Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Argentinië

Maradona, Messi en Maxima

Zeg "Argentinië" en bijna iedereen denkt aan de tango; de beroemde opzwepende muziek en daarbij behorende sensuele dans. Zeg "Argentinië" en het hart van de voetbalfan gaat sneller slaan vanwege de wereldsterren Diego Maradona en Lionel Messi. Denk aan "Argentinië" en u ziet gauchos op hun paarden rond enorme kuddes runderen cirkelen. Met "Argentinië" herbeleeft u oude beelden van Evita Perón en ‘Dwaze Moeders’. Wie "Argentinië" zegt, zegt "Máxima". Argentinië is een land van uitersten.

Buenos Aires - het kloppend hart van Argentinië

In de enorme wereldstad Buenos Aires heerst midden in het centrum een relaxte Zuid Europese sfeer. Je kunt al wandelend heerlijk door de stad dwalen. Er zijn vele historische plekken zoals de beroemde en tevens beruchte Plaza de Mayo. Beroemd vanwege de toespraken van Evita Perron en de berucht vanwege de protesten van de zogenaamde 'Dwaze Moeders'. Het grote oude theatergebouw genoemd naar Columbus (Colon). De wijk San Telmo, waar je nog spontaan de tango gedanst ziet worden in straten en op pleinen. La Boca, de wijk van het volk met zijn kleurrijke huizen en natuurlijk het stadion van Boca Juniors. Het schitterend opgeknapte oude havengebied Puerto Madero. Het is midden in de stad aan de Rio de la Plata gelegen, met zijn moderne restaurantjes en hippe sfeer. Buenos Aires voelt voor Europeanen een beetje als thuiskomen in Zuid Amerika.

Wonderen der natuur

Maar buiten Buenos Aires is Argentinië vooral heel veel natuur! Dit enorm grote land, dat meer dan 3500 km meet van noord naar zuid, herbergt een veelheid aan wonderen der natuur! De mooiste watervallen ter wereld bij Iguazu, aan de grens met Brazilië. Enorme zoutvlaktes nabij Salta. De prachtige wijngebieden bij Mendoza, met de hoogste Andespieken op de achtergrond. Walvissen en pinguïns bij het peninsula Valdes. De wereldberoemde Perito Moreno gletsjer bij El Calafate. Het ruige bergmassief Torres del Paine op de grens met Chili. Hier maakt u onvergetelijke trekkingen en paardrijtochten in de ongeëvenaard mooie natuur. Het avontuurlijke Patagonië met zijn eindeloze vlaktes en lege wegen en dan het 'einde van de wereld' nabij Ushuaia, de zuidelijkste havenstad ter wereld. Hierboven staan ze nu even kort opgesomd, maar elk van deze plaatsen is een fascinerende wereld op zich en uw bezoek meer dan waard.

Antarctica

Het wordt natuurlijk helemaal een droom als u een reis naar Argentinië combineert met een bezoek aan Antarctica. Vanuit de zuidelijkste havenstad van Argentinië, Ushuaia, vertrekken er in onze winter (de zomer van Zuid Amerika) kleinschalige expeditiecruises voor 10-12 daagse tochten naar het Antarctische schiereiland. Een onvergetelijke ervaring! Ook is het mogelijk om vanuit Punta Arenas in zuid Chili (goed te combineren vanuit Torres del Paine) met een vliegtuig naar Antarctica te vliegen en daar een kortere (5-7 dagen) expeditiecruise te maken. Ideaal voor mensen die liever niet de Drake Passage oversteken per boot. Kijk ook op onze Antarctica pagina!

Argentina’s Wonders of Nature – 27 dagen

Richtprijs 8950 p.p. excl. de vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Buenos Aires – Iguazu Falls – Cafayate – Purmamarca – Salta – Bariloche – El Calafate – Perito Moreno – Torres del Paine N.P. (Chili) – Punta Arenas – Australis Patagonia Cruise – Ushuaia

 

“Wonders of Nature”

Dag 1

Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam naar Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. U arriveert aan het begin van de avond op Ministro Pistarini International airport (EZE) van Buenos Aires waar uw Engelssprekende gids al op u staat te wachten: Hartelijk welkom in Argentinië! Op vlotte en comfortabele wijze wordt u per privé transfer naar uw hotel midden in de stad gebracht. Om de jetlag een beetje weg te spoelen adviseren wij een korte duik in het binnenzwembad; dat helpt echt! Daarna u kunt in de buurt van het hotel gemakkelijk een restaurantje vinden voor het diner en uw bed opzoeken voor een acclimatiserende nachtrust.

Dag 2

Na het ontbijt komt uw gids u ophalen voor een dagtocht door Buenos Aires. U bezoekt onder meer het Plaza de Mayo met daaraan het Presidentieel paleis (in de volksmond de ‘Casa Rosada’ genoemd). Vanaf het balkon van dit paleis sprak Eva (Evita) Perón diverse malen het Argentijnse volk toe. Op het plein zelf demonstreerden de ‘Dwaze Moeders’ vanaf 1976 bijna 30 jaar lang voor de aandacht voor hun verloren kinderen (los desaparecidos). Het plein is nog steeds het kloppende hart van Buenos Aires. Natuurlijk bezoekt u ook de wijk San Telmo, waar de Tango zijn oorsprong vindt, waar nog steeds elke steen in de muur de tangosfeer uitstraalt en waar u zomaar een spontane tango dans op straat kunt meemaken. Ook bij de kleurrijke oude wijk La Boca en de meer trendy wijk Recoleta zult u een beeld krijgen tijdens deze city tour. In Recoleta ligt het wereldberoemde kerkhof waar het graf van Evita Perón zich bevindt. Na afloop van de city tour hebt u nog genoeg tijd over om zelf in het centrum van de stad, in de nabijheid van uw hotel rond te kijken. Onze tip is om te gaan dineren in een van de restaurants in de dokken van Puerto Madero.

Dag 3

Day at leisure 

Dag 4

Na een vroeg ontbijt wordt u opgepikt in het hotel voor uw vlucht naar Iguazu. U arriveert rond 10.00 uur in Iguazu. Hier wordt u weer welkom geheten door uw lokale gids die u meeneemt op een eerste verkenning van de spectaculaire watervallen aan de Argentijnse zijde. Na uw bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen neemt uw gids u mee naar de Braziliaanse kant en brengt u naar het prachtig gelegen Hotel das Cataratas in Brazilië.

Dag 5

Vandaag hebt u de hele dag om van de watervallen van Iguazu te genieten. Tevens kunt u in het hotel allerlei activiteiten organiseren, zoals een boswandeling in de omliggende jungle, varen op de Iguazu rivier “Under the Falls” of een helikoptervlucht “Over the Falls”.

Dag 6

Vandaag neemt u na het ontbijt afscheid van dit paradijselijke plekje op aarde. U wordt opgehaald in het hotel en naar het vliegveld gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Salta. Daar arriveert u aan het begin van de middag. Op het vliegveld staat een huurauto voor u klaar waar u de volgende 4 dagen gebruik van kunt maken. Vanuit het vliegveld rijdt u zuidwaarts naar Cafayate. De afstand is ongeveer 190 km en de rijtijd ongeveer 2-3 uur. Cafayate is bekend om zijn wijngaarden, prachtige landschap en rotsformaties. Onze tip: drink een smaakvolle droge witte wijn gemaakt van de lokale torronté druif; maar laat ook de lokale rode wijnen niet laten staan natuurlijk! U logeert in een wijnresort, midden tussen de wijngaarden.

Dag 7

Day at leisure – Ontdek de wijngaarden rondom het hotel, of huur een mountainbike bij het hotel en maak kennis met de mensen in de straat, de cafés en winkels of bezoek het multimedia museum van de wijn.

Dag 8

U gebruikt uw vrijheid om in noordelijke richting via Salta naar Purmamarca te rijden. Onderweg kunt u de Humhauaca gorge bezoeken. De afstand vandaag is ongeveer 350 kilometer; en neemt ongeveer 5 uur in beslag. U overnacht de komende twee nachten in Purmamarca op een voorheen ‘koninklijke’ plek.

Dag 9

Vanuit Purmamarca kunt u vandaag met de auto een dagtrip naar de 12.000 hectares grote Salinas Grandes (zoutvlakte) maken. Deze ligt zo’n 60 km (1 uur) ten noordwesten van Purmamarca.

Dag 10

Vandaag rijdt u terug naar Salta. De rest van de dag is naar eigen invulling. Onze tip: Bezoek het historisch museum van het Noorden, waar echte schatten uit de koloniale tijd en van de inheemse culturen te zien zijn.

Dag 11

Aan het begin van de middag rijdt u terug naar het vliegveld van Salta. Hier levert u de huurauto weer in en checkt u in op de middag vlucht die u via Buenos Aires naar het vliegveld van Bariloche brengt. Bij aankomst in de loop van de avond, haalt u de huurauto op en rijdt  naar het El Casco Art hotel direct aan het Nahuel Huapi meer in Bariloche is gelegen. 

Dag 12

Day at leisure  

Dag 13

U rijdt vandaag naar Villa la Angostura en reserveert een tafeltje in De Bistro Tinto, het restaurant van Martin Zorreguieta. In Villa La Angostura logeert u in hotel Don El Faro.

Dag 14

U gaat terug naar het vliegveld van Bariloche en vliegt met een directe vlucht naar El Calafate. U zorgt er natuurlijk voor dat u op tijd op het vliegveld bent om de huurauto in te leveren. Bij aankomst op het vliegveld van El Calafate wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht dat in het centrum van El Calafate ligt. De rest van de dag geen programma.

Dag 15

Na het ontbijt wordt u opgehaald om een dagtocht te maken naar en ook op de Perito Moreno. Deze gletsjer is gelegen in Los Glaciares National park buiten El Calafate, aan het Lago (meer van) Argentino. Het is met zijn lengte van meer dan 30 km en oppervlakte van bijna 250 km2  een van de grootste zoetwatervoorraden (buiten Antarctica natuurlijk) ter wereld. Misschien bent u net getuige van een tumultueuze afbrokkeling?

Dag 16

Day at leisure – Vanuit het hotel zijn er vele activiteiten te ondernemen afhankelijk van de energie en zin die u daar in heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld bij het hotel een paardrijdtocht boeken in de schitterende omgeving of een boottocht op het meer maken. Of wat dacht u anders van de 9-holes El Pinar golfclub direct naast de deur van het hotel of de Humus Spa in het hotel zelf? 

Dag 17

Vanuit El Calafate wordt U vandaag naar hotel Las Torres gebracht, net over de grens met Chili. De transfer neemt ongeveer 5 uur in beslag en voert door een prachtig landschap. Eenmaal in Las Torres maakt u samen met uw lokale gids een plan voor de komende dagen. U verblijft in hotel Las Torres op all-inclusive basis incl. alle activiteiten.

Dag 18

Verblijf in Las Torres en activiteiten in Torres del Paine. Het programma bestaat uit diverse trekking en paardrijd mogelijkheden al dan niet gecombineerd met een transfer per auto of boot.

Dag 19

Verblijf in Las Torres en activiteiten in Torres del Paine.

Dag 20

Vandaag is er een lange transfer en wordt u naar Punta Arenas gebracht. Punta Arenas is de zuidelijkste havenstad van Chili, gelegen aan de beroemde Straat van Magelhaes.

Dag 21

U heeft de hele ochtend en een deel van de middag om vanuit het hotel een wandeling te maken in Punta Arenas en de Straat van Magelhaes te bekijken. In de middag vervoegt u zich op de passagiersterminal van Punta Arenas, die op loopafstand van het hotel gelegen is. U scheept in op de Stella Australis en vaart om 18.00 uur de Straat van Magelhaes op. Aan boord van de Stella Australis maakt u de komende dagen een onvergetelijke cruise door het ijzingwekkende landschap van zuidelijk Patagonië. Tussen de vele gletsjers en eilanden van de Vuurland (Tierra del Fuego) archipel bevind u zich in een van de meest afgelegen gebieden ter wereld. Vooral voor hen die niet de oversteek naar Antarctica maken, geeft deze cruise de belevenis die het dichtst bij een Antarctica cruise gaat komen.

Dag 22

At dawn, we will navigate our way through Almirantazgo Sound, arriving at Ainsworth Bay which is sited within Alberto De Agostini National Park. It’s the perfect spot from which to see the Marinelli Glacier descending from Darwin Mountain Range in the distance; and to appreciate how the land returns to life after glacial retreat. We will also take a walk to a beaver dam in the stunning sub-polar Magellan Forest. Whether on the beach or the island, there’s a good chance of sighting Southern Elephant Seals. But do bear in mind the fact that sightings cannot be guaranteed due to the colony’s unpredictable movements. Later, we will be sailing to Tuckers Islets, and after lunch, we will board well-equipped Zodiac boats to get close to a colony of Magellan Penguins (indigenous to the Southern Hemisphere) and cormorants.

Dag 23

We will navigate along the northwest arm of the Beagle Channel before disembarking at Pia Fjord. From there, we’ll take a short hike to a panoramic viewpoint from where we can enjoy spectacular views of the awe-inspiring Pia Glacier whose main tongue extends from the mountaintops down to the sea. After this memorable experience, we will continue our voyage along the Beagle Channel through the majestic Glacier Alley.

Dag 24

We will be sailing through Murray Channel and Nassau Bay to reach Cape Horn National Park, where, weather permitting, we shall go ashore. The legendary Cape Horn was discovered in 1616 and is a sheer 425-meter (1,394-foot) high rocky promontory. For many years it was an important navigation route between the Pacific and the Atlantic, and is referred to as the ‘End of the Earth’. The park was declared a World Biosphere Reserve by UNESCO in 2005. In the afternoon, we will go ashore at historical Wulaia Bay, originally the site of one of the region’s largest Yamana aboriginal settlements. Charles Darwin landed there in 1833 during his voyage on the HMS Beagle. This area is also renowned for the mesmerizing beauty of its vegetation and geography. We will take an enchanted walk through the Magellan Forest of lengas, coigües, canelos, ferns, and other endemic vegetation, to reach a panoramic viewpoint.

Dag 25

Acknowledged as the southernmost city in the world, Ushuaia was founded in 1884 and was one of the original points of encounter between the Yamana and Anglican cultures. Its name derives from the Yamana word for ‘penetrating bay’ and it’s surrounded by the last high peaks of the Andes. Today, it is one of the largest cities on Tierra del Fuego Island, with around 65,000 inhabitants. The perfect opportunity to enjoy the city and its spectacular scenery. Arrival Stella Australis at 08:00. Bij aankomst wordt u naar het hotel in het kleine stadje gebracht. Hotel Fueguino is perfect gelegen midden in Ushuaia.

Dag 26

Uw Argentinië reis zit er nu bijna op. Na het ontbijt wordt u opgepikt en van het hotel naar het vliegveld van Ushuaia gebracht. Hier stapt u op de binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Hier vertrekt uw vlucht in de loop van de middag naar Sao Paulo en vandaar uit gaat het met KLM verder terug naar Amsterdam Schiphol.

Dag 27

Tegen het middaguur middag arriveert u op Schiphol.

 

Wanneer u een voorbeeldreis wilt ontvangen, sturen wij u hem graag toe. Vult u graag het onderstaande formulier in of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.