Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Colombia

Colombia, the only risk is ... wanting to stay!

Na veel jaren met een slecht en onveilig imago is Colombia nu een heel interessant land geworden voor de reiziger die op zoek is naar authenticiteit. De slogan: "Colombia, the only risk is ... wanting to stay" geeft het al perfect aan. Reizen door Colombia is inmiddels al jaren net zo veilig als in de meeste andere Zuid-Amerikaanse landen. Natuurlijk gaat u niet de diepe ondoordringbare uithoeken van de jungle in. Een stad als Medellin (en wie denkt er dan niet meteen aan de beruchte tijd van Pablo Escobar?) is tegenwoordig prima te bezoeken. Het heeft buitengewoon interessante bezienswaardigheden en een heel uitdagend nightlife!

Authentiek

Wij zorgen er voor dat u in Colombia perfect kunt genieten van onder meer het dagelijkse leven op straat. Een groepje muzikanten die spelen op de hoek van de straat; voorbijgangers die blijven stilstaan en dan gepassioneerd mee gaan zingen. Jonge dansers op een plein, die samen dansen alsof hun leven er van afhangt. Een lokale bevolking die daarbij goedkeurend toekijkt en lacht. Toevallige ontmoetingen op een bankje in het park, waarbij jongelui proberen hun enkele woordjes Engels met u te spreken. Als buitenlandse reiziger weet u dan dat u een echt bijzondere bestemming hebt gekozen!

Koloniale dorpjes, koffieplantages en hacienda's

Colombia heeft zo veel te bieden! De hoofdstad Bogota bijvoorbeeld met zijn koloniale centrum, het prachtige Museo del Oro en Museo Botero. Natuurlijk ook interessante bars, restaurants en een eindeloze variëteit aan straatartiesten. Onze gidsen brengen u op de beste plaatsen! De koffieregio nabij Pereira en Armenia met gastvrije koffieplantages. U kunt daar bijvoorbeeld logeren in sfeervolle hacienda's en tijdens het diner kunt met de eigenaar 's avonds de politieke en economische omstandigheden van Colombia de revue laat passeren. Oude Spaans-koloniale dorpen waar de tijd heeft stilgestaan als Villa de Leyva en Barichara. Prachtig gelegen in een groen en heuvelachtig landschap en rijkelijk voorzien van mooie wandelroutes en heerlijke restaurants. Leer hier meer over een van die pareltjes: Barichara.

Walvissen, zandstranden, Marquez, Botero

De westkust met het adembenemende schouwspel van de walvissen. Zij springen bijna recht omhoog het water uit tijdens de paartijd. De koloniale stad Cartagena, eens de allerrijkste stad van Zuid Amerika. Tevens thuisbasis van de schrijver en Nobelprijswinnaar Gabriel Garcia Márquez. Daar omheen liggen dan weer allerlei zonnige en ongerepte zandstranden aan de Caribische kust. Voluptueuze beelden van de wereldberoemde kunstenaar Fernando Botero in Medellin. Cali, de salsa hoofdstad van de wereld. Cano Cristales, de rivier met zijn mysterieuze felle kleuren. Een savanne gebied, een woestijn en de Amazone. Moeten we nog even doorgaan... of gaat u het liever zelf beleven? Wij helpen u er heel graag bij!

Colombia  voorbeeldreis – 21 dagen

Richtprijs: 4600 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Bogota – Medellin – Nuqui – El Cantil – Pereira – Cocora Valley – Salento – Armenia – Bogota – Zipaquira – Villa de Leyva – Barichara – Canon del Chicamocha – Giron (Bucaramanga) – Santa Marta – Tayrona NP – Barranquilla – Cartagena de Indias.

 

“A Privileged Encounter”

Dag 1

Vanochtend vliegt u met KLM van Amsterdam naar Bogota, de hoofdstad van Colombia. In de loop van de middag (lokale tijd) arriveert u op de internationale luchthaven van Bogota. Daar staat uw privé chauffeur op u te wachten en hij neemt u op comfortabele wijze mee naar het koloniale hart van de oude stad, Candelaria. Hier verblijft u drie nachten in het 5* De La Opera hotel. Gebruikt u de rest van de dag om wat uit te rusten van de lange reis en te acclimatiseren aan de nieuwe tijdzone waarin u terecht bent gekomen. Het is hier 7 uur vroeger dan in Nederland.

Dag 2

Uw Engelssprekende gids haalt u vanochtend na het ontbijt op in het hotel voor een halve dag city tour door Bogota. In de veilige nabijheid van uw gids maakt u kennis met de diversiteit van Bogota en leert u in welke wijken u wel rustig kunt rondlopen en in welke wijken u beter weg kunt blijven. Het oude koloniale hart van de stad wordt gevormd door de wijk El Candelaria. U bezoekt tijdens deze tocht het Museo Botero en het Museo del Oro. Ook kunt u neerkijken op de stad, die zelf 2600m hoog is gelegen, vanaf de Cerro de Monserrate (3150m).

Dag 3 

Bogota at leisure

Dag 4

Al heel vroeg deze ochtend wordt u opgehaald in het hotel en naar het vliegveld van Bogota gebracht. U vliegbestemming vandaag is de kleine stad Nuqui aan de Stille Oceaan. Onderweg wordt er een noodzakelijke tussenstop gemaakt in de stad Medellin. Omdat het vliegveld Enrique Olaya Herrera (EOH) midden in de stad ligt en u ongeveer 5 uur moet wachten op de aansluitende vlucht hebben wij een city tour geregeld in de binnenstad. Uw gids laat u de hoogtepunten van de stad zien en zorgt dat u weer op tijd terug bent op het vliegveld voor de vlucht naar Nuqui. Let op: u kunt slechts 10kg bagage meenemen op de vluchten vandaag, in soft bags; uw resterende bagage wordt voor u naar Haciënda Venecia nabij Pereira gebracht, waar u die op dag 7 weer in ontvangst neemt. Bij aankomst op het vliegveld van Nuqui, staat de staf van El Cantil al klaar om u naar de speedboot te brengen die u naar de 35 minuten zuidelijker gelegen El Cantil ecolodge brengt. Hier verblijft u drie nachten op basis van full board + activiteiten. 

Dag 5 en 6

Twee dagen waarin u een boottocht maakt vanuit El Cantil op zoek naar de walvissen die zich in deze tijd van het jaar veelvuldig ophouden en laten zien in de Baai van Tribuga. Verder heeft El Cantil nog veel andere activiteiten te bieden, zoals kayaking, jungle trektochten, surfen en snorkelen. Houdt u er tijdens deze dagen wel rekening mee dat er veel kans op regen is in dit gedeelte van Colombia; dus regenkleding in de aanslag!

Dag 7

Vandaag vliegt u vanuit Nuqui met een directe vlucht naar Pereira, gelegen in het hart van de Colombiaanse koffie regio. Bij aankomst wordt u per privé transfer naar Haciënda Venecia nabij de plaats Manizales gebracht. Haciënda Venecia is een werkende koffie boerderij en daar gaat u het een en ander van zien. Bij aankomst op de haciënda wordt u tevens herenigd met uw overtollige bagage die niet mee kon naar Nuqui.

Dag 8

U bezoekt vandaag de koffie boerderij en ziet hoe Haciënda Venecia haar koffie maakt. De koffiecultuur, -geschiedenis en -soorten passeren de revue. U bent getuige van het roosteren van de koffiebonen en het experimenteren met verschillende smaken. Natuurlijk wandelt u door de koffieplantage en bezoekt u de ‘wetmill’ waar de koffie wordt gewassen, gedroogd en verpakt.

Dag 9

Vandaag staat er een bezoek aan de beroemde Cocora vallei op het programma. Na het bezoek aan de Cocora vallei wordt u naar Salento gebracht waar u één nacht logeert in hotel Salento Real. Salento heeft van alle plaatsen in de koffie regio zijn traditionele koloniale architectuur behouden. Het is een plaatsje dat een relaxte ‘way of life’ heeft en is daarom een van de populairste bestemmingen voor reizigers in Colombia.

Dag 10

Vanuit Hacienda Venecia vertrekt u deze ochtend naar het vliegveld van Armenia. Van hieruit vliegt u naar Bogota. Op het vliegveld van Bogota wordt u opgewacht en begint u samen met uw privé chauffeur aan de bijna 200 km lange route naar Villa de Leyva. Onderweg bezoekt U de beroemde zoutkathedraal van Zipaquira. Villa de Leyva is een van de mooiste oude koloniale stadjes van Colombia en dateert uit 1572. In 1954 is het hele plaatsje uitgeroepen tot nationaal monument, teneinde de kenmerkende architectuur te behouden. Een van de grootste bezienswaardigheden is het Plaza Major, waar de kerk aan ligt, veel restaurants en handwerk winkeltjes.

Dag 11

Na het ontbijt neemt uw Engelssprekende gids u mee op een wandeltocht door het oude koloniale plaatsje en naar het buiten de stad gelegen gebied van Salto de Angel.

Dag 12

Vandaag reist u met uw privé chauffeur verder noordwaarts naar het plaatsje Barichara.

Dag 13

Barichara at leisure

Dag 14

Na een dag relaxen in en rondom Barichara gaat u vandaag verder naar met als uiteindelijke doel vandaag: het plaatsje Giron, nabij de stad Bucaramanga. Onderweg brengt u een bezoek aan het Chicamocha National park, met zijn prachtige  vergezichten over de vallei. In Giron verblijft u in het eenvoudige Chill Out hotel, gelegen in een karakteristiek gebouw in de oude stad.

Dag 15

Na het ontbijt staat uw chauffeur klaar om u naar het vliegveld van Bucaramanga te brengen. Van hieruit vliegt u met een tussenstop in Medellin naar de Caribische kustplaats Santa Marta. In het begin van de middag arriveert u daar en wordt u naar het nabijgelegen Tayrona National park gebracht om intrek te nemen in Ecohabs Tayrona Resort. Het Tayrona NP heeft een zeer gevarieerd flora en fauna bestand met, om zo maar een paar voorbeelden te noemen, meer dan 300 soorten vogels, 100 soorten koraal en 70 soorten vleermuizen!

Dag 16

Tayrona NP at leisure

Dag 17

Vandaag staat de autorit naar Cartagena op het programma. De route gaat langs de Caribische kust via de stad Barranquilla, dat vooral beroemd is om zijn carnaval. U kunt in Barranquilla een bezoek brengen aan het Museo del Caribe. Dit zeer moderne museum, waar veel te zien en leren is over de geschiedenis en cultuur van de inheemse Caribische bevolking, is wel geheel Spaanstalig en het is niet eenvoudig om een Engelssprekende gids te vinden. Aan het einde van de middag arriveert u in de mooiste stad van Colombia: Cartagena de Indias. Gesticht in 1533 door de Spaanse kolonist Pedro de Heredia werd het genoemd naar de Spaanse stad Cartagena waar de meeste van Heredia’s zeelui vandaan kwamen. Mede vanwege de goudkoorts heeft de stad een zeer turbulent bestaan geleid. Lange tijd was Cartagena een plunder en broedplaats voor Caribische piraten. In 1586 werd een kwart van de stad verwoest door een aanval van Sir Francis Drake die, nadat hij de Spanjaarden had verjaagd, de stad weer aan hen terug verkocht voor 107.000 Spaanse peso’s. Ook Franse aanvallen uit hoofde van Lodewijk XIV bleven Cartagena niet bespaard. De lange Spaanse overheersing heeft uiteindelijk voor een schitterende gefortifieerde koloniale stad gezorgd, die qua sfeer zeker een hoogtepunt van Uw reis zal worden.

Dag 18 en 19

Cartagena at leisure

Dag 20

Na het laatste ontbijt in Cartagena wordt u opgepikt in het hotel en naar het vliegveld van Cartagena gebracht. U vliegt met KLM terug naar Amsterdam.

Dag 21

Aankomst op Schiphol Amsterdam.

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Amerika


Reizigersreacties

"Onlangs zijn we 16 dagen in Colombia geweest. We hebben een eigen bedrijf in de koffie-branche en hadden al jaren de wens koffie-plantages te bezoeken en ter plekke te zien hoe de koffiebonen verwerkt worden voor wij ze hier in Nederland gebruiken. Met een verblijf van 3 nachten op een geweldige haciënda in het midden van een koffieplantage kwam deze wens ruimschoots uit. Een privé-rondleiding en paardrijtocht over de koffieplantage, uitleg in de verwerkingsruimte en koffiebranderij, niets was teveel. De rest van de reis was bedoeld om het land en de cultuur te ontdekken maar ook hier kwam soms de koffie toch nog even in beeld. De wandeling door Cocora-Valley, het verblijf in Cartagena, Bogota en Cali of de bijzondere rit naar San Cipriano, het was allemaal even mooi, leuk en goed georganiseerd. Het vervoer en de contacten met lokale chauffeurs, gidsen en contactpersonen was prima en we zijn op de diverse haciënda's enorm verwend. Zowel Colombia als de organisatie door Hemingstone Travel zijn zeker aan te bevelen. Het was een droomreis. Een volgende keer gaan we zeker weer via Hemingstone Travel op bijzondere reis!"

Henny en Susanne Malfait (Baarle-Nassau)

"Ons avontuur startte al voordat we in Juni naar Colombia vertrokken.  Samen met mijn dochter zouden we een bijzondere reis maken als zij zou slagen voor haar VWO examen. Na een ontmoeting met Hemingstone Travel op de bijzondere reizen beurs werden de plannen gesmeed. Samen spraken we door wat ons aantrekkelijk leek en waar we absoluut heen wilden en waar niet en omdat we met z’n tweeën zouden reizen stond ook veiligheid voorop. Door onze start in Medellin met een gids, was de overgang van het westen naar het Zuid Amerikaanse niet zo heel groot en werden we een beetje ingewijd in Colombia. Van daaruit door naar de koffieplantages in het boerenland en een week later weer terug naar de grote stad Bogota met veel vertier en aan het eind van de reis door naar Cartagena om aan het zandstrand van het eiland Tierre Bomba bij te komen van alle indrukken. Het was een mengeling van cultuur, natuur en moderne steden, van paragliding, modder vulkaan tot tour over een koffieplantage. Grotendeels georganiseerd en op ons verzoek ook wat open gelaten. Het was een aaneenschakeling van hoogte punten in een mooi, vriendelijk en gastvrij land, dat positief in ontwikkeling is. Een aanrader voor hen die van afwisseling houden en het ook leuk vinden om actief dingen te ondernemen."

Marja Schouten en Marie Sophie Brinkman (Weert)