Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Seychellen

Seychellen-cruise op de M/Y Pegasos

Met het prachtige schip de M/Y Pegasos maakt u een perfecte 'small ship cruise' in de archipel van de Seychellen. Stel je een plek voor ver van huis die net als thuis voelt, waar de horizon wordt afgebakend door wit-gouden zandstranden en "thuis" is waar het anker vanavond wordt gedropt. De M/Y Pegasos is 45 meter comfort, elegantie en veiligheid. Uw drijvende woning aan boord van het klassieke megajacht dat de zeeën bevaart en haar vlag door de wind voert. Voorzien van een ruime lounge met veel zitruimte. Een dining-room binnen en al fresco restaurant buiten, waar de keuken chefs elk moment van de dag de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Grote ramen die een ongerept uitzicht bieden op alle bestemmingen. Schaduwrijke plekken, een buitenbar en ligstoelen die een 360° uitzicht geven op een blauwe oceaan en diepgroene bergen.

Accommodatie

Op de Pegasos zijn 21 cabins, die allemaal een wijde oceanview hebben. Er kunnen maximaal 44 passagiers mee, die door 16-18 bemanningsleden in de watten worden gelegd. De M/Y Pegasos is 45 meter lang, 11 meter breed en 3 meter diep. Deze kleinschaligheid zorgt voor persoonlijke aandacht en saamhorigheidsgevoel, zoals een echt small ship betaamt!
  • Categorie-A (14): ruim, twee eenpersoons of een dubbel bed, badkamer met douche, grote oceanview ramen, A/C etc.
  • Categorie-B (3): compact, twee eenpersoons of een dubbel bed, badkamer met douche, grote oceanview ramen, A/C etc.
  • Categorie-C (2): compact, twee eenpersoonsbedden, badkamer met douche, grote oceanview ramen, A/C etc.
  • Categorie-P (2): ruim, driepersoons cabin, badkamer met douche, grote oceanview ramen, A/C etc.

Aan boord

Aan boord kunt u genieten van de BBQ al fresco; pak de kajaks, snorkel of zwem vanaf het zwemplatform van het schip en bewonder honderden soorten regenboogkleurige vissen, evenals manta-roggen en spinnerdolfijnen. Zwem met groene en karetschildpadden, die zich zo onbedreigd voelen dat ze zelfs op klaarlichte dag aan land komen om hun eieren te leggen. Of duik bijvoorbeeld in de mini-spa op het benedendek voor wat verwennerij aan zee. Kortom, een intiem drijvend huis dat alle comfort biedt.
.

Seychellen - een paradijselijke ontdekking

De Seychellen zijn vanwege het warme klimaat de perfecte bestemming voor zowel zomer- als wintercruises. Op zo'n 1600 kilometer ten oosten van Afrika, biedt deze archipel alles: Van onovertroffen witte zandstranden tot UNESCO-erfgoedlocaties en ongelooflijke flora en fauna. Ontdek dit paradijs op de M/Y Pegasos door middel van een unieke island-hopping cruise. Bent u op zoek naar een romantische huwelijksreis of hebt u gewoon zin in een verleidelijke cruise naar de Seychellen? Dan is dit is de ultieme ervaring voor u en uw geliefden! We hebben speciaal drie routes ontworpen zodat u kunt kiezen, afhankelijk van de beschikbare tijd en het budget. Onze Seychellen cruises zitten vol met prachtige excursies. Duik bijvoorbeeld in de adembenemende onderwaterwereld. Of wandel door tropische jungles en relax op de meest paradijselijke stranden ter wereld, met een barbecue op een verlaten eiland. Wilt u deze droom vooraf alvast beleven: kijk dan even bij de video sectie hieronder...

8-daagse cruise Programma

DAG 1 - MAHE INTER ISLAND QUAY – ST ANNE-EILAND

Inscheping 14.00-15.00 uur. Na de welkomstcocktail en veiligheidsoefening verlaten we Port Victoria en varen naar het nabijgelegen St Anne voor een verfrissende zwemstop vanaf het schip. Daarna gaan we voor anker nabij St Anne voor het welkomstdiner.

DAG 2 - ST ANNE-EILAND – CURIEUSE

We verlaten St Anne Island vroeg in de ochtend om Curieuse te bereiken. Deze ochtend bezoeken we dit onbewoond eiland, ooit een leprakolonie en de thuisbasis van reuzenschildpadden. Hier maken we een wandeltocht met een parkgids langs de mangrovebossen. Later keren we terug naar het strand voor een Barbecueën onder de bomen. In de middag kunt u genieten van de strand- en zee activiteiten.

DAG 3 - CURIEUSE – NEEFEILAND – ANSE LAZIO

In de ochtend varen we naar Cousin Island, voor een excursie door het zeer bijzondere vogelreservaat. Een kwart miljoen vogels broeden op Cousin, dat ook verschillende broedstranden heeft voor schildpadden. Later in de middag bereiken we Anse Lazio. In de middag varen we naar Anse Lazio, Praslin, een van de mooiste stranden ter wereld. Tijd voor watersporten en snorkelen.

DAG 4 - ANSE LAZIO – ARIDE* – ST. PIERRE – BAIE SAINTE ANNE, PRASLIN

In de ochtend vertrekken we naar Aride. Onze excursie door de rangers van het eiland neemt je helemaal mee naar de top van het eiland voor een geweldig uitzicht over het eiland. Het eiland is de thuisbasis van de Wright's gardenia die nergens anders op aarde voorkomt en voor vogelsoorten als de Audubon-pijlstormvogel, de Seychellenzanger. Tussen de middag varen we naar piepkleine St Pierre Island voor een 3 uur snorkel- en zwemstop. Bij zonsondergang verlaten we St Pierre om Baie St Anne binnen te varen voor een Creoolse nacht. * Let op: Aride Island is regelmatig gesloten voor bezoek tijdens de zuidoostelijke passaatwinden (van mei tot september). Bij sterke branding kan het ook op korte termijn sluiten.

DAG 5 - BAIE ST ANNE, PRASLIN – FELICITE OF GRAND SOEUR – LA DIGUE

Praslin Baie St Anne, optionele tour naar Vallée de Mai. Daarna varen we naar Felicite of Grand Soeur om te snorkelen en tegen de avond varen we naar La Digue.

DAG 6 - LA DIGUE – EILAND MOYENNE

Optionele excursie van een halve dag in La Digue, de meest gefotografeerde en schilderachtige gemeenschap in de Seychellen. Onze optionele excursie brengt ons via Union Plantation naar l’Anse Source d’ Argent strand. Op L'Union Estate is er een rondleiding door de kopra-oven, de traditionele kokosoliemolen en het koloniale plantagehuis. Daarna is er tijd voor Anse Source D’Argent, een van de mooiste stranden ter wereld. Bewonder enkele van de meest indrukwekkende rotsformaties van de Seychellen, echt waar uniek, onder het genot van een verfrissing. Tijd om op souvenirs te jagen bij La Passe, het belangrijkste eiland dorp, voor terugkeer naar het schip. Laat in de middag varen we naar het eiland Moyenne, tegenover Mahe.

DAG 7 - MOYENNE-EILAND – MAHE, INTER ISLAND-QUAY

Rondleiding over het eiland Moyenne, met haar bijzondere geschiedenis. Dit is tevens de laatste mogelijkheid om te snorkelen en zwemmen. Aan dak wordt er een BBQ georganiseerd. We verlaten Moyenne Island in de middag naar de Victoria-haven van Mahe. Laat In de middag bereiken we de Inter Island Quay – Mahe, waar het Captain’s afscheidsdiner met livemuziek en dansen op het programma staat.

DAG 8 - MAHE, VICTORIA

Ontscheping om 9.00 uur na het ontbijt. .

Link naar de website van Variety Cruises, met alle details van de 8-daagse cruise: Seychelles 7-Nights Cruise | Variety Cruises

 

Seychellen 8 daagse Variety cruise

Cruise only: vanaf 2250 p.p. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Mahé – Victoria – Sainte Anne Marine National Park – Curieuse – Cousin – Anse Lazio – Aride – St. Pierre – Code d’Or – Felicite – La Digue – Moyenne – Mahé

 

 

Dag 1

Welkom op de Seychellen, op de Variety-manier. Dit natuurlijke paradijs zal de komende dagen uw thuis zijn: verwacht culturele onderdompeling, onbewoonde eilanden en unieke biosferen. Maar geniet eerst van een welkomstdrankje voordat we koers zetten naar onze eerste stop, Sainte Anne. We weten dat u hebt gewacht om de uitnodigende Indische Oceaan in te duiken: dit is de eerste kans van velen. Diner aan boord en overnachting voor anker.

 

Dag 2

Een vroeg vertrek betekent dat we op het onbewoonde eiland Curieuse zijn, klaar voor een dag vol excursies: begeleide wandeltochten, verkenning van mangrovebossen, reuzenschildpadden spotten en meer. ’s Middags wordt u getrakteerd op een strand barbecue en snorkelmogelijkheden. De stranden zijn zo mooi dat u ook gewoon achterover kunt leunen om alles in u op te nemen. Dat nemen wij u niet kwalijk. Overnachting voor anker.

 

Dag 3

Van Curieuse tot Anse Lazio. Maar eerst een bezoek aan Cousin Island: het hele eiland is sinds 1968 een natuurreservaat. We bezoeken het vogelreservaat voordat we verder zeilen naar Anse Lazio in Praslin – wereldwijd erkend als een van de mooiste stranden ter wereld. Hier is de tijd geheel aan u: geniet van zwemmen, snorkelen, zonnebaden of een dutje doen voordat u terugkeert naar het schip. Overnachting voor anker.

 

Dag 4

Ervaar een wake-up call als geen ander: ervaren eilandwachters nemen u mee op een vroege ochtendrondleiding naar de top van het eiland voor een uniek uitkijkpunt. Neem zeker uw camera mee. Aride staat bekend om zijn talrijke inheemse soorten; uw gids zal u hierop wijzen terwijl u door het unieke landschap reist. Om 12.00 uur varen we naar St. Pierre Island voor 3 uur snorkelen en zwemmen. In de Baie Sainte Anne, Praslin, is het tijd voor een culturele Creoolse nacht. Overnachting aan de kade. (Let op: Aride-eiland is vaak gesloten door lokale autoriteiten tijdens zuidoostelijke passaatwinden tussen mei en september. Het kan ook op korte termijn sluiten tijdens harde wind. Gedurende deze tijd zal uw Variety Cruises Captain, als het weer het toelaat, even mooie locaties aandoen, met een bezoek aan Cote D’Or of Anse Georgette).

 

Dag 5

Vandaag gaat het erom te gaan waar de wind ons brengt – letterlijk en figuurlijk! Na een optionele tour naar Vallee de Mai, het groene hart van Praslin dat vaak wordt omschreven als een Hof van Eden, vertrekken we naar Felicite of Grand Soeur. Waar we ook terechtkomen, we garanderen je plezier in de prachtige zon van de Seychellen. ’s Avonds zetten we koers naar La Digue waar we voor de nacht voor anker gaan.

 

Dag 6

Ga met ons mee op een optionele ochtendexcursie waarbij onze deskundige gidsen u meenemen naar L’Union Estate Farm voor een rondleiding door een kokosoliemolen. Breng de namiddag door met het zoeken naar souvenirs bij La Passe of ontspan op het strand van Anse Source D’Argent. Dit strand staat bekend als een van de mooiste ter wereld!! Wat kunnen we zeggen, de Seychellen zullen je verwennen. Laat in de middag zeilen naar Moyenne Island, overnachting voor anker.

 

Dag 7

Uw laatste dag bij ons op de Seychellen bestaat uit eten en zwemmen. Duik nog een laatste keer in het glinsterende water bij Moyenne voordat u geniet van een barbecue aan dek. Laat in de middag gaan we terug naar waar het allemaal begon – Mahé – voor ons kenmerkende Captain’s Farewell-diner met livemuziek. Dansen is niet verplicht, maar er wordt wel heel erg gelachen. Overnachting in Mahé.

 

Dag 8

Mahe, Victoria (9 uur): Het is tijd om van boord te gaan, maar geniet eerst nog van een ontbijt aan boord. We houden er nooit van om afscheid te nemen, dus laten we in plaats daarvan zeggen dat we u snel terug hopen te zien!

 

Welkom

in Bijzondere Cruises


Reizigersreacties

Geen recensies van deze bestemming