Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Mauritius

Mauritius ligt als een fonkelend juweel in de Indische Oceaan voor de zuidoostkust van Afrika. Zonnige luchten, zandstranden en de warme Indische Oceaan (het water is zelden koeler dan een zwoele 23° C). Dit gevarieerde eiland heeft voor elk wat wils. Prachtige witte zandstranden aan een tropische zee met een bruisend nachtleven onder handbereik. Maar ook een rustig hoekje waar u kunt wandelen of vogels kunt spotten. De eenvoudigste manier om te beslissen waar u heen wilt op Mauritius, is door het eiland in vieren te verdelen. De noordelijke en westelijke stranden zijn over het algemeen drukker en hebben meer voorzieningen en toeristische attracties. Perfect wanneer u op zoek bent naar een actieve, sightseeing vakantie. De oostelijke en zuidelijke stranden zijn rustiger en geweldig voor een welverdiende relax periode.

Grand Baie - noordkust

Het noorden van Mauritius is vol bruisende energie. Er zijn interessante winkels, een fantastische selectie watersporten en de enige badplaats van het eiland - Grand Baie. Grand Baie is geëvolueerd van een slaperig vissersdorpje tot een bloeiende toeristenbestemming met winkeltjes en nachtclubs. Maar het heeft nog steeds zijn vriendelijke kleine stadsgevoel behouden.Met restaurants en bars langs de mooie, hoefijzervormige baai. Op het schiereiland Pointe aux Canonniers begint een ononderbroken keten van witte zandstranden die helemaal langs de westkust van het eiland lopen. Hier, in de regio Rivière du Rempart, liggen afgelegen baaien, luxe accommodatie en spa's van wereldklasse. Daarom is de noordoostkust van Mauritius tot een steeds populairdere bestemming geworden voor pasgetrouwden. Of voor mensen die op zoek zijn naar een romantisch uitje.

Flic en Flac - westkust

Er wordt vaak gezegd 'west is best' en de westkust van Mauritius heeft onverslaanbare stranden. Bijvoorbeeld het fijne witte zand van Trou aux Biches in het uiterste noordwesten of het geïsoleerde schiereiland Le Morne op het zuidwestelijke puntje van het eiland. En het is Le Morne dat de meest dramatische ligging van het hele eiland heeft. De lange zandstrook, de door riffen beschermde lagune en de prachtige golfbaan. Allemaal aan de voet van de imposante berg Le Morne Brabant. Helder water en veilig zwemmen maken de kust bij Trou aux Biches bijzonder populair bij gezinnen. Met het koraalrif op korte afstand van de kust is het ook geweldig om te snorkelen. Ten zuiden van Port Louis ligt het bekendste en langste strand aan de westkust: Flic-en-Flac. De kalme wateren van Flic-en-Flac, beschut tegen de zuidoostelijke wind, zijn ideaal om te zwemmen, snorkelen, kajakken en duiken. Bovendien is de met palmbomen omzoomde kust de thuisbasis van goede accommodaties, winkels, restaurants en bars. De glooiende suikerrietvelden aan de westkust worden overschaduwd door casuarina-bomen.

Belle Mare - oostkust

Aan de rustigere oostkust liggen enkele van de meest luxueuze hotels van het eiland in de buitengewoon mooie Belle Mare-regio. Met zachte poederwitte zandstranden, een smaragdgroene lagune en weelderige groene vegetatie. Hoewel de zee soms ruw kan worden, kunt u altijd een verfrissende duik nemen in de lagune. Aan het noordelijke uiteinde van Belle Mare ligt het schiereiland Post de Flacq. Het herbergt verschillende topresorts en een keur aan golfbanen. Ten zuiden van het schiereiland en op slechts een korte boottocht van Ile Aux Cerfs, ligt Beau Camp. Een tropische speeltuin waar u kunt genieten van allerlei watersporten, van parasailen tot waterskiën. Rond uw dag in Beau Camp af met een barbecue met zeevruchten op het strand. De oostkust vangt de wind, dus in de zomer (ongeveer november tot april) heb je een aangename zeebries. In de winter (ongeveer mei tot oktober) kan het een beetje stormachtig zijn.

Honeymoon

vanwege de mooie stranden is Mauritius is ook zeer in trek als huwelijksreis bestemming. De meeste strandhotels zijn daar helemaal op ingericht. Denk aan romantische kamers, de mogelijkheid tot een diner op het strand met kaarslicht en de uitgebreide spa-mogelijkheden die vooral door de luxe hotels geboden worden.

Onze favoriete resorts

Paradis Beachcomber Golfresort & Spa
LUX Le Morne
La Pirogue
The Oberoi Beach Resort
One & Only - Le Saint Geran
Constance Belle Mare

Wanneer u interesse heeft in een reis naar Mauritius en hier meer informatie over wilt ontvangen, zijn wij u daarmee graag van dienst. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.