Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Champagne in de Oase van de Sultan

Oman - Hemingstone Travel

Oase van de Sultan 

Oman – 8 dagen | 29 december 2023 t/m 5 januari 2024

Wilt u Oud en Nieuw op een prachtige plek doorbrengen, in aangenaam warme temperaturen en omringd door luxe en rust. Terwijl er toch ook enkele mooie activiteiten op het programma staan. Boek dan deze 8-daagse Oase van de Sultan reis naar Oman. Hoogtepunten: Verblijf in absolute tophotels als The Chedi Muscat en Alila Jabal Akhdar – Vier Oud-en-Nieuw met een prachtig diner in The Chedi Muscat – overnacht onder de sterrenhemel van het Desert Night Camp, midden in de woestijn – Maak een 2-daagse privé tour met Engelssprekende gids/chauffeur door het prachtige binnenland van Oman met bezoek aan Wadi Bani Khalid, Nizwa en Jebel Shams.

 

Dag 1

Vrijdag 29 december 2023

Vanochtend vliegt u met Etihad Airways vanuit Brussel, via Abu Dhabi naar de hoofdstad van Oman: Muscat. Uw vlucht zal in de loop van de avond aankomen. Op het vliegveld van Muscat staat een privé transfer op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. U verblijft de komende drie nachten in Muscat aan het strand van de Arabische Golf. Dit voelt direct alsof u in de Oase van de Sultan terecht bent gekomen.

The Chedi Muscat / 1 x DBL Deluxe Gardenview / BB

Oman - Hemingstone Travel
The Chedi – Muscat

 

Dag 2

Zaterdag 30 december 2023

Lekker relaxen aan de kust in uw absolute top hotel. Daar zijn alle ingrediënten aanwezig om er eens heerlijk van te genieten. Heerlijke zwembaden, een ongelofelijke spa en wellness health club, diverse restaurants, the cigar en lobby lounges en al fresco bars en terrasjes.

Oman - Hemingstone Travel
The Chedi – Muscat

Dag 3

Zondag 31 december 2023

Uw privé chauffeur/gids haalt u op in het hotel voor een halve dag kennismaking met Muscat. U bezoekt onder meer de Grand Mosque, de Royal Opera House, de Mutrah Soukh en het Al Alam paleis. De rest van de dag heerlijk relaxen in het hotel. ’s Avonds geniet u van een memorabel New-Year’s Eve dinner in het hotel.

 

Dag 4

Maandag 1 januari 2024

Na een goede nachtrust en het ontbijt komt uw privé chauffeur u ophalen voor een prachtige tocht van Muscat naar de Wahiba Sands woestijn. Voordat u aan komt op de eindbestemming van vandaag brengt u nog een uitgebreid bezoek aan de schilderachtige Wadi Bani Khalid. Via een kronkelweg is de Wadi met prachtige bergen en landschappen te bereiken. Vanaf hier kan er een wandeling gemaakt worden naar de wateren langs het irrigatiekanaaltje en verscheidende mango bomen en andere gewassen. De spectaculaire zandduinen van Wahiba Sands kunnen wel 100 tot 150 meter hoog zijn en werpen vele schaduwkleuren op in het eindeloze landschap. Het is hier romantisch en avontuurlijk tegelijk. Geniet voor het diner in uw gastvrije woestijnkamp, van de prachtige zonsondergang in de duinen en van de heldere sterrenhemel die daarop volgt.

 Desert Nights Camp / 1 x DBL Poolvilla / HB

 

Oman - Hemingstone Travel
Desert Nights Camp – Poolvilla

Dag 5

Dinsdag 2 januari 2024

Wanneer u vroeg opstaat vandaag zult u getrakteerd worden op een prachtige zonsopkomst. Dit kan door gewoon een stuk een zandduin op te lopen of door middel van een kamelentocht. Vandaag gaat u naar Jebel Akhdar, onderdeel van de Al Hajar bergketen, een van Oman’s meest spectaculaire regio’s. Onderweg bezoekt u het 17e eeuwse Nizwa fort en de soukh. Na een bezoek aan een dadelplantage in Birkat Al Mauz begint u aan de klim door het Hajjar gebergte naar het op 2000 meter hoog gelegen Jebel Al Akhdar. Het koele klimaat hier in de bergen zorgt ervoor dat Jebel Al Akhdar het centrum is van fruitteelt in Oman. U ziet hier veel perziken, abrikozen, vijgen, dadels, druiven, pruimen en peren. Het luxe Alila hotel Jebel Akhdar is prachtig en eenzaam gelegen midden in de bergen aan een diepe kloof. U verblijft hier 2 nachten.

Hotel Alila Jabal Akhdar / 1 x DBL Mountainview suite / BB

 

Oman - Hemingstone Travel
Alila Jabal Akhdar

 

Dag 6

Woensdag 3 januari 2024

Day at leisure in Jabal Akhdar.

Ver weg van de drukte van het moderne leven, biedt de regio een uitweg naar de eenzaamheid, de natuur, de frisse lucht en de meest verbazingwekkende panorama’s. U kunt er op uit trekken in de omgeving; er valt hier eindeloos te wandelen in de ruige en overweldigende natuur. Het resort is omgeven door bergen, kleine gehuchten, oude, onbewoonde dorpen, grotten en canyons, evenals talloze kleine wegen die aansluiten op nieuwe valleien en uitzichten. Het resort ligt dicht bij het Saiq (uitgesproken als ‘Sirq’) plateau, een uitgestrekt hooglandplateau omringd door steile toppen en steile kloven. Aan het einde van de inspanningen, of desnoods al veel eerder, kunt u een bezoek brengen aan de Wellness & Spa Alila, de gym of het zwembad en er heerlijk relaxen. De avond brengt u natuurlijk door in de lounge en het Juniper restaurant.

 

Dag 7

Donderdag 4 januari 2024

Geniet vandaag nog zo lang mogelijk van uw spectaculaire verblijf. Daarna gaat u de Oase van de Sultan langzaam verlaten. U wordt u door uw privé chauffeur van Jebel Akhdar teruggebracht naar de luchthaven van Muscat. Van hieruit vliegt u met Etihad Airways via Abu Dhabi weer terug naar Brussel.

 

Dag 8

Vrijdag 5 januari 2024

Aankomst op Zaventem vroeg in de ochtend.

 

Reissom 8-daagse Oase van de Sultan:

€ 5350,- p.p. bij 2 samenreizende personen

€ 4950,- p.p. bij 4 samenreizende personen

 

Het bovenstaande tarief is inclusief:

 • Privé airport transfers
 • 3 overnachtingen in The Chedi Muscat in een DBL Deluxe gardenview kamer o.b.v. BB
 • New-Years Evening dinner in The Chedi Muscat
 • 2 overnachtingen in het bijzondere Alila Jabal Akhdar hotel in een DBL King Horizonview kamer op basis van BB
 • 1 overnachting in het avontuurlijke Desert Night Camp in een DBL Poolvilla op basis van HB
 • Halve dag privé tour met Engelssprekende gids/chauffeur door Muscat
 • 2 daagse privé tour door Oman met Engelssprekende gids/chauffeur

Het bovenstaande tarief is exclusief:

 • Internationale Etihad Airways vluchten tussen Brussel en Muscat v.v. in economy class incl. ruimbagage – vanaf 1165 pp
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Fooien