Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Duurzaamheid - Hemingstone Travel

Hier kunt u het duurzaamheidsbeleid van Hemingstone Travel inzien, downloaden en afdrukken: Duurzaamheidsbeleid

Als lid van de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisatoren (VVKR) promoten wij de mogelijkheid om uw CO2 emissie te compenseren via: Trees for All. Klik hier voor meer informatie: Trees for All.

 

 

 

Algemene duurzaamheidsoverwegingen voor onze reizigers

Reis binnen Europa zoveel mogelijk met de trein. Gaat u toch met het vliegtuig? Neem dan het openbaar vervoer naar de luchthaven. Schiphol en Zaventem zijn heel goed per trein bereikbaar. Zo begint u uw vakantie al met minder belasting voor het milieu.

Compenseer uw vliegreis

Compenseer de milieueffecten van uw gevlogen kilometers met de aanplant van bossen en met duurzame energieprojecten. Tegen een kleine bijdrage kunt u uw vliegreis of huurauto compenseren op Trees for All of greenseat.nl.

Voor met name vliegreizen geldt dat het gewicht een grote invloed heeft op de uiteindelijke milieubelasting. Door het gewicht van uw koffer laag te houden, draagt u ook bij aan een schoner milieu. Kies bijvoorbeeld een e-reader in plaats van zware boeken en neem kleine hoeveelheden toiletartikelen mee.

Helaas zorgt de plasticsoep ervoor dat zelfs op de mooiste zandstranden soms plastic te vinden is. Vanuit hotels zijn er initiatieven om het strand schoon te maken, maar is het te veel werk om het continu schoon te houden. Om het zeeleven een handje te helpen, kunt u eens overwegen om een half uurtje plastic op te ruimen op het strand, of tijdens een mooie strandwandeling een tas mee te nemen en daar gevonden afval in te doen. De vissen, zee en de lokale bevolking zullen u dankbaar zijn!

Water en energie zijn vaak schaars op zonnige bestemmingen. Gebruik de airconditioning en het licht alleen als u het nodig hebt en doe de kraan dicht als u hem niet gebruikt. Wilt u nog wat extra’s doen? Verwissel dan uw bed- en bad linnen niet elke dag. En neem een waterfles van huis mee. In hotels zijn vaak gratis drinkwater tappunten te vinden. Dat scheelt dat weer een hoop onnodig plastic.

Betalen voor een National Park levert veel op. Het gebied hoeft zo niet te worden opengesteld voor land- of bosbouw en beschermt de wilde dieren. Met uw bezoek aan een nationaal park of werelderfgoed draagt u dus bij aan het behoud ervan, zodat we er ook in de toekomst van kunnen blijven genieten.

Foto’s zijn de mooiste vakantieherinneringen maar nog mooier als u rekening houdt met de lokale cultuur en natuur. Het wordt gewaardeerd als u toestemming vraagt om mensen te fotograferen. Het fotograferen van kerken en moskeeën wordt niet altijd op prijs gesteld. Denk aan uw kleding en respecteer de lokale gebruiken. Knuffelen met een dier lijkt wellicht erg leuk maar deze dieren worden vaak gedrogeerd en mishandeld.

Wij adviseren u alleen excursies te bezoeken waar u olifanten of zeeschildpadden in hun natuurlijke omgeving ziet, veel over hen leert en op een diervriendelijke manier met ze in contact komt. Olifanten berijden en pasgeboren zeeschildpadjes met de hand in zee zetten is minder diervriendelijk dan u soms denkt.

Niets is leuker dan jezelf onder te dompelen in de couleur locale. Met shoppen in lokale winkels en eten in lokale restaurants slaat u twee vliegen in een klap. U koopt niet alleen de leukste souvenirs en proeft de lekkerste gerechten, maar geeft ook de lokale economie een impuls. Restaurants kopen hun ingrediënten vaak in bij lokale boeren, waardoor uw heerlijke bord eten ook nog eens verser dan vers is. Vergeet tot slot niet een herbruikbare tas mee te nemen tijdens het shoppen om onnodig gebruik van plastic te vermijden.

Maar let wel op wat u koopt. Let altijd op bij souvenirs die afkomstig zijn van dieren, of het nou gaat om een krokodillen leren tas, een ketting met een haaientand of een bontmuts, meestal zijn deze producten (illegaal) van beschermde diersoorten gemaakt en wordt het meenemen hiervan gezien als smokkelen. Voor sieraden of accessoires gemaakt van plantensoorten geldt hetzelfde, ook om besmetting van lokale ziektes te voorkomen is het vaak niet toegestaan deze mee te nemen over de grens. Exotische planten, dieren en koraal moeten onherroepelijk worden ingeleverd bij de douane. Kijk op deze site voor meer informatie: Wat mag ik niet zomaar invoeren of uitvoeren? (belastingdienst.nl)

Door van kinderen te kopen, houdt u kinderarbeid in stand en kunnen zij niet naar school. Bovendien concurreren kinderen met volwassenen op de arbeidsmarkt, waardoor volwassenen geen goed bestaan op kunnen bouwen. Koop dan ook altijd bij een volwassen handelaar. Hoe verleidelijk ook, geef niets aan bedelende kinderen. Zij worden vaak door onbetrouwbare volwassenen gebruikt.

Als Nederlanders zijn wij wat minder gewend fooien te geven aan mensen waarvan wij vinden dat “die gewoon hun werk doen”. In het buitenland zit de werkelijkheid vaak wat anders in elkaar. Waar in Nederland een normale werknemer van zijn salaris moet kunnen rondkomen, zijn in het buitenland werknemers in de toeristen branche vaak nogal afhankelijk van fooien. Wees er dus niet te krenterig mee. Denk dus eens anders: Ik help deze mensen graag; dit is mijn bescheiden bijdrage aan een betere wereld!

Over de hele wereld zijn er kinderen en jongeren (tot achttien jaar) die slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting. We raden aan om restaurants, bars, discotheken en massagesalons waar kinderen en jongeren seksuele diensten aanbieden te mijden. Bij een vermoeden van een Nederlandse kindersekstoerist kunt u een melding maken via meldkindersekstoerisme.nl, Meld Misdaad Anoniem (0800-7000), de Koninklijke Marechaussee op de diverse Nederlandse luchthavens of bij de Nederlandse politie.

Download hier: onze Travelife General travel code of conduct Tips

.