Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

China

Eeuwenoude tradities

Wanneer je aan China denkt, denk je aan de "Great Wall", de Chinese Muur. Deze ruim 6000 kilometer lange muur diende als verdedigingslinie om China te beschermen tegen de nomadische ruitervolkeren uit het noorden, onder meer de Mongolen van Dzjengis Khan. Het grootste gedeelte van de Chinese Muur stamt uit de Ming Dynastie (1368-1644) maar de oudste gedeelten van de muur dateren al van ver voor onze jaartelling! Ook het bekende Tarracotta Leger, ontdekt in de grafheuvel van Qin (spreek uit: Chin, vandaar de huidige benaming van China) Shi Huangdi, de eerste Keizer van China, stamt uit enkele eeuwen voor Christus. De Chinese historie is lang en heeft veel bezienswaardigheden opgeleverd zoals ook de Verboden Stad (of het Keizerlijk Paleis), de Temple of Heaven, het mausoleum van Mao Tse Tung, de Stadmuren en de moslimwijk van Xian, het historische centrum van Shanghai, de oude bankiersstad Pingyao, de hangende tuinen van Suzhou, en ga zo maar door.

Moderne ontwikkelingen

Maar ook het hedendaagse China is interessant. In Shanghai is een hypermodern nieuw stadsdeel uit de grond gestampt. Ook in Beijing staan enkele architectonische hoogstandjes, zoals de nieuwe opera en het spectaculaire "Vogelnest" olympisch stadion. Helaas gaat deze nieuwbouw wel vaak ten koste van veel authentiek oude laagbouw wijken, hutongs genaamd. Hong Kong staat natuurlijk al sinds jaar en dag symbool voor het moderne China. Tussen de hoge wolkenkrabbers en luxe winkelcentra, vindt je ook hier echter de oude Chinese tradities in de vorm van tempels, markten, kleine winkeltjes en dim-sum restaurantjes terug.

Op het platteland vind je nog het oude China

Naast al deze eeuwenoude en moderne cultuur heeft China ook overweldigende natuur. Op het platte land komt er een ander China tevoorschijn. De bergen van Huangshan (Avator mountains) zijn de mooiste van geheel China. In de buurt liggen prachtige oude dorpjes als Tangmo, Tachuan en Hongcun. Nabij het dorp Yangshuo slingert de Li rivier door het prachtige karstgebergte. Hier kunnen boot- en vlottochten gemaakt worden, maar ook heerlijke fietstochten. Wat verder naar het zuiden ligt het dorpje Longji, beroemd om de hoogst gelegen rijstterrassen ter wereld. Te midden daarvan liggen dan weer eenvoudige hotelletjes. Tussen Lanshou en Chengdu zijn er prachtige auto-met-chauffeur tochten te maken over het Chinese platteland. U gaat dan door diverse afgelegen ethnisch Tibetaans plaatsen. Xiahe met zijn grote Labrang klooster, Langmusi met zijn "sky-burials" (openlucht graven) en Songpan. Het prachtige oud dorpje Lijiang ten noorden van Kunming is druk, vooral door Chinese toeristen zoals op zoveel plaatsen, maar in de omgeving zijn leuke fietstochten te maken. Kortom China heeft voor ieder wat wils! Wij maken graag elke mogelijke reis op maat voor u!  

Foto credits: Jan Corbee en Mies Rijpma


China Sensations – 20 dagen

Richtprijs 5400 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Beijing – Pingyao – Xi’An – Huangshan – Wuzhen – Suzhou – Shanghai – Guilin – Yangshuo – Hongkong

 

“China Sensations”

Dag 1

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Beijing. Wanneer u aankomt, staat uw privé chauffeur u op te wachten om u vervolgens in alle rust door Beijing te begeleiden naar uw hotel. Allereerst zult u het Summer Palace bezoeken en vanuit daar een tocht op het Kunming meer maken. Vanuit het Summer Palace brengt uw gids u naar het Olympische stadion, ookwel bekend als het ‘Vogelnest’. Mocht u fit genoeg zijn en interesse hebben om het Olympische stadion van binnen te bekijken is dit mogelijk, dit kunt u bespreken met uw gids. Na de korte en rustige tocht heeft u al een beeld gekregen van Beijing. Om ook een idee te krijgen van het eten in China zal er lunch geserveerd worden in een lokaal restaurant. Hierna wordt u naar het hotel gebracht en kunt u de rest van de dag bijkomen van de lange reis.

Dag 2

Vandaag staat de Chinese muur op het programma. Velen toeristen zullen het deel van Badaling belopen. Om deze horde toeristen te vermijden hebben wij een ander deel van de Chinese muur in het programma staan, waar u heerlijk rustig op uw eigen tempo kunt lopen. Na de tocht over de Chinese Muur wordt u opgehaald voor een lunch bij de Ming Tombs. Na de lunch wordt u terug naar uw hotel gebracht. Vanuit daar kunt u Beijing verder op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds is er een diner georganiseerd bij het Daong Restaurant. Een van de beste restaurants om Peking eend te proeven. Het restaurant won al talloze prijzen.   

Dag 3

Na het ontbijt staat uw gids klaar op de afgesproken tijd om u mee te nemen naar de Temple of Heaven. Dit tempelcomplex bestaat uit: de grote ronde hal waar vroeger voor een goede oogst werd gebeden, de hal van keizerlijke onthouding (de keizer moest 3 dagen vasten alvorens aan de ceremonie deel te nemen), het open altaar van de hemel en enkele bijgebouwen. In het park rondom de tempel zijn vaak activiteiten van de lokale bevolking die daar vliegert, kalligrafeert of tai chi beoefent. Na uw bezoek aan de Temple of Heaven zult u per fiets of per riksja de Hutongs van Beijing bezoeken. Er zijn maar een beperkt aantal wijken die opengesteld zijn voor het toerisme. In het hoogseizoen kan het er dus druk zijn. Aan het einde van de fiets of riksja tocht zal er een lunch klaar staan voor u bij een lokale familie. U kunt na de lunch, te fiets of te voet, samen met de gids verder gaan naar de verboden stad. De gids zal u hier alles vertellen over wat er vroeger heeft plaatsgevonden in en rondom het plein. Wanneer u interesse heeft voor een échte ‘Chinese Street Food’ ervaring kunt vanavond mee op tour. U zult zien dat Chinezen werkelijk alles eten wat poten heeft behalve tafels en stoelen, alles wat vliegt behalve vliegtuigen en alles wat in het water zit uitgezonderd boten. U kunt zich voorbereiden op zeesterren, gedroogd bloed, alle soorten ingewanden van varkens, schapen en runderen, testikels, spinnen, duizendpoten, schorpioenen…

Dag 4

Na uw ontbijt zult staat uw privé transfer klaar om u naar het station te brengen. Vandaag reist u van Beijing naar Pingyao. Pingyao ligt ten westen van Beijing en was eind 19e, begin 20ste eeuw een rijke stad. Het was een stad van bankiers, hier woonden de financiers van het keizershuis. Maar toen de Qing dynastie viel verdween de rijkdom en bleef de tijd er ongeveer stilstaan. Heel de stad is bewaard zoals ze op dat moment was en is om die reden dan ook uitgeroepen tot werelderfgoed. Wanneer u met de trein aangekomen bent zal er een privé chauffeur voor u klaar staan om u naar uw hotel te brengen. Aan het eind van de dag staat er nog een tour door het oude gedeelte van de stad op de planning.

Dag 5

Na uw ontbijt kunt u op eigen gelegenheid Pingyao verder verkennen. Er is door de gids een restaurant gereserveerd voor uw lunch. Na de lunch is het tijd om terug naar het hotel te gaan. Uw privé transfer zal klaar staan om u naar het station te brengen. U zult met de sneltrein naar Xi’an gaan. Aangekomen in Xi’an zal er weer een privé transfer voor u klaar staan om u naar uw hotel te brengen.

Dag 6

Uw chauffeur en gids zullen u na het ontbijt meenemen naar Lintong, de plaats waar het Terracotta leger staat. Hier zult u de ochtend doorbrengen door rond te lopen en rond te kijken. Ook kunt u het Terracotta Army Museum bezoeken. Vlak bij dit museum zal er een lunch verzorgd worden. Wanneer u uitgekeken bent in Tinlong zullen de gids en chauffeur u terug brengen naar de stad. In de stad kunt u samen met de gids de ‘Muslim quarter’ bezoeken. In deze wijk staat een geheel in Chinese stijl moskee. Zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. ’s Avonds wordt de wijk geheel omgebouwd in een leuke eetgelegenheid. Overal staan kraampjes en zijn er restaurantjes. Wanneer u iets anders wilt eten kunt u de Hui-keuken proberen. Avond programma optie: U kunt ’s avonds een Tang Dynasty show bijwonen. Een show met authentieke dans, veel kleur en mooie bewegingen. Acteurs/actrices dragen tijdens de show kledij uit de Tangperiode. Veel mensen vinden de show fantastisch. Daarnaast kunt u ook dumpling eten in het beste dumpling restaurant van de stad. Iedereen die naar Xian komt wil dumpling proeven, wat inhoudt dat er ook veel Chinezen zijn die erg luidruchtig zijn.

Dag 7

Deze ochtend kunt u zelf nog rondlopen in Xi’an. Rond het middaguur zal er een privé transfer voor u klaar staan om u naar het vliegveld te brengen. Vanuit hier zult u naar Huangshan vliegen. Eenmaal aangekomen in Huangshan zal uw chauffeur/gids u naar Tangmo Village brengen. Dit goed oud bewaard dorp is zeer fotogeniek. Neem op uw eigen tempo een kijkje in het dorpje. Na het bezoek zal uw gids u naar uw hotel brengen. Suggestie voor Xi’an in de ochtend: U kunt ’s ochtends de Small Wild Goose Pagoda bezoeken. Hier komen verschillende groepen Chinezen bij elkaar om tai chi te doen, te vliegeren of bijvoorbeeld te kalligraferen. Wanneer u dit niet in Beijing heeft kunnen zien is dit zeker een leuke herkansing.

Dag 8

Huangshan staat bekend als één van de mooiste bergen in China, door de grillige granieten rotsen, de typische pijnbomen en de wolkenformaties. U vertrekt ’s ochtends al vroeg richting de Huangshan Mountain en neemt de Yungu kabellift naar boven. Daarnaast zult u wel nog veel moeten lopen, dus zorg voor goede bergschoenen. U blijft vannacht logeren boven op de berg in het Xihai hotel.

Dag 9

Trek fijne fietskleding aan vandaag. Na het bezoek aan de Huangshan Mountain brengt de chauffeur u naar Tachuan Village. Een goed bewaard traditioneel dorp. U gaat van Tachuan Village naar Hongcun Village fietsen. Dit is ongeveer 20 minuten. Hongcun Village is UNESCO Werelderfgoed. De architectuur en decoraties van zo’n 150 woningen dateren uit de Ming– en Qing-periode en behoren tot de meest opmerkelijke van China. Een van de grootste huizen is geopend voor bezoekers en herbergt een klein museum. Verschillende films zijn hier deels gedraaid. Na uw bezoek aan Hongcun Village fietst u verder naar Bishan Village, wat ongeveer twee uur kan duren. Bishan Village is een minder bekend dorp. U hoeft niet terug te fietsen, er zal een busje zijn die u en de fietsen weer terug brengt naar uw hotel.

Dag 10

Deze morgen zal uw privé chauffeur u ophalen. Vandaag reist u van Huangshan naar Wuzhen. Tijdens de reis van vandaag zult u allereerst een stop maken bij het Hukaiwen Inkt Factory, waar u zult zien hoe de Chinese inkt op een traditionele manier maken. Daarna rijdt u verder naar het Xiuning Luopan Museum, waar u meer leert over het Chinese waarzeggen door gebruik van kompassen. Uiteindelijk stopt uw ochtend tour bij de olie fabriek. Hier zal nog sprake zijn van traditionele ambachten die elders in China nauwelijks nog te vinden zijn. Onderweg zult u bij een lokaal restaurant lunchen. Na de lunch zorgt uw chauffeur ervoor dat u goed en wel de trein zult nemen naar Tongxiang. Wanneer u hier aankomt, zal er weer een privé chauffeur klaarstaan om u naar Wuzhen te brengen.

Dag 11

Deze ochtend bezoekt u Wuzhen: het grootste en best bewaarde van alle waterdorpen rond Shanghai. Na het ochtend bezoek aan de stad, zult u in een karakteristiek restaurant lunchen. Na de lunch wordt u naar Suzhou gebracht. Hier zult u een wandeling maken in het oude deel van de stad. Veel oude gebouwen, leuke winkeltjes en zelfs een Deense bakker, die bekend staat om zijn kaastaarten (de beste in China!). Suggestie: U kunt een boottrip maken door beide steden, dit zit niet op het programma maar kan eventueel wel van te voren geregeld worden.

Dag 12

Na uw ontbijt zult u de ‘Masters of Net’s Garden’ bezoeken, een van de kleinste maar mooiste tuinen in Suzhou en niet voor niets UNESCO Werelderfgoed. Na dit bezoek kunt u Suzhou nog op eigen gelegenheid verkennen en zal er een lunch geregeld zijn. ’s Middags staat er een museumbezoek op het programma. Wanneer u hier uitgekeken bent zal de reis voort gezet worden naar Shanghai. Hier zult u een van de grootste winkelwandelstraten van Azië bezoeken, ookwel ‘The Bund and Nanjing Road’ genoemd.

Dag 13

Vandaag wordt u wakker in Shanghai! Op het programma van vandaag staat de Yu Garden met de stadsgodtempel. De tempel is het enige originele gebouw in de zogenaamde oude stad van Shanghai. U kunt de rest van de ochtend de ‘real old city’bezoeken, waar nog een aantal traditionele stadsijken met houten huizen te vinden zijn, met was hangend over elektriciteitskabels. Ook is de oude stad een leuke plaats om te winkelen en souvenirs te kopen. Aan het eind van de ochtend zal er nog een bezoek gebracht worden aan de Jade Buddha Tempel, een van de meest dynamische tempels van de stad. Dagelijks worden hier wel één of meerdere kleine ceremonies gehouden door lokale gelovigen. De kans is dus vrij groot dat u een ceremonie zal kunnen bijwonen. Na de lunch zal er een boottocht zijn over de Huangpu rivier en zult u ‘The Oriental Pearl TV Tower’ bezoeken. Hier hoort ook een museum bij: een top museum over Shanghai ten tijde van de concessive. Alles is zeer visueel voorgesteld en het is vrijwel niet nodig om de begeleidende teksten te lezen. Zelfs reizigers die doorgaans niet van musea houden vinden dit een goed museum

Dag 14

Na uw ontbijt, staat er een transfer voor u klaar om u naar de trein te brengen. Hier stapt u voor 8 minuten op de trein naar het vliegveld, deze trein gaat 430 km/h. Vanaf het vliegveld van Maglev vliegt u naar Guilin, waar uw volgende transfer klaar staat om u naar de rijstvelden te brengen. LET OP: U moet voor deze nacht handbagage meenemen die naar het hotel gedragen kan worden. De grote koffers zullen beneden aan de berg blijven.

Dag 15

Deze ochtend kunt u genieten van een wandeling door de rijstterrassen. Hier zult u Dong Village bezoeken, waar u de komende nacht verblijft. Bekend om zijn Wind- en Regen bruggen en trommeltorens. Vanaf het dorpje is het mogelijk om een wandeling te maken langs de rivier.

Dag 16

Vandaag wordt u naar Guilin gebracht, waar u de Yao berg en een theeplantage zult bezoeken. Aan het eind van de dag is er een voetmassage geregeld, zodat uw voeten bij kunnen komen van het lopen van de afgelopen dagen. Na deze massage zal uw privé chauffeur u naar Yangshuo brengen.

Dag 17

Na een goed ontbijt, zult u te fiets het landschap van Yangshuo gaan bezichtingen. U zult door de rijstvelden fietsen en vele mooie nieuwe indrukken op doen. Na de fietstocht zal er lunch voor u klaar staan. ’s Middags gaat u een tocht maken op de Li Rivier. Let wel, het lijken bamboe bootjes mar vaak zijn de bootjes van plastic gemaakt in de vorm van bamboe. Dit is omdat ze dan minder snel rotten en meer drijfvermogen hebben. Tijdens de tocht zult u uw ogen uitkijken vanwege het prachtige karstgebergte. De typische vorm van de bergen maakt het een bijzonder boottochtje.

Dag 18

De ochtend kunt u relaxen en genieten van de laatste momenten in Yangshuo. Uw privé chauffeur haalt u tegen de middag om u naar het vliegveld te brengen. Vanaf hier zult u naar Hongkong vliegen. Bij aankomst zal uw privé chauffeur u naar uw hotel brengen en kunt u de rest van de avond Hongkong op eigen gelegenheid bezoeken.

Dag 19

Hongkong at Leisure

Dag 20

Vandaag is uw laatste dag in Hongkong. Tegen de middag heeft u een privé transfer naar het vliegveld. Vanaf Hongkong vliegt u rechtstreeks weer terug naar Amsterdam. Tijdens de lange vliegreis terug zult u nog veel denken aan alle mooie herinneringen van de afgelopen dagen in China.

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Azië


Reizigersreacties

"Just returned from my second holiday trip organized by Hemingstone Travel. The first trip was a short holiday to Barcelona and now just a couple of weeks ago I did a much bigger trip across Asia, which included Hongkong, Macau, Vietnam and Thailand. This in approx. 10 days. All of my trip was organized from A to Z by Hemingstone Travel. As this was my first major holiday since my retirement I wanted to keep the risk as low as possible and decided to use a travel organization with a solid reputation. Now being back and reflecting on the trip, I must say I am very satisfied how Hemingstone Travel organized the whole trip. This because I was left with maximum space to enjoy my holiday and did not have to worry about anything regarding bookings, accommodation, logistics etc. And when there was something they were right on the phone to support and coordinate. So definitely I will get back to Hemingstone Travel to plan my next trip. Thank you Hemingstone Travel!"

J. Alvares (Evillard, Zwitserland)

"China en Japan combinatiereis: Een reis om nooit te vergeten, waarin al onze wensen werden verwerkt, en werden aangevuld met fantastische tips en excursies. De verdeling tussen excursies en "vrije" dagen was heel goed. Ook de documentatie was zeer verzorgd. Mede dankzij de goede contacten die Hemingstone heeft in Japan en China klopte alles, aan de kleinste details was gedacht. Onze verwachtingen kwamen uit en werden zelfs overtroffen! Hartelijk dank daarvoor!"

Fam. Bouman (Amsterdam)

"Tja, we zijn weer thuis en dat is natuurlijk fijn, maar in China was het ook fijn, heel fijn eigenlijk. We hebben een heerlijke vakantie gehad, veel gereisd, gezien, gelopen, lekker gegeten, veel gelachen .... Onze complimenten voor de manier waarop Hemingstone Travel en partners dit allemaal geregeld hebben. Wat een lekkere manier van reizen is dit! De gidsen waren leuk, gezellie en behulpzaam. Wisten hun ding te vertellen, namen net zoveel foto’s als wij en allemaal behulpzaam. Heel fijn. We hebben nog nooit zoveel foto’s met ons tweeën erop gehad tijdens een vakantie! (nu maar hopen dat ze ze ook nog opsturen). En de chauffeurs, ze waren eigenlijk heel goed bezig, met eigen inzichten over verantwoord inhalen, ononderbroken lijnen (en de functie daarvan) en de mooie kunst van het invoegen. Ik heb af en toe mijn ogen maar dicht geknepen. Een keer even een spookrijder geweest, maar dat had de gids gelukkig ook door, werd heel snel gecorrigeerd! En dan de boottocht op de rivier Li. We zouden vroeg gaan omdat het anders zo druk zou zijn. Ik hoor het je nog vertellen. Nou dat is gelukt. We waren de enige omdat het nogal hard en nogal hardnekkig regende. Het was dus lekker rustig op het water. Jammer dat de bergen bijna niet te zien waren. Wel aparte foto’s kunnen maken. Lekker spooky. Kortom: het is een bijzondere en fijne vakantie geweest. We zijn er blij mee. Met vriendelijke en vrolijke vakantiegroeten!"

Fam. Corbee-Rijpma (Rijswijk)