Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Mekong

Mekong riviercruise Laos

De Mekong is een van de langste rivieren in de wereld. Wilt u dit op een unieke manier ervaren en Laos van een andere kant te bekijken? Ga dan aan boord van de Mekong Sun of Mekong Pearl. Al varend op een van de boutique teakhouten schepen heeft u een spectaculair uitzicht over de Mekong en de natuur van Laos. Ontdek daarnaast tijdens verschillende prachtige tempels en Franse koloniale gebouwen tijdens uitstapjes, leer meer over de cultuur van de Lao-bevolking en neem een duik in het kristalheldere water van de prachtige Kuang Si Falls.  

Mekong Sun - Boutique riviercruise

Sinds 2006 navigeert het unieke boutique rivierschip, de Mekong Sun, over de onvoorspelbare wateren van de Mekong rivier. Geniet van de adembenemende uitzichten van Laos en Thailand. Relax op het bovenste deck en laat u verwennen met heerlijk eten. U heeft keuze uit zowel Europese als Aziatische keuken, alles wordt vers gemaakt. Tijdens de tocht zult u vaker stoppen en aan land gaan om vervolgens het prachtige Laos van dichterbij te zien. De boot bestaat uit 14 cabins, allen voorzien van privé badkamer en airconditioning. Ontdek het nog vrij onbekende deel van Laos op een bijzondere manier, aan boord van de Mekong Sun.  

Mekong Pearl - Mekong Sun's grote zusje

De in 2017 gebouwde Mekong Pearl heeft dezelfde excellente service, relaxte sfeer en goede keuken als de Mekong Sun, alleen is de boot iets groter. De 15 privé cabins zijn verspreidt over twee decks en zijn allemaal voorzien van privé badkamer en airconditioning. Er is een spa aan boord, waar u kunt genieten van een massage. Verder kunt u genieten van een drankje in de bar en op het deck een ligstoel pakken om vanuit daar naar de prachtige omgeving te kijken.  

De cruises zijn variërend van 6 tot 17 dagen. Graag geven wij u een voorbeeld van de 6-daagse cruise met vertrek van en terugkeer naar Luang Prabang. Wilt u meer weten over de andere cruises? Neem dan contact met ons op.

Dag 1 – Luang Prabang
De komende zes dagen verblijft u aan boord van een teakhouten schip (Mekong Sun of Mekong Pearl). Vandaag gaat u aan boord en neemt u intrek in uw privécabine compleet met privébadkamer. Na het inschepen kunt u genieten van een welkomstdrankje, bezoek de lounge en schuif aan bij het diner in de warme, tropische, open lucht. U kunt vandaag lekker genieten van de rust en het ontdekken van het schip.

Dag 2 – Luang Prabang
Vroege vogels kunnen gaan kijken hoe de Boeddhistische monniken de traditionele aalmoezen ontvangen tijdens hun ochtend rondgang door de stad. Na het ontbijt vertrekt uw boetiekschip en wordt u betoverd door de unieke landschappen van de Mekong rivier.

Dag 3 – Mekong village
Het voorbijtrekkende landschap biedt een fantastisch natuurschouwspel. Ook bezoekt u vandaag een traditioneel Laotiaans dorp.

Dag 4 – Kuang Si watervallen
Vandaag bezoekt u de romantisch kolkende Kuang Si watervallen. ’s Avonds genieten van het leven, zittend op een zandbank rond een gezellig knisperend kampvuur.

Dag 5 – Pak Ou
In de Pak Ou grotten kunt u de talloze Boeddhabeelden bewonderen. Bezoek later een olifantendorp. Vandaag gaat u weer voor anker in Luang Prabang en hebt u de tijd om de vriendelijke stad verder te verkennen. ’s Avonds is er een traditionele Baci-vriendschapsceremonie aan boord.

Dag 6 – Luang Prabang
Uw riviercruise eindigt ’s ochtends met een rit naar de luchthaven of uw hotel. Luang Prabang is natuurlijk een heerlijke plaats om enkele dagen te verblijven. De relaxte sfeer die er heerst is met geen enkele andere plaats te vergelijken. De avondmarkt is beroemd, de koffiehuizen en prachtige tempels ook…

 

U kunt deze riviercruise gemakkelijk opnemen in uw reis door Laos!

Welkom

in Bijzondere Cruises


Reizigersreacties

Geen recensies van deze bestemming