Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Mekong

Mekong

De Mekong is een van de langste rivieren in de wereld. Wilt u dit op een unieke manier ervaren en Laos van een andere kant te bekijken? Ga dan aan boord van de Mekong Sun of Mekong Pearl. Al varend op een van de boutique teakhouten schepen heeft u een spectaculair uitzicht over de Mekong en de natuur van Laos. Ontdek daarnaast tijdens verschillende prachtige tempels en franse koloniale gebouwen tijdens uitstapjes, leer meer over de cultuur van de Lao-bevolking en neem een duik in het kristalheldere water van de prachtige Kuang Si Falls.  

Mekong Sun - Boutique riviercruise

Sinds 2006 navigeert het unieke boutique rivierschip, de Mekong Sun, over de onvoorspelbare wateren van de Mekong rivier. Geniet van de adembenemende uitzichten van Laos en Thailand. Relax op het bovenste deck en laat u verwennen met heerlijk eten. U heeft keuze uit zowel Europese als Aziatische keuken, alles wordt vers gemaakt. Tijdens de tocht zult u vaker stoppen en aan land gaan om vervolgens het prachtige Laos van dichterbij te zien. De boot bestaat uit 14 cabins, allen voorzien van privé badkamer en airconditioning. Ontdek het nog vrij onbekende deel van Laos op een bijzondere manier, aan boord van de Mekong Sun.  

Mekong Pearl - Mekong Sun's grote zusje

De in 2017 gebouwde Mekong Pearl heeft dezelfde excellente service, relaxte sfeer en goede keuken als de Mekong sun, alleen is de boot iets groter. De 15 privé cabins zijn verspreidt over twee decks en zijn allemaal voorzien van privé badkamer en air-conditioning. Er is een spa aan boord, waar u kunt genieten van een massage. Verder kunt u genieten van een drankje in de bar en op het deck een ligstoel pakken om vanuit daar naar de prachtige omgeving te kijken.  

De cruises zijn variërend van 5 tot 11 dagen. Graag geven wij u een voorbeeld van de 5-daagse cruise van Luang Prabang naar Vientiane. Wilt u meer weten over de andere cruises? Neem dan contact met ons op.

Dag 1 – Luang Prabang
De komende vijf dagen verblijft u aan boord van een teakhouten schip (Mekong Sun of Mekong Pearl). Vandaag gaat u aan boord en neemt u intrek in uw privécabine compleet met privébadkamer. Wanneer het schip vertrekt kunt u genieten van een welkomstdrankje, bezoek de lounge en schuif aan bij het diner in de warme, tropische, open lucht. U kunt vandaag lekker genieten van de rust en het ontdekken van het schip.

Dag 2 – Luang Prabang – Kuang Si
U  gaat aan land om vervolgens met een bus naar Kuang Si watervallen te gaan, een van de natuurwonderen van Laos. Verbaas u over het kristalheldere water en het jungle achtige gebied er omheen. Neem een duik in de prachtige turquoise wateren. Daarna gaat het uitstapje door richting een Boeddha-grot. Geniet van de prachtige natuur om u heen, terwijl u rustig van de ene plek naar de andere wandelt. Eenmaal terug bij de boot gaat uw route verder. U kunt uitrusten en genieten van steeds wisselende uitzichten.

Dag 3 – Tha Deua
Vandaag geeft de bemanning u een presentatie over de geschiedenis en cultuur van Laos. Ontspan op het dek en geniet van het prachtige landschap. Wellicht spot u enkele lokale vissers.

Dag 4 – Pak Lay
Bezoek vandaag het kleine stadje Pak Lay, in het regenwoud.  Volg de geur en u komt uit op een lokale markt. Weer terug aan boord, vaart u langs de betoverende rivierlandschappen en dorpen.

Dag 5 – Vientiane
Uw riviercruise over de Mekong brengt u naar eindbestemming: Vientiane, de hoofdstad van Laos.

 

U kunt deze riviercruise gemakkelijk opnemen in uw reis door Laos!

 

Voorbeeldreis

  • 2050Mekong

Welkom

in Bijzondere Cruises


Reizigersreacties

Geen recensies van deze bestemming