Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Lapland

Arctic Adventure en het Noorderlicht in Lapland

Wij hebben een van de meest fantastische manieren ontwikkeld om de winter in Lapland te beleven, op speciaal verzoek van onze eigen trouwe reizigers. U gaat namelijk logeren in enkele prachtige wilderness lodges, die in het hoogste noorden van Finland ver van de bewoonde wereld liggen. Vanuit de lodges zijn er vele activiteiten te ondernemen op een soort a la carte wijze. Een ontmoeting met rendieren en hun herders bijvoorbeeld en een uitgebreide husky safari. Cross-country skiien door de mooist mogelijke landschappen en ijsvissen op bevroren meren. Trekkings door de natuur op sneeuwschoenen en Aurora safari's op zoek naar het mysterieuze Noorderlicht, etc.

Wilderness Lodges

De bijzondere wilderness lodges die we tijdens deze reizen gebruiken, zijn van Nellim. Nellim heeft vier verschillende lodges. Hier is het ook mogelijk om in een "Aurora kamer" te slapen met een glazen koepel. Op deze manier kunt u vanuit uw bed het Noorderlicht gadeslaan. Alles bij elkaar is biedt deze actieve reis een onvergetelijk arctic adventure in combinatie met het Noorderlicht.

Hemingstone Travel Special Edition...

Als speciale kers op de taart (vanaf 4 personen) organiseren wij voor u een bijzondere snowmobile dag tour. Deze dag rijdt u zelf op de snowmobile dwars door het beboste landschap en over lege Finse meren van de ene naar de andere lodge. Alles onder begeleiding van een ervaren gids. Let op: Deze tocht is slechts 1 keer per jaar beschikbaar op aanvraag en denk er aan: rijbewijs verplicht.

Voorbeeldreis Lapland – 7 dagen

Richtprijs 2350 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Ivalo – Nellim – Muotka

 

“Aurora Wilderness”

 

Dag 1

In de loop van de ochtend vliegt u vanuit Amsterdam Schiphol naar Helsinki. Daar stapt u over op de binnenlandse vlucht naar Ivalo. Ivalo ligt het in het noordelijkste puntje van Finland, midden in het land van het Sami volk: Lapland. Op het vliegveld wordt u opgewacht en comfortabel naar de midden in de natuur gelegen Nellim Wilderness Lodge gebracht. U verblijft hier de komende drie nachten. Indien het vanavond kerstavond is staat er een speciaal kerstdiner met bezoek van de kerstman op het programma.

 

Dag 2

Na het ontbijt staat deze dag in het teken van de rendieren. U maakt een dag mee zoals een Sami rendierherder die dagelijks beleeft. Op de sneeuwscooter beleeft u de Sami cultuur en de levenswijze hier in het hoge noorden. U bezoekt natuurlijk een rendierenverblijf en helpt bij het voederen van de rendieren. Ze komen soms zelfs uit uw hand eten. Comfortabel gezeten op rendierhuiden geniet u van een warme rendieren soep op open vuur. Op het meer wordt er een stop gemaakt om te vissen op de oorspronkelijke Sami manier; door een gat in het ijs te boren. Onderweg wordt er ook een bezoek gebracht aan de prachtige houten Samikerk in Nellim en aan de Russische grens. Na het diner is er een aurora tocht gepland per snowshoes! Op moderne snowshoes wordt er een trekking gemaakt in de wildernis rond Nellim naar weer een perfecte plek voor het zien van het noorderlicht. Aurora Snowshoeing is de warmste manier om deze avond door te brengen, omdat er aardig wat energie in de trekking zelf gaat zitten.

 

Dag 3

Nellim Wilderness lodge – day at leisure

U kunt gewoon een flink eind gaan wandelen, uitrusten, genieten van het haardvuur of van uw privé sauna; maar er worden ook heel veel optionele activiteiten door de lodge georganiseerd waar u aan kunt deelnemen, zoals: aurora safari’s, snowmobile safari’s, ice fishing, snowshoeing trips, husky safari’s, cross country skiing.

 

Dag 4

Vandaag staat er een bijzondere dag op het programma, want U gaat met uw privé gids een lange tocht maken per sneeuwscooter van het Nellim Wilderness hotel naar de Muotka wilderness Lodge. De afstand tussen beide lodges is hemelsbreed vergelijkbaar met de afstand tussen Breda en Amsterdam, maar door de bossen en over de meren van Lapland wordt dat toch een heel andere belevenis!

 

Dag 6

Deze ochtend gaat u een huskytocht maken door het natuurgebied. In de husky farm wordt u meteen getroffen door het geluid van de husky’s, die met hun gejank aangeven dat ze graag de natuur in willen en rennen door de sneeuw. Maar dat gaat pas gebeuren na een koffie en een pannenkoek boven het kampvuur natuurlijk. Ook voor de benodigde extra warme kleding wordt hier gezorgd. Na een korte instructie om te leren hoe de husky slede moet worden bestuurd, gaat u vertrekken, de wijde en witte natuur in. De stilte die u dan overvalt is immens!  Diep in het bosgebied van de Wilderness lodge ligt het Aurora camp. Deze verafgelegen plek, zonder enige aanwezigheid van lichtvervuiling is de perfecte plaats om in de lucht te kijken naar de sterren en het noorderlicht. U wordt er in de loop van de avond op comfortabele manier gebracht per slede. Onder het genot van warme drank, snacks en de warmte van het kampvuur wacht u de gebeurtenissen af… Overigens houdt het maanlicht de aurora’s niet tegen, want die kunnen vrij sterk zijn. Óf ze er zijn blijft altijd afwachten, zelfs met een heldere sterrenhemel!

 

Dag 6

Vandaag gaat u een lange tocht maken per sneeuwscooter door het prachtige landschap van Muotka. U gaat door de bossen en over de meren van Lapland. Dat wordt een hele belevenis!

 

Dag 7

Na het ontbijt is er een privé transfer naar het vliegveld van  Ivalo. U vliegt met Finnair terug naar Helsinki en aansluitend ook weer terug naar Amsterdam.

 

 

 

 

Welkom

in Europa


Reizigersreacties

Geen recensies van deze bestemming