Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Moskou

Moskou - een indrukwekkend verrassende city trip

Moskou is de hoofdstad van Rusland. Het stadsgebied heeft een diameter van ongeveer 30 km en de bevolking bereikt ongeveer 10 miljoen mensen. De hoofdstad van dit grootste land ter wereld is alleen daardoor al indrukwekkend. Maar het is vooral een bruisende stad vol rauwe en chaotische energie. Moskou is zowel ongemakkelijk als charmant, zowel smerig rijk als wanhopig arm. Het is snel en lui, trendy en kitscherig - allemaal tegelijk. U vindt overal onwaarschijnlijke contrasten: chique winkels van Tverskaja en kantines uit de Sovjettijd. Vrolijke hippe jongelui die zich vermengen met ruige, vermoeide mensen met plechtige en ongelukkige gezichten. U ziet er Bentleys en BMW's die het drukke chaotische verkeer delen met half verwoeste oude Lada's. Moskou is ook een interessante mix van twee werelden: Europa en Azië, democratie en communisme, vreugde en verdriet, welvaart en armoede. Vrijwel alles is in Moskou extreem en dat maakt Moskou - een indrukwekkend verrassende city trip.

De hoogtepunten

De belangrijkste historische kern van Moskou is het Kremlin, dat zich in het hart van de stad bevindt. Op een relatief kleine afstand, in een verder enorm uitgestrekte stad, vind u nabij het Kremlin: het rode plein, het mausoleum van Lenin, de Basilius kathedraal, het warenhuis GUM, het Bolsjoi theater, de Tretjakov galerieën, de Doema, het FSB (KGB) gebouw, de Christus verlosser kathedraal, het standbeeld van Peter de Grote, het Novodevichy klooster met zijn beroemde begraafplaats, de weelderige metrostations en zo ontzettend veel meer. Dit maakt Moskou tot een van de meest complete cultuurbestemmingen in Europa.

Van de gebaande paden

Om Moskou dieper te leren kennen moet u ook een keer 's avonds door de stad wandelen. De sneeuw dan horen en voelen kraken onder uw voeten. Neem een lunch of diner in café Pushkin en ga naar de Denis Simachev Bar om het allerbeste uit Moskou te halen. Ook kunt u een bezoek brengen aan galerieën voor hedendaagse kunst, zoals Garage, Fabrika, Winzavod. En bezoek dan ook het Kosmonautica-museum of de ondergrondse Bunker-42. Ook de VDNCH, een cultureel park aan de noordkant van de stad is interessant. Hier wordt de vergane glorie van de Sovjetrepubliek nieuw leven ingeblazen door de vele jongeren. Neem daarnaast ook eens de metro naar het Novodevichy klooster en begraafplaats of naar Izmailovsky Park voor een uitgebreide wandeling en zie daar de baboesjka's elke vrijdag dansen en zingen. Veel plezier!

Moskou voorbeeld groepsreis – 5 dagen 

Richtprijs: 1295 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid, groepsgrootte etc.

 

Dag 1

In de ochtend vertrekt de touringcar naar Schiphol of Brussel. Van daar uit vliegt u aan het eind van de ochtend met de rechtstreekse KLM vlucht naar Moskou. Na aankomst op Sheremetjevo airport en het passeren van de douane volgt een transfer naar uw hotel, dat midden in het hart van Moskou ligt, op 15 minuten lopen van het Rode Plein. Nadat u rustig bent ingecheckt in het hotel, wordt er een metro tour gemaakt met bezoek aan de mooiste metrostations van Moskou. Het diner wordt geregeld in de vorm van een dinnercruise op de Moskva rivier. Een mooiere manier om Moskou voor het eerst te leren kennen is er niet.

Dag 2

Nadat u van een uitgebreid ontbijt hebt kunnen genieten, komt de Engelstalige gids u halen voor een uitgebreide citytour langs de vele cultuur historische bezienswaardigheden van Moskou. U wandelt naar het Rode Plein met het Lenin mausoleum. Op dit plein is in 1987 tijdens de koude oorlog, de vredesactivist Mathias Rust met zijn cessna geland. Blikvanger op het Rode Plein is natuurlijk de Basilius kathedraal gebouwd door Iwan de Verschrikkelijke tussen 1555-1560. Deze kathedraal bestaat eigenlijk uit acht kleine kerkjes elk met een koepeltoren, die om een hoofdkerk liggen. Natuurlijk wordt er een uitgebreid bezoek gebracht aan het Kremlin van Moskou dat aan het Rode Plein ligt. Het is de zetel van de regering van de Russische Federatie en vroeger van de Sovjet-Unie. Het Kremlin herbergt daarnaast ook een theater, een museum en talrijke andere bezienswaardigheden, zoals de Tsarenklok, het Tsarenkanon en diverse kathedralen en paleizen. Na de lunch is er een rondleiding in het beroemde Bolshoi theater. Dit is zonder twijfel een van de meest prestigieuze theaters ter wereld. Dansers en operazangers dromen van optreden en het wandelen op de heilige podia! Ballet is de kunst waar Rusland altijd trots op is geweest. Dus als je niet naar de Bolshoi bent geweest, heb je Rusland niet echt gezien. Tenslotte heeft u vanmiddag nog uitgebreid de tijd om te winkelen in het GUM warenhuis, dat lijkt een paleis of museum, en zo groot is als een klein dorp, met diverse straten en kruispunten.

Dag 3

Deze ochtend gaat u met de metro naar de Verlossers Kathedraal. Het is de hoogste en grootste Russisch-orthodoxe kerk in de wereld en tevens de hoogste orthodoxe kerk ter wereld. De architect nam de Aya Sofia in Istanbul als uitgangspunt voor het ontwerp van de kathedraal, die volledig herbouwd is in de jaren 90. Op 21 februari 2012 traden drie leden van de band Pussy Riot hier op tijdens een kerkdienst. Deze protestactie tegen de herverkiezing van president Poetin heeft het wereldnieuws uitgebreid gehaald. Na een bezoek aan de kathedraal wandelt u verder naar het enorme bijna 100 meter hoge Tsaar Peter monument aan de Moskva rivier. Daar tegenover ligt het interessante Park Skulptury. Veel monumentale beelden uit de Sovjet tijd zijn hier samengebracht. Het wordt ook wel “the graveyard of fallen monuments” genoemd. In het park ligt ook de nieuwe Tretyakov Gallery, waaraan een bezoek wordt gebracht. Na de lunch bezoekt u Bunker 42. Dit was een oude militaire communicatie post in een bunker met 18 etages onder de grond. Tegenwoordig is het een museum van de Koude oorlog; met onder meer KGB ruimtes.

Dag 4

Vandaag is er een geheel vrije dag in Moskou. Als u wilt kunnen we ook een fietstocht organiseren door enkele wat verder van de binnenstad gelegen wijken. Hierdoor kunt u ook een heel andere kant van Moskou aanschouwen. Mogelijk wilt u het oude Tretyakov museum bezoeken, dat meer in het teken van de oude Russische meesters staat. Gaat u ook zeker lunchen of dineren in café Pushkin. Het is een van de hotspots in Moskou waar de rich, young and famous zich graag vertonen.

Dag 5

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en gaat u met de bus naar het Novodevichy klooster en begraafplaats. Dit is het beroemdste klooster van Moskou en UNESCO werelderfgoed. Ondanks dat Napoleon het nog op probeerde te blazen; is het sinds de 17e eeuw helemaal intact gebleven. Het herbergt de mooiste fresco’s ter wereld. Op de niet minder beroemde naastgelegen begraafplaats liggen veel beroemdheden, zoals Boris Yeltsin en Nikita Khruchchev (beiden oud presidenten); Anton Checkhov en Nikolai Gogol (schrijvers), Mikhail Botvinnik (schaker), Sergey Ilyushin en Alexander Tupolev (luchtvaart pioniers), Shostakovich (componist) en Pavel Tretyakov (businessman en kunstverzamelaar). Tenslotte brengt u onderweg naar het vliegveld nog een uitgebreid bezoek aan “VDNKH” (Vystavka Dostizheniy Narodnogo Khozyaystva), een parkachtig groot complex met diverse musea, fonteinen, monumenten, beelden en paviljoen gebouwen in Stalinistische architectuur. Het herbergt onder meer de Exhibition of Achievements of National Economy; alles waar de Russen trots op zijn. Tevens vindt u er het Cosmonauten museum en de Russische spaceshuttle. Na afloop rijdt u door naar het vliegveld en neemt u de avond vlucht terug naar Amsterdam of Brussel.

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Citytrips


Reizigersreacties

Geen recensies van deze bestemming