Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Chili

Chili, bijna 6500 km kustlijn aan de Stille Oceaan

Het is geografisch een wat typisch land met zijn enorme lengte van noord naar zuid en vrij kleine breedte, ingeklemd tussen Stille Oceaan en Andes. In het noorden wordt het land gedomineerd door de hete Atacama woestijn en kale hoge bergen. In het Zuiden hoofdzakelijk door gletsjers en water met het beroemde national park Torres del Paine als hoogtepunt voor wandelaars. Daar tussenin liggen de hoofdstad Santiago en de Chileense wijngebieden. Vuurland in het zuiden en de Paaseilanden in de Stille Oceaan zijn ook onderdeel van Chili.

Het noorden: Woestijnen en zoutvlaktes

Santiago de Chili is de hoofdstad van Chili. Het is een stad met een interessant centrum, vol van koloniale gebouwen en met een aangename sfeer. Veel langer dan 1 of 2 dagen blijven de meeste reizigers er niet, omdat ze verder het land in willen. Het wordt toch even vliegen om vanuit Santiago naar de Atacama woestijn in het noorden te komen. De afstanden zijn zo groot in dit land. De Atacama is droog en woest. Het kleine plaatsje San Pedro de Atacama is meestal de uitvalsbasis voor allerlei avontuurlijke tochten. Naar de "moon valley', de Salar de Atacama (zoutvlakte) en de Al Tatio geisers. Ook is het mogelijk om dwars door de Andes de grens over te steken om naar de Uyuni zoutvlakte van Bolivia te gaan.

Het zuiden: Meren en bergen

Ten zuiden van Santiago liggen de Chileense wijngebieden van de central (Maipo) en southern valleys. Verder naar het zuiden ligt het merengebied rondom Puerto Montt. Het is het vochtigste gebied van Chili en daarom prachtig groen. Het kenmerkt zich door talloze meren, vulkanen, warmwaterbronnen, natuurparken en is een mekka voor de buitensportliefhebber! Van hieruit is ook een mooie 1 of 2 daagse tocht te maken door de Andes naar San Carlos de Bariloche in Argentinië. Verder naar het zuiden ligt het national park Torres del Paine. De naam staat voor indrukwekkende, granieten torens (Torres) maar ook meren, bergen en gletsjers. Wandelaars en trekkers kunnen hier hun hart ophalen voor een wandeling van een dag tot meer dan een week.

Chili, Argentinië & Uruguay: Hike, Bike and Relax – 19 dagen

Richtprijs 5900 p.p. excl. de vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Santiago de Chili – Vina del Mar – Valparaiso – San Pedro de Atacama – Salar de Atacama – El Tatio – Punta Arenas – Torres del Paine (NP) – El Calafate –  Perito Moreno – Montevideo – Balcon del Abra – José Ignacio – Buenos Aires

 

“Hike, Bike and Relax”

Dag 1

Vanavond laat vliegt u met de directe Air France vlucht vanuit Parijs CDG naar Santiago de Chili, de hoofdstad van Chili.

Dag 2

U arriveert aan het begin van de ochtend op Arturo Merino Benítez International airport (SCL) van Santiago de Chili waar uw Engelssprekende gids al op u staat te wachten: Hartelijk welkom in Chili! Op vlotte en comfortabele wijze wordt u per privé transfer naar Uw hotel midden in de stad gebracht. U verblijft in hotel Galerias, dat gekozen is om zijn perfecte ligging in het oude centrum van de stad. Vanuit het hotel zijn de bezienswaardigheden in de binnenstad prima lopend te bereiken.

Dag 3

Day at leisure

Dag 4

Na het ontbijt komt uw gids u ophalen voor een dagtocht naar Valparaiso. Valparaiso, dat ongeveer 100 km ten noordoosten van Santiago ligt is Chili’s oudste havenstad. De vele heuvels in de stad zijn bedekt met kleurrijk geschilderde huizen overal waar je kijken kunt. U bezoekt het 19e eeuwse historische centrum van de stad, dat UNESCO werelderfgoed is en hebt een schitterend beeld op de stad wanneer U in een kabelbaan van het lagere deel naar het hogere deel van de stad gaat. 

Dag 5

Vroeg in de ochtend wordt u opgepikt in het hotel voor de privé transfer naar het vliegveld. Daar neemt u de vlucht naar de stad Calama, die ongeveer 1250 km naar het noorden ligt. Vanaf het vliegveld van Calama reist u per privé transfer door (ongeveer 2 uur) naar San Pedro de Atacama. Welkom in de droogste woestijn ter wereld! In de namiddag, wanneer u een beetje geacclimatiseerd bent in deze droge omgeving neemt uw Engelstalige gids U mee op de mountainbike naar de ‘moon valley’ die even buiten San Pedro ligt. Het bijzondere natuurlijke woestijn landschap hier heeft veel gelijkenis met het landschap op de maan.

Dag 6

Deze ochtend geen programma. U kunt er eventueel zelf met de mountainbike op uit trekken in en rondom San Pedro en bijvoorbeeld een kijkje gaan nemen bij het Pukara Quitor fort of het  Museum Padre Le Paige. Maar u kunt natuurlijk ook even rust nemen en genieten van het zwembad. Na de lunch komt uw gids u halen voor een bezoek aan de Salar de Atacama, het grote Zoutmeer, dat ten zuiden van San Pedro ligt en het kleine oase dorpje Tocoana.

Dag 7

Vanochtend maakt u een vroege trip naar de El Tatio geisers. U moet er vroeg voor uit de veren want de 10m hoge geisers worden actief wanneer de ochtendzon de dunne ijslaag die zich ’s nachts over de  hotsprings hebben gevormd, weg smelt, op de 4300m hoge hoogvlakte. De zonnestralen mengen zich met het kokende opspuitende water en de rook, terwijl de Andes toppen op de achtergrond voor een onvergetelijk schouwspel zorgen. In de namiddag gaat u per privé transfer terug naar de luchthaven van Calama. Vanuit Calama vliegt u naar Santiago voor een korte overnachting op het vliegveld.

Dag 8

Vroeg in de ochtend vliegt u al vanaf Santiago naar het 2000 km zuidelijker gelegen Punta Arenas. In Punta Arenas stapt u op de speciale transferbus van het hotel Las Torres, dat in het Torres del Paine National park is gelegen. De tocht naar Torres del Paine duurt ongeveer 5 uur door een schitterend landschap. Onderweg wordt er een uitgebreide stop gemaakt in Estancia Cerro Negro voor een lunch en een kijkje in de estancia waar schapen worden gehouden. Een wijn of een pisco sour ontbreken ook niet!

Dag 9

Uw verblijf in hotel Las Torres is werkelijk fantastisch! Het is het enige hotel dat daadwerkelijk in het Torres del Paine NP ligt en het hotel biedt een breed scala aan activiteiten in Torres del Paine. Het programma bestaat uit diverse trekking en paardrijd mogelijkheden al dan niet gecombineerd met een transfer per auto of boot. Hieruit kunt u geheel naar eigen inzichten Uw eigen à la carte programma samenstellen. Een uniek manier om dit onvergetelijke gebied te bezoeken!

Dag 10

Verblijf in Las Torres en à la carte activiteiten in Torres del Paine.

Dag 11

Vandaag gaat u de grens over naar Argentinië en reist u naar El Calafate. U neemt intrek in hotel Posada Los Alamos. Na inchecken wordt u opgehaald om een tocht te maken naar de Perito Moreno. Deze gletsjer is gelegen in Los Glaciares National park buiten El Calafate, aan het Lago (meer van) Argentino. Het is met zijn lengte van meer dan 30 km en oppervlakte van bijna 250 km2  een van de grootste zoetwatervoorraden (buiten Antarctica natuurlijk) ter wereld. Misschien bent u net getuige van een tumultueuze afbrokkeling? 

Dag 12

U kunt de ochtend prima gebruiken om even te rusten en na te genieten van de afgelopen dagen in het majestueuze national park van Torres del Paine en de Perito Moreno. Net na het middaguur stapt u op de binnenlandse vlucht naar Buenos Aires en daar op de aansluitende vlucht naar Montevideo in Uruguay. Wanneer u daar aankomt, staat er een chauffeur op u te wachten om u naar het hotel in het centrum van Montevideo te brengen. Het hotel heeft een perfecte ligging om al wandelend een prima restaurantje te zoeken in het oude centrum of het havengebied van de stad.

Onze tips: Restaurant Dueto: Bartolome Mitre 1386 (Italiaans), Restaurant Es Mercat: Colon 1550 (vis en zeedieren), Havanna Café:  Sarandi 485, tussen Misiones en Treinta y Tres

Dag 13

Vandaag is er geen programma, dus kunt u de gehele dag op eigen gelegenheid de oude binnenstad van Montevideo al wandelend leren kennen. Op loopafstand van het hotel liggen het Solis theater, het Plaza de Independencia en de kathedraal van Montevideo. De straten in de binnenstad zijn vrolijk en er heerst een goede en relaxte sfeer. 

Dag 14

U gaat Montevideo verlaten en vertrekt vandaag naar de kust, naar de kleine plaats José Ignacio waar de drukte van zonaanbidders nog niet zo groot is en waar u nog 3 nachten zult verblijven in het schitterende boutique hotel Casa Suaya, direct aan het strand gelegen. Casa Suaya is een zeer exclusief hotel, dat zult u in alle details merken. Onderweg bezoekt u Punta del Este voor een kort bezoek met lunch.

Dag 15 t/m 17

Enkele dagen verblijf aan het strand van José Ignacio in Casa Suaya. Uw verblijf hier biedt een heerlijke manier om van de inspanningen en ervaringen van de afgelopen twee weken uit te rusten en de vele indrukken rustig te verwerken.  

Dag 18

Vandaag komt uw gids u halen voor de privé transfer naar Montevideo, alwaar u kort na het middaguur naar Buenos Aires vliegt. In Buenos Aires krijgt u een privé transfer van het Jorge Newbery (AEP) vliegveld naar het Ministro Pistarini (EZE) vliegveld. Van daaruit vliegt u tegen de avond met de directe Air France vlucht terug naar Parijs.

Dag 19

Vandaag arriveert u rond 11.00 uur op het vliegveld Charles de Gaulle van Parijs, met in uw bagage heel veel schitterende herinneringen aan Chili, een beetje Argentinië, en Uruguay!

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Amerika


Reizigersreacties

"Hemingstone Travel heeft een geweldige reis voor ons verzorgd. De hotels waren ongewoon en pasten precies bij wat wij leuk vinden. Toen iets niet bleek wat we hoopten werd er onmiddellijk gereageerd en snel een goed alternatief geregeld. Een mooie en persoonlijke begeleiding en ervaring."

Fam. Heebink-Ryxman (Amsterdam)