Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Sri Lanka

Parel van de Oriënt

Sri Lanka, het vroegere koloniale Ceylon, glinstert nog steeds als een parel in de Indische Oceaan. Omzoomd door de mooiste stranden is het binnenland een paradijs voor de natuurliefhebber en de reiziger die geïnteresseerd is in de oude koloniale en pre-koloniale historie. De theeplantages zijn wereldberoemd maar er zijn ook vele koffie-, rubber- en kokosnootplantages. Het eiland is ongeveer anderhalve keer zo groot als Nederland waardoor het prima te bereizen is. Wij zorgen er natuurlijk voor dat u Sri Lanka op de mooist mogelijke manier gaat beleven. Bijvoorbeeld door een goede combinatie van sfeervolle of spectaculaire accommodaties op de best mogelijke locaties, met een zeer afwisselend en actief programma, goede gidsen en betrouwbare chauffeurs.

Thee plantages en de Culturele driehoek

De meest interessante delen van het land zijn het centrale bergland met de oude hoofdstad Kandy. Rondom Kandy bevind zich het thee gebied met vele plantages. Ten noorden hiervan ligt de "culturele driehoek": Annuradhapura, Polonnaruwa en Sigiriya (alle drie UNESCO werelderfgoed). Annuradhapura is een voormalige hoofdstad uit de tijd van de Srilankaanse koningen. Het staat bekend om zijn prachtige ruïnes van de oude Srilankaanse beschaving. Bezoek hier bijvoorbeeld de vele stoepa’s andere historische overgebleven bouwwerken. Ook in de oude hoofdstad Polonnaruwa vindt u veel ruïnes, waaronder het oude koninklijk paleis en vele tempels. Omdat het wat kleiner is kunt u hier op de fiets alles ontdekken. In Sigiriya bevindt zich de beroemde leeuwenrots. Deze rots is ruim 180m hoog en steekt recht omhoog vanuit het vlakke landschap er omheen. Natuurlijk combineert u hierbij een bezoek aan de Leeuwenrots met de gouden rotstempel in Dambulla. Een prachtig verblijf in centraal Sri Lanka vindt u in Madulkelle. Lees er hier meer over.

Safari's, stranden en walvissen

Sri Lanka heeft verspreid over het eiland diverse als National Park beschermde natuurgebieden. Yala en Minneriya zijn daarvan de bekendste. Daarin leven onder meer olifanten, luipaarden, zwarte beren en een grote diversiteit aan vogels. Dit biedt prachtige safari activiteiten voor reizigers die ecotoerisme en wildlife een warm hart toedragen. Na intensieve reisdagen in het binnenland is het heerlijk relaxen op een van de vele mooie stranden aan de oost- of zuidwestkust. Tevens is Sri Lanka voor de kenners een wereldberoemde locatie voor zee excursies om dolfijnen en walvissen te spotten. Een perfecte combinatie van activiteiten en heerlijk uitrusten aan de kust, dat is wat Sri Lanka biedt. Of doet u dat laatste misschien liever op het nabijgelegen eilandenrijk van de Malediven? Dat is helemaal een prachtige afsluiting van de reis!

Sri Lanka – Pearl of the Orient – 18 dagen

Richtprijs: 2200 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Colombo – Kandy – Kitulgala – Nuwara Eliya – Yala National Park – Galle – Colombo

 

“Pearl of the Orient”

Dag 1

In de loop van de dag rijdt u naar Dusseldorf.  In de loop van de middag vertrekt daar uw Emirates vlucht naar Dubai. U arriveert vlak voor middernacht in Dubai en blijft op het vliegveld om over te stappen op de Emirates nachtvlucht naar Colombo. 

Dag 2

U arriveert in de ochtend op het Bandaranaike international vliegveld van Colombo,  Sri Lanka. Uw privé transfer gids wacht u daar op en zorgt voor een veilige en comfortabele rit naar de kustplaats Negombo, die niet ver van het vliegveld ligt. U verblijft in het zeer rustig gelegen kleinschalige hotel The Green Villa Inn. Omdat op het vroege aankomst uur de kamers mogelijk nog niet beschikbaar zijn, zorgen wij voor een city tour door Negombo. Negombo is een historisch interessante plaats met oude koloniale straatjes en winkeltjes uit de Nederlandse kolonietijd. De lagune van Negombo is beroemd om de vissers die met hun authentieke vissersboten vissen op kreeften, krabben en garnalen. 

Dag 3

Na een goede nachtrust en het ontbijt komt uw chauffeur/gids u halen voor de tocht het binnenland in met als bestemming de in de bergen gelegen oude hoofdstad Kandy. Maar voor het zover is gaat u eerst onderweg een bezoek brengen aan de Pinnawala elephant orphanage. Hier worden wilde Aziatische olifanten opgevangen, verpleegd en gefokt. Als bezoeker bent u getuige van de dagelijkse verzorging die de olifanten krijgen. Het is interessant om een baby olifantje flesvoeding te zien krijgen en het is ook bijzonder leuk om te zien hoe de grote kudde zijn dagelijkse bad neemt en speelt in de Ma Oya rivier. Na het bezoek aan Pinnawala gaat de tocht verder naar Kandy. Kandy is een van Sri Lanka’s meest populaire bestemmingen, zowel voor toeristen als de lokale bevolking. Strategisch gelegen te midden van drie bergmassieven is de stad gebouwd als een soort fort tegen buitenlandse aanvallen. De berg hoofdstad is een “World Heritage Site”. Het was de laatste vesting van de Singalese koningen tijdens de Portugese, Nederlandse en Engelse overheersing. In 1815 werd er met de Engelsen een overeenkomst gesloten om Kandy over te geven. Voor Boeddhisten in Sri Lanka en de hele wereld is Kandy een van de heiligste plaatsen vanwege de “Dalada Maligawa” – Tempel van de tand van Boeddha.

Dag 4

Na het ontbijt staat er vandaag een city tour Kandy op het programma. Uw chauffeur/gids neemt u mee op ontdekkingstocht door de stad. U bezoekt onder meer een specerijentuin waar U de diverse kruiden proeft en leert kennen. Tegen de avond gaat u de van oorsprong 16e eeuwse Dalada Maligawa Tempel (bekend als de tempel van de Tand) bezoeken. De tand van Boeddha die in deze tempel wordt bewaard, maar van de tempel een internationaal Boeddhistisch bedevaartsoord. Na het bezoek aan de tempel bezoekt u een Kandy dansavond waar traditionele dansen van Kandy worden begeleid door de zware drummers.

Dag 5

Na het ontbijt vertrekt u naar de botanische tuinen van Peradeniya, niet ver van het hotel gelegen. Verspreid over ongeveer 75 hectaren, werd deze “Royal botanical garden” vanaf 1374 aangelegd; in eerste instantie als een plezier tuin voor de koningen van Kandy. In de loop der eeuwen is de tuin uitgegroeid tot een verzameling van meer dan 500 boom en plantensoorten, waarvan er veel zijn aangeplant door bezoekende buitenlandse eregasten. Het is een bonte tropische verzameling van wereldwijde soorten; zoals bamboebomen, palmbomen, rozen, orchideeën etc. etc. Als het even mogelijk is dan zullen we ook een stukje met de lokale bus rijden vandaag; hetgeen een leuke ervaring is te midden van de vriendelijke Sri Lankanen.

Dag 6

Na het ontbijt zal uw Engelssprekende privé chauffeur/gids u op halen om vandaag door een mooi landschap naar de kleine plaats Kitulgala te gaan rijden. Dit is een van de mooiste en meest schilderachtige plekken van het eiland. Bij aankomst wordt u uitgenodigd voor een 2 uur durende White Water Rafting in de Kelani rivier. Dit spannende avontuur op de white water secties van de rivier van de Kelani is geschikt voor zowel amateurs als professionals. Het heldere water van de rivier komt uit de Peak Wilderness reserve en dondert door een rotsachtige kloof net boven Kitulgala naar beneden. Zodra de rivier zich verbreedt vaart u langs de schilderachtige locatie die in 1956 werd gebruikt voor de opnames van de film “Bridge over the river Kwai”. Dit is ook een geweldige plek voor een verfrissende duik. De reis eindigt dicht bij Kitulgala. Voor wie wil genieten van de rivier en haar prachtige omgeving zonder de spanning van het wilde water, is het ook mogelijk om via de vlakkere delen van de rivier varen. Verblijf in de Rafter’s Retreat eco-lodge.

Dag 7

Vandaag reist u naar Nuwara Eliya, dwars door het gebied van de vele wereldberoemde theeplantages. Onderweg brengt u een bezoek aan een theeplantage en een theefabriek waar men uiteraard van zichzelf vindt dat er de beste thee ter wereld wordt geproduceerd. Neem de tijd om het productieproces van de thee in u op te nemen. Begrijp hoe de thee wordt beoordeeld en geniet van een kopje pure Ceylon thee in de fabriek! De reis naar Nuwara Eliya wordt voor een deel per trein afgelegd; een bijzondere belevenis in dit schitterende landschap! Nuwara Eliya (ook wel ‘Little England’ genoemd) heeft een uniek klimaat in Sri Lanka. Vanwege zijn hoge ligging is het vaak lekker koel. Er zijn hier nog veel gebouwen die met hun grandioze koloniale stijl, herinneren aan de lange Britse overheersing. De Hill Club is daar een voortreffelijk voorbeeld van. In het clubhuis hangen vele foto’s die herinneren aan de koloniale tijd in Nuwara Eliya. De tradities vieren hier nog hoogtij en dat is ook te lezen aan de dresscode in de Hill Club:
Dress Code – Club Dress Code is effective from 7 pm onwards. Whoever, needs to utilize the Mixed Bar, Main Dining Room, Mixed Lounge, the Gentleman are requested to be attired in Jacket and tie and the ladies should be in suitable attire for the evening. No jeans, denims will be permitted in these areas. Whoever, who wish to be in casual (in accepted manner – no shorts, no slippers or three quarters during dinner time) they could dine in the “Lilly Restaurant”(Casual dining room) and the Casual Bar. Skinny’s, hot pants and rubber slippers are not permitted in any public area during any time of the day. If required Jackets and ties could be borrowed from the Club, free of charge.

Dag 8

Day at leisure in Nuwara Eliya.

Dag 9

Na het ontbijt vervolgt u de reis naar het Yala National Park. Rond 13.00 uur arriveert u daar en stapt u over in de 4WD Jeep om het park binnen te rijden naar de campsite. Geniet van een Sri Lankaanse lunch in het kamp. Tegen de avond is de eerste safari gepland. Wanneer de duister al is ingevallen keert U terug naar het kamp dat verlicht wordt door fakkels en kampvuur. Rondom het kampvuur is het diner ter afsluiting van weer een dag vol avontuurlijke belevenissen! U verblijft in het Yala National Park in het Mahoora luxury safari tenten kamp. Dit is camping in stijl! Het kamp wordt opgezet voordat u arriveert, u slaapt in comfortabele tenten, een volledig ingerichte keuken, tafels en stoelen, hangmatten, toilet en douche en zelfs een koel biertje. ’s Avonds geniet u van een barbecue in een magische omgeving – het gehele kamp is opgelicht door fakkels en een kampvuur. Dit is een plek om te relaxen en te genieten van alle goeds dat de ervaren staf u heeft te bieden.

Dag 10

Het Yala National Park is beroemd vanwege de grote variëteit aan wilddief (vooral het grote aantal olifanten) en zijn mooie kustlijn met koraalriffen. Tevens vindt u in het park vele culturele ruïnes die verwijzen naar vroegere beschavingen en duidelijk maken dat het gebied vroeger behoorlijk ver ontwikkeld was. In Yala National Park wonen ook  vele luipaarden, die overdag vaak te vinden zijn op de paden waarover de jeeps rijden. Vooral jonge mannetjes luipaarden hebben weinig angst voor de jeeps, waardoor er soms prachtige foto mogelijkheden zijn. Er leven grote aantallen olifanten in Yala NP die vaak worden gezien  terwijl ze een bad in een van de vele meertjes nemen. Andere dieren die voorkomen zijn gevlekte herten, wilde zwijnen, wilde buffels, zwarte lippenbeer, jakhals en mongoose.  Ook zijn er veel soorten schitterende vogels in het park! Vandaag maakt u een hele dag safari door het gigantische park. Onderweg wordt er op een mooie plek lunch opgezet. Na terugkomst in het kamp is er een ‘night nature trail’ rondom de campsite. Verblijf in het Mahoora luxury safari tenten kamp. 

Dag 11

Na het ontbijt geniet u van uw laatste ochtendsafari in Yala NP. Na afloop daarvan wordt u naar de kustplaats Galle gebracht. U checkt in in het Unawatuna beach resort, direct aan zee gelegen. Uw resterende tijd in Sri Lanka kunt U geheel naar eigen inzichten besteden om te relaxen en de vele indrukken van de afgelopen 10 dagen rustig in te laten werken.

Dag 12 t/m 15

Day at leisure
Vanwege de kleine afstand tot de interessante oude Nederlandse koloniale stad Galle is het gemakkelijk om in Galle op zoek te gaan naar een goed restaurantje of een gezellige avond uit. Optioneel: Zee excursie om Walvissen en dolfijnen te spotten! De zuidkust van Sri Lanka is een van de beste plaatsen ter wereld om de blauwe vinvis te kunnen spotten. Andere walvisachtigen die gezien kunnen worden zijn de Bryde walvis, Dwerg potvis, langsnuit dolfijn, gestreepte dolfijn en de Indo-Pacific tuimelaar.

Dag 16

Vandaag vertrekt u terug naar de hoofdstad van Sri Lanka Colombo. Hier neemt u intrek in het hotel Galle Face Colombo, direct aan het strand gelegen. Een mooie omgeving om de oudejaarsavond te vieren

Dag 17

Day at leisure

Dag 18

Uw privé transfer pikt u op om u van het hotel naar het internationale vliegveld van Colombo te brengen. Van daar uit vliegt u met Emirates via Dubai terug naar Dusseldorf, met zoete herinneringen aan de schitterende “Pearl of the Oriënt”: Sri Lanka!

 

Sri Lanka wordt vaak gecombineerd met de Malediven. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Azië


Reizigersreacties

"July and August 2016 we ventured off to discover Sri Lanka and the Maldives and what a wonderful discovery it was. Sri Lanka is such a diverse country with something for everyone. Our son especially enjoyed seeing the elephants and other wildlife whilst our daughter really enjoyed the cultural aspects in particular the temples and learning about Buddhism.  Our driver, Rusiru, was very friendly and also very knowledgable but on the rare occasion he didn't have the answer to our never ending questions he would do everything he could to find us an answer and stopped endlessly so that we could take photographs of everything. We can highly recommend travelling with a private chauffeur. Our favourite stop would have to be the Madulekelle Tea and Ecolodge located high up in the tea plantations even if it did take us rather a while to get there. The hotel and accommodation were outstanding set in a gorgeous location, the food delicious and the additional facilities such as the spa and the tour of the tea plantation fantastic. The 5 days in the Maldives at the end of our trip was just the icing on the cake. Kurumba is a great resort and we especially loved the snorkelling. Definitely a trip worth recommending for families with teenagers."

Fam. Putter (Berkel en Rodenrijs)

"Wij hebben een prachtige en goed georganiseerde reis gehad in Sri Lanka en aansluitend een aantal dagen op de Malediven. Bij aankomst in Sri Lanka stond direct onze privé chauffeur klaar die heel vriendelijk en behulpzaam was. We hebben een heel afwisselend programma gehad van cultuur en natuur; enerzijds hebben we tempels bezocht, veel boeddha beelden gezien en anderzijds prachtige bergen, een mini safari in Minneriya National Park en een prachtige safari in het Yala National Park. Sri Lanka heeft alles te bieden: bergen, prachtige kustlijnen, theeplantages, rijstvelden, nationale parken, wilde olifanten en apen. We hadden elke dag een prachtig programma met enorm veel indrukken. Ook had onze privé chauffeur een aantal eigen suggesties en tips die zeker de moeite waard waren. Het mooiste vonden we de regio rondom Sigiriya en het Yala National Park. Galle is een prachtige hippe plaats met leuke winkeltjes. Kandy is een hectische maar bijzondere stad. We hebben hier overnacht in het Queens Hotel, midden in de stad. De Malediven is écht zo mooi zoals  de foto’s in reisgidsen; prachtige stranden met helder water en mooie vissen. We verbleven op Velassaru wat werkelijk een prachtig resort was. De drank en maaltijden zijn wel erg prijzig maar gelukkig was Sri Lanka daarentegen erg goed betaalbaar."

W. Bless & V. de Bruijn (Breda)

"Dag 8: rustige rit leuke dingen; eten lokaal; fantastisch ontvangst, top locatie; zuivere romantiek, alle verlichting met olie lampen en kaarsen; diner met kampvuur aan water kant strandje met overal olie lampen; de ogen van de krokodil lichten op in het water bij het flamberen van het vlees; om het kamp: luipaard tijdens lunch hierna big hunt; avond diner iedereen achter een beer aan; helaas alleen de ogen zien reflecteren in de zoeklamp: zeldzame beelden gezien van een luipaard moeder met baby; prooi hert in de boom; in de andere boom de moeder met pup luierend te wachten; helaas geen goede foto's; Eigenlijk alles gezien; beer luipaard olifant krokodil mongooze buffel herten haas vogels alle kleuren lepelaar gieren kingfisher pelikaan pauw adelaar slang eters viseters. Dag 9; zwemmen privé rivier, overdag dus niet gevaarlijk voor krokodil; voor onze neus troep apen in een massale boom; komisch zo 'n apen familie in dagelijkse doen; Dieren top dag; beer die rond het kamp waart nu vol in zicht, opnamen gelukt; luipaard met 3 jongen in de verte, onwaarschijnlijke rit met 4WD; luipaard met 1 jong nu dichtbij auto, helaas te donker voor opname; Steeds weer ontvangst met koele doekjes thee op een apart zitje; een waar feest; zelfs een warme douche en wc in de tent; dan weer 4 gangen diner; Nog steeds alleen. (Overigens: naast deze superlatieven kregen we ook een aantal buitengewoon nuttige tips ter vervolmaking van deze Sri Lanka reis!)."

Fam. Gietelink (Breda)

"We kijken terug op een fantastische reis naar Sri Lanka. De vriendelijke bevolking, het afwisselende landschap, de prachtige tempels, de theeplantages, het heerlijke eten en de autoritten met onze chauffeur Kelly hebben bij ons een onuitwisbare herinnering achtergelaten. Waar je ook komt, je wordt overal met open armen en glimlach verwelkomt. Het was een vakantie vol afwisseling en verassingen. De safari in Wilpattu waar we aan het einde van de dag, dankzij onze gids, de enige bezoekers waren die een olifant spotten. De prachtige tempels in Anuradhapura en Dambulla werden nog interessanter door de verhalen van onze gids. Wat ook geldt voor het bezoek aan Sigiriya. Een verblijf in Cinnemon Lodge Habarana is zeker aan te raden. De wonderschone stranden aan de oostkust van Sri Lanka waren heerlijk om een paar dagen te ontspannen. Een hoogtepunt was zeker het verblijf in het theegebied van Madulkelle. De Tea & Eco Lodge is fantastisch en het uitzicht wonderschoon. We hebben daar deelgenomen aan een kookworkshop en een wandeling met een naturalist. Bijzonder was ook onze ontmoeting met lokale bevolking in Belihul Oya waar we getuigen waren van hun dagelijks bad ritueel. We waren erg blij met onze chauffeur Kelly die niet alleen over uitstekende driver skills beschikte maar met zijn tips een aanpassingen zorgden voor een aantal bijzondere momenten gedurende onze trip. Huub, bedankt voor je hulp bij de voorbereidingen en ook tijdens de reis was je bij vragen altijd bereikbaar en waar nodig hebben we dankbaar van je hulp gebruikt gemaakt. Top!"

Fam. Bosse en Frijhof (Ilpendam, Vinkeveen)