Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Portugal – Douro

Genieten....

Stap in een prachtige nieuwe wereld die voor u open gaat... kom naar het noorden van Portugal! Ga lekker zitten op een van de vele zonnige terrasjes op de kade van Ribeira aan de Douro rivier, midden in de relaxte stad Porto. Geniet daarbij van de heerlijke sfeer in de oude stad met een fantastisch glas port of wijn in de hand en natuurlijk een mooi stukje kaas erbij.

.... van de authentieke schoonheid van Porto

De oude middeleeuwse binnenstad van Porto bestaat uit schitterende historische gebouwen en prachtige architectuur. Als blikvanger ziet u de barokke Torre dos Clérigos, behorende bij de Igreja dos Clérigos kerk. Klim de 225 stappen omhoog en wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de stad. U ziet dan bijvoorbeeld de ‘Casa de Música’ liggen, van de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Dat is weer een van de moderne gebouwen van de stad. De traditionele boekhandel Lello is een van de mooiste boekhandels ter wereld. Verderop loopt u het prachtige station van Sao Bento binnen en dat zorgt ook weer voor een aangename verrassing. Dat blijft zo maar doorgaan in Porto! Natuurlijk bezoekt u de kade van de oude wijk Ribeira en de overkant van de Douro. Hier liggen in Vila Nova de Gaia de grote portvoorraden te rijpen in de vele beroemde porthuizen.

.... en "Meet the Winemaker" in de lieflijke Douro vallei

In de Douro staat er weer een verrassing op u te wachten! De Nederlandse wijnmaker Maarten van Luyt, eigenaar van Quinta de Alaude, neemt u mee. Samen met hem gaat u deze magnifieke streek ontdekken. Maarten kan eindeloos inspirerend vertellen over zijn wijnen. Hij laat daarbij de ene anekdote volgen op de andere en u voelt zich al snel helemaal bij hem thuis. Spelenderwijs leert u alles wat er maar te weten is over de wijze waarop de port in de Douro gemaakt wordt. Maarten neemt u mee naar allerlei werkende quinta's (wijn/port producerende huizen) en dompelt u langzaam onder in de heerlijke sferen van de Douro. Met zijn glooiende hellingen, inheemse druiven en eeuwenoude quinta's is de Douro absoluut een van de allermooiste wijngebieden ter wereld. En u leert dit gebied samen met Maarten op de allermooiste manier kennen!

Meer van Portugal zien?

Wij organiseren op aanvraag en natuurlijk geheel op maat ook prachtige fly-drives in Portugal. U trekt dan zelf met uw huurauto door Portugal. Van het wandelaars paradijs Peneda-Geres nationaal park in het noorden tot de zomerse stranden van de Algarve; precies zoals u het wilt. Wij zorgen daarbij voor de accommodaties en hier en daar de interessante excursies. Natuurlijk komt u dan op de mooiste plekken en in bijzondere accommodaties terecht. Daar zorgen wij wel voor, en graag!  

Voorbeeldreis Meet the winemaker: Porto & Douro – 5 dagen

Richtprijs: 950 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid, groepsgrootte etc.

 

Porto – Pinhao – Douro – Porto

 

“Meet the Winemaker: Porto & Douro”

Dag 1

U vliegt in de loop van de middag van Amsterdam naar Porto. Bij aankomst op het vliegveld van Porto neemt u op eigen gelegenheid de taxi naar het bijzondere Hotel Infante Sagres dat midden in het centrum van Porto ligt. 

Dag 2

Vanochtend komt Maarten van Luyt u na het ontbijt opzoeken in het hotel en hij neemt u mee op een relaxte wandeling door het centrum van Porto. U wandelt vanuit het hotel samen de oude binnenstad van Porto in. Bewonder de mooie barokke Torre dos Clérigos (Architect Nasoni, 1754-1763), één van de meest karakteristieke symbolen van Porto en Portugal. Het was met 76 meter hoogte, de hoogste (kerk)toren van Portugal. Neus even rond bij Boekhandel Lello e Irmão, die door The Guardian in 2008 uitgeroepen werd tot de op twee na mooiste boekhandel ter wereld, in een prachtige pand in de binnenstad van Porto! Steek de wereldberoemde Dom Luis I brug (genoemd naar koning Lodewijk I van Portugal, die de brug in 1886 opende) over. De brug is ontworpen door een medewerker van Gustave Eiffel, en zijn invloed is dan ook zeer duidelijk te zien. Maarten neemt u mee naar een mooie lunch gelegenheid met schitterend uitzicht over de rivier en de activiteiten die daar op plaatsvinden. Na de lunch kan er nog even bij een van de porthuizen een korte rondleiding door de kelders worden gemaakt. Aan het einde van de middag neemt u samen met Maarten de trein naar het kleine plaatsje Pinhão,  de ‘wijnhoofdstad’ van de Douro vallei. Hier ligt het sfeervolle Vintage House hotel. Dit is één van de mooiste hotels in de hele Dourovallei en direct aan de Douro gelegen. Het is een heerlijke oase van rust en alle kamers hebben uitzicht over de rivier. Na het inchecken is het resterende deel van de avond ter eigen invulling. U kunt bijvoorbeeld gaan dineren in een van de kleine restaurantjes aan de oevers van de Douro, op enkele minuten lopen van het hotel.

Dag 3

Vandaag neemt Maarten van Luyt u mee op een gevarieerde tocht langs een aantal Quinta’s in de Dourovallei, waarbij u kennis maakt met de lokale wijn en port en de wijze waarop die hier wordt gemaakt. Allereerst laat Maarten zien waar zijn eigen Quinta de Alaude aan het verrijzen is, met een schitterend uitzicht over de Dourovallei. Bij zijn eigen wijnmakerij Quinta de Soq laat hij u proeven van zijn verschillende wijnen direct vanuit de houten vaten. In Sao João da Pesquiera neemt hij u mee naar de lokale taveerne waar de wijnboeren en arbeiders uit de omtrek samen lunchen en waar het, zo midden in de oogsttijd een drukke en zeer levendige bedoeling is! Na de lunch maakt u een korte wandeling door het oude centrum van Sao João da Pesquiera. Na het bezoek aan Sao João da Pesquiera bezoekt u één van de mooiste Quinta’s in de Douro: Quinta Nova da Senhora de Carmo (1764). U krijgt een rondleiding door de winery kunt de wijn en port van Quinta Nova proeven. Maarten neemt u ook mee de wijngaard in om te laten zien hoe de wijnranken worden behandeld om tot een perfect resultaat te komen. Na afloop van het bezoek aan Quinta Nova stellen wij voor om ook hier te blijven dineren. De keuken van Quinta Nova heeft het afgelopen jaar een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt.

Dag 4

U neemt het er in de ochtend rustig van en geniet mogelijk van de heerlijke tuin en het zwembad van het hotel. Tegen het middag uur neemt Maarten u mee naar een van de modernste Quinta’s in de Douro: Quinta de Napoles (van het porthuis Niepoort). Hier ziet u hoe Niepoort een voorloper is op het gebied van innovaties in de wijn- en portmakerij. We stellen u ook voor om na de rondleiding en proeverij de lunch bij Quinta de Napoles te gebruiken. Bij mooi weer kunt u buiten op het terras genieten van het uitzicht over de wijngaarden. Na afloop brengt Maarten u terug naar het inmiddels bekende Hotel Infante Sagres, midden in het oude centrum van Porto. In de avond kunt u naar een fado restaurantje gaan in Porto waar echte authentieke fado wordt gezongen. Een mooi Farewell diner van deze reis.

Dag 5

Na het ontbijt hebt u de gehele ochtend om op eigen gelegenheid nog door het oude centrum van Porto te wandelen, wat te shoppen of een kijkje te nemen in de kleurrijke Mercado do Bolhão markt. Na de middag neemt u op eigen gelegenheid een taxi naar het vliegveld voor de vlucht naar Amsterdam.

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welkom

in Europa


Reizigersreacties

"Beste Huub en Maarten. Wij hebben genoten van de reis naar Porto. Het was met deze reis als met goede wijn: alle ingrediënten waren voorhanden, maar het waren jullie als wijnmakers die er een topwijn van gemaakt hebben. Jullie voorbereiding, professionaliteit en vooral betrokkenheid waren van grote klasse.En, zoals goede wijn, hij was nu al perfect drinkbaar, maar met de tijd zal dit "product" alleen nog maar beter worden. Nogmaals hartelijk dank en veel succes met jullie nieuwe ondernemingen. "

Fam. Hoefsloot (Breda)

"Quinta da Romaneira is een aanrader voor mensen die van luxe en absolute rust en stilte genieten. Het uitzicht over het Douro gebied is exceptioneel."

Fam. Meeùs (Schoten, België)

"Beste Huub en Maarten, Het houdt maar niet op met leuke verrassingen; Wij waren net van plan om jou en je broer te bedanken voor dit heerlijke relaxte reisje naar de Douro, tot deze foto’s weer kwamen en wij onze hersentjes niet meer hoeven te pijnigen om de gezellige dingen weer te herinneren. Nogmaals hartelijke dank; en voor jullie beiden alle succes van de wereld als startende ondernemer. Zo te merken gaan jullie het, zeker en vast, maken. "

Fam. Hoorweg (Antwerpen, België)

"Het was een zeer aangename kennismaking met het wijn/port maken en de wijn/portcultuur. Maarten was een zeer aangename gedreven wijnmaker, die zijn enorme kennis, op een leuke manier wist over te brengen. Dankzij Maarten gingen er deuren open die voor de gewone toerist zouden gesloten blijven. Ook zijn kennis van Porto’s vele bezienswaardigheden (o.a. Casa da Musica) was top! We wensen Maarten dan ook alle succes toe met de verdere uitbouw van zijn quinta. Porto & Dourostreek: een leuk ontspannen intermezzo. "

Fam. Vanderbeke (Breendonk, België)