Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Hotel van de Maand – Augustus 2023

Kariega - Hemingstone Travel

Welkom in ons Hotel van de Maand – Augustus 2023. Deze keer gelegen in Zuid Afrika. Net voorbij het einde van de “Gardenroute” aan de Zuid Afrikaanse zuidkust ligt het Kariega Game Reserve. Hier vindt u de Big-5 van de Afrikaanse wildernis in een prachtige omgeving. Het landschap van Kariega is een van de mooiste van alle wildreservaten in de Oost-Kaap. Er zijn verbluffende uitzichten en vergezichten onder meer over de Kariega en de Bushmans rivieren.

Hier wordt u welkom geheten door een ongelofelijk diversiteit aan wildlife. Van oudsher leven hier wilde katten, lynxen, hyena’s, jakhalzen, genets, bosvarkens, wrattenzwijnen, bavianen, aardvarkens, otters en stekelvarkens. Kariega is tevens de thuisbasis van impala’s, blesbokken, Kaapse grysbokken, bushbucks, duikers, rietbokken en springbokken. In de loop der tijd zijn er verder kudu’s, nyala’s, elanden, oribi’s, waterbokken, blauwe gnoes en rode hartebeest geïntroduceerd. Gevolgd door nijlpaarden, giraffen, zebra’s, buffels, witte en zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen en luipaarden. Kortom, u treft in Kariega een enorm mooie uitgebreid pallet aan wildlife aan!

 

Hotel van de Maand – Augustus 2023

Kariega Game Reserve

Kariega Game Reserve kent 5 soorten accommodaties: De Main Lodge, Ukhozi lodge, River Lodge, Settlers Drift en de Homestead.

Main Lodge

De Main Lodge biedt een ontspannen en vriendelijke omgeving om te genieten van de Afrikaanse bush. Alle blokhutten zijn voorzien van airconditioning, slaapkamers met eigen badkamer en grote privéterrassen. Elke kamer heeft een ruime lounge en woonkamer. De lodge is vakkundig geïntegreerd met de omringende bush om een natuurlijke omgeving te creëren waar gasten kunnen genieten van traditionele maaltijden in het restaurant of de boma. En natuurlijk een drankje aan de bar of een duik in het zwembad.

Ukhozi Lodge

Ukhozi Lodge weerspiegelt echt de romantiek en intimiteit van Afrika. Deze stijlvolle en uniek ontworpen lodge is prachtig gebeeldhouwd uit steen, hout en glas en nestelt zich subtiel in het landschap. Het uitzicht is spectaculair en het prachtige overloopzwembad aan de rand van de vallei is ronduit iconisch. Ukhozi biedt gasten een ongeëvenaard panoramisch uitzicht op de riviervlakten vol met wilde dieren. Kronkelende bospaden verbinden 10 luxe suites, elk met volledige privacy met hun eigen adembenemende vergezichten en privédompelbaden.

River Lodge

De River Lodge met rieten dak, is gelegen aan de oevers van de Bushmans River. Dat is uniek omdat het een Big 5-wildreservaat met de zee verbindt. 10 ruime, smaakvol ingerichte suites met airconditioning bieden de meest veeleisende gasten luxe vrede en rust. U kunt er ontspannen bij het zwembad of genieten van het uitzicht vanaf het prachtige terras dat uitkijkt over de Bushmans River.

Settlers Drift

Settlers Drift ligt in een afgelegen en ongerept deel van de Kariega-wildernis. Het biedt een unieke tented safari gecombineerd met 5-sterrenluxe. De lodge bestaat uit 9 ruime tentsuites, elk met een prachtig uitzicht en afgelegen uitkijkplatforms. Vanaf de dekken kijkt u uit over de Bushman’s River. Het lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan sinds de Settlers uit 1820 hun wagens over de rivier loodsten. De luxueus ingerichte en perfect gepositioneerde tenten lodge levert de ultieme gastervaring.

Homestead

De Homestead is een privé lodge die zijn gasten alle comfort, gemak en privacy van hun eigen huis biedt. Met toegewijde gastheren, wildwachter en kok hebben gasten de flexibiliteit om hun dag te plannen volgens hun eigen specifieke behoeften. De Homestead ligt in een afgelegen en privégedeelte van het reservaat. Er zijn zeven ruime slaapkamers, allemaal met eigen badkamer, een bar, zwembad, satelliet-tv, lounge, grote tuin, boma en een spectaculair uitzicht. Dit is de perfecte lodge voor exclusief gebruik door een groep of familie van maximaal 14 personen.

 

Wat is er te doen in Kariega Game Reserve?

Er is veel te doen en te zien in Kariega Game Reserve. U kunt hier van 2 tot 7 nachten genieten, maar voor de ultieme safari-ervaring wordt een verblijf van minimaal 3 nachten ten zeerste aanbevolen. Safari-tips: Vergeet uw verrekijker niet! Neem camera’s en videorecorders mee om de verbluffende close-upwaarnemingen van leeuwen, olifanten en ander wild vast te leggen. Evenals dramatische Afrikaanse vergezichten. Misschien wilt u een spannende ‘night drive’ maken om de nachtelijke activiteiten in het wild te bekijken, dus neem warme kleding mee (vooral in de koelere maanden van mei tot september).

 

Een typische dag in Kariega ziet er als volgt uit:

  • 06.00 uur: Thee, koffie en een snack. Vertrek voor een gamedrive in de vroege ochtend of misschien een riviercruise.
  • 10.00 uur: Terugkeer naar uw lodge voor een laat, maar stevig ontbijt/brunch.
  • 11.00 uur: Geniet van een boswandeling, een spabehandeling, een duik in het zwembad of een siësta.
  • 14.30 uur: Proef de smaken van een welverdiende lunch
  • 16.00 uur: Vertrek voor een avond gamedrive en sundowners.
  • 19.30 uur: Terugkeer naar de lodge voor uw diner in de boma of het restaurant.

Beste reistijd:

Kariega Game Reserve is het gehele jaar open. Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de winter en zomer precies omgekeerd aan die in Nederland. Het Kariega hoogseizoen ligt in de Zuid Afrikaanse zomer tussen 20 december en 30 april.

 

 

Photo credits: Kariega Game Reserve 

Van harte welkom in Kariega!!

Kariega - Hemingstone Travel
Main Lodge
Kariega - Hemingstone Travel
Main Lodge
Kariega - Hemingstone Travel
Neushoorns
Kariega - Hemingstone Travel
Ukhozi Lodge
Kariega - Hemingstone Travel
Ukhozi Lodge
Kariega - Hemingstone Travel
Leeuw welpjes
Kariega - Hemingstone Travel
Moeder leeuw
Kariega - Hemingstone Travel
Olifanten
Kariega - Hemingstone Travel
Cruise op de Kariega rivier
Kariega - Hemingstone Travel
Settlers Drift boma
Kariega - Hemingstone Travel
River Lodge
Kariega - Hemingstone Travel
Riversafari
Kariega - Hemingstone Travel
Settlers Drift

 

Link naar de hotelwebsite: Kariega Game Reserve