Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Bijzondere ontmoetingen in Havana

Cuba - Hemingstone Travel

Ontmoetingen in Havana

Cuba is een bijzonder land. Met zijn roemruchte geschiedenis die tot aan vandaag lijkt voort te duren. De hoofdstad Havana is een fantastische stad. Vroeger het paradijs van de maffia met een prachtige koloniale architectuur. Maar daarna wel grotendeels vervallen (al zijn er de laatste jaren al vele herontwikkelingen en restauraties gerealiseerd). In deze stad wonen prachtige mensen. U ziet ze in de straat, muziek maken, een sigaar roken, dansen. Maar tijdens onze ontmoetingen in Havana kunt u enkele bijzondere Habaneros ook persoonlijk leren kennen…

Photo credits: Figueredeo

Ontmoet de Havana Queens

In Marianao kunt u de “Havana Queens” bezoeken in een oud theater. Deze jonge dansgroep won diverse Cubaanse “Lucas Awards”. Zij traden op in vele Cubaanse muziekvideo’s. Het is het beste en hipste moderne dansensemble in  Havana. Kijk en dans zelf ook mee tijdens een training van deze jonge talenten. En luister naar hun Zwitserse manager of Cubaanse choreograaf Rosario die hun boeiende verhalen vertellen.

Cuba - Hemingstone Travel
Havana Queens dansgroep

Bezoek „Fusterlandia“ en Arian Irsula

De kunstenaar José Rodriguez Fuster (1946) is ook bekend als de „Gaudí van de Caraïben“. Hij is beroemd in heel Latijns-Amerika en de New York Times maakte een mooie mini reportage over hem. Met zijn keramische kunsten veranderde hij de straten en huizen van zijn hele buurt. Hij betrok de lokale bevolking in zijn sociale project. Als u geluk hebt, kunt u de kunstenaar persoonlijk ontmoeten. Zijn indrukwekkende huis en atelier ziet eruit als een museum voor moderne kunst. Bezoek daarna het atelier van Arian Irsula. Hij laat u enkele van zijn avant-garde meesterwerken zien. Tijdens een Mojito of een Cuba Libre legt hij u meer uit over de opwindende kunstscene van Havana.

Ontmoet Hector Luis Prieto

Hector Luis Prieto is “Hombre Habano 2018” en producent van exclusieve sigaren. Ontdek de geschiedenis en het hedendaagse belang van sigaren en ook rum als onderdeel van de Cubaanse cultuur en als Cuba’s exportproduct. U leert alles over de oorsprong, teelt en productie van de Habanos (Cubaans voor sigaren). En over de ‘Vuelta Abajo’: de bodem, klimaat en teelttechnieken. Die zijn namelijk verantwoordelijk voor de premium kwaliteit van Cubaanse sigaren. Geniet van deze unieke ervaring met een glas Cubaanse premium rum en een Cubaanse Cafecito. De sommelier legt u tevens uit hoe u een sigaar kiest, bereidt, aansteekt en rookt. Met een panoramisch uitzicht op het Capitool vanaf het balkon van deze prachtige koloniale villa. Kortom, een authentieke ervaring voor al uw zintuigen!

Cuba - Hemingstone Travel
Sigaren en rum proeverij met uitzicht op het Capitool

Ontmoet Lorena in Casa La Lore

Begin met een bezoek aan een Cubaanse boerenmarkt (agromercado). In de drukte van de markt leert u onder andere de seizoensgebonden groenten en fruit kennen. Na wat inkopen gaat u verder naar Casa La Lore. Lorena is de eigenaresse van de casa en zij heeft haar eigen kookprogramma op de Cubaanse televisie. De koloniale casa in het hart van Habana Vieja heeft een prachtig dakterras. En een keuken! Hier gaat u samen met Lorena zelf uw lunch bereiden en kennis maken met de wereld van Cubaanse cocktails. Maak bijvoorbeeld een Mojito, Daiquiri, Negron of Piña Colada. Intussen vertelt Lorena over het leven in Cuba en de Cubaanse gebruiken. Na samen te hebben geluncht staat er nog een verrassing op u te wachten: een proefles van de andere, zeer bekende Salsa (“saus”). Een groepsles met 2 salsadocenten. “Bring it on baby!”

Cuba - Hemingstone Travel
Casa La Lore

Ontmoet Julio Alvarez, “Cuenta Propista”

Maak een 3 uur durende klassieke autotour in een cabrio. Rij langs de Malecon en door de wijk Vedado met zijn verscheidenheid aan architectuur. Bekijk de Amerikaanse ambassade en het Plein van de Revolutie en de diplomatieke wijk Miramar. Met zijn prachtige herenhuizen en voormalige Amerikaanse clubs aan Quinta Avenida (5th Avenue). Geniet van een Mojito in de tuin van het historische Hotel Nacional. Tijdens uw “ontmoetingen in Havana” rondrit gaat u naar de klassieke autogarage Nostalgicar. Eigenaar daarvan is Julio Alvarez, een zogenaamde “Cuenta Propista”. Dit is een door de overheid goedgekeurde kleine ondernemer. Hij zorgt voor de meer dan 60 jaar oude auto’s die gerepareerd moeten worden. Samen met zijn vrouw Nidialys, die de leiding heeft over alle administratieve zaken, bouwde hij zijn kleine bedrijf uit – een waar Cubaans succesverhaal.

 

Cuba - Hemingstone Travel
Nostaligicar van Julio Alvarez

.