Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Sint Petersburg

Sint Petersburg Anno Nu

Met zijn architectuur uit de 18e en 19e eeuw, zijn grachten, zijn lange rechte straten, zijn parken en paleizen is Sint Petersburg al een prachtige stad. Tel daarbij op de dramatische historie van de stad, vanaf zijn oorsprong onder Tsaar Peter de Grote. De bloei periode onder Catherina de Grote. Zijn onverzettelijkheid tijdens de Tweede Wereldoorlog en zijn culturele revival aan het begin van dit Millennium. Als u dan beseft dat aan die historie een grote mate van Nederlandse achtergrond zit, dan hebt u genoeg redenen om Sint Petersburg te gaan bezoeken.Daarbij heeft deze stad in de laatste jaren een absoluut hip accent gekregen. Nieuwe new-era restaurants, bars en hotels geven de stad een extravagante sfeer. Het is echt tijd om Sint Petersburg 'Anno Nu' te gaan bezoeken. Het zal een reis worden van herkenning en verrassing!

Van Hermitage tot Mansarda

De herkenning zit hem in de klassieke schoonheid en het cultuur-historische erfgoed. De Hermitage, de Peter en Paul vesting en kathedraal, de kerk van het verloren bloed. Maar ook de Izaak kathedraal, het Catharina Paleis, het Petershof, het Mariinski Theater en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De verrassing zit hem in het W-hotel, de design restaurants van de Ginza Project keten. De extravagante vrouwen op straat (vaak begeleid door mannen in slordige joggingbroeken, die hun tasje dragen - typisch Russisch). En natuurlijk ook enkele bijzondere ontmoetingen die wij voor u organiseren met de lokale bevolking. Sint Petersburg is een prima bestemming voor een privé reis of incentive van enkele dagen. Cruise bestemming Diverse cruise maatschappijen maken tijdens hun Oostzee cruise een stop van 2 dagen in Sint Petersburg. Zij bieden dan stadstours en -excursies aan tegen hoge prijzen en in groepen. Wij hebben de ervaring dat wij ongeveer dezelfde kosten rekenen voor een privé stadstour of -excursie. Tijdens zo'n privé tour ziet u dan veel meer van de stad, leert u veel meer van uw gids en kunnen we de te bezoeken bezienswaardigheden helemaal op uw wensen aanpassen. Vandaar dat veel cruise reizigers van deze gelegenheid gebruik maken en daarbij vaak ook hun gehele zeecruise bij ons boeken.

Sint Petersburg voorbeeldreis – 5 dagen 

Richtprijs: 1495 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid, groepsgrootte etc.

 

“Privileged”

Dag 1

In de ochtend vertrekt de touringcar vanuit Breda naar Schiphol. Van daar uit vliegt u aan het begin van de middag met de rechtstreekse KLM vlucht naar Sint Petersburg. Na aankomst op Pulkovo-2 airport en het passeren van de douane volgt een transfer naar het bijzondere design “W“ Hotel, dat midden in het hart van Sint Petersburg ligt, op 5  minuten lopen van de Hermitage. Nadat u rustig bent ingecheckt in het hotel, loopt u naar het nabijgelegen Mansarda restaurant, onderdeel van de bekende Ginza Project groep, voor een eerste kennismaking met de moderne restaurant scene van Sint Petersburg. Hier geniet u onder een bijzonder uitzicht van een prima diner: Een mooi welkom in Sint Petersburg!

Dag 2

Nadat u van een uitgebreid ontbijt hebt kunnen genieten, komt de Engelstalige gids u halen voor een uitgebreide citytour langs de vele cultuur historische bezienswaardigheden van Sint Petersburg. Onderweg wordt een uitgebreide stop gemaakt bij de “church of spilt blood”, die ter nagedachtenis is gebouwd op de plaats waar een aanslag werd gepleegd op Tsaar Alexander II waaraan hij uiteindelijk is overleden. Deze orthodoxe kerk, gebouwd tussen 1883 en 1907, wijkt af van de voornamelijk barokke en neoklassieke bouwstijlen in Sint Petersburg en grijpt terug op de middeleeuwse Russische architectuur. De kerk vertoont met zijn uivormige torens, een grote mate van gelijkenis met de 17e eeuwse Basiliuskathedraal in Moskou. De citytour brengt u vervolgens naar de Peter en Paul kathedraal, gelegen midden in de Peter en Paul vesting. Deze kathedraal heeft een overweldigende impact, niet alleen vanwege de rijkelijke architectuur maar vooral omdat hier alle Russische Tsaren sinds Peter de Grote begraven liggen. Na deze ochtend is het tijd voor een uitgebreide lunch in het restaurant Chekhov. Dit restaurant ademt de sfeer van een Russisch landhuis uit het begin van de 19e eeuw, alsof U de wereld van schrijver Anton Checkhov binnenloopt. Omdat er vanavond een theaterbezoek op het programma staat, waardoor er geen ruimte is voor een normaal diner, geniet u hier in restaurant Chekhov van een uitgebreide lunch. Na de lunch krijgt u de gelegenheid om een stap terug in de tijd te maken, middels een bezoek aan een zogenaamd “communal appartment”. Dit zijn grote appartmenten uit de Tsaristische tijd, die door de communisten als onnodig decadent werden gezien en waarvan werd beslist dat ze gemakkelijk door meerdere families konden worden bewoond. Het bezoek geeft inzicht in de communistische tijd en tevens in de manier waarop anno 2012 nog bijna een half miljoen (ongeveer 10% van de) inwoners van Sint Petersburg dagelijks leven! Na het bezoek aan het communal appartment wordt de citytour besloten en keert u terug naar het W hotel. Daar hebt u even de tijd om te bekomen van de eerste dag in de stad en om u op te knappen voor het bezoek aan het wereldberoemde Mariinski (voorheen Kirov) Theater. Om 19.00 uur vangt daar de balletvoorstelling “Cinderella” aan, gedanst door de Mariinski  Ballet Company met muziek door het Mariinski Theater Symphony Orchestra. Na deze bijzondere avond wordt de gelegenheid gegeven om de avond af te sluiten met een snack in het direct tegenover het theater liggende restaurant Sadko, voor iedereen die daar behoefte aan heeft (vandaar dat deze snack niet is inbegrepen in de prijs). Aansluitend kunt u terugwandelen naar het hotel, of natuurlijk een taxi nemen.

Dag 3

Vandaag staat na het ontbijt het hoogtepunt van de reis op het programma: U brengt een bezoek aan de Hermitage, een van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld. Aan de hand van uw zeer goed geïnformeerde Engelstalige gids maakt u een privé rondleiding door het uitgebreide museum, dat uit 5 gebouwen bestaat: Het Winterpaleis, de Kleine Hermitage, de Oude Hermitage, het Mensjikovpaleis en het Hermitage theater. Het museum is ontstaan in 1764 uit de verzameling van Catharina de Grote, die ruim 300 schilderijen ontving van Johann Ernst Gotzkowsky, omdat hij niet aan zijn verplichtingen kon voldoen. Daarnaast liet zij duizenden schilderijen bij veilingen en uit collecties in West-Europa kopen. Hiermee breidde zij de collectie aanzienlijk uit, die tsaar Peter de Grote was begonnen. De verschillende opvolgers van Catharina de Grote vergrootten de verzameling verder met vele aankopen. Het museum werd onder tsaar Nicolaas I in 1852 voor het publiek opengesteld. Na het bezoek aan de Hermitage is het een korte wandeling naar het restaurant Vodkaroom Nr.1, waar u gaat lunchen. Bij dit restaurant bevindt zich ook het vodka museum en maakt u natuurlijk graag gebruik van de gelegenheid om middels een kleine vodkaproeverij een aangename bodem voor de lunch te leggen. Na de welverdiende lunch, brengt een 5 minuten durende wandeling u naar de nabijgelegen St. Izaaks kathedraal voor een uitgebreide bezichtiging. De kathedraal is tussen 1818 en 1858 gebouwd onder toezicht van zijn ontwerper Auguste de Montferrand en opdrachtgever Tsaar Alexander I. Na het bezoek aan de St. Izaaks kathedraal heeft u de rest van de namiddag ter vrije beschikking. Pas tegen 20.30 uur wandelt u naar het nabijgelegen Stroganoff Steakhouse. Daar is een privé ruimte beschikbaar voor het diner, dat genoten zal worden tesamen met mevr. Swetlana Datsenko. Zij is de officiële vertegenwoordiger van de Hermitage Amsterdam in Sint Petersburg en heeft zich bereid verklaard om samen met de leden van uw Club open en informeel te spreken over het leven in Sint Petersburg en u een insiders inzicht te geven in Rusland. Ongetwijfeld wordt dit een gedenkwaardige avond en loopt u moe maar voldaan aan het einde ervan terug naar het hotel.

Dag 4

Tegen 10.30 uur arriveert de touringcar bij uw hotel om u comfortabel naar het Rimsky-Korsakov Memorial Appartment Museum te brengen. In dit zeer eenvoudige museum, ziet u het appartment dat Rimsky-Korsakov de laatste 15 jaar (van 1893 tot 1908) van zijn leven bewoonde op de manier zoals het er toentertijd uitzag. In dit appartement heeft de componist 15 operas geschreven, waaronder Sadko. Als hoogleraar compositie en instrumentatie aan het conservatorium te Sint Petersburg gaf Rimsky-Korsakov les aan veel belangrijke componisten waaronder Glazoenov, Igor Stravinsky en Sergej Prokofjev. Na de dood van de componist en zijn vrouw is ook dit appartement 50 jaar lang een ‘communal appartment’ geweest. Gelukkig zijn de originele meubelstukken en bezittingen wel tijdig veiliggesteld waardoor in 1971 het museum kon worden geopend. Ook al is het een eenvoudig museum, qua autenticiteit van het interieur wordt het gezien als een van de beste componistenmusea in Rusland. Na afloop van het bezoek aan het appartement is er een besloten kamerconcert door een strijkkwartet voor u georganiseerd. Zij spelen fragmenten van beroemde componisten die uit Sint Petersburg kwamen of er lange tijd woonden: Rimsky-Korsakov, Tchaikovski, Glinka en Borodin. Na het kamerconcert in het Rimsky-Korsakov Museum wandelt u in zo’n 15 minuten naar het restaurant Czar voor een lichte lunch. In dit restaurant waant u zichzelf even een 19e eeuwse Tsaar. De schitterende sfeer is zelfs tot in het toilet bijzonder te noemen! Na de lunch is er wederom een aantal uren vrije tijd in het programma opgenomen. Misschien wilt u nog eens terug naar de Hermitage om nog meer prachtige kunstvoorwerpen te bekijken, of naar het schitterende Yusupov paleis waar de Russische monnik en intrigant Raspoetin in 1916 is vermoord. Het Russisch Museum ligt op enkele minuten loopafstand van het restaurant Czar. Anders gebruikt u eventueel de rest van de middag om relaxt over de beroemde Nevsky Prospect met zijn vele winkels en winkelcentra, weer langzaam terug naar het hotel te wandelen. ’s Avonds is er een farewell dinner in het MiX restaurant, in uw eigen W Hotel. Het MiX restaurant staat onder auspiciën van de wereldberoemde meesterkok Alain Ducasse.

Dag 5

Na het ontbijt vertrekt u met de touringcar naar het ten zuiden van Sint Petersburg gelegen plaatsje Pushkin. Daar heeft de Duitse architect Johann-Friedrich Braunstein in het begin van de 18e eeuw een zomerpaleis voor Catherina I gebouwd. Haar dochter keizerin Elizabeth, echter, vond haar moeders residentie ouderwets en liet in 1752 de architect Bartolomeo Rastrelli een nieuw paleis ontwerpen in een flamboyante Rococo stijl. De bouw duurde vier jaar en in 1756 werd het 325 meter lange paleis aan Elisabeth gepresenteerd. Later heeft ook Catherina de Grote nog belangrijke aanpassingen aan het paleis laten doen. Het eindresultaat dat er nu staat wordt gezien als het mooiste paleis in Rusland. Na het uitgebreide bezoek aan het Catharina Palace is het tijd voor een lunch die u geniet in het zeer bekende restaurant Podvorye. Het typisch Russische houten restaurant is van binnen een bezienswaardigheid en heeft een zeer relaxte, informele sfeer. De keuken biedt goede Russische gerechten. Na de lunch vertrekt u naar het vliegveld van Sint Petersburg voor de KLM vlucht terug naar Amsterdam. Daar arriveert u aan het begin van de avond en staat de touringcar al klaar om u weer veilig terug naar Breda te brengen. De vele indrukken en beelden van Sint Petersburg zullen vast nog geruime tijd door uw hoofd blijven zweven.

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Citytrips


Reizigersreacties

"We hadden een prachtige reis naar Sint Petersburg. Bij aankomst stonden onze gids en taxi klaar, dus we waren snel in ons hotel en kregen onderweg al een korte toelichting op de bezienswaardigheden. Het hotel was uitstekend, ruime kamer, mooi uitzicht richting het centrum. Ontbijt was uitgebreid en smakelijk, personeel vriendelijk en voorkomend. Wij waren blij dat we voor dit hotel hadden gekozen. Door de ligging – ca 15 minuten van het Mariinsky theater en diverse restaurants – hadden we steeds een mooie route door het centrum richting het westen en onderweg konden we een restaurant aandoen. Overigens, er stopt ook een tram vlakbij het hotel en daarnaast konden we elk uur met de hotelbus richting het centrum, ook handig. De beide dagen met gids zijn heel goed bevallen. Roman was een plezierig persoon die ons op een voortvarende wijze de stad heeft laten zien en meegenomen heeft naar de Isaak kathedraal en de Petrus en Paulus vesting (dinsdag) en op donderdag door de Hermitage heeft geleid. Fijn ook, vooral op dinsdag, om een taxi bij de hand te hebben. Ook de taxichauffeur was erg vriendelijk. Kortom: een prachtige reis die ons nog lang zal heugen."

Fam. Burgers (Eindhoven)

"Een reisleider met sterk organisatorische kwaliteiten is een must. Als hij goed aanvoelt wat leeft in zijn gezelschap wordt het een zeer aangename reis. Maar als hij daarenboven ook nog poetisch sterk is wordt de reis een experience. We hebben genoten! Bedankt voor je tomeloze inzet. Het resultaat was er naar!"

Fam. Hoefsloot (Breda)

"We hebben een mooie en fijne vakantie gehad. Het was een leuke ervaring om een keer op deze wijze te reizen. Alle steden hebben hun eigen karakter van knus tot indrukwekkend. We waren erg blij met Elena als gids, was erg fijn dat je het zo voor ons hebt kunnen regelen. Veel gezien in Sint Petersburg, het was indrukwekkend. Reizigers Holland America Lijn Cruise langs de Baltische staten. "

Fam. Hoefs (Teteringen)