Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Kilimanjaro

Naar de tóp van Afrika

Als een machtig heerser torent de Kilimanjaro boven alles en iedereen uit en kijkt vaderlijk over het hele Afrikaanse continent. De hoogste berg van Afrika en de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Dankzij zijn bijzondere ligging midden in de prachtige vlakke savannen van Oost Afrika en zijn wereldberoemde silhouet, oefent de Kilimanjaro op velen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Wie zou er niet eens vanaf deze berg over het weidse Afrikaanse land willen uitkijken en wie zou er niet eens werkelijk de tóp van zo'n bijzondere berg willen bereiken? Velen hebben deze wens op hun onuitgesproken 'bucketlist' staan. U ook? Stel het dan niet langer uit, ga de uitdaging nu aan! Er zijn zoveel redenen om het niet te doen; er is er maar een om het wel te doen: Voeg een sportief en cool hoogtepunt toe aan uw leven! Jambo Poa Kilimanjaro!

Privé trekking 

Wij kunnen een unieke privé trekking naar de top van de Kilimanjaro voor u organiseren. Begeleid door een zeer ervaren team van gidsen en een grote crew van koks, camp bouwers en dragers gaat u met een privé groep van 2-12 personen de grote uitdaging aan om de 5895 meter hoge Kilimanjaro te bedwingen! De uitrusting van onze crew is excellent. U kunt een driepersoons tent met twee delen of een tweepersoons tent alleen nemen. U kunt op de grond slapen of op een veldbed. Het eten en drinken is allemaal perfect geregeld en is een constante controle op uw veiligheid onderweg. Onderweg wordt u vrolijk toegezongen door uw gehele crew bij binnenkomst van uw overnachtingskamp. Door dat het een privé trekking is kiest u met onze adviezen voor de beste periode, de beste dagen en de beste route, helemaal op maat.

Kilimanjaro voorbereidingen

Klimervaring is niet vereist, want echt geklommen wordt er niet tijdens deze trekking. Een goed voorbereide wandelaar kan boven komen. De grootste horde die genomen moet worden is niet zozeer het moeilijke terrein of de steilte van de route, maar de hoogte. Daarom is de route en het acclimatiseren onderweg van het grootste belang. Wij weten precies hoe je dat het beste doet en zorgen voor de best mogelijke trekking condities en voor een adequaat voorbereidingsprogramma. Bij ons bent u in de beste handen als het om een Kilimanjaro beklimming gaat!

Kilimanjaro – summit – 12 dagen

Richtprijs 4750 p.p. excl. de vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid, groepsgrootte etc.

Programma:

Dag 1

Vliegen naar Kilimanjaro; transfer, diner en overnachting in Karama lodge.

Dag 2

Ontbijt, kennismaking met klimexpeditieleider en voorbespreking van de trekking. Safari in Arusha National park. Diner en overnachting in Karama Lodge.

Dag 3

Ontbijt in de Lodge. Transfer naar Londrossi gate van Kilimanjaro National Park (2250m). Kennismaking met de gehele crew. Eerste dag omhoog; 6km trekking door het regenwoud op de flanken van de Kilimanjaro. Overnachting Forest Camp (2780m).

Dag 4

Tweede dag van de trekking, 8km. Vanuit het regenwoud komen we in het hoger gelegen heidegebied van het Shira plateau. Overnachting  Shira1 Camp (3500m).

Dag 5

Verder bergopwaarts 12km over het laagbegroeide Shira plateau naar Moir Camp (4175m), korte acclimatiseringsklim na de lunch.

Dag 6

We gaan “linksaf” om de komende dagen het rustigere Northern Circuit te volgen. 12km trekking naar Pofu Camp (4020m).

Dag 7

Weer een vrij vlakke route op goede acclimatiserings hoogte: 8km trekking door kaal berggebied naar Third Cave Camp (3935m).

Dag 8

Vandaag weer verder omhoog. 5km korte trekking naar School Hut (4715m). Klaarmaken voor de top beklimming morgen. Vroeg naar bed.

Dag 9

Rond middernacht vertrek naar de top. 6km omhoog, via Gillmans point en Stella Point op de kraterrand, naar Uhuru Peak (5895m). Zonsopkomt! Afdaling naar Mweka Camp (3080m).

Dag 10

Door de bossen naar Mweka gate. Afscheid van crew. Transfer naar lodge. Diner en overnachting Arumeru Lodge.

Dag 11

Relaxen en napraten over de trekking in de lodge. Transfer naar vliegveld. Vlucht naar Amsterdam.

Dag 12

Aankomst Amsterdam.

Welkom

in Afrika


Reizigersreacties

"Een fantastisch adembenemend avontuur naar de top van de Kilimanjaro. De gehele reis was tiptop geregeld. Al bij aankomst in Arusha, Tanzania werden wij opgewacht door een “Angel” die ons in no-time door alle formaliteiten loosde. Onze gids Noah werd in 2016 verkozen tot gids van het jaar door REI en was al 184x naar boven geklommen. Maar onze bijzondere route (noord oost kant) loopt hij pas voor de tweede keer! Na een “gear check” en briefing vertrekken wij (5 mannen) vanaf Moshi-gate met onze porters en 2 gidsen, in totaal 39 personen. We vertrekken met 28°C door het tropical forest naar Forest Camp op 2900m en worden verwelkomd door de porters met gezang en dans. Vanaf nu worden 's morgens en 's avonds hartslag en zuurstofgehalte van het bloed gemeten. Next day and every day, wake-up 6 uur met thee of koffie. Om 06.45 heerlijk ontbijt en 07.30 gaan we lopen. Bij aankomst op 3500m in Camp Shira1 staat alles alweer klaar voor ons en ratelen de pannen in de keukentent. Aankomst. Voor het eerst hebben we nachtvorst. Na vertrek de volgende dag komen we op 4000m buffels tegen die hier op zoek zijn naar minerale zouten. We lopen boven de wolken en hebben al mooi zicht op Kili en arriveren op 4166m in Moir Camp. De volgende ochtend na een korte steile klim is er een mooi uitzicht op Kili, mount Meru en de Shira caldera. We stijgen en dalen over de uitlopers van de vulkaan. We lopen alleen door het landschap en zien geen andere groepen meer. Aankomst op 4040m in Pofu Camp. Elke dag lunchen en dineren we heerlijk in onze mess-tent. Vandaag vertrek naar Third Cave op 3971m. Bij aankomst worden we toegezongen over “Zaina”, een schone dame uit Dar es Salaam. 's Morgens vertrek naar Camp Kibo dat op 4720m ligt. Hier vriest het permanent en na een final gearcheck ‘s middags naar bed. Om middernacht begint onze laatste klim naar de top. Na een uitdagende klim arriveren we om 05.00 uur op de kraterrand op 5685m bij Gilman’s Point om vervolgens via Stella Point naar UHURU peak te klimmen. De timing is perfect, onze aankomst op de top is precies wanneer de zon opkomt. De gevoelstemperatuur is nu -22°C door de straffe windkracht 7. Na een korte foto-shoot terug richting Stella Point om de afdaling in te zetten wat het nodige van de beenspieren vraagt en we zijn blij wanneer we op 3950m het Millennium/High Camp bereiken. De volgende ochtend nemen we afscheid van alle porters en beginnen aan ons laatste stukje afdaling naar Mweka Gate op 1600m waar een glas champagne op ons wacht. Nog een dag uitrusten in de Arumera Lodge en samen nagenieten van een heel fraaie succesvolle expeditie die tot in de puntjes was verzorgd, voordat we terug vliegen."

L. Salomons (Breda)