Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Galapagos

De unieke dierenwereld van de Galapagos

De Galapagos Archipel is een van de weinige plaatsen op aarde waar een werkelijk unieke dierenwereld te beleven valt. Een wereld die menig wereldreiziger nog op zijn verlanglijstje heeft staan. Wij willen die beleving graag uit laten komen door middel van een bijzondere reis naar de Galapagos. Voor de meeste reizigers is het bijzondere wildlife de voornaamste attractie om de Galapagos te bezoeken. De dieren in de Galapagos archipel kennen namelijk de mens niet als natuurlijke vijand. Dat maakt het zo gemakkelijker om ze van heel dichtbij te bekijken. U kunt rustig snorkelen tussen de schildpadden en haaien.Op de "wildlife activity and weather calendar" die u kunt vinden bij 'Diverse' hieronder, kunt u bijvoorbeeld zien welke dieren u in welke periode en waar kunt tegenkomen. De beste reistijd hangt af van uw interesses. Duikers, vogelaars, zonaanbidders en wandelaars hebben allemaal hun verschillende ideale reistijden.

Landprogramma...

Er zijn twee manieren om de Galapagos te bezoeken: via een landprogramma of een expeditie cruise. Tijdens het landprogramma verblijft u in lodges op enkele eilanden. Van daaruit kunt u dan diverse excursies maken. Dit is een voordeel wanneer u bijvoorbeeld nogal gevoelig bent voor zeeziekte. Tevens zijn de kosten van een landprogramma over het algemeen wat lager dan een cruise programma. Het nadeel is dat slechts een beperkt aantal eilanden bereikbaar is op deze manier.

...of Expeditie Cruise

Tijdens een expeditie cruise overnacht u op het expeditie schip en staat er vrijwel elke ochtend een nieuw eiland te wachten. Hier kunt u rondwandelen, snorkelen, duiken of gewoon soms tussen de dieren op het strand liggen. Volgens ons is de mooiste wijze om de Galapagos te ontdekken door middel van een cruise op het prachtige, elegante en historische schip de "M/Y Grace". Klik hier voor meer informatie over de Galapagos cruises op de M/Y Grace.
Galapagos voorbeeldreis – 11 dagen

Richtprijs 4900 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Galapagos: “Meet Charles Darwin’s Treasure”: Quito – Otavalo – Cotacachi – Baltra – Loberia – Tortuga Bay – Santa Cruz – Floreana – Isabela – Las Tintoreras – Santa Cruz – Quito

 

Dag 1

Vandaag vliegt u in de ochtend vanuit Schiphol met een directe KLM vlucht naar Quito (Ecuador). Daar wordt u aan het einde van de middag (na een vlucht van 12 uren) opgewacht door uw gids die zorgt voor een comfortabel vervoer naar hotel Boutique Plaza Sucre in het hartje van de stad. U gebruikt de rest van de dag om te acclimatiseren en een eerste indruk van de omgeving te krijgen. U verblijft 2 nachten in Hotel Boutique Plaza Sucre.

Dag 2

Vandaag een vroeg ontbijt, want vandaag is het zaterdag! Er staat een lange privé dag tour naar Otavalo op het programma onder leiding van een Engelssprekende gids. Onderweg kunt u genieten van de prachtige landschappen en het spectaculaire Meer van San Pablo. In Cayambe wordt er gestopt bij het Equatorial monument om enkele typische lokale producten (w.o. heerlijke kaas) te proeven. In Otavalo hebt u alle gelegenheid om uitgebreid over de lokale zaterdagmarkt te slenteren en de kleurrijke handwerken te bekijken. Daarna staat er een heerlijke lunch op u te wachten in een hacienda in de omgeving. ’s Middags bezoekt u het plaatsje Cotacachi, waar u kunt genieten van de mooiste lederproducten gemaakt door Ecuador beste leder ambachtsmannen. Na een afsluitende wandeling aan het Cuicocha kratermeer vertrekt u weer terug naar Quito.

Dag 3

Al vroeg in de ochtend staat uw chauffeur voor uw transfer naar het vliegveld van Quito op u te wachten. Vandaag vliegt u van Quito, via Guayaquil naar de Galapagos Archipel! Na de landing op Baltra airport wordt u opgewacht door uw gids die u meeneemt met de veerboot naar het nabijgelegen eiland Santa Cruz. Daar verblijft u in de Red Mangrove Aventura Lodge in Puerto Ayora. Kort na het inchecken neemt uw gids u al mee voor het eerste avontuur op de Galapagos. U vertrekt naar Loberia waar u kunt snorkelen met zeeleeuwen. In Tortuga Bay ziet u in de ondiepe wateren kleine rifhaaien en stekelroggen zwemmen en is er ook gelegenheid om zelf te zwemmen. Dan wandelt u naar een broedplaats van zeeleguanen alvorens langzaam aan via een cactussenbos weer naar uw lodge terug te lopen.

Dag 4

Na een goed ontbijt in de lodge gaat uw Galapagos avontuur verder met een trip naar “Los Gemelos” (de tweeling), twee enorme ingestorte lavakamers die een teken zijn van de enorme krachten van de natuur. Onderweg geniet u van de grote biodiversiteit van de Santa Cruz Highlands. Zo bezoekt u onder meer de habitat van de reuzen Galapagos schildpad. Ze zien er niet alleen prehistorisch uit, maar wacht vooral even tot je hun geluiden hoort! Onvergetelijk! Ook brengt u een bezoek aan een indrukwekkende 450 meter lange lavatunnel met stalactieten en stalagmieten, zwavel en mineraalkleurige wanden. Na de lunch in de lodge vertrekt u voor een 2 uur durende speedboot overtocht naar het eiland Floreana. U checkt in bij de geheel van dennenhout gebouwde Red Mangrove Floreana Lodge, op 5 minuten lopen van het plaatsje Puerto Velasco Ibarra en op 3 minuten lopen van La Loberia waar u de zeeleeuwen in hun natuurlijke omgeving kunt observeren.

Dag 5

U geniet het ontbijt in een plaatselijk restaurantje, alvorens met een open-air bus richting de hooglanden van Floreana te trekken. U arriveert bij Asilo de la Paz (Asiel van de Vrede) met zijn natuurlijke waterbron en Cueva de los Piratas (Piratengrot), die door piraten is uitgehouwen in de zachte steensoort. Vanaf de Cerro Pajas (Vogelheuvel) kunt u genieten van een groots uitzicht over het eiland en kunt u de Floreana vinken observeren. Tenslotte sluit u het bezoek aan Floreana af met een bezoek aan een schildpaddenreservaat waar U deze grote dieren weer van dichtbij kunt ontmoeten. Dan maakt u de 2 uur durende overtocht per boot naar Isabela. Vlak voor aankomst vaart u langs het eilandje Tortuga met zijn kleurrijke fregatvogels en blauwvoetige jan-van-genten. Bij aankomst in het heldere groene water bij de haven van Isabela kun je zeeschildpadden, pinguïns en zeeleeuwen zien zwemmen. Wat een belevenis! U arriveert bij de Red Mangrove Isabela Lodge waar een warme lunch er prima ingaat. ´s Middags vaart u naar het eilandje Las Tintoreras. De warme en ondiepe baai met mangroven is een uitstekende snorkelplek. Er zijn onder meer (ongevaarlijke) witpuntrifhaaien, zeeleeuwen, pinguïns en natuurlijk de mysterieuze mangroven onder het wateroppervlak.

Dag 6

Na het ontbijt klimt u vanuit het kleine plaatsje Puerto Villamil per lokaal vervoer door de vochtige hooglanden van Isabela naar de hellingen van de Sierra Negra vulkaan. Daarna trekt u verder naar de krater. Met zijn diameter van bijna 10 km is het de tweede grootste krater ter wereld. Genietend van de adembenemende vergezichten en een kleine snack kunt u hier even uitrusten. Voor de hardliners is er de mogelijkheid om via een moeilijk tracé naar de Chico vulkaan te trekken waar volop fumarolen zijn en ook weer schitterende uitzichten. In Campo Duro staat er een heerlijke lunch op u te wachten. Het is een mooi kamp waar je lekker kunt relaxen, maar waar ook in samenwerking met het Galapagos National Park zorg wordt gedragen voor de reuzen schildpadden. Na de lunch daalt u weer af naar de lodge om de middag naar eigen wens door te brengen. Zwemmen, snorkelen of surfen is volop mogelijk, maar u kunt er ook op de fiets op uit trekken om het eiland verder te verkennen.

Dag 7

Vanochtend staat de “Humedales” (wetlands) tocht op het programma. Via het mooie strand van Long Beach bereikt u het National Park. Daar beklimt u de Cerro Orchilla en brengt u een bezoek aan de “Muro de las Lagrimas” (Muur van tranen). Deze muur is gebouwd door de gevangenen die hier dwangarbeid verrichtten van 1946 tot 1956, toen Isabela een strafkolonie was. Het pad dat naar de Muur leidt is het woongebied van vele lavahagedissen. Aan het einde van de ochtend vaart u per speedboot terug naar de Red Mangrove Aventura Lodge op Santa Cruz. Hier is een lunch alvorens u halverwege de middag een uitgebreid bezoek gaat brengen aan het Charles Darwin Research Station.

Dag 8

Na het ontbijt vertrekt u naar Baltra airport voor uw retourvlucht naar Quito. In Quito wordt u deze keer naar hotel Casa Gangotena gebracht voor uw laatste nacht in Ecuador.

Dag 9

Day at leisure in Quito.

Dag 10

Vandaag hebt u nog een redelijk deel van de dag in Quito. Pas in de loop van de middag komt uw chauffeur u halen voor de transfer naar het vliegveld. U vliegt vanuit Quito met KLM weer terug naar Schiphol. Onderweg is er een tussenstop in Guayaquil.  De herinneringen aan het grote reisavontuur op de Galapagos eilanden kunnen dan langzaam gaan inzinken.

Dag 11

Aankomst op Amsterdam Schiphol.

 

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Amerika


Reizigersreacties

"We had an absolutely fabulous time in the Galapagos. The guide in Quito was super, and the M/Y Bonita yacht and crew on the Galapagos islands were wonderful. For example, a nice surprise was the quality of the food onboard! Every meal was gourmet! That was much more than we expected. This was truly a once-in-lifetime experience and we can't thank you enough for your help and support getting this trip organized, both keeping the plans alive thoughout, and turning them into reality, after the covid pandemic. The only downer for us was that I caught the flu with 2 days left on the voyage. However, things were starting to get a bit repetitive (still exciting but nothing "new" that we hadn't already seen), so enjoyment impact was minimal. It made for a loooong trip home, though. Thank you for a fabulous time in the Galapagos! We are looking forward to our next trip with Hemingstone Travel!"

Mike & Mary Horrigan (USA)

"Tijdens de hele reis werd de adrenaline omhoog gestuwd. Een gevoel van aanhoudende extase. Maar dan zonder drank of drugs. De indianen in de hoofdstad Quito zijn dan wel arm, maar voor onze begrippen ook heel exotisch. Prachtige vrouwen met een cappuccino kleurige huid. Gedrapeerd in de sierlijke gewaden, waarvan de kleuren afhankelijk zijn van de stam waartoe ze behoren. En haren in volle zwarte strengen die als slingers van zijdeglans tot hun heupen reiken. Galapagos is een wereld die nergens anders bestaat. De zeeleeuwen, de pelikanen, de zeeleguanen, de Darwinvinken, ze komen je allemaal nieuwsgierig begroeten en besnuffelen. En de scholen pijlstaartroggen hebben hun kinderen meegenomen en zwemmen gezellig een stukje met je op. De rifhaaien doen hun middagdut, maar werden bij onze komst gewekt door een jonkie die wel zit had in wat keet. Je staat er dan toch van te kijken hoe groot die beesten zijn. Maar wat het meest indruk heeft gemaakt: wij zijn dier tussen de dieren. Je ziet het, je voelt het. Wat anderen daar ook van zeggen. Hoe ik dat weet? De dieren accepteren dat ik er ben. Zij lopen niet weg. En ik ook niet. Voor niemand bang. "

Fam. Spreuwenberg (Breda)

"Wij hebben Ecuador en de Galapagos eilanden als huwelijksreis gekozen, omdat wij van afwisselende vakanties houden met wildlife en natuur. De reis was boven onze verwachting. Buiten de prachtige natuur en karaktervolle dieren die zich niets aantrekken van onze aanwezigheid, heeft Ecuador en de Galapagos nog veel meer te bieden. Quito ligt midden in het Andes gebergte en bruist van de cultuur door Spaanse, katholieke en indiaanse invloeden. Op de Galapagos heeft het snorkelen met grote zeeschildpadden en zeehonden in azuurblauw water een memorabele indruk achtergelaten. De oprechte vriendelijkheid van de mensen en relaxte sfeer maken de reis een echte aanrader. "

Fam. Suiker (Hoogstraten, België)