Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Indonesië

Een droombestemming: Bali, Gili en Lombok

Het prachtige eiland Bali van Indonesië is een bestemming waar menig reiziger verliefd op wordt. Wat Bali speciaal maakt zijn haar overwegend hindoeïstische inwoners, die een serene spirituele levenswijze hebben. Schitterende en levendige tempels met waterrijke tuinen. Prachtige natuur met overal rijst terrasvelden. De witte en de zwarte stranden. Het goede eten en de romantische sfeervolle hotels. Zij maken van Bali een absolute droombestemming. Eentje die ook prima met een kort bezoek aan het nabijgelegen (en minder toeristische) eiland Lombok gecombineerd kan worden.

Het eerste boutique hotel ter wereld

Bali is al sinds jaar en dag een van de favoriete vakantie eilanden van Indonesië. Al in de jaren 60 ontstond hier het eerste ‘boutique hotel’ (het begrip bestond nog niet eens) ter wereld: Tandjung Sari in Sanur. Dit oude maar zeer goed onderhouden kleinschalige hotel met zijn historische sfeer, is onze all-time favoriet op Bali. Maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat als het op hotel accommodatie aankomt Bali gewoonweg de mooiste bestemming ter wereld is. Prachtige traditioneel Balinese kleinschalige hotels, soms gevestigd in oude gebouwen waar elke kamer weer uniek is, met een heerlijke zwembad, zijn er in overvloed. Ze ademen de serene sfeer die de spirituele Hindoeïstische bevolking kenmerkt. Als het even kan zijn ze gelegen in of met uitzicht op de rijst terrasvelden. Maar ook vind je op Bali de meest super strakke design hotels van Indonesië. Vaak zijn deze hotels ook kleinschalig met de daar bijbehorende zeer persoonlijke sfeer en aandacht. Bijzonder vonden wij de grote W-retreat in Seminyak. Wanneer je daar tegen de avond de aan het strand gelegen open-lucht Woo-bar inloopt, dan waan je je even in een videoclip van Gangnam Style. Waanzinnig wat een sfeer!

Tempels, terras rijstvelden en stranden

Maar wel een groot contrast met de serene spirituele sfeer die er vrijwel overal op het eiland hangt. Op Bali, zegt men, zijn er meer tempels dan huizen. Dat zou best wel eens kunnen kloppen als je bedenkt dat elk (Hindoeïstisch) huis een eigen buiten-tempel heeft en zelfs het kleinste dorp daarnaast nog diverse publieke tempels kent. Deze tempels hebben vaak prachtige waterrijke tuinen waar het heerlijk vertoeven is. Het relatief kleine eiland heeft een prachtige natuur, met als eye-catcher natuurlijk de fotogenieke rijst terrasvelden. Aan de zuidkust liggen mooie witte zandstranden en aan de noord en oostkust vind je de zwarte vulkanische lava stranden. Logisch want daar liggen ook de vulkanen met hun uitlopers tot aan de kust. Voor de actieve reiziger biedt Bali veel mogelijkheden. Fiets- en mountainbike tochten. Een trekking door de rijstvelden, op de flanken van de vulkanen of wildwater raften. Daarna is het natuurlijk heerlijk relaxen door middel van een Balinese massage! Als je al dit combineert met de voortreffelijke Balinese keuken en romantische zonsondergangen dan begrijp je dat Bali een absolute droombestemming is.

Bali – Land of the Gods – 19 dagen

Richtprijs 2250 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Denpasar – Sanur – Ubud – Lovina – Sidemen – Gili Meno

 

“Bali – Land of the Gods”

Dag 1

U vliegt vandaag aan het einde van de ochtend met Cathay Pacific vanuit Amsterdam naar Hong Kong. U komt hier morgen vroeg in de ochtend aan.

Dag 2

Op het vliegveld van Hong Kong stapt u over op de vlucht van Cathay Pacific naar Denpasar, de hoofdstad van het prachtige Indonesische eiland Bali. Later op de middag arriveert u op het internationale vliegveld van Denpasar. Hier wordt u op traditioneel Balinese wijze welkom geheten en met een privé transfer naar uw hotel in Sanur gebracht. Met een welkomstdrankje voelt u zich al snel thuis in deze warme oosterse sferen. U verblijft in het heel bijzondere Tandjung Sari hotel. Tandjung Sari was in de begin jaren ’60 het allereerste boutique hotel in Azië, zonder dat het die bedoeling eigenlijk had, en werd het ‘the place to stay for the happy and famous’. Omdat het al meer dan 50 jaar oud is, ademt het een zeer bijzondere sfeer uit en ligt het in een groene oase aan het beste plekje van Sanur beach.

Dag 3 en 4

Day at Leisure: U zult merken dat u even moet wennen aan het tijdsverschil met Europa. Deze dagen kunt u heerlijk aan het zwembad en op het strand vertoeven. Sanur kent vele leuke caféetjes en restaurantjes, waardoor u zich al snel helemaal thuis zult voelen in Bali.

Dag 5

Na een goed ontbijt wordt u opgehaald om per privé transfer naar Ubud te gaan. Onderweg brengt u een bezoek aan de Sebatu tempel, beroemd om zijn heilige water, de Koninklijke graven van Gunung Kawi en de lentewater tempel Tirta Empul. Gunung Kawi, het gravencomplex van koning Anak Wungsu en zijn vele vrouwen, ligt prachtig tussen de rijstvelden. Tirta Empul is een van de heiligste tempels op Bali, gebouwd rond hete bronnen die nu midden in de tuin opborrelen. Balinezen komen hier om te baden en zichzelf geestelijk en lichamelijk te schonen. Het complex dateert uit 960. Bij aankomst in uw hotel in Ubud staat er weer een heerlijk welkomstdrankje op u te wachten. The Kayon is ook een waanzinnig bijzonder hotel, gelegen aan de rivier in een groene vallei met een ongeëvenaard jungle panorama. 

Dag 6

Ga vandaag nog meer zien van het prachtige platte land van Bali. Onder leiding van een lokale gids maakt u op goede fietsen een fietstocht door slapende dorpjes over wegen die niet zo vaak worden gebruikt. Onderweg zijn er o.m. stops bij oude tempels, waar u de lokale vrouwen hun offergaven van fruit en bloemen ziet brengen, en bij schaduwrijke plantages van allerlei soorten. Soms komt er een eenden hoeder voorbij met zijn kudde of ziet u jongelui gras verzamelen om hun koeien te voeren. Oude mannen kijken vanaf de winkelstalletjes aan de kant van de weg toe, terwijl zij boven een kopje koffie hun dagelijkse roddels uitwisselen. 

Dag 7 en 8

Day at Leisure: u kunt op eigen gelegenheid ondernemen wat u wilt. Ubud is een erg leuk plaatsje met een warm karakter. U kunt ook gaan raften op de Ayung rivier of een olifanten safari tour maken door de koele jungle van Talo. Maar van de rust in The Kayon Resort genieten kan ook geen kwaad. Activiteiten kunnen ter plaatse naar wens geregeld worden.  

Dag 9

Vandaag gaat u Ubud achter u laten en neemt uw privé gids u mee op weg naar Lovina beach gelegen aan Bali’s noordkust. Onderweg bezoekt u een van Bali’s meest gefotografeerde tempels: de Ulun Danu tempel aan het Beratan meer en geniet u van de schitterende rijstvelden en –terrassen in het gebied van Jatiluwih. Na een welverdiende lunch in een lokaal restaurant gaat de tocht verder naar het noorden en gaat u onderweg nog een kijkje nemen bij de beschut gelegen Git Git watervallen, alvorens aan te komen in uw hotel in Lovina.

Dag 10

Vroeg in de ochtend, nog voor het ontbijt, gaat u er tijdens zonsopkomst op uit om in een traditionele boot de Bali zee op te gaan voor een ontmoeting met de dolfijnen die zich dagelijks nabij Lovina vertonen. Een prachtige belevenis. Na het dolfijnen avontuur van deze ochtend neemt u een heerlijk ontbijt in het hotel. In de loop van de ochtend wordt u opgepikt voor een relaxt tochtje in de omgeving. U gaat naar de boeddhistische Banjar tempel met zijn geheime hotsprings “air panas”. In het warme water kunt u heerlijk baden, dus neem gerust uw zwembroek en bikini mee.

Dag 11

Vandaag maakt u een mooie tocht van Lovina naar Sidemen. Via Singaraja gaat de route omhoog naar Kintamani (1450m hoog), waar u een prachtig uitzicht hebt op de vulkanische bergen Batur en Abang. U krijgt een heerlijke lokale lunch en rijdt dan verder naar de grootste tempel op Bali: de Besakih tempel, gelegen op de uitlopers van de vulkanische berg Agung. Aan het einde van deze dagtrip arriveert u in Sidemen en logeert u in een bijzonder sfeervol klein hotel met uitzicht over de rijstvelden en vallei.

Dag 12

Na het ontbijt in het hotel, gaat u genieten van de Balinese keuken door middel van een cookingclass. Met eigen handen maakt u klassieke Indonesische gerechten en leert u de lokale kruiden en specerijen te gebruiken. Maar om deze te gebruiken moet u natuurlijk wel eerst naar de markt! U begrijpt meteen wat de lunch wordt… Een leerzame en heerlijke ochtend!

Dag 13

Neem een relaxt ontbijt in het hotel alvorens er een wat actievere dag van te maken. Uw gids neemt u mee naar het dorpje Tenganan, oftewel Bali Aga, een van de oudste dorpjes op Bali. Vanuit Tenganan maakt u een 2 uur durende trekking door de terrasrijstvelden op de hellingen van de berg Agung. Onderweg geniet u van het dagelijkse Balinese leven in dit mooie gebied. Op de terugweg brengt u ook een kort bezoek aan de watertuinen van Tirta Gangga.

Dag 14

Vandaag brengt uw gids u naar de haven van Serangan waar u de boot zult nemen naar het eiland Gili Meno, via Gili Trawangan. Hier kunt u de laatste dagen Bali op een heerlijk relaxte manier afsluiten en alle Bali impressies rustig laten bezinken. 

Dag 15 en 16

Day at Leisure

Dag 17

Vandaag gaat u vanuit Gili Meno met de boot terug naar Bali. Vanuit de haven van Serangan wordt u voor de laatste nacht terug gebracht naar Sanur, waar uw huwelijksreis begon.

Dag 18

Na een laatste relaxte ochtend zal uw privé transfer klaar staan om u naar het vliegveld te brengen. Uw vlucht via Hong Kong naar Amsterdam vertrekt in de loop van de middag.

Dag 19

Vroeg in de morgen komt u aan op Schiphol, Amsterdam.

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welkom

in Azië


Reizigersreacties

"Wij hebben met zijn 4-en (2 volwassenen en 2 pubers) een fantastische oosterse reis gehad naar Bali en Lombok. We waren altijd gewend om zelf te reizen en alles te organiseren maar deze keer hebben we onszelf wegens omstandigheden eens laten verwennen door de organisatie helemaal uit handen te geven aan Hemingstone Travel. En verwennen was het! Wat hebben we genoten en we hebben nauwelijks iets hoeven doen! Alleen moesten we  van tevoren goed uitstippelen welke “stops” het best bij ons gezin pasten natuurlijk en …er heen vliegen. Toen we arriveerden werden we op het vliegveld opgewacht door een zeer goed Engels sprekende gids die ons een fantastische 3 weken heeft bezorgd. Hij was een echte Balinees en heeft ons veel meer van het eiland laten zien en ervaren dan we zelf ooit hadden kunnen regelen. En hetzelfde gold voor Lombok (andere gids). De accommodaties waren ook fantastisch, en zeer sterk boven onze verwachtingen. Meestal geloof ik die (met groothoeklenzen gemaakte idyllische) fotootjes namelijk niet, maar hier werden ze gewoon echt waar! Bij elk hotel schaamden we ons zelfs een beetje… Een van de kinderen zei: “ik wist niet dat we zo rijk waren pappa..". Tsja, Hemingstone Travel heeft zo dus eigenlijk alles wel zo’n beetje overtroffen waar we vooraf op hadden gehoopt! We wilden een zorgeloze reis na een paar zware jaren en die hebben we ook dubbel en dwars gehad! Dank daarvoor!"

Fam. Oerlemans (Soest)

"Het bruisende Singapore met de vele must-sees stond in schril contrast met het relaxte Bali. Singapore is een smeltkroes van vele culturen waar we ogen en tijd te kort kwamen om alles te absorberen. Bali daarentegen is een klein eiland met vriendelijke mensen, mooie natuur (oa. rijstvelden), een lekkere keuken en fantastische hotels. De rondreis is afwisselend, goed opgebouwd en ideaal voor de relax-zoekende toerist."

Fam. Vanderbeke (Breendonk, België)

"Alles wat we gedaan en gezien hebben tijdens de rondreis was de moeite waard. Bali heeft een uitzonderlijk mooie natuur en prachtige bezienswaardigheden. Het ritme van de rondreis was uiterst relaxed. We hebben 's morgens altijd rustig kunnen genieten van een ontbijtje en werden daarna opgehaald. De dagen waren altijd goedgevuld, maar het programma was niet te druk. We hebben overal de tijd gehad om alles rustig te bekijken. Hierdoor hadden we ook elke dag ruim de tijd om nog in het hotel te genieten aan het zwembad/strand. Aan de rondreis zouden we dus absoluut niks wijzigen. Deze reis is de mooiste en meest memorabele reis die we tot nu toe gemaakt hebben!"

Fam. Goor (Sint Job in 't Goor, Belgie)