Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Indonesië

Een droombestemming: Bali, Gili en Lombok

Het prachtige eiland Bali van Indonesië is een bestemming waar menig reiziger verliefd op wordt. Wat Bali speciaal maakt zijn haar overwegend hindoeïstische inwoners, die een serene spirituele levenswijze hebben. Schitterende en levendige tempels met waterrijke tuinen. Prachtige natuur met overal rijst terrasvelden. De witte en de zwarte stranden. Het goede eten en de romantische sfeervolle hotels. Zij maken van Bali een absolute droombestemming. Eentje die ook prima met een kort bezoek aan het nabijgelegen (en minder toeristische) eiland Lombok gecombineerd kan worden.

Het eerste boutique hotel ter wereld

Bali is al sinds jaar en dag een van de favoriete vakantie eilanden van Indonesië. Al in de jaren 60 ontstond hier het eerste ‘boutique hotel’ (het begrip bestond nog niet eens) ter wereld: Tandjung Sari in Sanur. Dit oude maar zeer goed onderhouden kleinschalige hotel met zijn historische sfeer, is onze all-time favoriet op Bali. Maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat als het op hotel accommodatie aankomt Bali gewoonweg de mooiste bestemming ter wereld is. Prachtige traditioneel Balinese kleinschalige hotels, soms gevestigd in oude gebouwen waar elke kamer weer uniek is, met een heerlijke zwembad, zijn er in overvloed. Ze ademen de serene sfeer die de spirituele Hindoeïstische bevolking kenmerkt. Als het even kan zijn ze gelegen in of met uitzicht op de rijst terrasvelden.

Maar ook hyper modern!

Maar ook vind je op Bali de meest super strakke design hotels van Indonesië. Vaak zijn deze hotels ook kleinschalig met de daar bijbehorende zeer persoonlijke sfeer en aandacht. Bijzonder vonden wij ook de grote W-retreat in Seminyak. Wanneer je daar tegen de avond de aan het strand gelegen open-lucht Woo-bar inloopt, dan waan je je even in een videoclip van Gangnam Style. Waanzinnig wat een sfeer!

Tempels, terras rijstvelden en stranden

Maar wel een groot contrast met de serene spirituele sfeer die er vrijwel overal op het eiland hangt. Op Bali, zegt men, zijn er meer tempels dan huizen. Dat zou best wel eens kunnen kloppen als je bedenkt dat elk (Hindoeïstisch) huis een eigen buiten-tempel heeft en zelfs het kleinste dorp daarnaast nog diverse publieke tempels kent. Deze tempels hebben vaak prachtige waterrijke tuinen waar het heerlijk vertoeven is. Het relatief kleine eiland heeft een prachtige natuur, met als eye-catcher natuurlijk de fotogenieke rijst terrasvelden. Aan de zuidkust liggen mooie witte zandstranden en aan de noord en oostkust vind je de zwarte vulkanische lava stranden. Logisch want daar liggen ook de vulkanen met hun uitlopers tot aan de kust.

Heerlijk de velden in...

Voor de actieve reiziger biedt Bali veel mogelijkheden. Fiets- en mountainbike tochten. Een trekking door de rijstvelden, op de flanken van de vulkanen of wildwater raften. Een tocht op olifanten door de prachtige omgeving van Ubud, of "achter de dolfijnen aan" in Lovina. Daarna is het natuurlijk heerlijk relaxen door middel van een Balinese massage! Als je al dit combineert met de voortreffelijke Balinese keuken en romantische zonsondergangen dan begrijp je dat Bali een absolute droombestemming is.

De historie van Java

Hoewel Bali het bekendste vakantie eiland van Indonesie is, heeft ook Java erg veel te bieden. De oude koloniale centra van de grote steden Jakarta en Surabaya hebben veel traditionele gebouwen daterend uit de Nederlandse koloniale periode. Het prachtige grote boeddhistisch Borobudur tempelcomplex met zijn 72 gebeeldhouwde Boeddha figuren, is een van de beroemdste attracties in Indonesië en de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Een zonsopkomst of -ondergang op de Borobudur zal u altijd bij blijven. Ook de hindoe tempel Candi Prambanan staat net als de Borobudur op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar ook een bezoek aan de prachtige afgebrokkelde Sewu-tempel is de moeite waard.

De natuur van Java

De twee vulkanen Mount Bromo en Mount Ijen zijn niet alleen een fysiek hoogtepunt van Java maar zijn geweldige wandelgebieden. Mount Ijen heeft het grootste zure kratermeer ter wereld dat op de top van de berg ligt en als je hier onder de dekking van de duisternis komt, kun je blauwe vlammen uit het meer zien uitbarsten. Mount Bromo, vernoemd naar de hindoegod Brahma, wordt als heilig beschouwd en biedt vanaf de top prachtige uitzichten over het prachtige Tengger-massief. Maak een fietstocht door Malang en omgeving. Een groot deel van het gebied rond Malang bestaat uit jade-gekleurde rijstvelden en Malang zelf staat in heel Java bekend om zijn serene en relaxte sfeer. Hier gaat u langzaam terug naar vroegere tijden in Indonesië...

Java & Bali – Indonesian Islands – 23 dagen

Richtprijs 3650 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Jakarta – Yogjakarta – Borobudur – Bromo – Malang – Denpasar – Ubud – Menjangan – Lovina – Sidemen – Sanur  

 

“Java & Bali – Indonesian Islands “

Dag 1

U vliegt vandaag aan het begin van de middag rechtstreeks naar Bangkok. U komt hier de volgende ochtend vroeg aan.

 

Dag 2

Op het vliegveld van Bangkok stapt u over op de vlucht naar Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, gelegen op het prachtige eiland Java. Met een privé transfer wordt u naar uw hotel in Jakarta gebracht. Met een welkomstdrankje voelt u zich hopelijk snel thuis in deze warme en ook hectische oosterse sferen. Gebruik deze dag verder om te acclimatiseren; het zwembad helpt hier wonderbaarlijk bij…

 

Dag 3

Uw gids haalt u vandaag op in het hotel en samen met hem breng u een bezoek aan China Town met zijn tempel, de oude haven van Sunda Kelapa, Batavia stad, een Indonesische schaduwpoppenshow, de Portugese Zion kerk, Merdeka Square, het Presidentieel paleis, de Istiqlal moskee, de Kathedraal, het Nationaal Museum, en het Nationaal monument Monas. Aan het einde van de dag wordt u naar Café Batavia gebracht voor een onvergetelijk diner met uitzicht op het Fatahillah plein (diner niet inclusief).

 

Dag 4

Vandaag heeft u de beschikking over een auto met chauffeur en een lokale gids die u brengen op de plaatsen waar uzelf naar toe wil op zoek naar uw historische roots in de stad. Jakarta is de grootste stad van Indonesië. Gelegen aan de noordwestkust van ’s werelds dichtstbevolkte eiland, Java, is het centrum van economie, cultuur en politiek van Indonesië, met ongeveer 12 miljoen inwoners. Het grootstedelijke gebied van Jakarta staat bekend als Jabodetabek (een afkorting van Jakarta, Bogor, Depok, Tangerang en Bekasi), en is de op een na grootste stedelijke agglomeratie ter wereld (na Tokio) met een bevolking van 32 miljoen inwoners.

 

Dag 5

Na een vroeg ontbijt staat uw chauffeur klaar om u naar het vliegveld te brengen. U vliegt deze ochtend van Jakarta naar het op midden Java gelegen Yogjakarta. Op het vliegveld van Yogjakarta staat weer een chauffeur klaar die u naar het prachtige Villa Borobudur resort brengt. U kunt vanmiddag op eigen gelegenheid ondernemen wat u wilt. Er zijn veel lokale activiteiten mogelijk die u vanuit het hotel gemakkelijk kunt regelen, zoals hikings, fietstochten, jeepsafari of een heerlijke massage. U kunt natuurlijk vandaag ook gewoon genieten van het prachtige uitzicht en de Javaanse sfeer aan het zwembad.

 

Dag 6

Naar wens wordt u vandaag opgehaald om óf een sunrise óf een sunset bezoek te brengen aan de imposante, prachtige en perfect symmetrische Borobudur. De Borobudur, is het grootste boeddhistische monument ter wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De spectaculaire tempel is gebouwd met bijna 1.600.000 blokken vulkanisch gesteente en is 123 meter lang en 35 meter hoog. De Borobudur is gebouwd tijdens de Sailendra dynastie eind 8e begin 9e eeuw. Het werd gebouwd als een plaats voor het verheerlijken van Boeddha en een pelgrimsoord om de mensheid te leiden van de wereldse verlangens naar verlichting en wijsheid volgens Boeddha. Het monument werd herontdekt in 1814 door Sir Thomas Stanford Raffles.

 

Dag 7

Nog een gehele dag die u heerlijk kunt doorbrengen op Villa Borobudur en waarop u eventueel diverse activiteiten ondernemen die het resort te bieden heeft.

 

Dag 8

Uw chauffeur brengt u naar het treinstation van Yogjakarta. Hier neemt u de trein dwars door midden Java naar Mojokerto. De route voert door het prachtige Javaanse landschap en slingert rond diverse vulkanen langzaam oostwaarts. Midden op de middag arriveert u op het station (“stasiun” in het Indonesisch) van Mojokerto. Uw chauffeur wacht daar op u en brengt u in enkele uren naar uw hotel dat op de uitlopers van de Bromo vulkaan ligt. Plataran Bromo ligt op de hooglanden van Bromo en biedt een mooi uitzicht op de landbouwplantages in de omliggende heuvels. Het is strategisch gelegen aan de poort van het UNESCO-werelderfgoed – Nationaal park Bromo Tengger Semeru. Na een flinke reisdag is het hier prima even uitrusten en dat moet u ook op tijd doen, want morgen moet u zeer vroeg uit de veren.

 

Dag 9

Na een zeer vroege ochtend wake-up call, begint u uw reis naar Mount Bromo, die door de lokale bevolking als heilig wordt beschouwd. Na een korte maar steile jeep rit neemt uw gids u mee naar een uitkijkpunt om getuige te zijn van een glorieuze zonsopgang. Wanneer de eerste stralen van de dageraad verschijnen, komt de pracht van de omgeving tot bloei. Een brede, rollende zee van zand is omgeven door loodrechte muren van enkele honderden meters hoog. Op een afstand ziet u enkele van de hoogste bergtoppen van Java. Vervolgens rijdt u de enorme caldera in, over een wijd open terrein. Het laatste stuk naar de voet van Mount Bromo, wordt te paard gedaan. U moet een paar trappen beklimmen om een geweldige blik te hebben in de krater van een actieve vulkaan. Aan het einde van de tocht, gaat u niet terug naar uw hotel, maar door naar de plaats Malang, waar u rond 12.00 uur aankomt; tijd om even bij te komen! Malang is een koele, wat verweerde stad die ooit ‘Parijs van Zuidoost-Azië’ werd genoemd, ligt 800 meter boven de zeespiegel en wordt omringd door weelderige groene heuvels met appel, thee, koffieplantages, watervallen en tropische bossen. Het was ooit de stad waar alle Nederlandse plantagemeesters zich terugtrokken in prachtige koloniale huizen. Het kijkt uit op de majestueuze vulkaan Mount Bromo en wordt omringd door ruïnes van hindoetempels uit eeuwenoude koninkrijken. Tugu Malang ligt in het hart van de oude stad en kijkt uit op het belangrijkste monument van de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië en een prachtig lotusvijverpark. Tugu Malang herbergt een uitgebreide, onbetaalbare verzameling antiek beïnvloed door de Javaanse Babah Peranakan (de honderden jaren oude gemengde cultuur tussen de Chinese migranten op Java en de inheemse Javanen). Het is een juweel van een inheems hotel vol van de prachtige rijkdom van de geschiedenis van Java.

 

Dag 10

Malang is misschien de enige stad in Indonesië waar je de oude charme van koloniale schaduwrijke wijken, traditionele “kampoengs” (wijken) en stadsparken per fiets kunt verkennen, voornamelijk rijdend in rustige straten en steegjes waar vriendelijke locals en vogels je constante gezelschap zijn. Hoogtepunten van deze tour zijn de traditionele vogel- en bloemenmarkt, de kleurrijke rivier kampoengs van Jodipan en Biru Arema, de oude Nederlandse historische wijk van Oro Oro Dowo met de oudste markt in Malang en Jalan Ijen boulevard.

 

Dag 11

U hebt de ochtend nog rustig de tijd om van Malang en uw hotel te genieten. Rond het middaguur gaat u naar het vliegveld van Malang, van waaruit u met een rechtstreekse vlucht naar het vliegveld van Denpasar op Bali vliegt. Uw wereld transformeert zich nu van een moslim wereld naar een hindoeïstische wereld. Vanaf Denpasar wordt u rechtstreeks naar Ubud gebracht, de leukste plaats op Bali. Bij aankomst in uw hotel in Ubud staat er weer een heerlijk welkomstdrankje op u te wachten. Alaya Ubud Resort is een prachtig hotel, gelegen als een oase in het kleine gezellige plaatsje. Restaurantjes en cafétjes in overvloed…

 

Dag 12

Vandaag gaat u proberen de Ayung rivier te bedwingen. Na pick-up bij het hotel wordt u naar het startpunt van de rafting gebracht. Hier krijgt u een korte training en dan begint het avontuur! Onder leiding van een zeer ervaren rafter guide gaat u de Ayung rivier op en gaat u door de prachtige en uitdagende stroomversnellingen; en dat gaat met veel plezier gepaard! Wellicht stapt u aan het einde van de tocht nog even onder de waterval? Er is zoveel te zien en doen hier in het prachtige binnenland van Bali. Zo kunt u bijvoorbeeld ook onder leiding van een lokale gids een fietstocht maken door slapende dorpjes over wegen die niet zo vaak worden gebruikt. Onderweg zijn er o.m. stops bij oude tempels, waar u de lokale vrouwen hun offergaven van fruit en bloemen ziet brengen, en bij schaduwrijke plantages van allerlei soorten. Soms komt er een eenden hoeder voorbij met zijn kudde of ziet u jongelui gras verzamelen om hun koeien te voeren. Oude mannen kijken vanaf de winkelstalletjes aan de kant van de weg toe, terwijl zij boven een kopje koffie hun dagelijkse roddels uitwisselen.

 

Dag 13

Deze ochtend gaat u naar het Elephant Safari Park in Taro. Het biedt een bijzondere olifantenervaring. Kom dichtbij en maak persoonlijk contact met deze ongelooflijke dieren Voer ze met de hand, raak ze aan, neem foto’s mee en leer meer over de afkomst en diversiteit van de olifanten. Er is een uitgebreid informatiecentrum en museum, met een grote verzameling olifantenmemorabilia en het enige mammoet skelet in Zuidoost-Azië. Daarna gaat u een olifanten safari tocht maken. Boven op de olifanten op een teakhouten zitting gaat de tocht door de koele jungle van Taro. Na de olifanten safari wordt u een lunch buffet aangeboden voordat u weer naar Ubud gaat. De rest van de dag relaxen in Ubud.

 

Dag 14

Vandaag gaat u Ubud achter u laten en neemt uw privé gids u mee op weg naar Lovina beach, gelegen aan Bali’s noordkust. Onderweg brengt u een bezoek aan de Koninklijke graven van Gunung Kawi en de lentewater tempel Tirta Empul. Gunung Kawi, het gravencomplex van koning Anak Wungsu en zijn vele vrouwen, ligt prachtig tussen de rijstvelden. Tirta Empul is een van de heiligste tempels op Bali, gebouwd rond hete bronnen die nu midden in de tuin opborrelen. Balinezen komen hier om te baden en zichzelf geestelijk en lichamelijk te schonen. Het complex dateert uit 960. Onderweg bezoekt u ook een van Bali’s meest gefotografeerde tempels: de Ulun Danu tempel aan het Beratan meer. U geniet van de schitterende rijstvelden en –terrassen in het gebied van Jatiluwih. Na een welverdiende lunch in een lokaal restaurant gaat de tocht verder naar het noorden en gaat u onderweg nog een kijkje nemen bij de beschut gelegen Git Git watervallen, alvorens aan te komen in uw hotel in Lovina. Uw hotel in Lovina ligt direct aan zee en dat komt morgenvroeg goed van pas. Na aankomst in het hotel hebt u hopelijk nog tijd om een frisse duik in het zwembad te nemen.

 

Dag 15

Vroeg in de ochtend, nog voor het ontbijt, gaat u er tijdens zonsopkomst op uit om in een traditionele boot de Bali zee op te gaan voor een ontmoeting met de dolfijnen die zich dagelijks nabij Lovina vertonen. Een bijzondere belevenis. U zult wellicht even moeten wennen aan het rare gedrag van bootjes die proberen snel achter dolfijnen aan te varen, maar in feite spelen de dolfijnen met u en niet andersom… Na het dolfijnen avontuur van deze ochtend neemt u een heerlijk ontbijt in het hotel. Daarna gaat u Lovina alweer verlaten. U gaat naar de boeddhistische Banjar tempel met zijn geheime hotsprings “air panas”. In het warme water kunt u heerlijk baden, dus neem gerust uw zwembroek en bikini mee. Daarna gaat de route verder naar Sidemen. Via Singaraja gaat de route omhoog naar Kintamani (1450m hoog), waar u een prachtig uitzicht hebt op de vulkanische bergen Batur en Abang. U krijgt een heerlijke lokale lunch en rijdt dan verder naar de grootste tempel op Bali: de Besakih tempel, gelegen op de uitlopers van de vulkanische berg Agung. Aan het einde van deze dagtrip arriveert u in Sidemen en logeert u in een bijzonder sfeervol klein hotel met uitzicht over de rijstvelden.

 

Dag 16 en 17

Sidemen at leisure. U kunt bijvoorbeeld gaan genieten van de Balinese keuken door middel van een cookingclass. Met eigen handen maakt u klassieke Indonesische gerechten en leert u de lokale kruiden en specerijen te gebruiken. Maar om deze te gebruiken moet u natuurlijk wel eerst naar de markt. U begrijpt meteen wat de lunch wordt. Een leerzame en heerlijke ochtend. De rest van de dag is het heerlijk toeven aan het zwembad met uitzicht over de rijstvelden.

Het is ook mogelijk om er in plaats van de cookingclass een wat actievere dag van te maken: Uw gids neemt u dan mee naar het dorpje Tenganan, oftewel Bali Aga, een van de oudste dorpjes op Bali. Vanuit Tenganan maakt u een 2 uur durende trekking door de terrasrijstvelden op de hellingen van de berg Agung. Onderweg geniet u van het dagelijkse Balinese leven in dit mooie gebied. Op de terugweg brengt u ook een kort bezoek aan de watertuinen van Tirta Gangga.

 

Dag 18

Vanuit Sidemen daalt u vandaag weer af naar zeeniveau. Uw chauffeur brengt u naar het gezellige plaatsje Sanur. Sanur ligt aan de zuidoostkust van het eiland Bali. Dit in tegenstelling tot de andere populaire badplaatsen op Bali. Sanur heeft wel de pure Balinese sfeer maar niet de toeristische massa drukte van plaatsen als Kuta, Sminyak of Canggu. Het heeft een rustige zee. Geen hoge golven, sterke stroming of surfers die alle ruimte inpikken. U kunt zelfs tot het rif zwemmen als u wilt. Het zandstrand van Sanur is wit en op de meeste stukken vrij breed. Vanuit het hotel loopt u direct het voetpad op dat direct langs het strand loopt en alle leuke restaurantjes, hotels, café’s en winkeltjes met elkaar verbindt. U verblijft de laatste 4 nachten van uw reis in het zeer bijzondere Tandjung Sari (“bloemen kust”), direct aan het strand van Sanur. Het hotel heeft een lange historie en was eens het privé huis van de Indonesische eigenaar Wija Wawo-Runtu (1926-2001). In 1962 maakt hij van zijn huis het eerste boutique hotel van Bali. Tot op de dag van vandaag ademt dit complex zijn glorieuze geschiedenis uit, niet in het minst door de prachtige collectie zeldzame Balinese en Nederlandse koloniale kunstwerken.

 

Dag 19 t/m 21

Tandjung Sari at leisure

Sanur heeft ontzettend veel leuke warungs (lokale restaurantjes). En dan vooral die tentjes waar je aan kunt wijzen welke gerechten je op je bord wilt (nasi campur) zijn hele leuke lunchplekjes. Aan het strand voetpad, ongeveer 20 minuten naar het zuiden lopen vanuit het hotel, ligt bijvoorbeeld Warung Lilla Pantai. Een leuke warung waar je à la carte kunt eten of een nasi campur kunt bestellen en van waar je met je voetjes in het zand een eerste klasse uitzicht over zee hebt. Sanur heeft ook een kleine nachtmarkt waar je super goedkoop kunt eten. Om een uur of zes ’s avonds wordt de markt opgebouwd en kun je er terecht voor een maaltijd. Het is slechts 5-10 minuten lopen vanuit het hotel. Tandjung Sari heeft een prachtig openluchtrestaurant aan het strand. Vanaf de vroegste jaren was Tandjung Sari beroemd om zijn keuken – huisgemaakte klassieke Indonesische gerechten – en om zijn gezellige strandbar, waardoor het hotel een ontmoetingsplaats was voor expats en beroemdheden. Die traditie leeft vandaag de dag voort. De keuken van vandaag biedt traditionele Indonesische gerechten en eigentijdse internationale gerechten, bereid door een chef van wereldklasse met verse lokale producten en ingrediënten.

 

Dag 22

In de loop van de middag transfer naar het vliegveld. Uw vlucht, via Bangkok naar Brussel vertrekt tegen het einde van de middag. Tijdens de tussenstop op het vliegveld van Bangkok is er net genoeg tijd om rustig te dineren, alvorens op de vlucht naar Brussel te stappen.

 

Dag 23

Aankomst Brussel vroeg in de ochtend.

 

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Azië


Reizigersreacties

"Wij hebben met zijn 4-en (2 volwassenen en 2 pubers) een fantastische oosterse reis gehad naar Bali en Lombok. We waren altijd gewend om zelf te reizen en alles te organiseren maar deze keer hebben we onszelf wegens omstandigheden eens laten verwennen door de organisatie helemaal uit handen te geven aan Hemingstone Travel. En verwennen was het! Wat hebben we genoten en we hebben nauwelijks iets hoeven doen! Alleen moesten we  van tevoren goed uitstippelen welke “stops” het best bij ons gezin pasten natuurlijk en …er heen vliegen. Toen we arriveerden werden we op het vliegveld opgewacht door een zeer goed Engels sprekende gids die ons een fantastische 3 weken heeft bezorgd. Hij was een echte Balinees en heeft ons veel meer van het eiland laten zien en ervaren dan we zelf ooit hadden kunnen regelen. En hetzelfde gold voor Lombok (andere gids). De accommodaties waren ook fantastisch, en zeer sterk boven onze verwachtingen. Meestal geloof ik die (met groothoeklenzen gemaakte idyllische) fotootjes namelijk niet, maar hier werden ze gewoon echt waar! Bij elk hotel schaamden we ons zelfs een beetje… Een van de kinderen zei: “ik wist niet dat we zo rijk waren pappa..". Tsja, Hemingstone Travel heeft zo dus eigenlijk alles wel zo’n beetje overtroffen waar we vooraf op hadden gehoopt! We wilden een zorgeloze reis na een paar zware jaren en die hebben we ook dubbel en dwars gehad! Dank daarvoor!"

Fam. Oerlemans (Soest)

"Het bruisende Singapore met de vele must-sees stond in schril contrast met het relaxte Bali. Singapore is een smeltkroes van vele culturen waar we ogen en tijd te kort kwamen om alles te absorberen. Bali daarentegen is een klein eiland met vriendelijke mensen, mooie natuur (oa. rijstvelden), een lekkere keuken en fantastische hotels. De rondreis is afwisselend, goed opgebouwd en ideaal voor de relax-zoekende toerist."

Fam. Vanderbeke (Breendonk, België)

"Alles wat we gedaan en gezien hebben tijdens de rondreis was de moeite waard. Bali heeft een uitzonderlijk mooie natuur en prachtige bezienswaardigheden. Het ritme van de rondreis was uiterst relaxed. We hebben 's morgens altijd rustig kunnen genieten van een ontbijtje en werden daarna opgehaald. De dagen waren altijd goedgevuld, maar het programma was niet te druk. We hebben overal de tijd gehad om alles rustig te bekijken. Hierdoor hadden we ook elke dag ruim de tijd om nog in het hotel te genieten aan het zwembad/strand. Aan de rondreis zouden we dus absoluut niks wijzigen. Deze reis is de mooiste en meest memorabele reis die we tot nu toe gemaakt hebben!"

Fam. Goor (Sint Job in 't Goor, Belgie)