Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Suriname

De Surinaamse grond roept u!

Het Surinaamse volkslied zingt: “Sranangron E Kari Un" ofwel De Surinaamse grond roept u! Suriname geeft u een hartverwarmend welkom. Ontdek bijvoorbeeld de vroegere kolonie van Nederland in Zuid Amerika. Geniet daarbij van de relaxte sfeer in Paramaribo, met zijn vele Nederlandse invloeden. Bezoek per boot of op de fiets ook vooral de vele oude plantages rondom de stad waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Wandel door de stad met zijn koloniale verleden en geniet van de sfeer. Voel het privilege om ‘s nachts gigantische zeeschildpadden hun eieren te zien leggen op het strand. Logeer in de 'huiskamer van Paramaribo', waar iedereen lijkt samen te komen...

Awaradam en Kabalebo - diep in het oerwoud

Laat u helemaal opgaan in de ongerepte tropische wildernis van Suriname, diep in de jungle van het Amazonegebied. Vaar daarbij onder deskundige begeleiding van Nederlands sprekende junglegidsen over prachtige rivieren naar kleine afgelegen dorpjes. Maak bijvoorbeeld kennis met het dagelijkse leven van de gastvrije bosnegers (afstammelingen van de Afrikaanse slaven) in Awaradam. Verblijf bijvoorbeeld enkele dagen in de prachtige lodge van Kabalebo. Daar, midden in het oerwoud, honderden kilometers verwijderd van enige andere mensen, vindt u de mooiste natuur plekken om te vissen, wandelen, zwemmen, bootje varen, kajakken en bergbeklimmen die er zijn!

Palumeu en Kasikasima

Rook een pijp met de inheemse indianen bij Palumeu. Trek er op uit, vanuit uw comfortabele of eenvoudige lodge. Ontdek het fascinerende leven van planten en dieren in het tropische oerwoud. Geniet eens van een lome middag in een van de vele frisse stroomversnellingen in de rivier. Maak de onvergetelijke Kasikasima trekking van enkele dagen door het oerwoud, waarbij u onderweg slaapt in hangmatten. Kijk naar de sterrenhemel zoals u hem nog nooit zag! Doe wat u wilt! De Surinaamse grond roept u: Kom!

Combinatie met Curacao, Bonaire of Aruba

Suriname is geen land voor uitgebreide reisprogramma's van enkele weken. Daarom kan het een goed idee zijn om uw verblijf in het Caribisch gebied bijvoorbeeld te verlengen met een paar dagen aan het strand van een van de mooie ABC eilanden. Door middel van de vrij goede vliegverbindingen, maakt u er op deze manier een echt mooi "Bush & Beach" avontuur van!

Suriname voorbeeldreis – 15 dagen

Richtprijs: 2500 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Paramaribo – Commewijne – Awarradam – Kabalebo – Paramaribo

 

“Sranangron e kari un” (de Surinaamse grond roept u!)

Dag 1

Vanochtend vertrekt U met de KLM vlucht van Schiphol naar Paramaribo. De vlucht duurt ongeveer 9,5 uur en met het tijdsverschil van 4 uur arriveert U in de middag op het Johan Adolf Pengel vliegveld van Paramaribo. Hier staat Uw privé chauffeur te wachten die U naar het 45 kilometer noordelijker gelegen Paramaribo zal brengen. U verblijft in het mooi gelegen Torarica Hotel, midden in de stad. 

Dag 2

Vandaag komt Uw gids U ophalen in het hotel voor een uitgebreide kennismaking met Paramaribo. Per minibus en al wandelend verkent U de historische monumenten en de unieke architectuur die het centrum van Paramaribo op de Unesco Werelderfgoed lijst brachten. U kijkt vanaf de Wijdenboschbrug over Paramaribo en de Surinamerivier. U krijgt een uitgebreide rondleiding door het gebouwencomplex van Fort Zeelandia, berucht vanwege de decembermoorden. U bezoekt het Onafhankelijkheidsplein, omgeven door zijn vele historische gebouwen en U ziet de meeste andere prominente gebouwen van de stad, met hun unieke architectuur. De tocht wordt afgesloten aan de Waterkant van de Surinamerivier, de favoriete ontmoetingsplek in Paramaribo voor de  Surinamers. Na deze kennismakingsochtend kan de middag naar eigen inzichten worden ingevuld.

Dag 3

Vanaf de pier van hotel Torarica vertrekt U vandaag met de comfortabele “Bosrokoman Nouvelle” boot, richting de Commewijne rivier. Onderweg is er tijd om dolfijnen te spotten alvorens er een bezoek wordt gebracht aan het visserijcentrum van Nieuw Amsterdam. Voorbij het fort Nieuw Amsterdam vaart U de Commewijne rivier op naar plantage Rust en Werk. Hier bezoekt u het bedrijf dat garnalen kweekt in een aquacultuur. De volgende stop is bij plantage Margrita een klein vissersdorp. Van hieruit wandelt U naar plantage Frederiksdorp dat geheel in authentieke staat is gerestaureerd. Hier geniet U de lunch bij de familie Hagemeyer in een plantagehuis uit 1770. Op de terugweg brengt U nog een uitgebreid bezoek aan het openlucht museum fort Nieuw Amsterdam. Daarna vaart U in de aangename namiddagzon terug naar Paramaribo.

Dag 4

Paramaribo at leisure

Dag 5

In de ochtend wordt U naar het kleine vliegveld Zorg en Hoop gebracht voor Uw binnenlandse vlucht naar de airstrip van Kajana, op ongeveer 55 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Van daaruit gaat U per korjaal over de Gran Rio verder naar uw jungle lodge. Het is 30 minuten varen naar Awarradam, een eiland aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Na de kennismaking met het personeel krijgt U een lunch. In de middaguren kunt U Awarradam verkennen en heerlijk verpozen in de stroomversnelling. De medewerkers ter plaatse zijn vriendelijke Marrons van de Saramaccaanse stam en uw jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl. In de middag  bezoekt U  de prachtige stroomversnelling “Peti”. U kunt aldaar genieten van een heerlijke watermassage en met de zwemvesten aan terugdrijven naar Awarradam of terug peddelen met de kano. De eerste avond krijgt U meer informatie over dit unieke gebied waarin Marrons oude West Afrikaanse tradities hebben weten te behouden.

Dag 6

Na het ontbijt maakt U een leerzame en avontuurlijke ‘jungle walk’. Terwijl U ogen tekort komt in het ongerepte tropische regenwoud geeft de gids U uitleg over bomen en planten en hoe U dieren aan hun geluiden en sporen kunt herkennen. Na de lunch gaat u weer lekker zwemmen, peddelen in een korjaal en vanuit een hangmat genieten van het prachtige uitzicht op de stroomversnelling. ‘s Avonds na het diner krijgt U nadere informatie over de boeiende aspecten van de lokale cultuur.

Dag 7

Kort na het ontbijt vaart U stroomopwaarts. Na ongeveer een half uur varen gaat de motor van de korjaal uit. U drijft met de stroom van de rivier terug en kunt ten volle genieten van de junglegeluiden en fauna. De route terug naar de lodge loopt ook via een bospad in een stuk primair regenwoud zodat U het echte jungle gevoel kunt ervaren. In de middag brengt U een bezoek aan de lokale gemeenschap en maakt U nader kennis met de lokale cultuur. Tijdens de vaartocht ervaart U hoe het toegaat op de rivier die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is. U ziet onderweg mensen vissen, wassen en de vaat doen en met een beetje geluk ziet U een kaaiman liggen op de oever. Vanaf de aanlegplaats maakt U een uitgebreide wandeling langs verschillende Marrondorpen. Het avondeten wordt in Kajana geserveerd, waarna U wordt getrakteerd op een cultureel dans- en zangoptreden in een van de dorpen. De gids legt U de teksten uit en de dansers zullen U zeker uitnodigen om mee te doen. Onder een tropische sterrenhemel brengen onze bootslieden U terug naar Awarradam. U zult perplex staan van hun vaarkunst!

Dag 8

Deze dag kunt U geheel naar eigen behoefte invullen. Maakt U nog voor het ontbijt een boswandeling, dan hebt U de meeste kans om dieren tegen te komen zoals apen, vogels en tropische kikkers. U kunt ook in een korjaal zelf de omgeving verkennen. Misschien wilt U van de gids nog meer horen over de medicinale planten in het tropisch regenwoud. En dan lokt uw hangmat, om in alle rust te genieten van de schoonheid en de geluiden van de jungle, te lezen of lekker eventjes weg te dutten.

Dag 9

Na het ontbijt nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van U. Per korjaal keert U terug naar Kajana. Daar vandaan vliegt U terug naar Paramaribo. U wordt opgepikt op het vliegveld Zorg en Hoop en neemt Uw intrek weer in hotel Torarica. De middag is ter vrije besteding.

Dag 10

Na het ontbijt vertrekt U weer naar het kleine vliegveld Zorg en Hoop. Ditmaal voor een directe vlucht naar Nature Resort Kabalebo, gelegen in het westen van Suriname. In de omtrek van vele honderden kilometers zult u niets anders aantreffen dan de flora en fauna van het schitterende Amazone regenwoud. Bij aankomst op de airstrip van het resort zult U al het gebulder van de brulapen horen terwijl U naar Uw mooie onderkomen voor de komende dagen loopt. Nature Resort Kabalebo ligt midden in de ongerepte jungle, waar apen spelend door de boomtoppen springen, gekleurde papegaaien over Uw hoofd scheren en bijzondere vissen snel wegspringen in een verlaten kreek. Naast vele bijzondere vogelsoorten zult U ook kennis kunnen maken met katachtigen als de jaguar, zeldzame vlinders en vele oogverblindend mooie vissoorten. Samen met Uw gids kunt U urenlange ontdekkingstochten houden. Maar ook als U besluit om in de omgeving van de lodge te blijven, kunt U vele dieren zien.

Dag 11 en 12

Nog twee hele dagen om te genieten van de kleurrijke natuur en te relaxen in Uw mooie Kabalebo lodge diep in het Amazonewoud. In het Nature Resort zijn er veel natuuractiviteiten die u de komende dagen kunt ondernemen: een berg beklimmen, boswandelingen maken, op dieren verkenning uit, kamperen, kajakken, vissen, vogels bestuderen etc.

Dag 13

Uw gaat vandaag de jungle weer achter U laten. Dat zal een hele overgang zijn! Met het kleine vliegtuig vliegt U terug naar Paramaribo. Op vliegveld Zorg en Hoop wordt U daar weer opgehaald voor transfer naar het centrum van Paramaribo. Verder is er geen programma meer vandaag.

Dag 14

U hebt de hele ochtend de tijd om langzaam te wennen aan de gedachte dat Uw Suriname verblijf vandaag gaat eindigen. In de loop van de middag vertrekt U naar het internationale vliegveld Johan Adolf Pengel. Tegen het einde van de middag vertrekt U van hier weer met de KLM vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 15

Vroeg in de ochtend arriveert Uw KLM vlucht op Schiphol.Tijd om afscheid te nemen van een bijzondere reis naar de oeroude Surinaamse grond, die U nog lang zal blijven roepen: Sranangron e kari un!

 

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Amerika


Reizigersreacties

"Suriname is voor velen nog een onbekend land en er heersen misschien nog veel vooroordelen over. Wij hebben het als zeer de moeite waard ervaren om te zien hoe de samenleving van Suriname met zijn oude en koloniale elementen, zich langzaam verder aan het vormen is. Het niveau is op velerlei gebied hoger dan je zou denken. Deze reis en de kennismaking met de vele (schatten van) mensen in het land, heeft een diepe indruk op ons gemaakt. Hemingstone Travel heeft daarbij op vlotte en aangename wijze onze reiswensen uitstekend weten te verwezenlijken!"

Fam. Cotterell (Breda, Amsterdam)

"We hebben een geweldige reis gehad! Alles volgens afspraak tot in de puntjes geregeld, het vervoer, de enthousiaste gidsen, helemaal top!! Vooral Kabalebo was een onvergetelijke ervaring, kunnen we iedere Surinameganger zeer aanbevelen, de overweldigende natuur, de gastvrijheid, Vivian en haar team hebben ons, en de andere gasten, echt ingepakt met hun charme en deskundigheid. De plantagetour bij Paramaribo heeft ons een inkijkje gegeven in een deel van ons, niet zo fraaie, koloniale verleden, vooral Fort Nieuw Amsterdam was zeer indrukwekkend, Peperpot en de Javaanse Kampongs waren op een bepaalde manier “shocking”, zeker de manier waarop deze mensen anno 2016 nog steeds leven. De lunch in de warung was perfect. Maar van plantage Marienburg was niets maar dan ook niets meer over behalve wat roestige tandwielen en wat staketsels. De Javaanse heer die ons daar rondleidde had een sneu plakboekje en vertelde over zijn 40 jarige loopbaan in de fabriek, maar echt, het terrein was gevaarlijk, vies en zelfs met veel fantasie konden wij er geen suikerrietfabriek van maken. Ondanks de beminnelijke gids hadden we een soort van plaatsvervangende schaamte. Aruba was in dat opzicht een soort van cultuurshock, zo gepolijst, zo Amerikaans, maar desalniettemin genoten van het “beach” deel. Het concept "Bush & Beach" is wat ons betreft zeer geslaagd en wij kunnen iedere kandidaat reiziger dit van harte aanbevelen. Met Kabalebo als absoluut hoogtepunt!!  Echt een must do!"

Fam. van Soest (Nieuwegein)