Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Costa Rica

Voor de natuurliefhebber

Bent u een natuurliefhebber, dan is Costa Rica de perfecte bestemming! Costa Rica betekent "rijke kust" en het land doet zijn naam alle eer aan. Het is het meest welvarende land van Midden Amerika en is bedeeld met een overweldigende natuurlijke rijkdom. Zo is bijvoorbeeld bijna 25% van het land tot beschermd nationaal park uitgeroepen. In deze gebieden zijn alle ecosystemen vertegenwoordigd: tropische regenwouden, bergbossen, vulkanen,  mangroven, stranden en koraalriffen. Ontdek het schildpaddenstrand en de smalle waterwegen van het Tortuguero national park. Ga wildwater raften of een canopy tour maken in de toppen van het regenwoud. Of beklim een wereldberoemde vulkaan als de Arenal en zit 's avonds aan een romantisch diner met uitzicht op de zee. Costa Rica heeft de actieve reiziger die ook van natuur houdt enorm veel te bieden.

Tortuguero 

De twee mooiste natuurgebieden (volgens ons) van Costa Rica liggen het verst mogelijk uit elkaar: Tortuguero en Corcovado. In het noord oosten aan de Caribische kust ligt Tortuguero. Hier maak je prachtige boottochten over de smalle kanalen door de jungle. Op de wateroevers zitten heel veel dieren, maar soms moet je er bijna tegenaan varen om ze te zien. Camouflage techniek lijkt hier wel uitgevonden te zijn! De naam Tortuguero betekent letterlijk: het gebied van de zeeschildpadden. Diverse soorten nestelen hier elk jaar in de periode februari t/m april en juli t/m oktober. Ook buiten dit 'hoog seizoen' nestelen er altijd wel individuele schildpadden op het strand.

Corcovado

In het zuidwesten van Costa Rica, op het Osa schiereiland, ligt het National park Corcovado. Dit is een bijzonder gebied om te bezoeken. Alleen al de manier om er te komen is een belevenis. Via een speedboot over de rivier en de zee (door de branding) arriveert u op een paradijselijke plek. Corcovado is door National Geographic eens "the most biologically intense place on Earth" genoemd. Er zijn diverse apensoorten: Squirrel (eekhoorn), Howler (brulaap), white-faced Capuchin (cappucijner), Spider (spin). Grotere dieren zijn onder meer de Tapir, Tamadua (miereneter), Coati (witsnuitneusbeer), Margay (pardelkat) en natuurlijk de Sloth (luiaard).

De vulkanen en stranden van Costa Rica

Een van de bijzonderheden van Costa Rica is dat het een aantal grote vulkanen herbergt. De Arenal is daarvan wel de bekendste. In de regen- en nevelwouden aan de voet van de Arenal zijn prachtige en educatieve wandelingen te maken. Vanuit San José is het gemakkelijk om in een (halve) dag toer de Poas vulkaan op te gaan en in zijn krater te kijken. Costa Rica kent ook vele prachtige stranden, van Tamarindo tot Manuel Antonio, waar het heerlijk relaxen is op rustige stranden.

Voor de actieve avonturier

Een van onze favoriete bestemmingen in Guanacaste (de noord-westelijke provincie) is de enigszins afgelegen Rio Perdido lodge. Hier zijn, zoals op veel plaatsen in Costa Rica, avontuurlijke activiteiten te ondernemen. Ga een spannende maar prachtige canyon zip-line tour maken waarbij je over diepe kloven zoeft. Er zijn wandel routes en mountainbike trails, waar je met of zonder gids gebruik van kunt maken. Maak een white-water tubing tocht op de Rio Perdido. Zittend in een grote opgeblazen binnenband zak je de rivier af, en soms een stroomversnelling... Natuurlijk eindig je zo'n actieve dag in een van de natuurlijke warmwaterbaden van de lodge. Het is gewoon écht genieten in Costa Rica!  

Costa Rica voorbeeldreis – 15 dagen

Richtprijs: 2200 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

San José – Poas – Tortuguero – Arenal – Monteverde – Tamarindo Beach – San José

 

“Land of Eternal Spring”

Dag 1

Vanaf Schiphol vliegt u met KLM en Copa via Panama naar San José, de hoofdstad van Costa Rica. U arriveert aan het einde van de avond. Uw privé transfer  staat op u te wachten en brengt u op comfortabele wijze naar uw hotel nabij San José. Na een lange dag vliegen zult u wel een goede nachtrust kunnen gebruiken.

Dag 2

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald om de omgeving ten noorden van San José te gaan verkennen. U bezoekt de Doka koffieplantage waar u ervaart hoe de koffie wordt geplukt, gemalen en geroosterd. Hierna bezoekt u de Poas vulkaan en de Botos lagune. De Poas is een van de imposantste vulkanen van het land vanwege zijn enorme krater met azuurblauwe en stomende zwavel poelen. Na de lunch (inclusief) gaat de tocht verder naar de La Paz waterval en tuinen. U loopt door een prachtig natuurpark naar de magisch witte waterval en bezoekt daarna het vlinder observatorium. Hier zijn de vlinders iets groter dan in Europa! Ook een prachtige verzameling kolibries en kikkers maken het bezoek compleet.

Dag 3

U maakt een vroege start vandaag. De tocht voert door het tropische Braulio Carrillo National Park. In Rio Danta maakt u een stop voor een typisch Costaricaans ontbijt. Daarna gaat de rit verder door bananenplantages tot aan de pier van waaruit de boot naar Tortuguero National Park vertrekt. U stop over op de boot en een twee uur durende prachtige boottocht door de kanalen van Tortuguero brengt u tot bij uw schitterende lodge voor de komende twee nachten. U arriveert precies op tijd voor een welverdiende lunch! Let op: Voor de komende dagen in Tortuguero is de toegestane bagage beperkt tot 12 Kg per persoon. Overige bagage wordt tijdelijk veilig voor u opgeslagen tot u weer uit Tortuguero komt. Na de lunch gaat u per boot naar een nabijgelegen junglepad, voor een begeleide trek door het tropische regenwoud. U brengt ook een bezoek aan de kleine plaats Tortuguero alvorens via het strand aan de Caribische zee terug te wandelen naar uw lodge. Neem even rust aan het zwembad of in een hangmat, alvorens u aanschuift voor het diner. Welkom in het waterrijke tropische Costa Rica!

Dag 4

Na het ontbijt neemt u weer de boot; deze keer om naar de privé jungle paden te gaan voor een begeleide trek door het regenwoud. U keert daarna terug naar de lodge voor de lunch. In de middag maakt u een boottocht door het waterrijke Tortuguero National Park Op zoek naar de vele dieren die hier aan het water leven. Het vergt wel wat ‘spot vermogen’ om de goed gecamoufleerde dieren soms te vinden, maar uw natuurgids heeft daar natuurlijk een speciaal oog voor!

Dag 5

Vandaag gaat u na het ontbijt met de boot terug naar de pier waar u overstapt op de shuttlebus naar Arenal. Onderweg maakt u een lunch stop op een u inmiddels bekende plaats: Rio Danta. Na de lunch gaat het noordwestwaarts naar het binnenland van Costa Rica, het gebied waar de bergen zijn. Vandaag rijdt u door prachtig en afwisselend landschap van tropische bossen, meren, gecultiveerde akkerbouw en rivieren met hotsprings, totdat u aankomt bij de meest actieve vulkaan van Costa Rica: de Arenal! 

Dag 6

Na het ontbijt gaat u een wandeling maken in de “Arenal hanging bridges”. Op deze manier komt u zeer dicht bij de vele vogels, de bloemen en de weelderige vegetatie van het primaire regenwoud. Het pad is op zeer natuurlijke wijze aangelegd en biedt een schitterend uitzicht op de Arenal en het Arenal stuwmeer. Naast de ‘bridges’ is er nog een flink junglepad waar een educatieve wandeltocht gemaakt wordt. In de middag maakt u onder begeleiding van een Engelssprekende natuurgids een trek bij de Arenal vulkaan. Dit geeft een mogelijkheid om de vulkaan van dichtbij te zien. U begeeft zich in een gebied waar in Costa Rica met respect mee wordt omgegaan. Hoewel de Arenal momenteel in rust is, is het de afgelopen 43 jaar de actiefste vulkaan van het land geweest, met vele erupties.

Dag 7

U laat het Arenal gebied vandaag weer achter u. Na het ontbijt gaat u naar het Arenal meer en steekt u per boot het meer over. Dan rijdt u nog een stuk door het Cordilleras de Tilaran gebergte alvorens aan te komen in het plaatsje Monteverde. Monteverde ligt aan de zuidkant van een nevelwoud en is opgericht door Quakers die in de jaren ‘50 van de vorige eeuw vanuit Noord-Amerika naar dit vredelievende gebied in Costa Rica trokken. 

Dag 8

U bezoekt deze ochtend het Monteverde nevelwoud. Terwijl Costa Rica al een van de meest biodiverse landen ter wereld is, is Monteverde binnen het land een van de regio’s met de grootste biodiversiteit. Een van de grootste attracties van het Monteverde Cloud Forest Biological Reserve is zijn 13 kilometer lange netwerk van jungletrails. Er kunnen diverse trails gelopen worden. Een er van is: “La Ventana”. Tijdens deze trail wordt onder meer het verschijnsel van de “Continental divide” zichtbaar gemaakt voor de bezoeker. De middag is ter eigen invulling.

Dag 9

Vandaag gaat u een hele andere kant van Costa Rica ervaren. U laat de vulkanen en wouden achter u en gaat naar de Atlantische kust. Bij de plaats Tamarindo ligt een mooi strand resort waar u de komende dagen kunt relaxen en alle Costa Rica impressies rustig kunt laten bezinken.

Dag 10-12

Een drietal dagen om te relaxen aan Tamarindo beach.

Dag 13

U wordt vandaag rond het middaguur opgepikt voor de 1 uur durende transfer naar het vliegveld van Liberia. U vliegt vandaar met een binnenlandse vlucht terug naar San José. Daar wordt u weer opgepikt op het vliegveld en voor een laatste nacht naar het Aurola Holiday Inn hotel gebracht. Aurola Holiday Inn ligt midden in de stad en vanuit het hotel loopt u zo het centrum van San José in. Let op: Bagage restricties (18 kg + 4,5 kg handbagage)!

Dag 14

U geniet deze ochtend nog van het stadse leven rondom het hotel. Aan het einde van de ochtend wordt u opgehaald in het hotel om naar het vliegveld te worden gebracht. U vliegt via Panama weer terug naar Nederland.

Dag 15

U arriveert in de loop van de ochtend op Schiphol

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Amerika


Reizigersreacties

"Wij hebben heel erg genoten van onze reis Costa Rica, land van de eeuwige lente. Dat is geen boutade. Hemingstone Travel heeft een heel fijn arrangement voor dat land. Wij waren er in de periode einde september, begin oktober. Dit is het regenseizoen, maar daar moet men zich niet al teveel regen bij voorstellen. Het voordeel is dat het relatief rustig is, waardoor de tochten in de verschillende soorten wouden aangenaam zijn en meer kansen bieden om niet alleen de flora te zien, maar ook iets van de lokale fauna. Zoals een kaaiman, een howler monkey of capucijneraapje, ja zelfs een luiaard hoog in de boom hangend. In Tortuguero paraderen de leguanen (tot 2 meter lang) in pracht en praal op het gras naast je. Ook de vlinders en de prachtige tuinen van Mawamba Lodge zijn niet te versmaden. Maar … je bent niet in een dierentuin. De dieren beschouwen je als een bedreiging en verschuilen zich dus zoveel mogelijk. Daarom dat de uitstappen zo vroeg in de ochtend gepland zijn. Het is een reis om nooit te vergeten, een heel leerrijke reis ook. Dankzij de gidsen kom je zoveel aan de weet. Informatie die je meestal niet in de boeken leest. Costa Rica is een heel klein land, maar wat een diversiteit! Het regenwoud is indrukwekkend. De verschillende tinten groen zijn ontelbaar. En het feit dat het land ecologie zo hoog in het vaandel draagt vraagt om respect! Voor ons waren Tortuguero, Arenal en Tamarindo de hoogtepunten. San José en Monteverde waren wat minder, maar dat laatste had dan weer alles met het regenseizoen te maken. En wat San José betreft: naar Costa Rica ga je voor de natuur, niet voor de cultuur. De laatste dagen in Tamarindo zijn een must om alle indrukken te laten bezinken en om te relaxen. Want het is best wel inspannend. Het hotel El Diria in Tamarindo is een absolute topper. Zijn er dan geen minpunten? Toch wel: verwacht je niet aan goedkoop, want dat is Costa Rica niet. Prijzen in winkels en restaurants komen overeen met wat je in België betaalt. Maar naar Costa Rica ga je niet om te gaan shoppen! Doe dat maar ergens anders. Bedankt Hemingstone Travel voor een onvergetelijke reis!"

Fam. Van Oevelen-Verachtert (Antwerpen)