Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Lustrumreis naar de top van de Kilimanjaro

Kilimanjaro lustrumreis

Hemingstone Travel organiseerde in februari 2017 een Kilimanjaro lustrumreis. Met ons lustrum als goed excuus, werd het een unieke private trekking naar de top van de Kilimanjaro. Alleen voor een select groepje van onze reisvrienden. Begeleid door een zeer ervaren team van gidsen en een grote crew van koks, camp bouwers en dragers. Samen gingen wij de grote uitdaging aan om de 5895 meter hoge Kilimanjaro te bedwingen! Het werd een onvergetelijke ervaring…

Naar de top van de Kilimanjaro…

Als een machtig heerser torent hij boven alles en iedereen uit en kijkt vaderlijk over het hele Afrikaanse continent. De hoogste berg van Afrika en de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Dankzij zijn bijzondere ligging midden in de prachtige vlakke savannen van Oost Afrika en zijn wereldberoemde silhouet, oefent de Kilimanjaro op velen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Wie zou er niet eens vanaf deze berg over het weidse Afrikaanse land willen uitkijken en wie zou er niet eens werkelijk de tóp van zo’n bijzondere berg willen bereiken? Velen hebben deze wens op hun onuitgesproken ‘bucketlist’ staan… wij ook.. vandaar de Kilimanjaro lustrumreis!

Northern Circuit

We hebben gekozen voor de “Northern Circuit”. Deze route loop aan de noordkant van het gebergte. Dit is een zeer weinig belopen gebied en kost een dag extra. Maar dan krijg je er wel een grote mate van rust voor terug. Vrijwel geen andere trekkers op deze route. Dat kun je van de zuidelijke routes niet bepaald zeggen. Bovendien een extra acclimatisatie dag, die ook de kans op succes vergroot.

Voorbereidingen

Klimervaring is niet vereist, want echt geklommen wordt er niet tijdens deze trekking. Een goed voorbereide wandelaar kan boven komen. Wij zorgen voor de best mogelijke trekking condities en voor een adequaat voorbereidingsprogramma.

Voor reizen naar de Kilimanjaro, zie: Kilimanjaro

 

Kilimanjaro top
Het is koud ’s morgens zeer vroeg op de top van de Kilimanjaro…