Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Corsica

Corsica, het eiland van avontuur

In de Middellandse Zee ten zuiden van de Cote d'Azur ligt het weelderig groene bergachtige eiland Corsica. In het midden ervan ligt bijvoorbeeld het nationaal park ‘Parc Naturel Régional de Corse’. Het is hier een waar wandelparadijs voor fervente trekkers. Er zijn maar liefst 1500 km aan bewegwijzerde paden die regelmatig worden onderbroken met plaatsen om te logeren. Zo is hier ook de beroemde GR20 wandelroute te vinden met zijn eigen mysterie en mythe. De hoofdstad van Corsica is Ajaccio (spreek uit: 'azjaksio'). Dit is de geboortestad van de Franse Keizer Napoleon. Tegenwoordig is Ajaccio een bruisende stad met een ouderwets avontuurlijke en warme sfeer. In de nauwe straatjes van de oude stad treft u overal kleine gezellige restaurantjes en barretjes met als decor de vele schitterende privé jachten in de haven.

Trekking: Fra Li Monti

Tijdens de trekking "Fra Li Monti" (Corsicaans voor "over de bergen") trekt u over het zuidelijke traject van de GR20. In 7 dagen legt u daarbij een afstand van ongeveer 90 km af over de bergkammen, de hoogvlaktes en de valleien van centraal Corsica. Deze reis staat onder privé begeleiding van een mountaineer gids en u verblijft in privé tenten nabij de berg refuges. De trek is natuurlijk inclusief ontbijt, lunch en diner. Uw groepsgrootte kan variëren van 6-16 personen. Dat kan uw eigen privé groep zijn, of u kunt zich aansluiten bij een geplande trekking. Zelfs voor de meest geoefende trekkers is dit een memorabel en actief avontuur.

Mountainbiking: Mare e Monti

Ook voor mountainbikers is Corsica een waar paradijs! In onze actieve voorbeeldreis "Mare e Monti" (de zee en de bergen), trekt u met uw privé groep enkele dagen onder leiding van een zeer ervaren gids door de bergen en heuvels ten zuiden van Ajaccio. Bereid u voor op schitterende uitzichten, avontuurlijke routes, prachtige flora en fauna, heerlijk eten en een verfrissende duik in zee. Voor liefhebbers van actieve en avontuurlijke reizen is dit absoluut genieten dus!

Voorbeeldreis Corsica 6 dagen

Richtprijs: 1650 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid, groepsgrootte etc.

 

Ajaccio – Porticcio – Cupabia – Porto Pollo – Monte Barbatu – Tavaru – Valinco – Ajaccio

 

‘Mare e Monti’

Dag 1

In de ochtend rijdt u naar de luchthaven Orly van Parijs. Van daaruit vliegt u per directe vlucht naar Ajaccio aan de westkust van Corsica. Hier staat de chauffeur op u te wachten om u op comfortabele wijze met een privé transfer naar hotel Palazzu U Domu te brengen. Palazzu U Domu ligt midden in de oude stad van Ajaccio, op loopafstand van alle bezienswaardigheden. In de smalle straatjes van de oude stad en de haven bruist het van gezelligheid op de terrasjes, restaurantjes en in de bars. Na aankomst, inchecken in het hotel en even rustig acclimatiseren, wordt u opgehaald om een warm-up mountainbike tocht te maken rondom Ajaccio. Dit is van belang om de fietsen goed af te stellen en voor de gids om te zien hoe iedereen op de fiets zit. Op basis daarvan kan hij zijn exacte parcours voor de komende 3 dagen aanpassen aan de mountainbike kwaliteiten van de deelnemers.

Dag 2

Na het ontbijt komt uw mountainbike gids u ophalen in het hotel en vertrekt u samen op de moutainbike richting de haven. Er wordt een oversteek gemaakt per boot naar het aan de overkant van de baai van Ajaccio liggende Porticcio. Daar begint de mountainbike tocht echt en trekt u de komende uren met uw gids door de bergen langzaam naar het zuiden. Onderweg zult u genieten van de heerlijke geuren van de typische Corsicaanse maquis planten en de schitterende uitzichten op de azuurblauwe en heldere Middellandse zee en baai van Ajaccio. Uw gids navigeert behendig over de vele hellingen en cross country paden van het Mare e Monti (de zee en de bergen) gebied. Uw gids zorgt voor een goede lunch en neemt u mee naar een afgelegen hagelwit strand in de schitterende baai van Cupabia. Neem daar vooral een frisse duik om de vermoeienissen van de ochtend weg te spoelen. Aan het einde van de dag arriveert u in uw tentenkamp in Porto Pollo, waar ook gedineerd wordt. Tijdens het diner bespreekt u natuurlijk met de gids alvast de plannen voor de komende dag, zoals dat tijdens de tocht elke dag zal gebeuren. Maak het gezellig ’s avonds en geniet van een zeer welverdiende nachtrust!

Dag 3

Het zal vandaag heerlijk ontwaken zijn in de vrije natuur. Na het ontbijt in de openlucht is het tijd om te gaan genieten van de tweede dag in de schitterende bergen van West Corsica. U begint met de beklimming (per transfer!) van de 516 m hoge Monte Barbatu. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de golf van Valinco. Vanaf de Monte Barbatu begint de afdalingsroute door de oeroude Taravu regio, met uiteindelijk weer kamp in Porto Pollo. Past u onderweg wel goed op dat u nabij Filitosa niet tegen een prehistorische menhir aanrijdt. Deze menhirs, gevonden in 1946, hebben namelijk aangetoond dat de beschaving in dit gebied al stamt uit het begin van het Bronzen Tijdperk, zo’n 3300 v.C.

Dag 4

De laatste dag op de mountainbike. Vandaag gaat u het pad tussen de zee en de bergen verder verkennen rondom de Golf van Valinco. Aan het einde van de dag arriveert u weer in Ajaccio en neemt u weer intrek in het luxe Palazzu U Domu hotel midden in de stad. Vanaf nu is het afgelopen met afzien ziet het leven er opeens weer heel relaxed uit. De avond is heerlijk in de oude stad en het zal gemakkelijk zijn om een sfeervol restaurantje te vinden aan de oude jachthaven of in een van de vele smalle straatjes van de oude binnenstad, nabij het hotel. Succes voor een mooie avond verzekerd!

Dag 5

Een dag geheel ter vrije besteding in en rond Ajaccio. U kunt het geboortehuis van Napoleon Bonaparte bezoeken, dat vlakbij uw hotel ligt. Verder is het zeer uitgebreide museum Fesch een bezoek meer dan waard. De wirwar aan nauwe straatjes in de oude stad zijn een garantie voor een heerlijke wandeling en bieden overal gezellige terrasjes en restaurantjes. Vanuit de haven zijn er per boot halve of hele dagtochtjes te maken naar de prachtige Iles Sanguinaires of naar Scandola. Ook kunt u eventueel jetski’s huren en een uurtje stevig door de baai van Ajaccio koersen.

Dag 6

U wordt na het ontbijt in het hotel opgehaald voor een privé transfer naar het vliegveld van Ajaccio. Van hieruit vliegt u rechtstreeks naar Parijs-Orly, waar u rond het middaguur arriveert. U bepaalt natuurlijk zelf of u er hier nog een avondje Parijs aanplakt…

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Europa


Reizigersreacties

"Ik liet je al weten dat we het een fantastische week vonden. Top ontvangst op de luchthaven en de overige begeleiding/transfers. Heerlijk weer gehad, prachtige routes in een even mooie omgeving. Goed gegeten in superhotels. Goede keuzes! Dito gids. Van jullie kant verder geen op of aanmerkingen. Jouw contact met ons op afstand voelde zeer betrokken en betrouwbaar. Erg prettig. Niets was teveel en er werd altijd vlot en gepast gereageerd. Zo doe je dat! (Tevens kregen wij nog een aantal praktische tips ter verbetering van deze mountainbike reis; bedankt!)."

Ramakers mountainbikers groep (Meerssen)