Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Amazone

M/V Anakonda Amazone Cruise

Ontdek het Amazonegebied nu zelf op een zeer exclusieve manier, namelijk door aan boord te gaan van het prachtige schip, de M/V Anakonda. De Anakonda neemt u mee op een 3, 4 of 7-daagse riviercruise expeditie door het indrukwekkende hart van biodiversiteit; de Amazone! Geniet op een plezierige manier van de jungle terwijl u comfortabel over de rivier vaart. Vanuit uw suite hebt u van een panoramisch zicht op de rivier, de jungle en de zonsopkomst en -ondergang in het Amazone gebied. Daarbij zal ook een eindeloze sterrenhemel niet ontbreken.

De Napo rivier

Dit is een reis die u meeneemt naar het eindeloze hart van de biodiversiteit in het Amazonebekken van Ecuador. Naar de Napo rivier die dwars door een werkelijk uniek jungle gebied stroomt. De Napo is een grote Zuid-Amerikaanse rivier, die zowel Ecuador als Peru doorkruist. De rivier is zo'n 667 kilometer lang en ontspringt aan de voet van de vulkaan Cotopaxi, in Ecuador.

Activiteiten

Er worden op de Anakonda diverse activiteiten georganiseerd, onder leiding van naturalisten, waar u aan deel kunt nemen. Het inspirerende avontuur zorgt voor veel onverwachte, verbazingwekkende ontmoetingen. Zo ontdekt u de Yasuni (de grootste van de continentale nationale parken van Ecuador), een wild en ongetemd rijk in het hart van het Ecuadoraanse regenwoud. U beklimt bijvoorbeeld observatietorens om te genieten van unieke perspectieven op het bos en om rivieren met zwart water met otters en schildpadden te verkennen. Ontdek daarbij ook de lokale gemeenschappen die direct betrokken worden bij uw expeditie en leer meer over hun tradities. Ga vissen en kajakken op de kalme wateren. Zo biedt elke dag op de Anakonda u weer nieuwe verrassende ervaringen.

Winnaar World Travel Award 2016

In 2016 won de M/V Anakonda Amazone Cruise de World Travel Award voor South America's Leading Boutique Cruise. Daarmee is het erkend als een van de mooiste riviercruises die je in Zuid Amerika kunt maken. Deze cruises zijn ook nog uit te breiden met een echte Glamping experience in de jungle.  

Er zijn verschillende expeditie cruise mogelijkheden op de Anakonda; 3, 4 of 7 nachten. Deze cruises zijn natuurlijk perfect in te passen in een langere reis door Ecuador. Hieronder geven wij een voorbeeld van de 4 nachten / 5 dagen. Bent u geïnteresseerd in een van de andere opties kunt u ons altijd om informatie vragen, wij sturen u die graag toe.

Dag 1

Het avontuur begint in de hoofdstad van Ecuador: Quito. Vanaf hier vliegt u naar Coca, gelegen op ongeveer 30 minuten vliegen van Quito, in de Amazone! U gaat aan boord van de een kleinere boot die u vervolgens naar de Anakonda brengt. Onderweg geniet u al meteen van de Amazone geluiden en uitzichten. Wanneer u aankomt bij de Anakonda, wordt u voorgesteld aan de lokale gidsen die u de komende dagen alles zullen leren over de flora en fauna van de Amazone. Terwijl het schip vertrekt, kunt u vanaf het observatie dek genieten van het adembenemende uitzicht over de rivier.

Dag 2

Vanochtend vroeg bezoekt u het Yasuni National Park, waar de inheemse roze rivier dolfijnen leven. Niet alleen dolfijnen leven hier, ook anaconda’s, rivier schildpadden en vele soorten vogels. Later op de dag gaat u per kano het gebied verkennen. U gaat naar een zwart water meer, waar u verschillende reuze otters kunt spotten. Ook geniet u van een aangename wandeling door het gebied, waar u kans heeft om verschillende vogels en insecten te spotten.

Dag 3

U begint de dag met een bezoek aan een Quechua familie. Zij wonen aan de oevers van de Napo Rivier. U kunt op deze ochtend alles leren over deze lokale gemeenschap. Hierna gaat u weer terug aan boord om te lunchen en te relaxen. U kunt vanmiddag ook deelnemen aan een kookcursus met traditionele Ecuadoraanse gerechten.

Dag 4

Geniet deze ochtend van de omgeving, de geluiden en de rust. Hierna gaat u weer aan land voor een junglewandeling, op zoek naar verschillende dieren en plantsoorten. ’s Middags gaat u midden in de jungle naar een uitkijkpunt, in een van de gigantische Kapokbomen. Geniet van het prachtige uitzicht over de boomtoppen van het uitgestrekte Amazonegebied! ’s Avonds gaat u op zoek naar de zwarte kaaimannen in de rivier.

Dag 5

Uw laatste ochtend op de Anakonda is aangebroken. Geniet nog voor een laatste keer van de Amazone en de daarbij behorende geluiden. U verlaat het schip en gaat weer via een klein bootje terug naar Coca voor uw terugvlucht naar Quito. Zet hierna uw reis voort door Ecuador.

 

 

Welkom

in Bijzondere Cruises


Reizigersreacties

Geen recensies van deze bestemming