zien die tijdens het Kerstbombardement van 1968 is neergehaald. Er staat daarna een cyclo rit gepland door de vele straatjes van de oude stad en deze drukke dag wordt afgesloten met een water puppet performance.

Dag 4

Hanoi at leisure – In de directe omgeving van het hotel is het een drukte van belang in de smalle straatjes van de oude stad. Hier is het heerlijk toeven. Aan het begin van de avond (voor u is een late check out tot 18.00 uur in het hotel geregeld) wordt u opgehaald in het hotel voor uw transfer naar het treinstation. Onderweg is er nog gelegenheid voor het diner (niet inclusief). Op het station gaat u aan boord van de Fanxipan nachttrein van Hanoi naar Sapa. U reist in een privé Deluxe sleeper.

Dag 5

De trein arriveert in het Lao Cai station rond 5:30 uur. Uw chauffeur neemt u mee voor een ontbijt in een lokaal restaurant en daarna naar Sapa. U kunt dan bagage achterlaten (incheck is pas later mogelijk), omkleden en onder begeleiding van uw gids de mountainbike op stappen. De route gaat omlaag over bochtige wegen door de Muong Hoa vallei, waar de Black H’mong, Giay en Red Dao minderheden leven. Geniet van de vergezichten in de bergen en over de rijstvelden, vooral op het off-road traject tussen Lao Chai en Ta Van. In Su Pan wordt een kleine stop gemaakt alvorens verder te rijden naar Thanh Phu. Hier wonen de Tay en die zorgen voor een lunch in een traditioneel Tay huis. Na de lunch gaat het meer omhoog naar Sin Chai (Red Dao). In Sin Chai wort u opgepikt en teruggebracht naar Sapa. Daar is het na gedane arbeid heerlijk relaxen in uw prachtige hotel! NB: Onderweg zal de gids met u overleggen om te zien welke route het beste is gezien uw mountainbike ervaringen. Het off-road traject tussen Lao Chai en Ta Van is niet gemakkelijk en de ‘supply car’ die voor u beschikbaar is tijdens de gehele route kan daar niet komen.

Dag 6

Vandaag neemt u de mountainbike weer bergaf, nu richting Muong Hoa en de Ban Ho vallei. U krijgt een lunch aangeboden in een bijzonder Tay restaurant. Ter afwisseling maakt u na de lunch een wandeling naar een bijzonder mooi gelegen lodge om te genieten van de schitterende uitzichten over diverse Tay, Red Dao en Xa Pho dorpjes. Dan gaat het per mountainbike weer verder naar Lech, waar u kennis maakt met het leven van de Red Dao. Hierna vertrekt u verder naar Lao Cai op de Chinees-Vietnamese grens. Na het diner (niet inclusief) wordt u naar het treinstation gebracht voor de Fanxipan nachttrein terug naar Hanoi.In de Fanxipan hebt u weer een privé Deluxe sleeper.

Dag 7

Al heel vroeg in de ochtend arriveert u op het treinstation van Hanoi. Daar wordt u opgepikt en naar een klein hotel gebracht waar u even kunt uitslapen en ontbijten. Na het ontbijt staat de transfer naar de delta van de Rode Rivier, Halong Bay, op het programma. Onderweg is er een tussenstop bij een bedrijf dat zijden schilderijen produceert. Koop onderweg vooral niets omdat de prijzen hier 5 keer zo hoog liggen als in Hanoi. Bij aankomst in Halong Bay ligt bij de drukke Hon Gai werf een privé jonk op u te wachten. U gaat meteen aan boord en terwijl u geniet van de lunch, vaart uw privé jonk rustig Bai Tu Bay in. U geniet de rest van de dag van het schitterende karstgebergte waarvan de kalksteen rotsen steil oprijzen uit het smaragd groene water. U bezoekt het ongerepte drijvende dorp Vong Vieng (de huizen, de viskwekerij, de school en natuurlijk de mensen). Tegen de avond geniet u van de zonsondergang over de betoverende Halong Bay en van uw privé diner aan boord. Alvorens uw ruime cabin op te zoeken is het ontspannen toeven aan dek onder de stralende sterrenhemel.

Dag 8

Vanochtend vroeg kunt u de zonsopgang meemaken en genieten van het zacht geruis van de golven en de frisse zeelucht. Nog voor het ontbijt bezoekt u de “Amazing cave”, de beroemdste grot van Halong Bay. Terwijl u daarna van het ontbijt geniet vaart uw jonk langs Ga Choi eiland, Dog Rock eiland en Incense Burners (wierookstokers) eiland. Rond het middaguur legt u weer aan na een onvergetelijke privé cruise in Halong Bay! Vanuit Halong Bay gaat u naar Hai Phong, waar waarschijnlijk nog wel tijd is voor een kort bezoek aan de stad. Daarna gaat u naar het vliegveld en vliegt u aan het begin van de avond naar Da Nang. Transfer naar het de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam: Hué.

Dag 9

Hué at leisure
Vandaag bezoekt u de stad Hué op eigen gelegenheid. Hué was de hoofdstad van de Nguyen keizers. U kunt het koninklijk paleis, de Verboden (of Purperen) Stad, de Citadel en de graven van keizers Tu Duc en Khai Dinh bezoeken.

Dag 10

Hué at leisure

Dag 11

Na het ontbijt komt uw chauffeur u halen in het hotel voor de transfer naar Hoi An. In 1999 is de oude stad van Hoi An opgenomen op de Werelderfgoed lijst van UNESCO, als een goed bewaard voorbeeld van een Zuidoost Aziatische handelsstad uit de 15e tot 19e eeuw. De gebouwen in Hoi An vertonen een unieke mengeling van lokale en buitenlandse (met name Japanse en Chinese) invloeden. De rest van de dag is ter eigen invulling in Hoi An. ’s Avonds kunt u een wandeling maken door de met lantaarns sfeervol verlichte oude stad, waar uw sfeervolle oude hotel midden in ligt.

Dag 12

Hoi An at leisure
Vandaag kunt u de monumentale oude stad Hoi An verder op eigen gelegenheid ontdekken. De oude stad is in feite één groot openlucht museum en alles is op loopafstand te bezichtigen. Uw hotel ligt vlakbij de Japanse brug, die met zijn massieve stenen pilaren en sierlijk houten dak, het symbool van Hoi An is geworden.

Dag 13

Vanuit Hoi An maakt u onder leiding van een Engelstalige gids een tocht naar het zuidelijker gelegen plaatsje Son My, waar het beruchte My Lai massacre plaatsvond op 16 maart 1968. Het bezoek aan het museum en de graf velden is indrukwekkend. Na dit indrukwekkende bezoek is het zaak om snel om te schakelen want u bezoekt dan de schitterende oude Cham ruïnes van My Son, alvorens weer terug te keren naar Hoi An. 

Dag 14

Al vroeg in de ochtend wordt u naar het vliegveld van Da Nang gebracht voor de ochtend vlucht naar Ho Chi Minh City. Hier wordt u door een lokale Engels sprekende gids verwelkomd en naar uw hotel midden in het centrum van Saigon gebracht. Ho Chi Minh City at leisure. Vanuit uw centraal gelegen hotel in de binnenstad zijn alle interessante bezienswaardigheden, zoals de Notre Dame kathedraal en het oude postkantoor, prima wandelend te bereiken. Het War Remnants Museum, voorheen het  ‘Museum of American War Crimes’ genaamd, is zeer de moeite waard. U kunt ook eventueel een bezoek brengen aan de Thien Hau tempel en de Binh Tay markt van Cholon, de oude Chinese wijk van de stad.

Dag 15

Vandaag wordt u door uw gids opgehaald voor een dagtrip westelijk van Ho Chi Minh City. Onderweg kunt u genieten van het mooie landschap en een dorp waar rijstpapier wordt gemaakt (voor de springrolls). Bij zowel Ben Dinh als Ben Duoc bezoekt u het onderaardse tunnel gebied van Cu Chi. Daarna gaat u verder naar Tay Ninh om de kleurrijke middag ceremonie van Cao Dai bij te wonen. Na afloop maakt u op weg terug nog een stop in Trang Bang.

Dag 16

Vanuit het hotel wordt u vandaag opgehaald om enkele dagen de Mekong delta in te gaan. Dit vlakke landelijke en waterrijke gebied wordt ook wel de rijstmand van Vietnam genoemd. U wordt naar Phu An nabij Cai Be gebracht. Daar ligt de Song Xanh op u te wachten, uw privé sampan (een traditioneel Chinese houten platbodem rivierboot). Na kennismaking met de crew gaat de rivier cruise beginnen. Onderweg bezoekt u enkele traditionele thuiswerkbedrijfjes waar bijvoorbeeld rijstpasta wordt gemaakt of kokosnootsnoep. De tocht gaat richting Vinh Long en Sa Dec over de Tien Giang rivier, een van de twee brede Mekong armen. U vaart door een waterbloemen kwekerij en bezoekt een traditionele bakstenen en tegels fabriek. Daarna brengt u een bezoek aan Sa Dec, dat lijkt op een klein Venetië met zijn veel smalle kanalen, Chinese tempels en fraaie oude Franse huizen. In een ervan wordt de lunch voor u verzorgd. Het is het huis van Mr. Huyen Thuy Le, de geliefde (L’Amant) van schrijfster Marguerite Duras (zie haar boek en de film “L’Amant”). Onderweg naar Can Tho vaart u door prachtige smalle kanalen en onder houten “apen bruggen” en door kleine traditionele Mekong dorpjes, waar ook nog een Cao Dai tempel wordt bezocht. Voor zonsondergang legt uw sampan aan bij een traditioneel 19e eeuws huis waar een  ‘candlelight dinner’ voor u gereed staat. Na afloop vaart de sampan door naar Can Tho en zoekt het een rustige plek op waar u de nacht op de rivier door kunt brengen.

Dag 17

Rond 06.00 uur gaat de Song Xanh langzaam varen. Tegen 07.00 uur wordt uw ontbijt aan boord geserveerd terwijl u de floating market van Cai Rang nadert. Dit is de grootste floating market van de gehele Mekong delta. Ontelbare bootjes met zand, rijst, fruit, groenten, vis, bloemen… er heerst een enorme activiteit zo vroeg op de ochtends op de rivier. Het is een ontzettend interessant en kleurrijk spektakel! Rond 10.00 uur gaat uw Mekong cruise eindigen aan de Ninh Kieu pier en wordt u naar uw hotel in Can Tho gebracht. Can Tho at leisure.

Dag 18

Na het ontbijt wordt u opgepikt in het hotel voor een rit dwars door de Mekong delta. U rijdt ongeveer 2,5 uur en bereikt dan het haven- en vissersstadje Rach Gia, gelegen aan de Golf van Thailand. Van hieruit neemt u de expres boot naar het Vietnamese eiland Phu Quoc; de overtocht duurt ook ongeveer 2,5 uur. Bij aankomst op Phu Quoc wordt u op de aankomst pier opgewacht en naar uw resort aan zee gebracht. Phu Quoc is een klein eiland dat ten zuiden van Cambodja in de Golf van Thailand ligt en wordt ook wel het smaragdeiland genoemd vanwege de natuurlijke schatten die op het eiland te vinden zijn. Zo vind je hier de mooiere stranden van Vietnam. Het eiland is nog niet zo druk bezocht en ook het binnenland is nog ongerept. Er zijn nog zeer traditionele vissersplaatsjes te vinden.

Dag 19 en 20

Day at leisure

Dag 21

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar het vliegveld. Hier wacht uw korte vlucht naar Ho Chi Minh City en transfer naar uw hotel in de stad. U verblijft deze laatste nacht weer in het Liberty Central hotel. Welcome back!

Dag 22

Vroeg in de ochtend vertrekt u van Ho Chi Minh City naar Parijs. De vluchtduur is ongeveer 13,5 uur, maar vanwege het tijdverschil komt u al aan het einde van de middag aan op de luchthaven Charles de Gaulle. Hier stapt u over op de vlucht naar Amsterdam, waar u begin van de avond arriveert. Memories of Vietnam.

 

Vaak combineren wij Vietnam ook met Cambodja in één wat langere reis, waarbij we soms over de rivier van het ene land het andere land invaren.

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Azië


Reizigersreacties

"Wij hebben net een drieweekse reis door Vietnam en Cambodja achter de rug. De uitgekiende afwisseling tussen het ondergedompeld worden in de cultuur van een vreemd land en het verwerken van de vele indrukken in de mooiste hotels op de mooiste plekken van het land maakte de reis compleet. We werden overal opgevangen en begeleid zodat we ons geheel konden overgeven aan het kennismaken met de mensen en hun cultuur. Hemingstone Travel heeft ons op een professionele manier van advies en begeleiding voorzien in het samenstellen van de reis en de diverse programmaonderdelen. Tot en met de laatste terugvlucht hebben we ons geheel over kunnen geven aan een indrukwekkende wereld van diverse culturen en godsdiensten."

Fam. Geertzen (Breda)

"It felt like our private trip to Vietnam. We couldn’t have planned it as good without the help of Hemingstone Travel! This summer we had the most wonderful 3 weeks in Vietnam travelling from Ho Chi Minh City, through Dalat in the highlands, along the cost to Nha Trang and Hoi An and further north to Halong Bay, Sapa and Hanoi. Using a local partner Hemingstone Travel provided us with private driver and guide during most of the holiday. Their experience and knowledge added elements and value to our holiday that we could never have done ourselves. We meet people and saw places we would never have found on our own. At the same time, we had privacy and time on our own, when we wanted and needed it. Vietnam is a fascinating country full of friendly and accommodating people. We felt safe at all times. The trip was planned by Hemingstone Travel. We were able to make adjustments to accommodate our personal needs and desires. The end result was a tailormade holiday for our family. During the vacation all plans became reality. In addition, we were able to make adjustments on the way. The local partner was very professional and service minded. The trip was in every way a huge success. The best holiday ever!"

Fam. Jensen (Lyngby - Copenhagen, Denmark)