Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Serengeti Symphony – Safari in het najaar

Serengeti Symphony.

Maak deze fantastische 10-daagse safarireis naar Tanzania met flexibele reisdata tussen 15 oktober en 15 december 2023. Hoogtepunten: Arusha – Tarangire National Park – Lake Manyara NP – Ngorongoro Conservation Area – Serengeti National Park

Dag 1 – Serengeti Symphony

In de loop van de ochtend vliegt u met de rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam naar Kilimanjaro in noord Tanzania. U arriveert aan het begin van de avond op de luchthaven van Kilimanjaro. Bij aankomst staat uw chauffeur u op te wachten. Hij brengt u op comfortabele wijze naar Arusha voor een eerste aangename nacht in Afrika.

Gran Melia Arusha / 1 x DBL Standard / BB

Dag 2 – Tarangire

Wanneer u deze ochtend aan uw ontbijt zit, ziet u wellicht de bijna 6000m hoge Kilimanjaro aan de horizon liggen. Na het ontbijt vertrekt u met uw privé chauffeur/gids in uw privé landcruiser op een prachtig safari avontuur. U rijdt Arusha uit naar het zuiden richting het Tarangire National Park. Onderweg ziet u de eerste Masaai al langs de weg lopen en zodra u het Tarangire National Park binnenrijdt is het tijd om een picknick plek voor de lunch te gaan zoeken. Na de lunch geniet u verder van de safari door Tarangire.De Tarangire rivier, een zand rivier waarnaar het park is vernoemd, heeft een grote aantrekkingskracht op grote groepen olifanten en diverse antiloopsoorten op hun constante zoektocht naar water. Het verse verkoelende water van de Tarangire rivier dat zich een weg baant door het park, zorgt voor een grote diversiteit aan wilde dieren.

Nimali Tarangire / 1 x DBL Under Canvas / FB + safari activiteiten

 

Dag 3 – Tarangire

Vandaag gaat u nogmaals genieten van game drives in het Tarangire NP.

 

Dag 4 – Lake Manyara

Uw privé gids/chauffeur brengt u vandaag naar de indrukwekkende Ngorongoro krater. Onderweg gaat u naar het Manyara NP om daar een mooie gamedrive te gaan maken. Wanneer u daarna de Ngorongoro Conservation Area officieel binnenkomt, is het nog maar een korte rit naar de rand van de krater. Het is indrukwekkend om ineens zo’n groot wijds gapend gat voor je te zien.

De Ngorongoro-krater is de grootste intacte caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld. Hij bevindt op 2200 meter boven de zeespiegel. Deze vulkaanresten zijn vermoedelijk 2-3 miljoen jaar geleden ontstaan uit een vulkaan die zo’n vijf kilometer hoog geweest moet zijn. De krater heeft een doorsnee van 17-21 kilometer en de kraterbodem een oppervlak van ca. 260 vierkante kilometer. De rand van de krater ligt ongeveer 600 meter boven de kraterbodem. In de krater leven permanent naar schatting 25.000 grotere zoogdieren en op het hoogtepunt 500.000. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Sinds 1979 staat de krater op de UNESCO-lijst als werelderfgoed. Bijna alle grote Afrikaanse dieren komen voor in de krater: zebra’s, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden, en nijlpaarden. 

Ngorongoro Serena Lodge / 1 x DBL Standard / FB + safari activiteiten

 

Dag 5 – Ngorongoro

U daalt vandaag voor een hele dag gamedrive de Ngorongoro krater in. In de krater zelf wordt er natuurlijk voor een picknick lunch gezorgd. Misschien kunt u in de Ngorongoro de zeldzame zwarte neushoorn zien, waarvan er nog maar 17 in de krater leven. Aan het einde van de dag rijdt u weer omhoog de krater uit. In de Serena lodge is het dan (net als gisteren) lekker uitrusten met een drankje in de zon terwijl u geniet van de zonsondergang over de krater. Vanaf de Serena Lodge die op de rand van de krater ligt hebt u namelijk een prachtig uitzicht over de gehele Ngorongoro krater. Daarna staat dan het diner op u te wachten en hoewel Serena een grote lodge is wordt er altijd een heerlijke maaltijd opgediend. U zult vast vroeg uw bed (met warme kruik…) opzoeken na deze inspannende dag.

 

Dag 6 – Serengeti Symphony

Vandaag trekt u verder noordwestwaarts met de privé 4×4 jeep naar de Serengeti. U neemt afscheid van de Ngorongoro krater. Daarna gaat het verder door prachtige heuvelachtige graslanden met hier en daar een Masaai dorp. Doel van de route vandaag is het centrale deel van de Serengeti. Daar waar in deze periode de Grote Trek wordt verwacht. Hier gaat u de komende nachten verblijven in prachtige “Out of Africa” stijl.

Gelegen in de centrale Serengeti, in het Moru Kopjes-gebied, is het Serengeti Pioneer Camp ideaal gelegen om toegang te bieden tot de jaarlijkse migratie en de ‘Big 5’ met adembenemende uitzichten over Moru Kopjes, Lake Magadi en de eindeloze vlaktes. Het camp bestaat uit twaalf tenten, die allemaal een eigen badkamer hebben, waaronder een doorspoeltoilet, een wastafel en douches. Ze zijn ontworpen om het beste van een lang vervlogen, maar zeker niet vergeten tijdperk op te roepen.

Elewana Serengeti Pioneer Camp / 1 x DBL Under Canvas / HB + safari activiteiten

 

Dag 7 en 8 – Serengeti Symphony

Het Elewana Serengeti Pioneer Camp dient de komende dagen als uw safari uitvalsbasis voor de Grote Trek oftewel The Great Migration. Een miljoen gnoes en zebra’s, elk gedreven door hetzelfde oeroude ritme, die hun instinctieve rol vervullen in de onontkoombare cyclus van het leven: een waanzinnige periode van drie weken van territoriale veroveringen en paring; ‘survival of the fittest’ terwijl 40 km lange colonnes zich door krokodillen geteisterde rivieren storten tijdens de jaarlijkse uittocht naar het noorden; het aanvullen van de soort in een korte bevolkingsexplosie die dagelijks meer dan 8.000 kalveren voortbrengt voordat de pelgrimstocht van 1.000 km (600 mijl) opnieuw begint. Maar rondom de vele gnoes en zebra’s liggen er natuurlijk altijd roofdieren op de loer…

 

Dag 9 – Arusha

Na het ontbijt gaat u naar de kleine Serengeti Seronera airstrip. U neemt afscheid van uw gids/chauffeur en vliegt naar Arusha. Onderweg is het mogelijk om vanuit de lucht weer een totaal ander nieuw beeld van de Serengeti en de Kilimanjaro te krijgen. Aangekomen in Arusha wordt er voor een lunch gezorgd in de prachtige Arusha Coffee Lodge. Daarna is het tijd om naar de luchthaven van Kilimanjaro te gaan. Nadat u op comfortabele manier op de luchthaven bent aangekomen, stapt u hier op de rechtstreekse KLM vlucht terug naar Amsterdam.

 

Dag 10

U arriveert op Schiphol aan het begin van de ochtend.

 

Serengeti Symphony 10-daagse safarireis in Tanzania | flexibele reisdata tussen 15 oktober en 15 december

Reissom: 7850 p.p. voor 2 samenreizende personen

Aanzienlijke korting bij 4-6 samenreizende personen!

 

Deze aanbieding is inclusief:

 • 5-daagse safari tocht met privé chauffeur/gids in privé landcruiser o.b.v. full-board
 • 1 nacht in Gran Melia Arusha, incl. ontbijt en diner
 • 2 nachten in Tarangire Nimali Camp under canvas, incl. ontbijt en diner
 • 2 nachten in Ngorongoro Serena Lodge, incl. ontbijt en diner
 • 3 nachten in Elewana Serengeti Pioneer Camp under canvas, incl. ontbijt en diner en alle safari activiteiten
 • Dagelijkse lunch boxes tijdens de safari gamedrives
 • Binnenlandse vlucht Serengeti Seronera -> Arusha
 • Private airport transfers
 • Alle National Parkgelden
 • Flying doctors evacuation to Nairobi (no treatment)

Deze aanbieding is exclusief:

 • Intercontinentale vluchten met KLM tussen Amsterdam en Kilimanjaro in economy class incl. ruimbagage, vanaf 850 pp
 • Airport departure taxes (indien van toepassing)
 • Persoonlijke verzekeringen (zoals annulering, ziektekosten)
 • Alle uitgaven van persoonlijke aard
 • Visa en/of paspoort kosten
 • Fooien