Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Sri Lanka’s Wildlife

Mahoora

In Sri Lanka zijn er vele Nationale Wildparken. De bekendste zijn Wilpattu, Minneriya, Yala, Udawalawe, Knuckles en Sinharaja. In deze gebieden bevinden zich dan ook de Mahoora mobile safari tented camps. Zij bieden een verrassend safari avontuur in Azië, waarbij u telkens vergeet dat u helemaal niet in Afrika bent. Tijdens de safari’s van Mahoora verblijft u in een prachtige safari omgeving, met perfecte service. Natuurlijk bent u daarbij verzekerd van veel ontmoetingen met Sri Lanka’s wildlife. Daarom stellen we graag Mahoora en enkele prachtige dierenvrienden aan u voor.

 

Foto-credits: Mahoora Sri Lanka, Anuruddhu Bandara

Mahoora - Hemingstone Travel
Mahoora Camps – Hemingstone Travel

Mahoora bepaalt de maatstaf voor safari camps in Sri Lanka. Al meer dan twintig jaar zorgt Mahoora als geen ander voor de beste wildlife experiences van Sri Lanka. Mahoora is een groep gelijkgestemden met een echt gevoel voor natuur en avontuur. Door vele seizoenen van actieve avonturen en natuurexcursies hebben ze een schat aan kennis verzameld. Zij kennen de Sri Lankaanse wildernis en weten waar alle spannende en ongewone attracties zijn. Het team van natuurgidsen en rangers is ervaren, goed geïnformeerd en gepassioneerd. Ze zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw ervaring er een is die u nog lang zult koesteren.

.

.

.

 

Mahoora - Hemingstone Travel
Sri Lanka’s blauwe ekster

Sri Lanka’s blauwe eksters

Deze vogels huppelen als ninja’s door het bladerdak en gebruiken hun sterke benen en voeten om te foerageren. Ze zijn zelfs ondersteboven hangend betrapt, wat hun indrukwekkende grip laat zien. Ze jagen vooral graag achter insecten, kikkers en kleine hagedissen aan, maar zijn ook niet vies van een fruitige snack of een stiekem gestolen eitje. Helaas reikt zijn ninja-achtige gedrag niet verder dan het bladerdak van het bos. Als het gaat om het vliegen over lange afstanden, is het bijna een komische sketch. Ze zijn zo sluw, dat sommigen bekend staan om rond te hangen op de paden in de hoop door mensen te worden gevoed!

 

Mahoora - Hemingstone Travel
Luipaard

Luipaard

Dit mooie luipaard was zo vriendelijk om te poseren tijdens een safari in Wilpattu National Park. Ze leek helemaal niet geschrokken van het geluid van de jeep en leek zelfs behoorlijk nieuwsgierig naar het apparaat met de grappige klikgeluiden dat op haar gericht werd.

 

Mahoora - Hemingstone Travel
Bruine Visuil

Bruine Visuil

Deze prachtige bruine visuil poseerde gedienstig voor enkele foto’s op een ochtendsafari in het Wilpattu National Park. Overal ter wereld wordt deze soort bedreigd, maar in Wilpattu gedijen ze goed! Overal zijn er meren en vijvers en bomen. Geweldige plekken voor de bruine visuil om te eten, te paren en te groeien.

 

Mahoora - Hemingstone Travel
Mormoonvlinder

Blauwe Mormoonvlinder

Tijdens een verblijf in Ahaspokuna Bushwalks Camp, vonden we deze prachtige blauwe mormoonvlinder bij de Gan Ella-waterval, tijdens een ochtendwandeling door de bush. Deze soort staat niet op de bedreigde lijst omdat hij snel wegvliegt als er dreiging is. Hij houdt van citrusbomen met sinaasappels, citroenen, grapefruits of limoenen.

 

Mahoora - Hemingstone Travel
Fazantstaart-Jacana

Fazantstart-Jacana

Deze grote vogels zijn een normaal verschijnsel in de vele meren van Yala. Hier werd er een gefotografeerd terwijl hij op het punt stond om te landen in het water. De meren zijn geweldig om insecten, weekdieren en andere ongewervelde dieren te vinden, wat de belangrijkste reden is waarom ze hun territorium bijna nooit verlaten. Bijnaam: Jezusvogels. Het lijkt namelijk soms wel alsof ze op het water lopen tijdens het foerageren. Maar in werkelijkheid lopen ze dan over waterlelies en andere drijvende vegetatie die soms net onder water ligt.

 

Mahoora - Hemingstone Travel
Bultneus-hagedis

Bultneus-hagedis

Bultneus-hagedissen zijn endemisch voor Sri Lanka en worden over het algemeen aangetroffen in bossen met hoge dichte bomen en dicht kreupelhout. Ze zijn helemaal niet gevaarlijk. Hun maaltijd bestaat voornamelijk uit regenwormen, termieten, vlinders en motten. Over het algemeen treft men ze verticaal aan op de zijkanten van bomen. Ze kunnen zich verbazingwekkend stil en dood houden indien in gevaar.

 

Mahoora - Hemingstone Travel
As-herten

As-herten

Hoewel Sri Lankaanse As-herten de voorkeur geven aan grazen in de vroege ochtend en avond, zijn ze bijna altijd te vinden bij de waterpoelen in Yala. Ze zien er schitterend uit met hun opvallende stippelpatronen.

 

Mahoora - Hemingstone Travel
Wilde buffel

Wilde Buffel

Deze oude wilde buffel met nog maar één hoorn werd tijdens een safari In Yala gefotografeerd. Wilde buffels zijn territoriaal, dus vechten is onderdeel van hun leven. Bij een van die gevechten is hij zijn hoorn verloren. Het enige roofdier waar ze trouwens bang voor zijn is het luipaard, want zelfs de grootste krokodil raakt een volwassen buffel liever niet aan.