Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

South Georgia

Eiland in de Zuidelijke IJszee met 160 gletsjers...

South Georgia is een afgelegen en onbewoond sub-Antarctisch eiland. Het ligt ongeveer 1400 kilometer ten oosten van de Falklandeilanden in de zuidelijke Atlantische Oceaan. Op het volledig bergachtige eiland, met besneeuwde toppen tot een hoogte van bijna 3000 meter, liggen meer dan 160 gletsjers die in zee eindigen.

... en miljoenen Koningspinguïns!

South Georgia is beroemd om de enorme aantallen albatrossen, pinguïns, zeeolifanten en zeeleeuwen die broeden langs haar kusten. Het eiland is ongeëvenaard als wildernis en wildlife bestemming. Een van de grootste bezienswaardigheden zijn natuurlijk de immense kolonies Koningspinguïns. Deze op één na grootste pinguïn ter wereld lijkt erg op zijn grotere soortgenoot de Keizerspinguïn. Maar hij broedt op het land terwijl de Keizerspinguïn dat op het Antarctische ijs doet. Koningspinguïns krijgen met name in de maanden januari en maart hun jongen.

Sir Ernest Shackleton

South Georgia werd beroemd door een van de grootste poolreizigers: Sir Ernest Shackleton: Na de mislukte poolreis in 1915 waarbij zijn schip de Endurance verging in de Weddellzee, deed hij met 5 medereizigers een ultieme poging om de bewoonde wereld weer te bereiken - en daarmee tevens de overige Endurance crew te redden. Het lukte hen om naar South Georgia te roeien. Het enige eiland dat met de heersende westenwind in een kleine zeilsloep te bereiken zou zijn. Na aankomst op de zuidkust van het eiland maakten zij de historische oversteek van 26 mijl dwars door de bergen, naar de walvisstations op de noordkust. Shackleton had hiervoor meer dan 800 mijl gevaren in de reddingsboot, de James Caird, en overleefde 17 dagen op de meest stormachtige zeeën ter wereld.

Antarctica Expeditie

Als u een aantal dagen van dit prachtige eiland wilt genieten, kiest u dan voor een van de Antarctica expeditie cruises die tevens een bezoek brengen aan South Georgia. Wij adviseren u graag verder over de mogelijkheden.

South Georgia voorbeeldreis – 5 dagen 

Vanaf 10500 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc. Deze reissom is voor een combinatie expeditie cruise naar South Georgia en Antarctica.

 

Een reis naar South Georgia is vrijwel altijd onderdeel van een Antarctica expeditie. Niet alle Antarctica expeditities varen via South Georgia, maar wel vrijwel alle South Georgie expedities varen door naar Antarctica. Tijdens deze Antarctica expedities wordt er over het algemeen 5 dagen South Georgia aangedaan. In ons voorbeeld hieronder zijn dag dagen 8 t/m 12.

 

Dag 8 – 12: South Georgia Journey
Vandaag arriveert u op de eerste activiteitenlocatie in Zuid-Georgië. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden in dit gebied uitdagend kunnen zijn en het programma grotendeels bepalen.

De komende dagen krijgt u de kans om de volgende sites te bezoeken:

Prion Island – Deze locatie is gesloten tijdens het vroege deel van het zwervende albatross-broedseizoen (20 november – 7 januari). Vanaf januari hebben de broedvolwassenen hun partners gevonden en zitten ze op eieren of voeden hun kuikens. Geniet van het zachte karakter van deze dieren, die de grootste spanwijdte van alle vogels ter wereld bezitten.

Fortuna Bay – In de buurt van stranden die worden bewoond door verschillende pinguïns en zeehonden, hebt u de kans om de laatste etappe van Shackleton’s route naar het verlaten walvisdorp Stromness te volgen. Dit pad snijdt over de bergpas voorbij de Shackleton-waterval en aangezien het terrein gedeeltelijk moerassig is, moet u voorbereid zijn om een ​​paar kleine beekjes over te steken.

Salisbury Plain, St. Andrews Bay, Gold Harbor – Deze sites herbergen niet alleen de drie grootste koningspinguïnkolonies in Zuid-Georgië, het zijn ook drie van ’s werelds grootste broedstranden voor Antarctische pelsrobben. Letterlijk miljoenen broeden in december en januari op Zuid-Georgië. Alleen halverwege het seizoen bereiken ze een piek in hun kweekcyclus. Kijk hoe de grote stieren constant waken (en af ​​en toe vechten) over gebieden waar tientallen vrouwtjes net zijn bevallen of op het punt staan ​​te bevallen. Let op uw stap en blijf koel tijdens het wandelen over de stranden gedurende deze tijd.

Grytviken – In dit verlaten walvisstation lopen koningspinguïns door de straten en liggen zeeolifanten rond zoals ze de plek bezitten – omdat ze dat in feite doen. Hier kunt u misschien het South Georgia Museum en het graf van Shackleton zien.

Cobblers Cove, Godthul – Bij Cobblers Cove streven we naar Rookery Point om macaroni-pinguïns te zien. Lichtbedekte roetige albatrossen nestelen langs de kustlijn en gigantische stormvogels kunnen ook worden waargenomen. Godthul (Noors voor “goede baai”) werd genoemd door Noorse walvisvaarders en zeehondenjagers en overblijfselen zoals botten zijn nog steeds te vinden langs de kustlijn. Stranden zijn de thuisbasis van Ezelspinguïns.

Cooper Bay – Biedt de grootste populatie kinbandpinguïns en gentoo en ook macaronipinguïns zijn aanwezig. Antarctische sterns, stormvogels met witte kin, blauwogige aalscholvers en licht bedekte roetige albatrossen zijn ook te zien.

In de middag van dag 12 gaan we, afhankelijk van de omstandigheden, zuidwaarts zeilen richting de South Orkney Islands….

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

in Poolgebieden


Reizigersreacties

Geen recensies van deze bestemming