Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Oeganda

Oeganda wordt wel de "Parel van Afrika" genoemd, het onontdekte juweel van Oost-Afrika. Op maat gemaakte safarireizen in Oeganda staan hoog op de lijst van elke veeleisende reiziger. Oeganda is een van de meest bijzondere reisbestemmingen in Afrika. Het is namelijk de thuisbasis van de berggorilla's, zeldzame en bedreigde apen die slechts in drie landen ter wereld voorkomen. Wij laten u graag kennismaken met Oeganda, met zijn overvloed aan verbluffende natuurlijke schoonheid. Onze Oeganda-safari's bieden u echt een brede smaak van alles wat Afrika te bieden heeft. En dat uiteraard helemaal afgestemd op uw wensen.

Berggorilla's

De nummer één activiteit om te doen in Oeganda is gorillatrekking. Bwindi Impenetrable Forest is het beroemdste beschermde gebied van Oeganda en Afrika. Het herbergt de helft van 's werelds overgebleven berggorilla's. Maar weinig wildlife ontmoetingen laten zulke blijvende herinneringen achter als een bezoek aan een familie berggorilla's. Elke trekking-groep wordt begeleid door rangers en gidsen van het Nationaal Park. Er kunnen maximaal 8 bezoekers per dag naar een gorilla familie en die mogen er maximaal een uur verblijven. Het zijn dus uiterst exceptionele ervaringen! Naast het bezoeken van gorilla's in Bwindi, raden we ook de drie uur durende Waterfall Trail aan, waarlangs de diversiteit aan varens, vogels en vlinders verbijsterend is. Vogels kijken in Bwindi is een van de meest populaire activiteiten. Wist u dat er hier bijna 350 soorten zijn, samen met meer dan 200 soorten vlinders? Als u de tijd hebt, is het ook de moeite waard om het Bwindi Community Hospital te bezoeken. Het is opgericht in 2003 om de lokale Batwa-gemeenschap te helpen, als een outreach-kliniek onder een boom.

Van Chimpansees tot de Schoenbekooievaar

Maar het gaat niet alleen om de berggorilla's in Oeganda. U kunt een glimp opvangen van het dagelijkse leven van andere neven en nichten van primaten. Met een chimpansee tocht in Kibale Forest. Of u kunt cheeta's spotten op jacht in Kidepo Valley. Tenslotte, als u geïnteresseerd bent in vogels, is Oeganda ook de beste vogelbestemming van het continent, met ongeveer 1.000 soorten, waaronder de uiterst zeldzame schoenbekooievaar.

Murchison Falls en Lake Bunyonyi

Bezoek de ongelooflijke Murchison Falls, waar de machtige Nijl zich door een kloof van slechts zeven meter perst. Een enorm spektakel van de natuur! Lake Bunyonyi is ongeveer 900 meter diep en daardoor één van de diepste meren van Afrika. Het meer is bezaaid met 29 eilanden. De meest prominente hiervan zijn het Akampene-eiland, ook wel bekend als het strafeiland, Bushara, Kyahugye, Bwama en Njuyeera en Bucuranuka. Ook is het de thuisbasis van otters, rivierkreeften en veel kleine vogels.

Olifanten in het Queen Elizabeth Park

Olifanten hebben kilometers aaneengesloten savanne tot hun beschikking om door het Queen Elizabeth Park te zwerven. Het huidige aantal is ongeveer 2500 en dat is een flinke stijging na zware stroperij in de jaren tachtig.

Boomklimmende leeuwen in Kigeze Game reserve

Er zijn bijzondere boom-klimmende leeuwen in Oeganda. Leeuwen zijn een van de weinige grote katten die te vinden zijn in de nationale parken van Oeganda. Er is altijd grote opwinding bij het spotten van de koning van de jungle, Een volwassen mannetjes leeuw weegt tussen de 150 en 250 kg, terwijl vrouwtjes tussen de 120 en 180 kg kunnen wegen. Vrouwtjes doen normaal gesproken het grootste deel van de jacht.

Na de safari....

Na een safari-ervaring van wereldklasse, kunnen we een beetje luxe tijd met een paar dagen bij de Nijl bij Jinja aanbevelen. Hier vind u lodges (zoals het spectaculair gelegen Lemala River Nile Wildwater) die perfect zijn om in te ontspannen, maar als u nog steeds zin hebt in adrenaline, kunt u hier ook wildwatervaren. Een safari naar de bijzondere berg gorilla's in Oeganda is ook perfect te combineren met andere landen in Oost Afrika. Bijvoorbeeld met een bezoek aan de Grote Trek in Tanzania, de stranden van Zanzibar. Of zelfs met een paradijselijke huwelijksreis op de Seychellen.  

Luxe Oeganda voorbeeldreis – 10 dagen

Richtprijs: 9900 p.p. excl. vluchten. Dit is een reis in het luxe segment. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Entebbe – Kibale National park – Bigodi Forest – Queen Elizabeth National Park – Rift Valley –  Bwindi National Park

 

“De Parel van Afrika”

 

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Kampala-Entebbe en transfer naar uw hotel. Oeganda wordt wel de “Parel van Afrika” genoemd. dat komt natuurlijk door zijn prachtige groen, diepe meren, hoge bergen en misschien wel de grootste natuurlijke schat van allemaal – de helft van de laatst overgebleven berggorilla’s ter wereld.

 

Dag 2

Vandaag maakt u een mooie rit door glooiende heuvels bezaaid met theeplantages naar Kibale National Park, een van de meest gevarieerde stukken tropisch bos in Oeganda. Bekend om zijn 300 vogelsoorten en populatie chimpansees, herbergt Kibale 11 soorten primaten. Je kunt ook mangabeys en een groot aantal vlinders spotten. U komt aan bij uw lodge te midden van het meer van Kyaninga en de “Mountains of the Moon”.

 

Dag 3

Sta vanmorgen vroeg op en maak de korte rit naar het begin van uw chimpansee tocht. De chimpansees voeden zich hoog in de bomen, dus een verrekijker is een must. Het geluid van bavianen doorboort de stilte in het bos terwijl u zich een weg baant over het pad. Onder deskundige begeleiding maakt u een wandeling in het wildrijke Bigodi Forest-moeras. Een uitstekende kans om vogels, sitatunga, mangoesten, bosvarkens, otters en bosbokken te bekijken.

 

Dag 4

Dezd dag reist u van Kibale naar het Queen Elizabeth National Park. Dit is de thuisbasis van een breed scala aan wildlife. Olifanten, nijlpaarden, buffels en bavianen. Het biedt een prachtig uitzicht op de Rift vallei en staat ook bekend om zijn boomklimmende leeuwen. Onderweg naar uw kamp kunt u ervoor kiezen om een boottocht op het Kazina-kanaal te maken. Bij aankomst in uw kamp geniet u van fantastische uitzichten op het park en het uitzicht op het Rwenzori-gebergte.

 

Dag 5

Maak ’s ochtends en’ s avonds game drives in dit majestueuze nationale park. Dit gebied is de belangrijkste migratiecorridor tussen Oeganda en de Democratische Republiek Congo. Op de vruchtbare vlakte leven topi en Uganda kob, evenals buffels, nijlpaarden en enkele van de grootste kuddes olifanten in het land. Gevlekte hyena’s komen vaak voor en van luipaarden wordt at en toe een glimp opgevangen.

 

Dag 6

U maakt deze ochtend een gamedrive als u het park verlaat, met uitzicht op landerijen en lokale dorpen. Dan gaat het verder naar het Bwindi Impenetrable National Park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vanuit deze luxe thuisbasis vertrekt u morgen op een gorilla-tocht om deze prachtige primaten op de meest natuurlijke manier op te sporen. Het is een zeldzame ervaring om de gorilla’s te ontmoeten in hun natuurlijke habitat. Heel af en toe komen deze vreedzame wezens zelfs wel eens door het geheel open Gorilla Forest Camp getrokken. Dat is helemaal een beleving!

 

Dag 7

Breng de dag door met het volgen van bedreigde berggorilla’s, breng tot een uur door met deze fascinerende wezens en observeer hun verrassend mensachtige interacties. Keer terug naar de lodge om te ontspannen, of maak een andere begeleide boswandeling.

 

Dag 8

Blijf ook vandaag overdag berggorilla’s volgen en geniet ’s avonds van de voorzieningen van uw luxe lodge.

 

Dag 9

U vliegt al vroeg deze ochtend vanuit Bwindi terug naar Kampala-Entebbe airport. Met gebruik van een dagkamer wacht u op uw aansluitende internationale vlucht.