Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Amazone

De Napo rivier

De Napo is een grote zuid-amerikaanse rivier, die zowel Ecuador als Peru doorkruist. De rivier is zo'n 667 kilometer lang en ontspringt aan de voet van de vulkaan Cotopaxi. De Napo was de eerste zijrivier van de Amazone die ontdekt werd door Spaanse ontdekkers.  

M/V Anakonda Amazone Cruise

Ontdek het Amazonegebied op een zeer exclusieve manier, namelijk door aan boord te gaan van het prachtige Anakonda schip. De Anakonda neemt u mee op een 3, 4 of 7-daagse riviercruise expeditie door het indrukwekkende hart van biodiversiteit; de Amazone! Geniet op een plezierige manier van de jungle terwijl u comfortabel over de Napo rivier vaart. De Anakonda bestaat uit 14 standaard suites, allen voorzien van privé badkamer, een frans balkon en airconditioning en 4 deluxe suites die voorzien zijn van een privé balkon met whirlpool en prachtig uitzicht. Tevens hebben de Anakonda suites een panorama raam voor een panoramisch zicht op de rivier, de jungle en de zonsopkomst en -ondergang in het Amazone gebied. Ook een eindeloze sterrenhemel zal niet ontbreken.  

Activiteiten

Er worden op de Anakonda verschillende activiteiten georganiseerd waar u aan deel kunt nemen. Tijdens de expedities nemen de naturalisten u mee om het diverse jungle wildlife te bekijken. Denk aan otters, apen, schildpadden, roze dolfijnen, insecten. Vanuit een observatietoren hebt u een uniek uitzicht over het Amazonegebied. Ontdek de lokale gemeenschappen die direct betrokken worden bij uw expeditie en leer meer over hun tradities. Ga vissen en kajakken op de kalme wateren. Elke dag biedt u weer nieuwe ervaringen. Neemt u een lange cruise? Dan kunt u deze nog uitbreiden met een echte Glamping experience in de jungle.

Winnaar World Travel Award 2016

In 2016 won de M/V Anakonda Amazone Cruise de World Travel Award voor South America's Leading Boutique Cruise.  

Er zijn verschillende expeditie cruise mogelijkheden op de Anakonda; 3, 4 of 7 nachten. Deze cruises zijn natuurlijk perfect in te passen in een langere reis door Ecuador. Hieronder geven wij een voorbeeld van de 4 nachten / 5 dagen. Bent u geïnteresseerd in een van de andere opties kunt u ons altijd om informatie vragen, wij sturen u die graag toe.

Dag 1

Het avontuur begint in de hoofdstad van Ecuador: Quito. Vanaf hier vliegt u naar Coca, gelegen op ongeveer 30 minuten vliegen van Quito, in de Amazone! U gaat aan boord van de een kleinere boot die u vervolgens naar de Anakonda brengt. Onderweg geniet u al meteen van de Amazone geluiden en uitzichten. Wanneer u aankomt bij de Anakonda, wordt u voorgesteld aan de lokale gidsen die u de komende dagen alles zullen leren over de flora en fauna van de Amazone. Terwijl het schip vertrekt, kunt u vanaf het observatie dek genieten van het adembenemende uitzicht over de rivier.

Dag 2

Vanochtend vroeg bezoekt u het Yasuni National Park, waar de inheemse roze rivier dolfijnen leven. Niet alleen dolfijnen leven hier, ook anaconda’s, rivier schildpadden en vele soorten vogels. Later op de dag gaat u per kano het gebied verkennen. U gaat naar een zwart water meer, waar u verschillende reuze otters kunt spotten. Ook geniet u van een aangename wandeling door het gebied, waar u kans heeft om verschillende vogels en insecten te spotten.

Dag 3

U begint de dag met een bezoek aan een Quechua familie. Zij wonen aan de oevers van de Napo Rivier. U kunt op deze ochtend alles leren over deze lokale gemeenschap. Hierna gaat u weer terug aan boord om te lunchen en te relaxen. U kunt vanmiddag ook deelnemen aan een kookcursus met traditionele Ecuadoraanse gerechten.

Dag 4

Geniet deze ochtend van de omgeving, de geluiden en de rust. Hierna gaat u weer aan land voor een junglewandeling, op zoek naar verschillende dieren en plantsoorten. ’s Middags gaat u midden in de jungle naar een uitkijkpunt, in een van de gigantische Kapokbomen. Geniet van het prachtige uitzicht over de boomtoppen van het uitgestrekte Amazonegebied! ’s Avonds gaat u op zoek naar de zwarte kaaimannen in de rivier.

Dag 5

Uw laatste ochtend op de Anakonda is aangebroken. Geniet nog voor een laatste keer van de Amazone en de daarbij behorende geluiden. U verlaat het schip en gaat weer via een klein bootje terug naar Coca voor uw terugvlucht naar Quito. Zet hierna uw reis voort door Ecuador.

Voorbeeldreis

  • 2008Amazone

 

 

Welkom

in Cruises


Reizigersreacties

Geen recensies van deze bestemming