Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Ayeyarwaddy

Ayeyarwaddy Rivier

Maak een onvergetelijke korte maar krachtige Ayeyarwaddy cruise op de 'moederrivier' van Myanmar, de Ayeyarwaddy. De rivier wordt ook wel de "Road to Mandalay" genoemd en is zo'n 2000 km lang. Ervaar de serene rust vanaf het sundeck van het schip. Geniet van de bedrijvigheid van bootjes die allerlei producten over de rivier vervoeren. En werp een blik op de kleine dorpjes of losse huisjes op de oevers, waar het leven al eeuwen hetzelfde lijkt te zijn.

Teakhouten rivierschip

Verblijf tijdens uw rondreis in Myanmar op een van de teakhouten schepen die over de Ayeyarwaddy rivier varen. Ervaar het als een prachtige toegevoegde waarde aan uw reis. Er zijn verschillende rivierboten variërend van 16 tot 29 cabins. Het design van deze schepen is een prachtige combinatie van modern en traditioneel en de sfeer aan boord is zeer relaxed. Er zijn verschillende interessante routes te varen op de Ayeyarwaddy, variërend van 2 dagen tot 11 dagen. Maar de populairste Ayeyarwaddy cruise is die tussen de steden Mandalay en Bagan, twee dagen en één nacht.

Programma

In Mandalay gaat u tegen het middaguur aan boord van de Paukan, de schitterende klassieke rivier cruiseboot van Ayravata Cruises. Onder het genot van een cocktail en een lunch wordt er vanuit Mandalay naar Mingun gevaren, een klein rivierdorp dat stroomopwaarts aan de Ayeyerwaddy rivier ligt. Hier bezoekt u de gigantische 'unfinished pagode' en de grootste hangende klok ter wereld. ’s Avonds zijn er dans- en theater performances op het sundeck. De volgende ochtend bezoekt u Sagaing, een heuvel die boordevol staat met Boeddhistische pagoda’s en kloosters, rijk aan houtsnijwerk en religieuze kunst. In een zeer bijzonder nonnenklooster brengen de nonnen een memorabele muzikale ode aan u. Later in de middag legt de Paukan aan in het pottenbakkersdorpje Yandabo, de plaats waar in 1826 de vrede werd getekend na de eerste Engels-Birmese oorlog. Uiteraard maakt u al deze excursies onder een zeer deskundige leiding.

Myanmar (Birma) – 18 dagen incl. 3 daagse riviercruise 

Yangon – Mandalay – Mingun – Sagaing – Yandabo – Bagan – Mount Popa – Inle Lake – Ngapali – Yangon

 

Het “Gouden Land” heet U welkom!

Dag 1

Aan het einde van de middag checkt u in op uw vlucht die u de komende nacht comfortabel van van Amsterdam naar Bangkok zal brengen.

Dag 2

In het begin van de middag arriveert u op het International vliegveld van Bangkok. Later op de middag neemt u het vliegtuig van Bangkok naar Yangon, de ex-hoofdstad van Myanmar (Birma). Daar aangekomen staat uw Engelstalige gids u op te wachten om u naar het schitterende koloniale hotel midden in de stad, aan de Yangon rivier, te brengen.

Dag 3

Na een uitgebreid ontbijt gaat u deze ochtend met uw gids op weg naar enkele interessante Boeddhistische kloosters, een nonnen- en een monnikenklooster. In het kleinschalige nonnenklooster ziet u hoe de nonnen samen wonen, koken en onderwijs krijgen. In het monnikenklooster bent u getuige van het bijzondere moment van het ochtendmaal. Vele honderden monniken komen om klokslag (gongslag) 11.00 uur uit alle hoeken en gaten van het uitgestrekte kloostercomplex naar de gezamelijke eetzaal voor het ochtendmaal. Vroeg op de ochtend is dat al door een deel van de monniken tijdens hun ommegang met de bedelnap op de straten van Yangon bijeen verzameld. Na de lunch bezoekt u de kleurrijke en levendige rivierhaven van Yangon.

Dag 4

Vanochtend wandelt u vanuit uw hotel door het centrum van de stad. Bezoek daar onder meer de Sule Pagode, de Chauk-Htat-Gyi Boeddha en het National Museum. Ook de Bogyoke markt en China Town zijn heel interessant. Tegen de avond is er een sightseeing tour naar het Royal Lake en de overweldigende Shwedagon Pagode. Deze pagode is het hart van het Boeddhisme in Myanmar (Birma).

Dag 5

Vroeg in de ochtend vliegt u naar Mandalay. Op het vliegveld wordt u opgewacht en vlot naar het centraal gelegen hotel gebracht.. Voor de rest van de dag is er een privé tour geregeld naar de vele cultuur historische hoogtepunten van Mandalay: Het gouden Mahamudi / Arakan boeddha beeld, de U Bein brug, het Shwe Nandaw klooster, de Kuthodaw Pagode, Het Royal Palace en natuurlijk, aan het einde van de dag, Mandalay Hill.

Dag 6

Vandaag gaat u tegen het middaguur aan boord van de Paukan, de schitterende klassieke rivier cruiseboot van Ayravata Cruises. Onder het genot van een cocktail en een lunch wordt er vanuit Mandalay naar Mingun gevaren, een klein rivierdorp dat stroomopwaarts aan de Ayeyerwaddy rivier ligt. Hier bezoekt u de gigantische Unfinished pagode en de grootste hangende klok ter wereld. ’s Avonds zijn er dans- en theater performances op het sundeck.

Dag 7

Deze ochtend bezoekt u Sagaing, een heuvel die boordevol staat met Boeddhistische pagoda’s en kloosters, rijk aan houtsnijwerk en religieuze kunst. In een zeer bijzonder nonnenklooster wordt er door de nonnen een memorabele muzikale ode aan u gebracht. Later in de middag legt de Paukan aan in Yandabo, de plaats waar in 1826 de vrede werd getekend na de eerste Engels-Birmese oorlog. Yandabo is bekend vanwege zijn pottenbakkers. U maakt uitgebreid kennis met hun traditionele productiemethoden.

Dag 8

In de ochtend arriveert de Paukan in Bagan. Het was de hoofdstad van het Bagan-rijk, waar het Theravada Boeddhisme het belangrijkste geloof was. Dit kan gezien worden aan het enorme aantal tempels dat nu nog in Bagan staat; de grootste verzameling boeddhistische tempels, ruïnes en pagoda’s ter wereld! Bagan ontstond in 848 als een ommuurde stad en werd later de hoofdstad van het Eerste Birmaanse Rijk. In een periode van 400 jaar bouwden vele koningen in een gebied van ruim 40 km2 zo’n 13.000 tempels en pagodes in alle soorten en maten. Bagan werd in 1975 getroffen door een grote aardbeving en veel pagodes stortten in en bijna alle tempels raakten beschadigd. De belangrijkste tempels en pagodes werden na de aardbeving echter met behulp van UNESCO gerestaureerd. U bezoekt vandaag een deel van de bijna 3000 resterende pagoda’s, tempels in Bagan.

Dag 9

Vanochtend vroeg staat er een hoogtepunt van de reis op u te wachten want u gaat de vele duizenden pagoda’s van Bagan van uit de lucht bekijken. Onder leiding van de zeer professionele, ervaren engelse organisatie maakt u een onvergetelijke ballonvaart, die natuurlijk wordt afgesloten met een glas champagne! De rest van de dag kunt u prima invullen met een fietstocht langs de vele pagoda’s van Bagan!

Dag 10

Vandaag staat de dagtrip naar Mount Popa op het programma. Mount Popa ligt ongeveer 2 uur rijden naar het zuidoosten. Voor de Birmezen is Mount Popa het centrum van de verering van de ‘nats’, de geesten. In Myanmar is het animistische geloof in geesten nog altijd diep geworteld; zodanig dat het gelijktijdig naast het Boeddhisme bestaat. Onderweg worden er op het schilderachtige platteland diverse stops langs de weg gemaakt, onder meer bij een bedrijfje dat palmolie en likeur maakt en bij een boerderij waar tamarinde bonen worden verwerkt.

Dag 11

Vanochtend staat de korte binnenlandse vlucht van Bagan naar het Inle Lake op het programma. Nadat u bent geland op het vliegveld van Heho, moet er nog een uur gereden worden naar het plaatsje Nyaungschwe. Daar stapt u over in een longtailboot die vanaf nu de komende dagen uw enige vervoersmiddel zal zijn. U vaart via de binnenwateren naar het resort.  De rest van deze dag staat in het teken van uw eerste ontdekkingstocht over het Inle Lake. U bezoekt de bijzonder kleurrijke dagelijkse markt die telkens afhakelijk van de dag wisselend in een van de vijf plaatsen aan het meer wordt gehouden. Hier komen de verschillende volkeren uit de omliggende berggebieden van Inle hun verse waren aanbieden. Verder kunt u een sigarenfabriekje bezoeken en een traditionele weverij waar ze van zijde en lotus prachtige doeken weven en zeer exclusieve producten maken. U zult versteld staan van het leven op het meer, de vissers met hun karakteristieke vismanden op hun ranke bootjes, alle huizen op palen, en zelfs hele akkers die drijven op het water..

Dag 12

Vandaag geniet u van de tweede dag op het Inle Lake. U bezoekt een beroemd monnikenklooster en vaart over de slingerende rivier die een beetje aandoet als de riviertocht in de film Apocalypse Now, naar het kleine plaatsje In Dein. Daar wandelt u dwars door het koele bamboebos om uiteindelijk oog in oog te komen met de plaatselijke oude pagoda van In Dein, met zijn meer dan duizend stupa’s!

Dag 13

Vanuit het Inle Lake vertrekt u vanochtend naar de westkust van Myanmar. U vliegt naar Thandwe en wordt van het vliegveld in een korte rit naar het Aureum Palace resort aan de baai van Ngapali gebracht. Hier hebt u enkele dagen de tijd om de vele indrukken van Myanmar te laten bezinken en te genieten van het ongerepte en traditionele strandleven aan de golf van Bengalen. Het brede zandstrand van Ngapali is werkelijk een tropisch paradijs!

Dag 14 en 15

Geniet vandaag van de rust en het heerlijke weer aan het strand van Ngapali.

Dag 16

Na het ontbijt zegt u Ngapali vaarwel en vliegt u terug naar Yangon. Daar verblijft u nog een nacht in het hotel. Een mooi koloniaal hotel met een koel zwembad en een goed bezochte expats bar, waar het prima vertoeven is. Het is leuk om weer in Yangon terug te komen, nog wat souvenirs in te kopen op de Bogyoke markt en te genieten van een laatse avondmaal in Myanmar.

Dag 17

In de loop van de middag wordt u naar de luchthaven van Yangon gebracht en vliegt u terug naar Bangkok. Hier neemt u de avondvlucht van Bangkok naar Amsterdam.

Dag 18

Aankomst op Schiphol vroeg in de ochtend.

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

 

 

Welkom

in Bijzondere Cruises


Reizigersreacties

Geen recensies van deze bestemming