Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Myanmar

Een betovering

Dit is hét moment om uw reis naar het mooiste land van zuidoost Azië te gaan maken. Myanmar (Birma) is een land van een ongelofelijke schoonheid, boordevol boeddhistische hoogtepunten en met een onvoorstelbaar vriendelijke bevolking. De mensen willen het u hier maximaal naar de zin maken, zoals u dat bijna nergens ter wereld meer beleeft. Door het democratiseringsproces en de aangehaalde banden met het westen is ons advies: Laat u betoveren door Myanmar, en doe het nú!

Authentiek Myanmar

Wanneer u voor het eerst land op het vliegveld van Yangon is er even de gedachte "waar gaan we nu terecht komen"? Het heeft absoluut iets avontuurlijks om een land binnen te gaan dat zolang gesloten is geweest voor de buitenwereld. Binnen enkele uren begint het echter duidelijk te worden dat dit niet alleen een bijzonder land is, maar ook zo ontzettend aangenaam! Op bezoek in oude monniken kloosters en wandelend door koloniale straten en over de drukke markten van Yangon. Bedeesd door de serene en religieuze sfeer op het gigantische Schwedagon plateau, tijdens de zonsondergang. Met de haren in de wind op een boot door de Ayeyarwaddi rivier delta en genietend van de drukte en activiteiten in de ferry haven van Yangon. Moeders en kinderen met de typisch Myanmarese Thanakha creme op hun gezicht. De eerste indrukken zijn geweldig.

Mandalay en Bagan

Mandalay is het oude culturele centrum van Myanmar. Hier liggen prachtige kloosters en hele belangrijke tempels. De oudste teakhouten brug van U-bein en natuurlijk Mandalay Hill. Van hieruit kijk je prachtig uit over de stad en de Ayeyarwaddy rivier. Over de rivier zijn prachtige korte cruises te maken op mooie teakhouten schepen, naar Bagan. Wanneer de ochtend nevel optrekt verschijnen er langzaam duizenden pagodes op de vlakte van Bagan. Oorspronkelijk stonden er in dit gebied ongeveer 10.000 tempels, pagodes en kloosters, maar door de eeuwen en aardbevingen heen zijn er nu nog zo'n 2200 van over. De vlakte van Bagan is net zo indrukwekkend als Angkor Wat in Cambodja. Het is bijna surrealistisch om te fietsen over de stoffige weggetjes van Bagan, volledig omringd door alleen maar tempels en pagodes.

Inle Lake en de stranden van Ngapali

Het Inle Lake ligt in het heuvelgebied van Shan. Rondom het meer leven allerlei verschillende bergvolkeren met hun eigen tradities en kleding. De markten van Inle zijn daardoor bijzonder en kleurrijk. Vissers op Inle Lake gebruiken hun typische beentechniek om te varen en speciale korven om te vissen. Een belevenis om te zien. Hele dorpen en akkers staan in en drijven op het water. Wanneer je daar tussendoor vaart levert elke minuut bijzondere indrukken op. Al die indrukken kun je nergens beter verwerken dan op het brede witte zandstrand van Ngapali, een van de mooiste van Azië. Hier nog geen massa toeristen die elke meter van het strand bezetten. Nee, het zijn eerder de ossenkar en af en toe een verdwaalde fietser die het strand gebruiken op hun dagelijkse route.  

Myanmar Adventure – 21 dagen

Richtprijs: 4000 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

Yangon – Mandalay – Hsipaw trekking – Ava – Sagaing – Bagan – Kalaw trekking – Inle Lake – Ngapali – Yangon

 

“Myanmar Adventure”

Dag 1

Vandaag vliegt u op eigen gelegenheid van Amsterdam Schiphol naar Singapore met Singapore Airlines.

Dag 2

Aangekomen in Singapore stapt u over op het vliegtuig naar Yangon. Na een lange reis arriveert u op het international vliegveld van Yangon, de vroegere hoofdstad van Myanmar. Daar aangekomen staat uw Engelstalige gids u op te wachten om u naar uw hotel te brengen. Daar kunt u uitrusten en acclimatiseren, loop eens door de stad of relax heerlijk aan het beschutte zwembad.

Dag 3

Na een uitgebreid ontbijt gaat u deze ochtend met uw gids op weg naar enkele interessante Boeddhistische kloosters, een nonnen- en een monnikenklooster. In het kleinschalige nonnenklooster ziet u hoe de nonnen samenwonen, koken en onderwijs krijgen. In het monnikenklooster bent u getuige van het bijzondere moment van het ochtendmaal. Vele honderden monniken komen om klokslag (gongslag) 11.00 uur uit alle hoeken en gaten van het uitgestrekte kloostercomplex naar de gezamenlijke eetzaal voor het ochtendmaal dat vroeg op de ochtend door een deel van de monniken tijdens hun ommegang met de bedelnap op de straten van Yangon bijeen is verzameld. Verder wandelt u onder leiding van een lokale gids vanuit uw hotel door het centrum van de stad. Bezoek daar onder meer de Sule Pagode, de Chauk-Htat-Gyi Boeddha en het National Museum. Ook de Bogyoke markt en China Town zijn heel interessant. Tegen de avond is er een sightseeing tour naar het Royal Lake en de gigantische Schwedagon Pagode. Deze pagode is het hart van het Boeddhisme in Myanmar.

Dag 4

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald in het hotel voor uw vlucht naar Mandalay. Op het vliegveld van Mandalay wordt u opgewacht door uw gids en naar Hsipaw gebracht.

Dag 5

Na het ontbijt begint de dag met een prachtige boottocht op de Dhu Hta Waddy rivier, door het prachtige Shan landschap. Na een korte tocht, maakt u een wandeling door fruit plantages en tuinen naar het 150-jaar oude Lon Yon klooster in het dorp Kon Thar. Hier ontmoet u jonge Boeddhistische monniken, etnische Shan en Palaung, die literatuur en ethiek studeren. Na dit bezoek, gaat de boot trip verder naar de plaats waar de twee rivieren Namtu en Namma samen de Dhu Hta Waddy vormen. Het is een prachtige plek voor foto’s en om te zwemmen. Daarna gaat de boortrip verder stroomafwaarts naar het Shan dorp So Lon, met zijn typische traditionele Shan huizen, handwerk en het grote animistische Spirit House. ‘s Middags is er een sightseeing in Hsipaw met onder meer een bezoek aan de Boeddhistische nonnenschool Shwe Maung. Sluit de dag af met een mooie zonsondergang.

Dag 6

Na het ontbijt gaat u naar de waterval voor een trekking door de Shan dorpen, terrasvormige rijstvelden en fruit plantages. In de diverse Shan dorpen treft u gastvrije Shan families en ziet u hoe zij dagelijks thuis werken aan handicraft producten. Onderweg ziet u de waterbuffels en uit boomstammen gesneden vissersboten in en op de Du Hta Waddy rivier.

Dag 7

Vandaag gaat u met de trein terug naar Mandalay, de reis gaat over het beroemde Gokteik Viaduct. Dit viaduct is gebouwd in 1899 door de Pennsylvania and Maryland Bridge Construction Company in opdracht van de Britten die over dit viaduct de vele mijnbouwproducten uit de Shan staat wilden aanvoeren. Het was in die tijd het 2e hoogste viaduct ter wereld. U reist over het spoor samen met de lokale treinreizigers en dat is al een leuke belevenis op zich. Onderweg geniet u van donkere tunnels, charmante dorpjes en prachtige vergezichten. Midden op de dag arriveert u in Mandalay. Hier staat een transfer klaar om u naar uw hotel te brengen.

Dag 8

Vandaag is er een privé tour geregeld naar de vele cultureel historische hoogtepunten van Mandalay: Het gouden Mahamudi / Arakan Boeddha beeld, het Shwe Nandaw klooster, de Kuthodaw Pagode, Het Royal Palace en natuurlijk, aan het einde van de middag, Mandalay Hill.

Dag 9

Vandaag rijdt u met privéchauffeur en gids vanuit Mandalay naar Bagan. Onderweg volgt u de machtige Ayeyarwaddy rivier en bezoekt u de oude stad Ava, die over 5 verschillende perioden verdeeld in totaal 360 jaar de hoofdstad van Birma is geweest. Er zijn nog diverse overblijfselen te vinden in Ava die aan deze hoogtijdagen herinneren. In de loop van de middag arriveert u in de oude stad Bagan en checkt u in bij uw hotel, gelegen in oud Bagan, dat werkelijk een van de mooiste plekken op aarde moet zijn. 

Dag 10

Bagan at Leisure
Vandaag bezoekt Bagan op eigen gelegenheid. U kunt bij de receptie van het hotel voor vandaag een aantal fietsen regelen en er zelfstandig op uit trekken om vele van de bijna 3000 resterende pagodes, tempels in Bagan te gaan bekijken. Aan het einde van de dag kunt u een van de tempels opzoeken waar u op mag klimmen om te genieten van de mooiste zonsondergang ter wereld. Hier wordt iedereen sprakeloos van. Het is echt genieten! Advies: Maak van tevoren een goede selectie van de pagodes en tempels die u het wilt bezichtigen want onderweg ziet u er zoveel naast elkaar liggen, de ene nog mooier dan de andere, dat u er duizelig van wordt. Na verloop van tijd zoekt u een restaurantje op in Nieuw Bagan of ergens in een mooi hotel voor een heerlijke lunch.

Dag 11

Vandaag weer een hele dag ter eigen invulling in Bagan. Eén van de mooiste activiteiten die u kunt ondernemen is het maken van een ballonvaart om ’s ochtends vroeg de vele duizenden pagodes van Bagan van uit de lucht te bekijken. Onder leiding van de zeer professionele Engelse organisatie kunt u een onvergetelijke ballonvaart maken, die natuurlijk wordt afgesloten met een glas champagne! Uit insiders ervaring weten wij dat binnen het wereldwijde ballonvaarders gilde Bagan beschouwd wordt als een van de mooiste gebieden ter wereld waar ballonvaarten worden gehouden. Indien u zo’n onvergetelijke ballonvaart wilt ondernemen dient dit wel van tevoren te worden gereserveerd aangezien er anders een grote kans bestaat om dit wegens volle boekingen mis te lopen.

Dag 12

Vandaag hebt u een dagprogramma naar Mount Popa, de 1518m hoge stratovulkaan.

Dag 13

Vanochtend staat de korte binnenlandse vlucht van Bagan naar het Inle Lake op het programma. Na aankomst op het vliegveld van Heho gaat u niet zoals de meeste reizigers naar het Inle Lake, maar gaat u precies de andere kant op naar het oude plaatsje Kalaw. Het was vroeger een populair bergstation voor de Britten, die verkoeling zochten in het warme land. Heden is het nog steeds een zeer rustig en vredig plaatsje omringd door dennenbossen. U bezoekt het ‘hart’ van Kalaw: de lokale markt waar mensen uit de omringende dorpen samen komen om hun waren te slijten. U kunt lunchen in een van de restaurants die worden geleid door nazaten van de spoorlijnwerkers uit India en Nepal die hier werkten in de Britse tijd. Verder zijn de Aung Cha Tha stupa, de Thein Taung pagoda, de Hnee Pagoda en de Shwe Oo Min Pagoda een bezoek meer dan waard. Na het bezoek aan Kalaw gaat u door naar het dorpje Baw Nin Gone, het beginpunt van de trekking morgen.  

Dag 14

Na het ontbijt begint u te lopen naar Htut Khaung Pa O (1370M) (2.5 km) (30 min) en dan door naar Kone Hla (1412 m) (10 km, 3 uur). Hier wordt geluncht en daarna gaat de trek verder naar Pauk Tu Pa O (1326 m) (7 km, 2 uur) en uiteindelijk naar Hti Thein (1379 m) (2.5 km, 30 min). Vanuit hier hebt u een prachtig uitzicht over de Nyaungshwe vlakte en het Inle Lake.

Dag 15

Vandaag gaat de trekking verder naar Kyauk Su (1424 m) (3 km, 30 min) en Ngue Taung Thu (1228 m) (5 km, 1½ uur) over geaccidenteerd terrein met prachtige vergezichten. Na de lunch gaat u verder naar Than Daung In Tha (915 m) (7 km, 2 uur) en uiteindelijk naar de jetty (2 km, 30 min) waar uw boot al ligt te wachten om u over de slingerende kreken naar het open Inle Lake te varen. U komt uiteindelijk bij uw hotel Inle Princess Resort uit, waar u de komende twee nachten verblijft.

Dag 16

Vandaag zult u de gehele dag met gids doorbrengen op Inle Lake. U bezoekt een beroemd monnikenklooster en vaart over de slingerende rivier die een beetje aandoet als de riviertocht in de film Apocalypse Now, naar het kleine plaatsje In Dein. Daar wandelt u dwars door het koele bamboebos om uiteindelijk oog in oog te komen met de plaatselijke oude pagoda van In Dein, met zijn meer dan duizend stupa’s! De rest van deze dag staat in het teken van een ontdekkingstocht over het Inle Lake. U bezoekt de bijzonder kleurrijke dagelijkse markt die telkens afhankelijk van de dag wisselend in een van de vijf plaatsen aan het meer wordt gehouden. Hier komen de verschillende volkeren uit de omliggende berggebieden van Inle hun verse waren aanbieden. Verder kunt u een sigarenfabriekje bezoeken en een traditionele weverij waar ze van zijde en lotus prachtige doeken weven en zeer exclusieve producten maken. U zult versteld staan van het leven op het meer, de vissers met hun karakteristieke vismanden op hun ranke bootjes, alle huizen op palen, en zelfs hele akkers die drijven op het water.

Dag 17

Deze ochtend gaat u vanuit Inle Lake naar het vliegveld van Heho. Van hieruit vliegt u naar Thandwe aan de westkust van Myanmar. Een korte transfer vanuit Thandwe brengt u naar Ngapali aan de Indische Ocean. Hier verblijft u de komende 3 nachten direct aan zee, in het Sandoway Resort. 

Dag 18 & 19

Ngapali at Leisure

Dag 20

Vanochtend wordt u naar het vliegveld van Thandwe gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Yangon. Tijdens de uren van de overstaptijd tussen de lokale en de internationale vlucht wordt u meegenomen naar een lokaal restaurant voor een laatste lunch in Myanmar. Daarna stapt u op het vliegtuig naar Singapore, waar u vervolgens het vliegtuig neemt naar Amsterdam.

Dag 21

Aankomst in Amsterdam.

 

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Azië


Reizigersreacties

"Myanmar is een prachtig land wat het verdient door meer Nederlanders ontdekt te worden. Ga nu voordat het misschien de onbedorven staat verliest. "

Fam. van Straaten (Bergen op Zoom)