Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Dubai en Abu Dhabi

De Verenigde Arabische Emiraten

Dubai en Abu Dhabi zijn de twee bekendste van de zeven Arabische Emiraten. De overige Emiraten zijn Ajman, Fujairah, Ras Al Khaimah, Sharjah en Umm Al Quwain. Gelegen aan de Perzische Golf zijn zij een ideale plek voor een korte stop alvorens u verder naar Azië reist, of perfect te combineren met een reis naar Oman.

Dubai

Ontdek de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Als er niet al te veel woestijnstof in de lucht zit, dan zie je vanaf de Burj Khalifa het beroemde kunstmatige palmen eiland Palm Jumeirah liggen. Ook de beroemde Burj al Arab, het super-de-luxe hotel in de vorm van een zeilboot, kunt u zien liggen. Aan de voet van de Burj Khalifa ligt de Dubai mall. Hier kunt u winkelen maar ook genieten van het enorme aquarium en onderwater dierentuin. Een ijshockey wedstrijd meemaken of zelf de schaatsen onder binden. Naast de mall ligt het de Dubai Fountain, waar elke dag een indrukwekkende show wordt gegeven. Ontdek verder verborgen juweeltjes in een traditionele souk of trakteer het gezin op leuke attracties als water- en themaparken.

Abu Dhabi

U zou het wellicht niet direct verwachten maar Abu Dhabi herbergt enkele top culturele attracties, zoals het Louvre Abu Dhabi, het Zayed National Museum en Guggenheim Abu Dhabi - allemaal ontworpen door Pritzker-prijswinnaars. Maar u kunt ook een speedboottocht langs de kustlijn van Abu Dhabi maken. Ga voor een opwindende ervaring zand skiën bij zonsondergang in de Liwa-oase op de grootste duinen ter wereld. Hou je hart vast op de snelste achtbaan ter wereld in Ferrari World Abu Dhabi of probeer een van de 45 glijbanen en attracties van Yas Waterworld. Voor enkele dagen heeft Abu Dhabi heel wat te bieden!

Voorbeeldreis Dubai & Abu Dhabi – 14 dagen

Richtprijs 1750 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Dubai – Abu Dhabi

 

Dag 1

Vanaf Amsterdam vliegt U met KLM direct naar Dubai. Rond middernacht arriveert U daar en staat een privé transfer op U te wachten om u naar het 5-sterren hotel Intercontinental Marina te brengen. U logeert hier de komende 7 nachten tijdens uw verblijf in Dubai.

 

Dag 2 t/m 7

Dubai at leisure

Dubai heeft veel te bieden als het gaat om moderne architectuur, imposante gebouwen, groteske palmeilanden en indrukwekkende en luxe winkelcentra. Gedurende uw verblijf kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het hoogste gebouw ter wereld de Burj Al Khalifa, en vanaf het observation deck op 452 meter hoogte neer kijken op Dubai. Na afloop van een bezoek aan het observation deck, kunt u genieten van de dagelijkse fonteinshow aan het einde van de dag aan de voet van de Burj Khalifa. Een bezichtiging van het Burj Al Arab hotel is een mijlpaal tijdens uw Dubai bezoek. U kunt niet binnen in dit hotel tenzij u er een high tea, lunch of diner afspraak hebt. In het oude traditionele hart van Dubai vindt u het historische centrum, de Creek (rivier) en de diverse soukhs, met zijn drukke activiteiten.

 

Dag 8

Per privé transfer gaat u vandaag vanuit Dubai naar Abu Dhabi. Abu Dhabi is de ‘rijke broer’ van Dubai. Tekenend hiervoor was het feit dat de Kalief van Abu Dhabi uiteindelijk de afbouw van de Burj Khalifa heeft moeten bekostigen, toen Dubai geen middelen meer had om de toren af te bouwen. Als tegenprestatie kreeg de toren die oorspronkelijk de Burj Dubai zou gaan heten, de naam Burj Khalifa.

 

Dag 9 t/m 12

Abu Dhabi at leisure

Abu Dhabi ontwikkelt zich de laatste jaren heel snel en lijkt als het ware een inhaalrace te maken met Dubai. Ook hier rijzen de skyscrapers intussen hoog de lucht in, terwijl enkele tientallen jaren geleden hier slechts een vissersdorp met een fort was. De Abu Dhabi Corniche met daaraan witte stranden heeft een brede mediterrane promenade die zich uitstrekt tot aan uw hotel. Het Emirates Palace hotel is waarschijnlijk het kostbaarste hotel ter wereld en u kunt er letterlijk goudstaven pinnen. De sneeuwwitte en prachtige Sheikh Zayed grote moskee is een architectonisch meesterwerk waar wel 40.000 mensen in kunnen. Het mausoleum van de Sheikh staat bij de moskee. Voor de snelle reiziger is natuurlijk de Ferrari World in Abu Dhabi onweerstaanbaar, terwijl de echte waterrat het Yas Waterworld zal weten te waarderen.

 

Dag 13

In de loop van de avond wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Dubai gebracht. Van hieruit vliegt u met KLM terug naar Amsterdam.

 

Dag 14

Vroeg in de ochtend aankomst op Schiphol.

 

Welkom

in Midden-Oosten


Reizigersreacties

Geen recensies van deze bestemming