Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Botswana

Voor de meest unieke safari's

Echte safarikenners weten dat Botswana het mooiste safarigebied van Afrika heeft: de Okavango Delta. De regering van Botswana voert al decennia lang een politiek tegen massatoerisme en voor ecologisch behoud van het unieke gebied. Dit heeft er toe geleid dat de Okavango Delta de absolute nummer één is op het gebied van exclusieve safari's en een van de mooiste wildlife bestemmingen ter wereld.

De Okavango Delta van Botswana

De rivier de Okavango, een zijrivier van de Zambezi, stuit midden in Botswana op de grote Kalahari woestijn. De rivier vormt hierdoor een grote binnenlandse delta die langzaam verdwijnt in de woestijn: De Okavango delta. De grote hoeveelheid water in de delta heeft een grote aantrekkingskracht op alle wildlife. Hierdoor is de Okavango een uniek safarigebied geworden. Wanneer het waterpeil stijgt in de Okavango, ontstaan er steeds kleinere eilanden, waar de dieren op natuurlijke wijze worden samengedreven. Dit zorgt voor een dichtheid van wildlife dat ongekend is in Afrika. Mooiere safari's dan in de Okavango bestaan niet!

Exclusieve luxe kleinschalige tented-camps voor de echte safari beleving

In de Okavango Delta liggen verschillende top klasse tented-camps, waar de verzorging uitmuntend is. Vanuit deze camps worden er dagelijks enkele safari gamedrives (over land of op het water) gemaakt. Bereiken kunt u deze tented-camps alleen met kleine vliegtuigjes, die landen op zanderige airstrips. Een safari in de Okavango is daarom een groot avontuur! Dat avontuur wordt nog eens versterkt door het feit dat de tented-camps geen omheining kennen, en wilde dieren dus 's nachts het camp in kunnen komen. Dat is wel spannend, maar niet gevaarlijk. De geluiden die u 's avonds in uw tent om u heen hoort, bijvoorbeeld van een brullende leeuw (die hoor je nog wel tot op 10 km afstand) of een jankende jakhals, zijn zo indrukwekkend dat u nog weken later thuis in uw eigen bed die geluiden blijft horen zodra u uw ogen dicht doet.  

Chobe National Park

Aan de noordgrens van Botswana light het Chobe National park, ook bekend om zijn grote concentratie wildlife, vooral aan de oevers van de Chobe rivier nabij Kasane. Sinds korte tijd is het mogelijk om daar een 3 of 4 daagse safari-cruise te maken op de Zambezi Queen. Op buitengewoon luxe wijze kunt u daar het vele wild aan de rivieroever vanuit uw luie stoel bestuderen, met een glas wijn in de hand. Ook zijn er dagelijks verschillende safari activiteiten vanuit de Zambezi Queen, waar u een eigen keuze uit kunt maken. Het is voor het eerst dat er zo'n mogelijkheid wordt geboden op de Chobe rivier, dus een absoluut unieke belevenis!

Photo credits Dana Allen (Wilderness Safaris) en Rop Hoefs

 

Botswana voorbeeldreis – 16 dagen

Richtprijs: 8200 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Johannesburg – Victoria Falls – Kasane – Chobe – Machaba – Okavango delta – Kalahari woestijn

 

“Privileged”

Dag 1

Vanochtend vliegt u met KLM van Amsterdam naar Johannesburg. In de loop van de avond komt u aan op het O.R. Tambo international airport van Johannesburg. U wordt daar verwelkomt door onze representative in Zuid Afrika. Hij zal u begeleiden naar de hotel shuttle die u naar het nabij gelegen African Rock boutique hotel in Johannesburg brengt.

Dag 2

Vanochtend neemt u de shuttlebus terug naar het vliegveld voor uw vlucht naar Victoria Falls in Zimbabwe. Daar arriveert u rond het middag uur en wordt u door uw privé chauffeur naar het schitterende koloniale Victoria Falls hotel gebracht. Victoria Falls at leisure

Dag 3

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de imposante Victoria Falls watervallen gaan bekijken, die op loopafstand (deels in de ‘achtertuin’) van het hotel liggen. Er zijn ook white water rafting mogelijkheden op de Zambezi rivier! Tegen de avond wordt u in het hotel opgehaald voor een bijzondere cruise op de Zambezi rivier (iets boven de watervallen). U zult relaxed over de rivier varen en genieten van de prachtige en typisch Afrikaanse zonsondergang.

Dag 4

Vandaag reist u per privé transfer over de hoofdweg vanuit Victoria Falls naar de grens met Botswana. Onderweg is het heel normaal dat olifanten deze weg oversteken, dus dit kunnen al uw eerste ontmoetingen met het wildlife van Afrika zijn! In Kasane verblijft u in de Cresta Mowana Safari Lodge. Een lodge die u het safari gevoel geeft. ’s Avonds staat er een safari-activiteit op het programma in Chobe National Park of op de rivier de Chobe.                                                                           

Dag 5

Uw dag zal vandaag geheel in het teken staan van safari. In de vroege ochtend zult u deelnemen aan een ‘pre-breakfast safari’. Wij raden u aan om deze dag zoveel mogelijk voor de rivier safari’s te kiezen, omdat daar gewoon het meeste te zien is. 

Dag 6

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Kasane gebracht. Daar wacht Uw kleine Cessna vliegtuig om U veilig naar de Khwai Concession nabij het Moremi Game Reserve te brengen. Vanaf de airstrip is het nog een half uur per jeep om bij het nieuwe geheel in de jaren ’50 stijl opgetrokken Little Machaba Classic safari camp aan te komen. Het luxe camp bestaat uit slechts 4 tenten.

Dag 7 en 8

Gehele dag safari activiteiten vanuit Little Machaba.

Dag 9

Na het ontbijt vertrekt u naar de airstrip om van daaruit naar het Pelo Adventure Camp in de Okavango delta te vliegen. Pelo Adventure Camp kan maximaal 12 gasten herbergen. Op een all-inclusive basis kunt u hier genieten van de volgende activiteiten: mokoro excursies (mokoro’s zijn typische Okavango kano’s gemaakt van een uitgeholde boomstam); watersafari’s; bird watching; natuur wandelingen op een van de sandy beach eilanden in de buurt om de ‘bushman way of life’ te leren kennen.

Dag 10 en 11

Deze twee dagen bent U gast in het Pelo Adventure Camp en geniet u van alle wildlife activiteiten die vanuit het waterrijke camp worden ondernomen. Een typische safari dag begint om zes uur. Na een licht ontbijt maakt u een uitgebreide ochtend safari. Bij terugkomst in het camp is er een uitgebreide brunch alvorens u het een tijdje rustig aan doet totdat de ‘afternoon tea’ wordt geserveerd. Aan het einde van de middag vertrekt u weer uit het camp voor de avond safari activiteiten. Als u daar van terugkomt verzamelt u vaak rondom het kampvuur om de wetenswaardigheden van de dag uit te wisselen met de andere gasten, en dan wordt het langzamerhand tijd voor het diner.  

Dag 12

Vandaag vliegt u met een cessna vanuit het Pelo Camp in de Okavango delta naar het Kalahari Plains Camp dat in het Central Kalahari Game Reserve ligt. In dit geïsoleerd gelegen tented camp kunnen max. 24 gasten verblijven. Omdat Kalahari Plains Camp binnen het Central Kalahari Game Reserve ligt, moet men zich aan de regels van het Department of Wildlife and National Parks houden, waardoor er geen off-road en nachtelijke gamedrives mogelijk zijn.

Dag 13 en 14

Twee dagen waarin u kunt genieten van de verschillende soorten wildlife nabij en rondom het Kalahari Plains Camp en in de Central Kalahari Game Reserve door middel van de diverse dagelijkse activiteiten.

Dag 15

Deze dag staat in het teken van de thuisreis. Eerst vliegt u met de cessna vanuit het Kalahari Plains Camp naar het vliegveld van Maun. Van daaruit vliegt u in een direct vlucht naar Johannesburg en aansluitend neemt u de nachtvlucht met KLM naar Amsterdam.

Dag 16

Aankomst in Amsterdam Schiphol in de loop van de ochtend.

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Afrika


Reizigersreacties

"Eerst ff “landen”... Het woord waanzinnig is niet voldoende om deze ervaring te omschrijven! Laat je weten als wij weer op aarde zijn."

Fam. Nederlof (Breda)

"All the plans went to plan, no hitches—even the V&A accommodation issue was resolved to our satisfaction—all the pick up happened on time—no one forgot us.  Many thanks for the personal touch by telling the Chobe Safari Lodge about Gail’s birthday—they gave her a suite…which made her feel very special. And we both got fab rooms at Vic Falls Hotel—so many thanks for doing that! We took 2000+ pics. We plan to put a book together but Jonathan is a draconian editor when it comes to pics he considers good enough to go into a book. We really enjoyed John Chase’s mobile safari—his guide was excellent—we couldn’t find a bird, insect animal that he couldn’t identify and tells us loads about.  His chef was fabulous and gave us the best food—really rivalled Vic Falls hotel.  He had about 5 staff there—just to look after us—What a treat!"

Fam. Bradshaw (Castlemaine, Ireland)