Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Namibië

Namibië is niet alleen veilig en gemakkelijk om doorheen te reizen, maar heeft ook net zoveel te bieden als andere landen in Afrika. Ga naar Etosha National Park en u rijdt langs olifanten, giraffen, leeuwen, zwarte neushoorns en meer. U kunt de Namibische woestijn bereiken om bij zonsopgang te klimmen in de duinen. Er zijn stranden en kustlijnen vol scheepswrakken om te verkennen. De donkerste lucht ter wereld bevindt zich in Namibië, dus de Melkweg schijnt 's nachts altijd helder boven uw hoofd. Oh, en er is een spookstad midden in de woestijn...

Etosha National Park

Een reis naar Namibië is niet compleet zonder naar Etosha National Park te gaan. Etosha is en van 's werelds mooiste parken om wilde dieren te bekijken. U vindt hier onder meer de Etosha Pan, een grote, platte witte minerale pan, die in de regentijd verandert in een ondiepe lagune, vol met pelikanen en flamingo's. In het droge seizoen ziet alles eruit alsof het bedekt is met wit krijt. Vandaar de bijnaam "Great White Place". Etosha park heeft zijn eigen begeleide safari's in de ochtend, middag en nacht. Ook privé lodges in het gebied bieden dagelijkse gamedrives naar Etosha, waar u olifanten, leeuwen, gemsbok, zwarte neushoorns, meer dan 340 vogelsoorten en vele andere prachtige wezens in hun natuurlijke omgeving zult zien! U hoeft alleen maar te gaan zitten wachten bij een van de waterholes. Het is een paradijs voor fotografen!

Skeleton Coast

De Skeleton Coast is bezaaid met walvissen en zeehondenskeletten die zijn achtergelaten door de voormalige walvisindustrie. Ook veel scheepswrakken liggen hier begraven in het zand. Het gevolg van schipbreuk door de verraderlijke rotsen die hier in zee liggen. De enkele schipbreukelingen die toch levend het land bereikten hadden daarna in de barre kust omgeving weinig kans om te overleven. De Portugese matrozen noemden het niet voor niets 'Gates of Hell'. En de Namibische Bosjesmannen spraken over 'het land dat God in woede heeft gemaakt'. Skeleton Coast vormt tegenwoordig een National Park waar om het milieu te beschermen, slechts ongeveer 800 bezoekers per jaar naar toe mogen komen. Omdat er geen lichtvervuiling is, heeft de Skeleton  Coast adembenemende sterrenkijk mogelijkheden.

Kolmanskop

De verlaten stad Kolmanskop, vroeger een bloeiende diamantmijnstad, is nu een spookstad aan de westkust van Namibië, vlakbij de havenplaats Lüderitz. In 1908 werd er diamant ontdekt, wat ertoe leidde dat Kolmanskop veel Duitse kolonisten aan trok. Na een grotere diamantontdekking ten zuiden van Kolmanskop in het midden van de jaren vijftig, werd de stad verlaten, waardoor ze kwetsbaar werd voor moeder natuur en de wrede zandstormen van Namibië. Zestig jaar zonder bewoners lieten de zandduinen hun territorium terugnemen, waardoor alleen de skeletten van gebouwen achterbleven en het een fascinerend landschap voor fotografie werd. NB. Bezoekers moeten wel een vergunning aanvragen voordat ze deze ontzagwekkende spookstad bezoeken.

Swakopmund

Met zijn aangename klimaat, uitgestrekte stranden, goede accommodatie, boeiende architectuur, boulevards aan zee en volop activiteiten, is Swakopmund populair. Een van de meest opwindende activiteiten om aan deel te nemen is zonder twijfel quadrijden in de duinen buiten Swakopmund. Je hebt toegang tot een deel van de duinen dat zelfs 4x4's niet kunnen bereiken. Swakopmund heeft prachtige Duitse architectuur vanwege de Duitse koloniale geschiedenis.

Dune 7 en Walvisbaai

Tussen de kustplaatsen Swakopmund en Walvis Bay bevindt zich het hoogste duin van het gebied. Dit is namelijk Dune 7, zo'n 383 meter hoog vanaf de basis. Als u een reis langs de kust van Namibië plant, mag Dune 7 zeker niet ontbreken. Dune 7 biedt niet alleen de mogelijkheid voor nieuwsgierige bezoekers om hun klimcapaciteiten (en fitness) te testen, het biedt ook een verbluffend uitzicht vanaf de top, met aan de ene kant de Atlantische Oceaan en aan de andere kant de eindeloze duinen, evenals bezienswaardigheden en avonturen die je hart sneller doen kloppen! Natuurlijk kunt u hier ook sandboarden. De vlakbij gelegen kustplaats Walvis Bay belooft interessante ervaringen, zoals de Sandwich Harbour-tour, kajakken en kanoën, gerechten van wereldklasse, een spectaculair uitzicht en vogels kijken, dolfijnen en walvissen spotten tijdens een boottocht.

Combineren met Zuid Afrika of Botswana

Vanwege de ligging van Namibië is het voor veel reizigers een combinatie bestemming met Zuid Afrika of Botswana.

Namibië voorbeeldreis – 7 dagen

Richtprijs: 1950 p.p. excl. vluchten. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van uw wensen en keuzes, de actuele prijzen, accommodaties, reisdatum, beschikbaarheid etc.

 

Self-drive

Windhoek – Etosha N.P. – Damaraland – Swakopmund – Walvisbaai

 

Dag 1

U vliegt vanochtend vanaf Kaapstad, met de South African Airways vlucht naar Windhoek in Namibië. De aankomst op Windhoek airport, rond het middaguur, geeft u al het gevoel dat u midden in de woestijn landt. Nadat u uw bagage hebt opgepikt en door de douane bent, gaat u uw 4WD huurauto ophalen voor de komende 7 dagen. Het vliegveld ligt ongeveer 50 km ten oosten van Windhoek, dus het kost u ongeveer een uur om bij uw hotel in Windhoek te komen. De rest van de dag kunt u Windhoek op eigen gelegenheid verkennen of relaxen in het hotel. Als u nog iets in Windhoek zou willen ondernemen adviseren wij u het Transnamib railway museum. Het bevindt zich in het historische gebouw van het Windhoek treinstation. De tentoonstelling bestaat uit een breed scala aan spoorwegmaterieel, kaarten en aanverwante artikelen die dateren uit de Duitse koloniale tijd en het Zuid-Afrikaanse bestuur. Buiten het museum kun je oude locomotieven zien, waaronder de eerste diesellocomotief in het land, een van de eerste machines die worden gebruikt in het land waar de eerste spoorlijnen werden gebouwd.

 

Dag 2

Vandaag rijdt u naar Etosha National Park, waar de roofdieren ruim zijn vertegenwoordigd: leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s en Afrikaanse wilde honden. Ook kunt u hier neushoorns, olifanten, giraffen, zebra’s, jakhalzen, honey badgers, verschillende soorten antilopen, wrattenzwijnen, struisvogels en nog vele andere diersoorten zien. 430 km – 5,5 uur

 

Dag 3

Vandaag rijdt u zelfstandig door het park. Er zijn eindeloos veel loopjes en routes die u kunt rijden op zoek naar de wilde dieren van Etosha National Park. Veel dieren verzamelen zich bij de waterholes in het park, dus het is de moeite waard om een poosje bij een waterhole te gaan staan met de motor uit. In Etosha National Park bevindt zich de grootste bevolking Olifanten van meer dan 2500 individuen bij de laatste telling. Zij kunnen urenlang vermaak bieden aan de toevallige toeschouwer. Als lid van de Big Five zijn Afrikaanse olifanten notoir gevaarlijk wanneer ze in het nauw worden gedreven of gewond raken. Sterke slagtanden, een flexibele slurf en een topsnelheid van 40 km per uur vormen een aanzienlijke bedreiging voor elke vijand, en de gemiddelde olifant heeft weinig te vrezen van roofdieren, natuurlijk niet van de mens. Afrikaanse olifanten zijn echter over het algemeen vredig wanneer ze aan hun lot worden overgelaten en zijn vrij tolerant voor toeschouwers, als u een respectvolle afstand houdt. Als ze niet rond de waterput zijn en hun 200 liter dagelijkse hoeveelheid water opzuigen via hun complexe stammen, brengen olifanten hun tijd door met het eten van maximaal 260 kg voer per dag. Je kunt altijd zien waar een olifant is geweest door de gebroken takken en verspreide bladeren die achterblijven, en hoewel dit teveel aan schadelijk voor het milieu lijkt, is het in feite gunstig. Zonder olifanten om de bomen in toom te houden, zou Afrika spoedig worden overspoeld door dichte bossen, waardoor onze savannedieren nergens kunnen grazen.

 

Dag 4

Vandaag rijdt u vanuit Etosha naar het zuidwesten, richting Damaraland. Het Desert Rhino Camp ligt in de Palmwag concessie en is niet rechtstreeks met de auto toegankelijk. U rijdt naar het Desert Rhino Camp Pick-Up Point bij Palmwag. Een medewerker van Desert Rhino Camp ontmoet u daar om 14.30 uur. Het is van daaruit een ongeveer 2,5 uur durende natuurrit door de Palmwag-concessie naar het Desert Rhino Camp. U dient uiterlijk om 14:00 uur aan te komen bij het Desert Rhino Camp Pick-Up Point. De Palmwag-concessie (of Palmwag-reservaat) heeft een aantal met bomen omzoomde, zoetwaterbronnen die populaties van de zeldzame Hartmann’s bergzebra, giraf, oryx, springbok en kudu aantrekken. Het is ook een van de beste plaatsen om de in de woestijn levende zwarte neushoorn en olifanten te zien, evenals roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s, luipaarden en bruine en gevlekte hyena’s.

 

Dag 5

De activiteiten in Desert Rhino Camp concentreren zich voornamelijk op het volgen van neushoorns. Elke avond ontmoeten gasten die deelnemen aan de neushoornactiviteit van de volgende dag elkaar in het kamp voor een praatje met de trackers. Ze zullen hun werk toelichten en wat u tijdens uw activiteit kunt verwachten. De volgende ochtend begint u vroeg in een 4WD-voertuig rond te rijden in het reservaat en te genieten van alle dieren die u ziet. Ondertussen zijn de trackers op zoek naar de neushoorn. Als ze er een vinden, dan gaat u te voet dichterbij, met de gids, in een langzaam en gestaag tempo. De trackers zullen er altijd voor zorgen dat u op een veilige afstand blijft, maar de pure opwinding is groot. Ook de woestijnolifanten van Damaraland zijn wereldberoemd omdat ze overleven in deze zeer vijandige omgeving. Het is fascinerend om te zien hoe olifanten knabbelen aan een boom aan de kant van de weg, schijnbaar diep in gedachten of spetterend en badend in modderplassen of waterpoelen. De interactie tussen kuddeleden laat geen twijfel bestaan ​​over hun sterke sociale banden en intelligentie. Er wordt aangenomen dat olifanten net zo slim zijn als chimpansees en dolfijnen en dat hun hersenstructuur in feite vrij vergelijkbaar is met die van mensen. Natuurbeschermers hebben bewezen dat olifanten ook tekenen van menselijke emoties vertonen, zoals verdriet, medeleven en samenwerking. Zonder de massa’s mest als gevolg van al dit eten, zouden mestkevers dakloos zijn en zou het landschap elke dag worden beroofd van vele tonnen waardevolle kunstmest. Olifanten zijn dus een essentieel onderdeel van ons ecosysteem en moeten worden beschermd.

 

Dag 6

Zoals u ook gekomen bent, wordt u terug gebracht naar het Desert Rhino Camp Pick-Up Point. Hier stapt u weer in uw 4WD huurauto en begint aan de route zuidwaarts naar Swakopmund, die grotendeels langs de oceaan voert. Als u langs Cape Cross rijdt, stop dan even bij de grote groepen zeehonden… Swakopmund ligt aan de monding van de rivier de Swakop in de Atlantische Oceaan. De stad heeft een uitgesproken Duits karakter, vanwege het feit dat Namibië ooit een Duitse kolonie was. Tegenwoordig wordt er nog veel Duits gesproken en kan men Kaffee mit Kuchen bestellen in een Konditorei. De grootste bezienswaardigheden in het plaatsje zijn de Swakopmund jetty, die ver de Atlantische Oceaan in reikt; het Woermann haus en de Luthers evangelische kerk.

 

Dag 7

Vanuit Swakopmund is het slechts 50 km rijden naar de luchthaven van Walvisbaai. Onderweg rijdt u door een enorm duinengebied. Dune 7 is met zijn bijna 400 meter de hoogste ervan. Een korte wandeling omhoog geeft al een grandioos uitzicht over de woestijn! Dan is het nog maar enkele minuten rijden tot de luchthaven. Hier levert u de huurauto in en stapt u op de rechtstreekse middagvlucht van South African Airways naar Kaapstad. Aankomst in Kaapstad halverwege de middag.