Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Georgië

Dzala Ertobashia - “Door eenheid sterk”

17 dagen (excl. 4-daagse Upper Svaneti trekking) - vanaf 3295 pp

20 dagen (incl. 4-daagse Upper Svaneti trekking) - vanaf 3595 pp

 
 • Tbilisi sightseeing dag trip met Engelstalige gids
 • 4 overnachtingen in de Writers House Residency in Tbilisi o.b.v. logies / ontbijt
 • 9 overnachtingen in speciaal geselecteerde sfeerhotels, o.b.v. half board
 • 2 overnachtingen in Batumi Hilton o.b.v. logies / ontbijt
 • 3 overnachtingen in speciaal geselecteerde guesthouses en een camp tijdens de 4-daagse trekking door Svaneti, o.b.v. full board
 • 1 camp overnachting in Borjomi-Kharagauli national park o.b.v. half board
 • 12-daagse rondreis door Georgië met privé auto en chauffeur
 • 12 daagse rondreis door Georgië onder begeleiding van zeer deskundige Engelstalige gids
 • 4-daagse trekking met lokale gids door Upper Svaneti (Mestia - Zhabeshi - Adishi - Iprali - Ushguli - Mestia)
 • Zeer veel cultuur historische hoogtepunten van Georgië, zoals Tbilisi, David Gareja, Kakheti wijnregio, Uplistsikhe, Upper Svaneti, Kutaisi, Batumi aan de Zwarte Zee, Akhaltsikhe, Mtskheta etc.
 • Prachtige natuurlijke bezienswaardigheden zoals Kazbegi National Park, Borjomi-Kharagauli National Park, Martvili Canyon, Promoteus grotten etc..
 • Diverse interessante musea (zoals Stalin, Svaneti etc.)
 • De Khaketi wijnregio met verblijf op het werkende wijnbedrijf van Schuchmann
 • Privé airport transfers
Inclusief: Vliegtickets tussen Amsterdam of Brussel en Tbilisi - alle vervoer in privé auto met chauffeur en gids - alle zorgvuldig gekozen luxe sfeeraccommodaties zoals vermeld op basis van logies ontbijt, half en full board - entreekosten bij alle genoemde musea en bezienswaardigheden die worden bezocht - 4-daagse trekking door Upper Svaneti onder leiding van deskundige gids - sightseeing Tbilisi - airport transfers.
Exclusief: Dranken en uitgaven van persoonlijke aard - Reis- en annuleringsverzekeringen - fooien.
 

De “Kartvelebi” heten u van harte welkom!

 
Dag 1 - Aankomst
U vliegt vandaag vanaf Amsterdam of Brussel met de rechtstreekse vlucht van Georgian Airways naar Georgië. Aan het einde van de middag arriveert u in Tbilisi op het Shota Rustaveli international airport, genoemd naar de beroemde Georgische dichter. Natuurlijk staat hier uw chauffeur te wachten om u naar uw zeer interessante hotel midden in de stad te brengen.  
Dag 2 - Tbilisi
Na het ontbijt staat er een dag Tbilisi sightseeing op het programma. Uw gids haalt u op in het hotel om “The city that loves you” in te gaan. Aan alles is te merken dat Tbilisi een lange en multiculturele geschiedenis kent en op de grens ligt tussen Europa en Azië. Wandelend door de oude stad komt die geschiedenis tot leven en valt de grote religieuze diversiteit op door de vele kerken, synagogen en moskeeën. Ook de mooie 19e eeuwse huizen met kleurrijke balkons vallen op. U brengt een bezoek aan het National museum met zijn bijzondere collectie. Ook de zwavel baden die zorgen voor de nodige ontspanning na een drukke dag, zijn beroemd. Misschien kunt u ze vanavond zelf uitproberen? De route gaat verder langs het monument voor Moeder Georgië en het oude Narikala fort uit de 4e eeuw. Van hieruit hebt u ook schitterende vergezichten over de stad.  
Dag 3 - David Gareja en de Kakheti wijnregio
Vandaag gaat u Tbilisi verlaten en trekt u er met privé chauffeur en gids op uit, het platteland op. De tocht gaat ten eerste naar David Gareja. U rijdt over vrijwel lege wegen richting de grens met Azerbeidzjan. Het unieke grottencomplex van David Gareja is gesticht door Sint David, een van de 13 heilige vaders van Syrië, die hier in de 6e eeuw naar toe kwam om te bidden en nog steeds komen vele gelovigen hier op bedevaart naar toe. Tijdens het bezoek aan het Lavra klooster (9e eeuw), waar het graf van Sint David zich bevindt, ervaart u ook de serene rust en vrede van deze plek. Een bezoek aan bijvoorbeeld Udabno (zware klim) kan ter plaatse worden besloten. Na dit bezoek gaat u verder naar Telavi, in de Kakheti wijnregio.  
Dag 4 - Kakheti
Deze dag wordt gebruikt om nader kennis te maken met de Kakheti wijnregio. U bezoekt bijvoorbeeld een lokale wijnkelder en een modern museum dat uitleg geeft over de traditionele manier van wijn maken in deze beroemde regio, met gebruik van de Qvevri; van klei gemaakte aardewerk kruiken. Deze methode is zelfs in 2013 in de Unesco werelderfgoedlijst opgenomen. In Tsinandali bezoekt U het huis-museum van de 19e eeuwse dichter Aleksander Chavchavadze. De aristocratische familie Chavchavadze was een der machtigste families van Georgië. Zij bezat de oudste wijngaard van Georgië waar wijn werd gemaakt op basis van zowel traditioneel Georgische als Europese wijnmakers tradities. Het huis wordt omringd door een terrein van 18 hectaren met prachtige tuinen vol van Europese, Aziatische en Amerikaanse flora. U bezoekt ook het Alaverdi klooster van Tsinandali. Richting het noordoosten zijn er bij helder weer schitterende uitzichten op het hoge Kaukasus gebergte!  
Dag 5 - Mtsketha, Ananuri en Kazbegi
Na enkele dagen in het oosten van Georgië, trekt u vandaag noordwestwaarts.  U brengt een bezoek aan de oude hoofdstad en het religieus centrum van Georgië: Mtskheta. In deze stad werd in 337 n. Chr. het Christendom als staatsgodsdienst uitgeroepen. Er wordt een bezoek gebracht aan het vrij intieme Jvari klooster (5-6e eeuw) en de groteske Svetitskhoveli kathedraal (11e eeuw). Het oude centrum van Mtsketha is weliswaar wat toeristisch, maar zeer gezellig. Ten noorden van Mtskheta maakt u een stop bij het grote fort van Ananuri met zijn schitterende uitzicht over het Jinvali waterreservoir. Bij een lokale bakker ziet u hoe traditioneel Georgisch brood wordt gebakken. Dan gaat de tocht verder de bergen in via het skiresort Gudauri naar Kazbegi, ook wel Stepantsminda genaamd.  
Dag 6 - Mt. Kazbeg en het Gergeti klooster
Vanuit het kleine prachtig gelegen plaatsje Stepantsminda ziet u de indrukwekkende en heilige berg Kazbek (5047m). Op een heuveltop in de voorgrond ligt het doel van deze dag: Tsminda Sameba oftewel de Gergeti Trinity kerk. Vanuit het centrum van Kazbegi maakt u een aangename trekking de heuvel op, de bergen in. Gergeti is prachtig gelegen en het uitzicht op de Kazbek en ook het kleine plaatsje Kazbegi is schitterend. Het is een heerlijke dag vol inspanning en ontspanning.  
Dag 7 - Uplistsikhe en Gori (Stalin)
Vandaag bezoekt u Uplistsikhe, een stad die dateert uit ongeveer 1000 v.Chr. Uw gids legt uit hoe de stad is ontwikkeld van een centrum van heidendom naar een centrum van Christendom. In de nabijgelegen stad Gori bezoekt u het Stalin museum. Stalin was de ‘nom de guerre’ van Jozef Dzhugashvili, geboren (1878, in Gori) en getogen Georgiër, die later president werd van de Sovjet Unie. Zijn ouderlijk huis staat voor het museum, maar is alleen van buiten te bezichtigen. Ook heel aardig om te bekijken is zijn treinwagon. U logeert vanavond in Kutaisi pal in het centrum direct aan de witte brug, bekend geworden van "Wie is de Mol". maar voordat het zover is brengt u in Kutaisi nog een bezoek aan twee culturele hoogtepunten, die ook beiden op de Unesco werelderfgoedlijst staan: De Bagrati kathedraal (11e eeuw) en het Gelati klooster (12e eeuw).  
Dag 8 - Promoteus, Martvili en Mestia
Vandaag begint de dag met een bezoek aan de Prometheus grot. Dit is een van de rijkste grotten van Europa met 4 gigantische zalen, versteende watervallen, grotparels, een onderaardse rivier en meren. In de nabijgelegen Martvili Canyon, maakt u een korte boot tocht. De route gaat van hieruit verder de bergen in van Upper Svaneti, onder meer langs het grote Jvari Enguri stuwmeer waar u de Enguri dam en het hydro power station bezoekt. De Enguri dam is de tweede hoogste betonnen boogdam ter wereld (de hoogste is de Xiaowan dam in Yunnan, China). Daarna komt u in een landschap dat gedomineerd wordt door gletsjers, snel stromende rivieren en hoge bergpieken, waarin prachtige kleine bergdorpjes met soms wel tientallen middeleeuwse uitkijktorens liggen. De tijd lijkt hier wel stil te staan!  
Dag 9 - Svaneti trekking dag 1 - Zhabeshi
Vandaag begint uw 4-daagse trekking door het prachtige gebied van Svaneti. We beginnen met een bezoek aan het Svaneti Museum van Geschiedenis en Etnografie. Dit unieke museum herbergt een rijke collectie aan archeologische en etnografische materialen. Daarna starten we onze wandeling naar het dorpje Zhabeshi. De wandeling brengt ons door een prachtige vallei met fantastische vergezichten. Onderweg passeren we dorpjes met typische Svanetische wachttorens, die dateren uit de 8-12e eeuw. Deze torens hadden drie functies: verdediging tegen vijanden, bescherming tegen sneeuwlawines en statussymbool. Hoe hoger en steviger de toren, hoe sterker en meer aanzien de familie had. Wandeltijd: 6 uur / ↑400m / ↓300m. Avondmaal en overnachting bij een gasthuis in Zhabeshi (zeer eenvoudige faciliteiten).  
Dag 10 - Svaneti trekking dag 2 - Adishi
’s Ochtends beginnen we onze wandeling richting een zeer authentiek dorpje: Adishi. De weg ernaar toe is zeer mooi, met op een bepaald moment overal om u heen hoge, besneeuwde bergtoppen, die uw gedachten beheersen en uw verbeelding tarten. Wandeltijd: 6 uur / ↑800m / ↓400m. Avondmaal en overnachting bij een gasthuis Adishi (zeer eenvoudige faciliteiten).  
Dag 11 - Svaneti trekking dag 3 - Iprali
Vandaag wandelen we naar het dorpje Iprali, wat deel uitmaakt van de gemeenschap Kala. Het eerste deel van de wandeling is erg indrukwekkend; we wandelen steil omhoog en genieten van de fantastische panorama’s op de bergen en hun gletsjers die steeds dichterbij komen. Een extra avontuur op deze wandeling is het oversteken van een rivier te paard, dus wees voorbereid op wat gespetter. Wandeltijd: 8-9 uur / ↑735m / ↓845m. Avondmaal en overnachting bij een gasthuis Iprali (zeer eenvoudige faciliteiten).
Dag 12 - Svaneti trekking dag 4 - Ushguli
Vandaag wandelen we naar het hoogst permanent bewoonde dorp van Europa bezoeken op 2200 meter. Ushguli is het geheime hart van Upper Svaneti. Het is een gemeenschap van 4 dorpen waar ongeveer 70 gezinnen (200 personen) wonen. Het gebied is ondergesneeuwd gedurende enkele maanden en in deze periode vaak afgesneden van de rest van Georgië. De hoogste berg van Georgië en de tweede hoogste van de Kaukasus, berg Shkara (5068m), ligt in de provincie en is een geweldige achtergrond van het dorp. Must see is de kleine Lamaria Kerk (10e eeuw) met de typische Svan 12e eeuwse muurschilderingen. We bezoeken in Ushguli ook het Etnografisch museum. Wandeltijd naar Ushguli: 4 uur / ↓ 200m / ↑500 m. In de namiddag wordt u vanuit Ushguli terug naar Mestia gebracht. Onderweg zal er nog een stop gemaakt worden om even Tamar's toren te bezoeken.  
Dag 13 - Batumi aan de Zwarte Zee
Na enkele inspannende en uitdagende dagen in de bergen van de Hoge Kaukasus gaat u vandaag afdalen naar de boulevard van Batumi aan de Zwarte Zee. Wat een overgang, maar ook: wat een verrassing. Batumi is een mooie oude stad aan de Zwarte Zee, met een zowel een oude, een zeer moderne (veel nieuwbouw met gewaagde architectuur aan de kust) en ook een mondaine uitstraling. Misschien nog wel een van de grootste verrassingen tijdens uw Georgië reis...  
Dag 14 - Een dagje relaxen...
Batumi is een heerlijke stad om even een hele dag alle indrukken van de afgelopen 2 weken rustig een plekje te geven en te genieten van de zee, de boulevard en het oude centrum van de stad, vol van leuke café's en restaurantjes.  
Dag 15 - Borjomi-Kharagauli National Park
Na even op adem gekomen te zijn in Batumi, gaat u vandaag langzaam weer naar het oosten. Vandaag bezoekt u het grootste Nationale Park van Georgië, dat tevens een WWF PAN Park is: Borjomi-Kharagauli. We maken een paardrijtocht (ongeveer 2 uur) en een wandeling door dit prachtige natuurgebied en worden weer even een met de natuur. BBQ, kampvuur en slapen in tenten maken het compleet. Een (natuur) belevenis om nooit meer te vergeten. BBQ en overnachting in tenten op een kampplaats in het Nationale Park Borjomi-Kharagauli.  
Dag 16 - Akhaltsikhe en Khertsvisi
’s Ochtends maakt u nog een mountainbike tocht in het BK National Park. Daarna rijden we richting Akhaltsikhe om een bezoek te brengen aan het onlangs gereconstrueerde, indrukwekkende Rabati fort, dat een van de duurste projecten is geweest in verband met het toerisme in Georgië en dat is merkbaar. Binnen de vestingmuren zijn verschillende gebouwen uit verschillende tijdperken opgenomen, bijvoorbeeld een gazebo, een kasteel, een moskee met een vergulde koepel. En laten we het archeologisch museum niet vergeten, met zijn prachtige en veelzijdige artefacten. Een andere site die we zullen bezoeken vandaag is het fort van Khertvisi, dat voor het eerst gebouwd is in de 2e eeuw voor Christus. Volgens de legende zou het leger van Alexander de Grote het fort vernietigd hebben. De muren die we vandaag zien behoren tot de 12e eeuw. We eindigen de dag vandaag in Vardzia.  
Dag 17 - Het grottencomplex van Vardzia
U verkent vandaag een van de meest fantastische locaties van Georgië: Vardzia, een grotten complex (12e eeuw), dat ooit een verborgen stad was. Een aardbeving beschadigde de originele structuur in de 13e eeuw, dus het is niet meer verborgen, maar het lokt nog steeds bezoekers met zijn unieke karakter en grootheid. Het complex bestaat uit 139 grot groepen met in totaal 409 kamers, 25 wijnkelders en 12 kleine kerken. Een gangenstelsel verbindt bijna alle woningen met elkaar. In het centrum van het klooster is de belangrijkste kathedraal, die muurschilderingen bevat uit de 12e eeuw. Deze muurschilderingen van cruciale betekenis in de ontwikkeling van de middeleeuwse Georgische muurschilderkunst. Het omvat ook een van de weinige portretten van de iconische koningin Tamar.  
Dag 18 - Via Paravani terug naar Tbilisi
Vandaag gaat u terug naar Tbilisi. Indien het mogelijk is gaat de route via het meer van Paravani, maar dat kunnen we niet garanderen en hangt af van de weersomstandigheden en begaanbaarheid van deze weinig bereden route. In Tbilisi neemt u weer intrek in het Writers House Residence in Tbilisi.  
Dag 19 - Tbilisi at leisure
Zoals u de eerste dag in Tbilisi zult hebben ervaren is het een heerlijke stad, met een gastvrij en gevarieerd centrum. Vandaag brengt u uw laatste dag in Georgië lekker op uw gemak door in Tbilisi. Goed om nog ergens gezellig een koffie te drinken en wat inkopen te doen, want het prijspeil ligt hier toch aangenaam lager dan thuis of wat leuke souvenirs te scoren. Zoek ook een leuk restaurant voor uw eigen farewell diner...  
Dag 20 - Vertrek
Zeer vroeg in de ochtend staat uw chauffeur klaar om u naar het vliegveld van Tbilisi te brengen en neemt u uw vlucht terug naar Amsterdam of Brussel.    

Boek hier uw reis

Boeking

 • MM slash DD slash JJJJ
 • Voer een getal groter dan of gelijk aan 0 in.

Welkom

in Aanbiedingsreis


Reizigersreacties

Geen recensies van deze bestemming