Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Ultieme Arctic Expedition Cruise

Arctic - Hemingstone Travel

This is the moment!

Bent u iemand die al jarenlang denkt over een Arctic Expedition Cruise, maar is het er gewoon nog niet van gekomen? Dan ligt hier nu de ultieme Arctic Expedition Cruise voor u: Van IJsland via Groenland, Spitsbergen, Bear Island naar Noorwegen. Het is de combinatie van twee expeditie cruises waarop u de meest schilderachtige en dierrijke gebieden van Spitsbergen en Noordoost-Groenland gaat ontdekken.

Reykjavik (IJsland)

Uw imposante reis begint in Reykjavik (IJsland), waar wij een aangepast ‘voorprogramma’ voor u op maat kunnen maken. IJsland is op zich al een indrukwekkende bestemming waar u in een aantal dagen een prachtig beeld van kunt krijgen. Kijk bijvoorbeeld maar eens op onze IJsland pagina. Uw expeditie schip, de M/V Ortelius ligt klaar in de noordelijke havenstad Akureyri. Van hieruit vertrekt uw expeditie richting het noorden naar Groenland. Op deze oversteek ziet u waarschijnlijk stormvogels, drieteenmeeuwen, jan-van-genten en zeekoeten. Na het oversteken van de poolcirkel kunt u mogelijk al walvissen spotten. Tegen de avond doemen de eerste ijsbergen op tijdens de nadering van de oostkust van Groenland, nabij Brewster. ’s Nachts kunt u genieten van een betoverende aurora borealis.

Groenland

Op het immense Groenland wordt een 9-daagse uitgebreide fjordentochten gemaakt. U bezoekt het immense Scoresby Sund, het grootste fjordsysteem ter wereld. Daarna gaat de expeditie cruise verder naar het Kejser Franz Joseph Fjord, omgeven door torenhoge bergen en heldere ijsmassa’s in het binnenland. Dat dit onvergetelijk schitterende gebieden zijn ziet u onder meer in deze geweldige nieuwe video die is opgenomen in Scoresby Sund. Daarom noemen wij dit dan ook een ultieme Arctic Expedition Cruise.

Spitsbergen

Vanuit Groenland vaart u verder in noordoostelijke richting langs de buitenste randen van het naar het zuiden bewegende Groenlandse zee-ijs, met zijn zeevogels, walvissen, zeehonden en misschien een waarneming van een ijsbeer. Het volgende doel zijn de Raudfjorden-gletsjers van Spitsbergen. Uiteindelijk arriveert u in de hoofdstad van Spitsbergen: Longyearbyen. In feite begint hier uw tweede expeditie cruise. Zuidwaarts door de Spitsbergen archipel. Hierbij komt u onder andere in de prachtige gebieden van de Bell Sund en de Hornsund.

Bear Island

Bear Island wordt zeer zelden bezocht. Maar op deze expeditie wel! Afhankelijk van de heersende wind vaart u in de ochtend langs de oostkust van Bear Island bij Myserifjellet. Er staat een landing gepland in Kvalrossbukta, waar de overblijfselen staan van een walvisstation uit het begin van de vorige eeuw. Daarna is er een landing in de ondiepe vallei van Rendalen. Hier kunt u nog grote jagers met hun uitvliegende jongen zien.

Tromsö (Noorwegen)

Nog een laatste dag varen over de Barentsz Zee op weg naar Noorwegen. U kunt mogelijk verschillende soorten walvissen tegenkomen in de mengzones van de Golfstroom en de Barentszstroom. Later in de nacht is er misschien opnieuw de kans om de aurora borealis te zien wanneer de lucht donkerder wordt. Aankomst in Tromsö. Van daaruit arrangeren wij uw reis terug naar Nederland zoals u wenst.

 

Ultieme Arctic Expedition Cruise 2023: met 20% korting!

  • 20-AUG t/m 7-SEP: IJsland, Noordoost Groenland, Spitsbergen, Bear Island, Noorwegen met de M/V Ortelius
  • Twin porthole cabin: Van 11700 pp, nu met 20% korting voor: 9360 pp
  • Twin window cabin: Van 12900 pp, nu met 20% korting voor 10320 pp

 

Klik hier voor alle expeditie-cruise details.

 

Arctic - Hemingstone Travel
Ultimate Arctic Expedition cruise route

 

Arctic - Hemingstone Travel
Arctic – Hemingstone Travel
Photo credits: Arjen Drost, Majanda Hamelink, Josh Harrisson, Petr, Slavik, Oceanwide Expeditions.